Connect with us
Publicitate

Eveniment

Prognoza meteo actualizată până de Crăciun. Perioadele cu ninsori sau ploi

Publicat

Publicitate

Potrivit informațiilor furnizate de Administrația Națională de Meteorologie (ANM) în următoarele două săptămâni, până în 25 decembrie, în toate regiunile din țară vor alterna perioadele de vreme rece cu cele mai calde.

Cel mai frig va fi până miercuri, 14 decembrie și din nou în perioada 18-20 decembrie. Cel mai cald va fi în 15-17 decembrie.
Sunt prognozate precipitații mai ales în perioada 15-19 decembrie. Mai întâi ploi, apoi ninsori în unele regiuni.

Vremea/prognoza meteo 12-25 decembrie: TRANSILVANIA

Publicitate

Vor alterna perioadele de vreme rece cu cele mai calde decât în mod obișnuit. Cel mai frig va fi în primele zile și cu probabilitate mare și în perioada 18-20 decembrie. Atunci vor fi medii ale maximelor de 0-2 grade și ale minimelor de -12…-7 grade, cu valori chiar mai scăzute în zonele depresionare.

În restul timpului se vor înregistra temperaturi ușor peste cele normale în această lună. Cele mai ridicate valori sunt estimate între 15 și 17 decembrie, cu 6-13 grade ziua și 0-4 grade noaptea, mediat regional.

În perioada 15 -19 decembrie va crește probabilitatea pentru precipitații pe arii mai extinse – predominant ploi la început, apoi și ninsori. În celelalte zile ale intervalului de referință, precipitații în general slabe vor fi posibile pe spații mici.

Publicitate

Vremea/prognoza meteo 12-25 decembrie: LA MUNTE

Cel mai frig va fi în primele zile și în perioada 18-20 decembrie când vor fi medii ale maximelor de -8…-2 grade și ale minimelor de -15…-9 grade.

În restul timpului se vor înregistra temperaturi ușor peste cele normale în această lună, cele mai ridicate valori fiind estimate între 15 și 17 decembrie, cu 1-8 grade ziua și -4 grade noaptea, în medie.

Publicitate

La începutul intervalului, pe alocuri, vor fi ninsori slabe. În perioada 15 -19 decembrie va crește probabilitatea pentru precipitații, la început mixte, apoi ninsori. În celelalte zile ale intervalului de referință, precipitații în general slabe vor fi posibile izolat.

Vremea/prognoza meteo 12-25 decembrie: BANAT

Intervalul celor două săptămâni de prognoză va fi caracterizat de oscilații termice semnificative, perioadele reci alternând cu cele mai calde. În primele zile și cu probabilitate mare și în perioada 18-20 decembrie, valorile termice se vor situa sub cele climatologic specifice, cu medii ale maximelor de 0-2 grade și ale minimelor de -7…-4 grade.

În restul timpului se vor înregistra temperaturi apropiate sau peste cele normale în această lună. Cele mai ridicate valori sunt estimate în zilele de 15 și 16 decembrie, cu 9-13 grade ziua și 3-6 grade noaptea, mediat regional.

În perioada 14 -18 decembrie va crește probabilitatea pentru precipitații mai frecvente și temporar mai intense- predominant ploi la început, apoi mixte. În celelalte zile ale intervalului de referință, precipitații în general slabe vor fi posibile pe spații mici.

Vremea/prognoza meteo 12-25 decembrie: CRIŞANA

Pe parcursul celor două săptămâni de prognoză, vor fi oscilații termice importante, perioadele reci alternând cu cele de vreme caldă. Astfel, în primele zile și cu probabilitate mare și în perioada 18-20 decembrie, temperatura aerului va avea valori sub cele climatologic specifice, cu medii ale maximelor de -1…-3 grade și ale minimelor de -8…-4 grade.

În restul timpului se vor înregistra valori apropiate sau chiar peste cele normale în această lună, cu cele mai ridicate în zilele de 15 și 16 decembrie, cu 9-14 grade ziua și 3-7 grade noaptea, în medie regională.

În perioada 14 -18 decembrie va crește probabilitatea pentru precipitații mai frecvente și temporar mai intense- predominant ploi la început, apoi mixte. În celelalte zile ale intervalului de referință, precipitații în general slabe vor fi posibile pe spații mici.

Vremea/prognoza meteo 12-25 decembrie: MARAMUREŞ

Perioada celor două săptămâni de prognoză va fi caracterizată de alternața intervalelor cu vreme rece cu cele mai calde decât în mod obișnuit. Astfel, cel mai frig va fi în primele zile și cu probabilitate mare și între 18 și 20 decembrie, când vor fi medii ale maximelor de -2…2 grade și ale minimelor de -7…-4 grade.

În restul timpului se vor înregistra temperaturi ușor peste cele normale în această lună, cele mai ridicate valori fiind estimate în zilele de 15 și 16 decembrie, cu 6-11 grade ziua și 1-4 grade noaptea, mediat regional.

La începutul intervalului de referință pe spații mici vor fi ninsori slabe, iar în perioada 15-18 decembrie, va crește probabilitatea pentru precipitații pe arii mai extinse – predominant ploi la început, apoi și ninsori. În celelalte zile ale intervalului de referință, precipitații în general slabe vor fi posibile izolat.

Vremea/prognoza meteo 12-25 decembrie: MOLDOVA

Intervalul celor două săptămâni de prognoză va fi caracterizat de oscilații termice semnificative, perioadele reci alternând cu cele mai calde. Astfel, în 13-14 decembrie și între 18 și 20 decembrie, vor fi medii ale maximelor de 0-3 grade și ale minimelor de -8….-4 grade, valori de altfel normale pentru această regiune în luna decembrie.

În restul timpului se vor înregistra temperaturi în general peste cele climatologic specifice, valorile cele mai ridicate fiind estimate în zilele de 15 și 16 decembrie, cu 6-11 grade ziua și 0-4 grade noaptea, mediat regional.

În perioada 16-18 decembrie, va crește probabilitatea pentru precipitații – predominant ploi la început, apoi și ninsori. În celelalte zile ale intervalului de referință, precipitații în general slabe, vor fi posibile trecător și pe spații mici.

Vremea/prognoza meteo 12-25 decembrie: DOBROGEA

Perioada celor două săptămâni de prognoză va fi caracterizată de oscilații termice importante, zilele cu vreme rece alternând cu cele în care temperaturile vor crește semnificativ; la debutul intervalului se va resimți o răcire semnificativă, astfel încât media maximelor va ajunge la 3-6 grade, iar a minimelor la -4-0 grade, valori asemănătoare fiind estimate și pentru perioada 18-21 decembrie.

În restul timpului vor fi temperaturi în general peste cele climatologic specifice lunii decembrie, iar cel mai cald va fi între 15 și 17 decembrie, cu 10-15 grade ziua și 3-7 grade noaptea, mediat regional.

Precipitații locale, mixte, vor fi în noaptea de 12 spre 13 decembrie. Probabilitatea pentru precipitații pe arii extinse și moderate cantitativ va crește între 17 și 19 decembrie, în restul intervalului acestea fiind posibile izolat și trecător.

Vremea/prognoza meteo 12-25 decembrie: MUNTENIA

Perioada celor două săptămâni de prognoză va fi caracterizată de oscilații termice importante, zilele cu vreme rece alternând cu cele în care temperaturile vor crește semnificativ; la debutul intervalului se va resimți o răcire semnificativă, astfel încât media maximelor va fi de 3-6 grade, iar a minimelor de -6…-2 grade, valori asemănătoare fiind estimate și pentru perioada 18-21 decembrie.

În restul timpului vor fi temperaturi în general peste cele climatologic specifice lunii decembrie, iar cel mai cald va fi între 15 și 17 decembrie, cu 9-13 grade ziua și 0-5 grade noaptea, mediat regional.

Precipitații locale vor fi în noaptea de 12 spre 13 decembrie, apoi probabilitatea ca aceastea să se semnalaze pe arii extinse va crește între 16 și 19 decembrie, în restul intervalului fiind posbilie izolat și trecător.

Vremea/prognoza meteo 12-25 decembrie: OLTENIA

Perioadele de vreme mai rece vor alterna cu cele în care vremea se va încălzi semnificativ. Astfel, în 13 și 14 decembrie și din nou între 18 și 21 decembrie vor fi medii ale maximelor de 2-5 grade și ale minimelor de -9…-5 grade.

În restul timpului vor fi temperaturi în general peste cele climatologic specifice lunii decembrie, iar cel mai cald va fi între 15 și 17 decembrie, cu 6-12 grade ziua și 0-5 grade noaptea, mediat regional.

În perioada 15-19 decembrie va crește probabilitatea pentru precipitații – predominant ploi la început, apoi și lapoviță sau ninsoare. În celelalte zile ale intervalului de referință, precipitații în general slabe vor fi posibile pe spații mici.

sursă: meteoromania.ro

 Urmăriți știrile Botosani24.ro și pe Google News

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

VIDEO: Părintele din Drăgușeni, care a zidit trei biserici, a fost condus pe ultimul drum de Preasfințitul Nichifor și zeci de preoți. A avut viață de mucenic

Publicat

Publicitate
Oameni din trei sate s-au adunat cu mic cu mare la Biserica „Sfântul Gheorghe” din Drăgușeni pentru a aduce un ultim omagiu celui care fost păstor de mii de suflete, părintele Ion Manoliu. De la poarta lăcașului de cult, până la intrare în biserică, aleea era străjuită pe o parte și pe cealaltă de candele aprinse, care au luminat în ciuda vântului tăios pe toată perioada slujbelor rânduite de la prima oră a dimineții. 
Joi, cea mai grea zi pentru familia părintelui Ion Manoliu și pentru toți cei care l-au cunoscut, a început de când s-a prins a miji de ziuă cu Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, unde un sobor de preoți a înălțat rugăciuni către Hristos pentru părintele Ion, cerând lui Dumnezeu să îi așeze sufletul în Lumină, în Împărăția în care nu este nici întristare și nici suspin. Slujba de înmormântare de după liturghie a fost oficiată de aproape 40 de preoți. În fruntea lor s-a aflat Preasfințitul Nichifor Botoșăneanul care a adus și cuvântul de mângâiere al ÎPS Teofan, mitropolitul Moldovei și Bucovinei. După parcursul specific slujbei de înmormântare a unui preot, ierarhul prezent a avut un cuvânt de învățătură emoționant, menit să alunge tristețea membrilor familiei și a fiilor duhovnicești, pe care părintele Ion Manoliu i-a ținut strânși ca într-un mănunchi de flori vii(VIDEO în text).
Ucenic al părintelui Ilie Cleopa
Cât timp preoții prezenți, membrii familiei și credincioșii prezenți și-au luat un ultim rămas bun de la părintele cel bun, a avut o scurtă intervenție un fost coleg de seminar al părintelui, Vasile Matcovici, din parohia „Sfântul Ilie”, din Plopești, județul Iași, care a dezvăluit celor prezenți momente din viața duhovnicească a părintelui Ion din vremea în care a fost seminarist la Mănăstirea Neamț. Părintele Vasile a pomenit despre evlavia pe care părintele Manoliu a avut-o față de preoții care la anul vor fi canonizați: Părintele Cleopa și Părintele Paisie, lângă care a petrecut toate zilele în care nu era la cursuri. Părintele Vasile își amintește că de foarte multe ori, preotul Ion Manoliu era un fel de intermediar între seminariști și părintele Cleopa care le trimitea sfat în problemele pe care le aveau (VIDEO în text).
„Hristos a înviat din morți…” au cântat cei aproape 40 de preoți și zeci de enoriași în biserica ticsită de lume, dar și pe aleile din curte, în bătaia vântului pătrunzător, după cum este specific înmormântării preoților. După acest moment, sicriul cu trupul neînsuflețit al părintelui a fost purtat pe umeri de preoți, înconjurând biserica în care a slujit părintele Ion Manoliu peste 40 de ani.
Îndrăgitul duhovnic a fost înmormântat în curtea bisericii, lângă altarul unde a ridicat mîinile la Cer de mii de ori și au coborât cele cerești pe pământ, în lacrimile enoriașilor și plânsul încetișor al familiei. Cu toții au câștigat un rugător la Tronul Împărătesc
A vrut să fie profesor de matematică
Viața părintelui Ion Manoliu a fost mucenicie, așa cum viața de preot în general se încadrează în acest registru duhovnicesc. Om harnic ca argintul viu, întreprinzător și de cuvânt, și-a construit în cei epste 40 de ani de slujire o reputație la care mulți doar visează. Puțini dintre cei care l-au cunoscut știu că părintele Ion, care s-a născut într-o familie de oameni simpli, a vrut să se facă profesor de matematică pentru i-a plăcut foarte mult această materie de care a prins drag pentru că avea o profesoară care renunțase la catedra dintr-o universitate pentru școala din satul sucevean, unde s-a născut părintele. După multe, multe peripeții, cum însuși a povestit într-un interviu, a ajuns să dea examen la Seminarul de la Mănăstirea Neamț, unde a fost un student strălucit dacă se are în vedere că a avut bursă de merit în toți cei cinci ani de studiu. Pentru că mama sa dorea mult să-l vadă preot, părintele Ion s-a căsătorit cerând o parohie în zona Neamțului. De la Iași i s-a propus o parohie în Dorohoi, un oraș considerat pe atunci un fel de Doftana parohiilor. Acolo erau trimiși doar disciplinar. La insistențele ÎPS Adrian de atunci, părintele Manoliu a acceptat să vină în Drăgușeni, de această dată de Botoșani, în anul 1980, unde avea să construiască o biserică în Podriga , care aparținea atunci de această parohie. În timpul regimului comunist, era greu să faci o biserică, avizele se obțineau foarte anevoios, de aceea părintele Ion Manoliu a numit biserica din Podriga – „Biserica Dorinței”.
„Unde stai tu acolo sunt și eu”
A avut sprijinul necondiționat al soției care atunci când a venit în Drăgușeni gospodăriile erau sărace, nu aveau gard nici la șosea. Oamenii treceau nestingheriți pe lâng streașina casei vecine și perisajul nu era tocmai potrivit pentru o fată crescută la munte, în zona Neamțului. Spre surprinderea părintelui, preoteasa sa a devenit femeia puternică din spatele duhovnicului iscusit. După ce  a fost finalizată Biserica Podriga, unde lucrările au durat șase ani, la insistențele preotesei sale, părintele decis a decis să restaureze apoi Biserica de la Drăgușeni, din care a făcut o adevărată bijuterie.
A fost numit misionar protopopesc în 1997-1998 și a cunoscut credincioșii din toată zona Dorohoiului și numea deseori această perioada ca fiind cea mai frumoasă din viața de preot.
Apoi a construit în satul Dimitrie Cantemir a zidit o biserică cu hramul „Sfânta Ana”, la sugestia ÎPS de atunci și la Sărata, Biserica Sf. Constantin și Elena.
Cu ajutorul lui Dumnezeu, Părintele Manoliu a restaurat complet începând cu anii ‘90 Biserica Drăgușeni, ctitoria soților Ecaterina și Gheorghe Codrescu (1861-1864), inclusiv pictura, a construit și dotat Casa de prăznuire (2017), a înființat Biblioteca ce numără azi cca 1.700 de volume (unele aparținând familiei Ortansa și Aristotel Crâșmaru), iar în 2017 a reușit să sfințească biserica Drăgușeni, sub binecuvântarea I.P.S. Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei. Slujba de sfințire a fost oficiată în prezența unui sobor impresionant de preoți și cu un număr mare de credincioși, fiind prima în ultimii 150 de ani de la întemeierea lăcașului. Ocazie cu care Părintele Manoliu a primit cu evlavie, drept recunoștință, distincția ”Crucea Sf. Dosoftei”, pentru toată strădania și viața sa închinată lui Hristos.
Plecarea în veșnicie a părintelui Ion MAnoliu lasă un gol imens în sufletele credincioșilor. A luat cu sine toate osteneala și toate temerile pe care le-a strîns în 44 de ani de slujire și le-a lăsat fiilor săi duhovnicești și noii generații exemplul să de jerfire pe altarul iubirii de Dumnezeu și de semeni.
Dumnezeu să îl odihnească în pace!
Colectivul redacției Botoșani24.ro este alături de familia îndoliată.

Iată și imaginile surprinse astăzi:

Publicitate

Publicitate

 

Publicitate

Citeste mai mult

Eveniment

PSD Botoșani: Autostrada Moldovei va lega județul Botoșani la dezvoltarea României: investiții și locuri de muncă pentru tinerii din Botoșani

Publicat

Publicitate

Ministrul PSD al Transporturilor Sorin Grindeanu s-a ținut de cuvânt și a început Autostrada Moldovei, pe care botoșănenii vor putea circula până la finalul acestui an pe o distanță de 130 de km.

Autostrada Moldovei e soluția PSD pentru dezvoltarea județului Botoșani și pentru ca investitorii să ajungă mai ușor la noi în județ și să creeze locuri de muncă pentru tinerii noștri, ca să nu mai plece în străinătate. PSD își respectă întotdeauna promisiunile! Autostrada Moldovei a devenit realitate și se apropie de Botoșani”, a declarat Marius Budăi.

Prezența PSD la Guvernare în următorii patru ani este garanția că Autostrada Moldovei va fi finalizată până în Botoșani și mai departe spre Suceava, iar toate regiunile istorice ale României vor fi legate prin drumuri de mare viteză.

Publicitate

Ministrul PSD al Transporturilor Sorin Grindeanu s-a ținut de cuvânt și așa cum ne-a susținut cu finanțarea pentru drumurile Botoșani-Târgu-Frumos și Botoșani-Ștefînești, la fel și-a respectat promisiunea cu Autsotrada Moldovei care a devenit o realitate.  PSD la guvernare în următorii 4 ani este garanția că Autostrada Moldovei va fi finalizată! Votați echipa PSD Botoșani pe 1 Decembrie!”, a declarat Doina Federovici președintele PSD Botoșani.

CMF11240017

Publicitate

Citeste mai mult

Eveniment

„Invitatul Zilei” la Botosani24.ro: Cătălin Silegeanu, candidat A.U.R. Botoșani la Senatul României

Publicat

Publicitate

”Invitatul Zilei” la Interviurile Botosani24.ro a fost astăzi Cătălin Silegeanu, candidatul A.U.R. la Senatul României.

Cătălin Silegeanu a vorbit despre candidatura sa dar și despre cum s-a schimbat lumea politică imediat după aflarea rezultatelor din primul tur al alegerilor prezidențiale din România.

Un interviu realizat în studioul on-line al publicației Botosani24.ro de editorul șef Tudor Carare. (CMF: 11240014)

Publicitate

Citeste mai mult

Eveniment

FOTO: Accident la Răchiți! Un tânăr de 25 de ani a ajuns la spital, după ce s-a răsturnat cu mașina

Publicat

Publicitate

Un tânăr, în vârstă de 25 de ani, a ajuns la spital după ce s-a răsturnat cu autoturismul, în localitatea Răchiți. S-a întâmplat în urmă cu puțin timp.

La caz s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului Botoșani, cu o autospecială de stingere și modul de descarcerare și ambulanța de terapie intensivă mobilă SMURD. Aceștia au constatat faptul că mașina era răsturnată pe cupolă, iar șoferul era în interior. Pompierii l-au ajutat pe tânăr să iasă din interior. Acesta era conștient, a fost preluat de echipajul medical și transportat la spital pentru îngrijiri medicale de specialitate.

Pompierii au asigurat măsurile de prevenire a incendiilor, fiind deconectate bornele bateriei.

Publicitate

Pentru a preveni astfel de evenimente, ISU Botoșani recomandă conducătorilor auto să dea dovadă de prudență la volan, să respecte toate regulile de circulație pentru propria lor siguranță, dar și a celorlalți participanți la trafic.

Publicitate
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending