Connect with us

Eveniment

Tânăr din Darabani, lăsat fără transportul de lemne

Publicat

Publicitate

Marti, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 7 Darabani au oprit pentru control, pe drumul național DN29A, din localitatea Horodiștea, o autoutilitară condusă de un tânăr, de 25 de ani, din orașul Darabani, care transporta material lemnos.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că acesta nu deține documente legale pentru cantitatea de 2,5 metri cubi material lemnos transportată, motiv pentru care a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 2.000 de lei.

De asemenena, materialul lemnos pe care îl transporta a fost supus confiscării.

.

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

MAE/Atenționare de călătorie: Grecia – grevă în sectorul transportului public

Publicat

Publicitate

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Grecia că în cursul zilei de joi va avea loc o grevă în sectorul de transport public.

De asemenea, Confederația Maritimă Panelenă a informat că toate navele vor rămâne andocate în porturi, se arată într-un comunicat al MAE, transmis AGERPRES.

Pe cale de consecință, se pot înregistra modificări în programul mijloacelor de transport public (autobuze, troleibuze, metrou, trenuri).

MAE reamintește că cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena:
+30 210 6728875; +30 210 6728879 și Consulatului General al României de la Salonic: +30 2310 340088, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate și preluate de operatorii Call Center în regim de permanență.

MAE recomandă, totodată, consultarea paginilor de Internet https://www.mae.ro (Sfaturi, alerte de călătorie), https://atena.mae.ro și https://salonic.mae.ro.

Cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție telefoanele de urgență ale Ambasadei României la Atena (+306978996222) și Consulatului General al României de la Salonic (+306946049076).

Publicitate

Cetățenii români care călătoresc în Republica Elenă pot accesa, de asemenea, aplicația digitală ‘mAIGreece’, realizată de Ministerul elen al Turismului, disponibilă și în limba română: https://www.gov.gr/en/upourgeia/upourgeio-tourismou/tourismou/maigreece. AGERPRES

Citeste mai mult

Eveniment

Un cutremur cu magnitudinea de 3,2 s-a produs joi, în Vrancea

Publicat

Publicitate

Un cutremur slab cu magnitudinea 3,2, la adâncimea de 118.3 km, s-a produs, joi, la ora 12:43:01 (ora locală a României) în zona seismică Vrancea, potrivit datelor publicate de Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor orașe: 30 km V de Focșani, 70 km N de Buzău, 80 km E de Sfântu-Gheorghe, 83 km SV de Bârlad, 87 km S de Bacău, 94 km E de Brașov.

În luna aprilie, în România s-au produs 22 cutremure, cu magnitudini cuprinse între 2 și 4,1.

Cel mai mare seism din acest an, cu magnitudinea 4,4, a avut loc în data de 13 februarie în județul Buzău.

Anul trecut, cel mai important cutremur a avut magnitudinea de 5,4 și s-a produs tot în județul Buzău în data de 16 septembrie. AGERPRES

Publicitate
Citeste mai mult

Eveniment

Prezidențiale 2025: Fotografierea buletinului de vot – interzisă. Neștiința de carte nu constituie motiv ca alegătorul să ceară ajutor în cabină

Publicat

Publicitate

Fotografierea sau filmarea prin orice mijloace a buletinului de vot la alegerile prezidențiale este interzisă, iar alegătorul care, din motive temeinice, nu poate să voteze singur are dreptul să cheme în cabină, în scopul de a-l ajuta, un însoțitor ales de el.

Biroul Electoral Central a luat o serie de măsuri pentru exercitarea dreptului de vot pe data de 4 mai, în condiții de legalitate, egalitate și integritate.

Potrivit BEC, candidații, membrii birourilor electorale ale secțiilor de votare și oricare alegător au dreptul să conteste identitatea persoanei care se prezintă la vot, prin orice mijloc de comunicare.

În acest caz, identitatea se stabilește de președintele biroului electoral al secției de votare prin oricare mijloace legale.

”Verificările se vor derula cu tact și respect față de persoana a cărei identitate este contestată, urmărind evitarea situațiilor inconfortabile sau alte comportamente nepotrivite”, arată BEC.

În cazul în care contestația este întemeiată, președintele biroului electoral al secției de votare va opri de la votare pe alegătorul contestat, va consemna faptul într-un proces-verbal și va sesiza această situație autorităților publice competente prin predarea procesului-verbal personalului care asigură paza secției de votare din țară sau personalului misiunii diplomatice sau oficiului consular competente teritorial, în cazul secțiilor de votare din străinătate.

Publicitate

Incidentul se va anunța pe cale ierarhică de către reprezentanții autorităților publice care au primit procesul-verbal.

***

Alegătorul care se prezintă la secția de votare și, din motive temeinice, constatate de președintele biroului electoral al secției de votare, nu poate să voteze singur are dreptul să cheme în cabină, în scopul de a-l ajuta, un însoțitor ales de el.

Acesta nu poate fi din rândul persoanelor acreditate/observatorilor, al membrilor biroului electoral al secției de votare sau al candidaților.

Prin motiv temeinic care împiedică alegătorul să voteze singur se înțelege situația obiectivă sau condiția medicală care îl pune pe alegător în imposibilitatea de a parcurge singur, în cabina de votare, activitatea de răsfoire a buletinului de vot și de aplicare a ștampilei cu mențiunea ”VOTAT” pe competitorul electoral pe care dorește să îl aleagă.

Motivul temeinic trebuie să poată fi constatat cu ușurință de către președintele biroului electoral al secției de votare cu propriile simțuri sau din analiza unor înscrisuri doveditoare pe care le prezintă alegătorul, fără a fi necesare verificări suplimentare, menționează BEC.

Invocarea neștiinței de carte, a analfabetismului, a necunoașterii legii sau a necunoașterii limbii române nu constituie motiv temeinic care împiedică alegătorul să voteze singur.

Totodată, în situația în care alegătorul, din motive bine întemeiate, constatate de către președintele biroului electoral al secției de votare, nu poate semna în lista electorală, președintele face o mențiune în lista electorală, confirmată prin semnătura sa și a unui alt membru al biroului electoral.

Fotografierea sau filmarea prin orice mijloace a buletinului de vot este interzisă.

***

Președintele biroului electoral al secției de votare este obligat să ia măsurile necesare pentru ca alegerile să decurgă în bune condiții.

Atribuțiile sale, în această privință, se întind și în afara localului de vot, în sediul secției de votare, în curtea acestuia, în intrările în curte, în jurul sediului secției de votare, precum și pe străzi și în piețe publice până la o distanță de 500 metri.

Pentru menținerea ordinii, președintele biroului electoral al secției de votare va avea la dispoziție mijloacele de ordine necesare, asigurate de primar și de prefect, împreună cu reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne.

În afară de membrii biroului electoral al secției, de personalul tehnic auxiliar al acestuia, de personalul tehnic desemnat să asigure remedierea deranjamentelor sistemelor informatice și de comunicații utilizate în procesul electoral, de candidați și de delegații și de observatorii acreditați, nicio altă persoană nu poate staționa în locurile publice din zona de votare sau în localul de vot mai mult decât timpul necesar pentru votare.

La toate operațiunile efectuate de birourile electorale ale secțiilor de votare pot asista, în afara membrilor acestora, a operatorilor de calculator și a personalului de pază, candidații, persoanele acreditate în condițiile legii, reprezentanții Autorității Electorale Permanente, membrii birourilor electorale superioare și ai Biroului Electoral Central.

Pe durata votării se interzice membrilor birourilor electorale și persoanelor acreditate să poarte ecusoane, insigne sau alte însemne de propagandă electorală.

Sunt interzise comercializarea și/sau consumul de alcool în jurul sediului secției din țară, pe durata votării, până la o distanță de 500 metri.

Prin organizarea evenimentelor de orice gen nu se poate obstrucționa accesul persoanelor la secțiile de votare în preziua votării și în ziua votului. AGERPRES

Citeste mai mult

Eveniment

Credincioșii din Parohia Biserica „Izvorul Tămăduirii” au motiv de sărbătoare. Aproape trei deceni de când un tramvai dezafectat a devenit lăcaș de rugăciune și s-a format biserica vie

Publicat

Publicitate

În inima Cartierului „Parcul Tineretului” din Botoșani, unde cândva pulsau speranțele tinerilor muncitori ai anilor ’70, lipsea un lucru esențial, un loc în care sufletul să se poată odihni și ruga. Timp de două decenii, într-un cartier construit pentru viață, dar lipsit de biserică, oamenii au trăit cu nădejdea că, într-o zi, vor avea un lăcaș de rugăciune.

Acea zi a venit pe 1 mai 1997, când, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Daniel – pe atunci Arhiepiscop al Iașilor și Mitropolit al Moldovei și Bucovinei – a fost înființată Parohia „Izvorul Tămăduirii”. Era un gest de dreptate pentru familiile din cartier, dar mai ales o renaștere spirituală pentru o comunitate care aștepta demult acest moment.

Într-un gest simbolic și profund uman, prima „biserică” a fost amenajată… într-un tramvai dezafectat de părintele Ioan ALupoaiei, care a primit o misiune aproape imposibilă. Acolo s-au rostit rugăciuni, s-au botezat prunci și s-au adus cereri fierbinți către Maica Domnului. „Biserica din tramvai” a devenit un simbol al credinței care nu se oprește nici în lipsuri, nici în vremuri grele.

Anii care au urmat au fost o adevărată jertfă: s-au adunat fonduri din donații modeste, s-au ridicat ziduri cu trudă, s-au înălțat rugăciuni între schele și s-au pus temelii sub lacrimi. Capela de scândură, apoi biserica de zid – toate au prins formă din credința comunității. Chiar și atunci când flăcările au mistuit altarul și acoperișul, speranța nu a ars. Din cenușă s-a ridicat din nou.

Astăzi, după 28 de ani, Parohia „Izvorul Tămăduirii” este mai mult decât o clădire. Este o mărturie vie a dragostei dintre oameni și Dumnezeu. Este răspunsul la rugăciunile muncitorilor de altădată, ale copiilor care au crescut în acest cartier și ale părinților care au sperat că vor auzi, într-o zi, clopotele bisericii răsunând peste blocuri.

Părintele Daniel Constantin Țăranu, cel care slujește astăzi în această biserică renăscută din suferință, continuă cu demnitate misiunea preotului de dinaintea sa: aceea de a aduce mângâiere, lumină și har acolo unde cândva a fost doar așteptare.

Publicitate

„Izvorul Tămăduirii” nu este doar un hram. Este ceea ce această comunitate a trăit, o tămăduire, o izbândă a credinței asupra uitării, un miracol al răbdării.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending