Connect with us
Publicitate

Eveniment

În această seară intrăm în Air Schengen. Următorul obiectiv: Aderarea deplină la Spaţiul Schengen

Publicat

Publicitate

România intră în această noapte în Air Schengen. Următorul nostru obiectiv este clar: aderarea deplină la Spaţiul Schengen, inclusiv cu graniţele terestre, cât mai repede posibil, afirmă preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, citat de mediafax.ro.

„În viaţă şi în istorie există momente decisive care marchează sfârşitul unor etape şi începutul unui nou viitor. Sunt acele momente la care ne referim cu <înainte> şi <după>. 31 martie 2024 este şi ea o astfel de dată. De astăzi, ţara noastră va face parte din Schengen cu frontiere aeriene şi maritime”, scrie pe Facebook Nicolae Ciucă.

Până acum, adaugă liderul PNL, România a urmat un drum lung.

Publicitate

„Ridicarea vizelor din 2002 şi admiterea în UE în 2007 au fost etape majore în parcursul nostru de până azi. Iar următorul nostru obiectiv este clar: aderarea deplină la Spaţiul Schengen, inclusiv cu graniţele terestre, cât mai repede posibil”, încheie Nicolae Ciucă.

România şi Bulgaria au devenit, de duminică, 31 martie, state membre ale spaţiului Schengen aerian şi maritim.

Publicitate

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

Comunelor Ungureni și Trușești, două zile fără apă! Nova Apaserv: Ne cerem scuze pentru disconfortul creat

Publicat

Publicitate

Din cauza unei avarii produsă în zona localității Cucuteni, pe conducta de distribuție apă Dn 500 mm, S.C. Nova Apaserv S.A. Botoșani a oprit sistemul de alimentare cu apă, astăzi 21 mai 2024, începând cu ora 12:00, pentru o perioadă de 48 ore, către utilizatorii din localitățile aparținând comunelor Ungureni și Trușești.

Ne cerem scuze pentru disconfortul creat prin această intervenție bruscă!

Publicitate
Citeste mai mult

Eveniment

Cosmin Andrei a anunțat că va continua construcția de locuințe și programele de reabilitare termică a blocurilor. Începe construcția locuințelor pentru tineri din zona fostului Obor 

Publicat

Publicitate

Primarul Municipiului Botoșani, Cosmin Andrei, a anunțat că va continua și în mandatul următor programele de investiții pentru construcția de locuințe noi și pentru anveloparea termică a blocurilor vechi.

Am promis în 2020 că voi construi locuințe pentru tineri și voi atrage fonduri europene pentru reabilitarea blocurilor din orașul nostru. M-am ținut de cuvânt și până la finalul acestui mandat se va finaliza blocul cu 24 de locuințe din Parcul Tineretului și cele 6 scări de bloc cu 72 de apartamente din cartierul ANL Cișmea. Împreună cu echipa de la Primărie am depus și am câștigat proiectul pentru construcția a două blocuri verzi cu un consum redus de energie cu 64 de apartamente pentru tineri vulnerabili în zona fostului Obor. Aici deja se lucrează la fundația creșei care face parte din acest ansamblu de locuințe, unde vor fi amenajate și locuri de parcare, spațiii verzi și locuri de joacă pentru copiii familiilor care se vor muta în această zonă a orașului”, a declarat Cosmin Andrei.

Primarul a mai amintit de faptul că se lucrează la proiectul pentru aprobarea construcției a trei scări de bloc cu 52 de locuințe pentru tineri în cartierul ANL Șoseaua Iașului. De asemenea urmează să înceapă prima etapă a programului european „Valul renovării” pentru anveloparea unui număr de 8 blocuri cu 25 de scări, care presupune pe lângă izolarea termică și refacerea instalațiilor pentru apă caldă și căldură astfel încât să se reducă consumul prin folosirea energiei solare prin panouri fotovoltaice. Pentru toate aceste programe, banii europeni au fost obținuți și urmează să înceapă lucrările.

Publicitate

Comandat de Partidul Social Democrat – Organizația Județeană Botoșani, Realizat de SC Direct Research SRL, Cod Unic de Identificare mandatar financiar coordonator 21240002.

Citeste mai mult

Eveniment

Călătorii în Turcia doar cu buletinul, pentru cetățenii români

Publicat

Publicitate

Cetăţenilor români titulari ai cărţii de identitate li se va acorda scutire de viză pentru călătoriile turistice şi permise de tranzit în Turcia cu un timp de şedere de maxim 90 de zile la fiecare 180 de zile, scrie alba24.ro.

Călătorii în Turcia doar cu buletinul. Românii vor putea călători în Turcia în baza cărţii de identitate pe o perioadă de maxim 90 de zile. Un decret în acest sens a fost semnat marți de preşedintele republicii, Recep Tayyip Erdogan.

Decretul prezidenţial a fost publicat marţi în Monitorul Oficial turc.

Publicitate

Decizia luată de preşedintele Erdogan vine în contextul vizitei oficiale pe care prim-ministrul Marcel Ciolacu o efectuează, marţi, la Ankara, potrivit Agerpres.

Citeste mai mult

Eveniment

Doi bărbați din Corlăteni, fără permis, s-au ales cu dosar penal după ce polițiștii din Dorohoi i-au prins la volan

Publicat

Publicitate

Luni, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 4 Dorohoi au oprit pentru control, pe drumul public, din comuna Corlăteni, un autovehiculul condus de un bărbat, de 35 de ani, din aceeași localitate.

 

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că acesta nu deținea permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule, iar autovehiculul pe care îl conducea avea atașată o remorcă neînregistrată sau înmatriculată pentru a circula pe drumurile publice.

Publicitate

 

Polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunilor de conducere fără permis și conducere a unui autovehicul neînmatriculat.

 

Publicitate
  • Tot luni, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 4 Dorohoi au oprit pentru control, pe drumul public din comuna Corlăteni, un autoturism condus de un bărbat, de 45 de ani, din aceeași localitate.

 

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că acesta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

 

Publicitate

Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere fără permis.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending