Connect with us
Publicitate

Eveniment

(P) Creșterea veniturilor, Autostrada Moldovei, Drumul Expres Botoșani-Suceava, locuri de muncă și angajarea tinerilor – principalele măsuri ale PSD pentru Botoșani

Publicat

Publicitate

Creșterea veniturilor, Autostrada Moldovei, Drumul Expres Botoșani-Suceava, locuri de muncă și angajarea tinerilor – principalele măsuri ale PSD pentru Botoșani

Programul PSD pentru viitoarea guvernarea este axat pe creșterea veniturilor populației și, implicit, a nivelului de trai.

Doina Federovici, președinta PSD Botoșani, a prezentat cele mai importante măsuri din Programul de guvernare al PSD, care vizează județul Botoșani. „Prin programul nostru urmărim creșterea nivelului de trai prin majorarea veniturilor și crearea de locuri de muncă mai bine plătite, astfel încât tinerii să nu mai plece din țară, iar cei plecați să revină acasă. Pentru a realiza aceste lucruri, în Programul PSD sunt patru tipuri de măsuri importante pentru județul nostru”, a explicat Doina Federovici.

Publicitate

Cele 4 tipuri de măsuri sunt următoarele:

  1. Garanția creșterii veniturilor pentru salariați și pensionari

În ultimii 3 ani, PSD a majorat salariul minim cu 60% și propune o creștere cu încă 60% în următorii 4 ani, până la 3.800 de lei.

În actuala guvernare, salariul mediu net a crescut cu 40%, iar PSD propune încă o creștere de 48% în următoarea guvernare, respectiv, un salariu mediu net de peste 1.500 de euro.

Publicitate

Din 2021 până în prezent, pensia medie a crescut cu 70%, mai ales prin recalcularea de la 1 septembrie 2024. În următorii 4 ani, PSD propune o creștere cu încă 48%, astfel încât pensia medie să ajungă la 810 euro (peste 4.000 de lei pe lună)

  1. Finalizarea Autostrăzii Moldova și construirea Drumului Expres Botoșani – Suceava

20% din autostrăzile pe care se poate circula azi în România au fost realizate de PSD în ultimii trei ani. Aceasta e garanția că, dacă vom fi în viitorul guvern, vom finaliza Autostrada Moldovei și vom construi Drumul Expres Botoșani – Suceava. Astfel, vor crește investițiile și numărul locurilor de muncă în județul nostru.

  1. Sprijinirea construcției de fabrici în industrie și de unități de procesare în agricultură, inclusiv în județul Botoșani.

Prin această măsură vrem să reducem importurile, să creștem producția din țară și să creăm locuri de muncă mai bine plătite în județul Botoșani.

Publicitate
  1. Măsuri pentru ca tinerii să nu mai plece din România, dar și pentru reîntoarcerea celor deja plecați.

O primă măsură vizează instituirea cotei de impozit zero pe venit pentru tinerii angajați pe salariul minim.  Apoi, tinerii care se angajează pentru prima oară sau cei care se reîntorc în țară vor beneficia de o primă de stabilitate de 1.000 de lei pe lună, timp de 2 ani.

De asemnea, tinerii vor putea urma programe de calificare, astfel încât să aibă „experiența” atât de mult cerută de angajatori.

https://www.facebook.com/share/v/HLMYBPFzaswzNg2b/

Citiți programul integral al PSD aici:

https://www.psd.ro/wp-content/uploads/2024/10/Program_Guvernare_PSD_2025_2028.pdf

CMF11240017

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Educație

Elevii Liceului Tehnologic „Petru Rareș” Botoșani au aflat de polițiști cum să se ferească de probleme

Publicat

Publicitate

In perioada 05-07 noiembrie Poliţiştii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității Botoşani, împreună cu elevii din clasele de liceu ale Liceului Tehnologic „Petru Rareș” Botoșani o serie de activităţi de informare pe diferite teme : prevenirea victimizării prin infracţiuni informatice, reducerea vulnerabilităţii la traficul de persoane, precum și prevenirea victimizării prin consum/trafic de droguri.

Participanților le-a fost adusă în atenție problematica traficului de persoane în scopul exploatării sexuale sau a exploatării prin muncă, tinerii primind o serie de recomandări cu privire la metodele legale de ocupare a unui loc de muncă în ţară sau afara țării. Totodată, adolescenților le-au fost prezentate câteva metode de victimizare în cazul traficului de persoane: metoda loverboy și recrutarea în mediul online.

Siguranţa pe Internet a fost un subiect dezbătut de poliţişti cu cei peste 100 de elevi prezenți în cadrul activităților. Recomandările generale privesc protejarea datelor personale, protejarea parolei, evitarea întâlnirilor cu persoane cunoscute pe internet sau anunţarea părinţilor despre intenţia unor astfel de întâlniri, selectarea atentă a imaginilor pe care le postează pe internet, respingerea unor contacte „agresive” venite din partea altor persoane şi anunţarea acestor incidente.

Publicitate

 

De asemenea, elevii au primit informaţii privind legislaţia în vigoare în domeniul consumului şi traficului de droguri, exemple de situaţii în care tinerii au fost implicați în fapte de consum și trafic de droguri, precum şi consecinţele legale ale acţiunilor acestora

 

Publicitate

Activităţi similare vor avea loc şi la nivelul altor unităţi şcolare din judeţ.

Citeste mai mult

Educație

VIDEO: Polițiștii din Darabani au înființat patrula școlară

Publicat

Publicitate

Polițiștii din cadrul Poliției Orașului Darabani au desfășurat o activitate educativă, menită să crească siguranța elevilor.

 

Astfel, pentru a implica elevii în menținerea siguranței colegilor lor,  aceștia au fost echipați cu palete de dirijare și veste reflectorizante inscripționate cu “PATRULA ȘCOLARĂ” și au asigurat, împreună cu polițiștii traversarea copiilor pe trecerile de pietoni din zona școlii.

Publicitate

 

Acțiune a urmărit responsabilizare tinerilor pietoni, dar și conștientizarea conducătorilor auto cu privire la prezența celor mici în proximitatea instituțiilor de învățământ.

Această activitate, cu participarea directă a elevilor, dă startul înființării patrulelor școlare, un proiect care are drept obiectiv, creșterea gradului de siguranță rutieră a elevilor.

Publicitate

Citeste mai mult

Eveniment

Dosar penal tânăr de 32 de ani, din comuna Stăuceni, bănuit de comiterea a două înfracțiuni de furt

Publicat

Publicitate

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani – Biroul de Investigații Criminale au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore, pe numele unui tânăr, de 32 de ani, din comuna Stăuceni, bănuit de comiterea a două înfracțiuni de furt calificat.

 

Din cercetări, a reieșit faptul că acesta, în perioada 30 octombrie -2 noiembrie ar fi sustras de pe terasa a două localuri publice, patru umbrele, prejudiciul cauzat fiind estimat la peste 2.000 de euro. Acesta a fost recuperat în totalitate și restituit persoanelor vătămate.

Publicitate

 

Tânărul a fost introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al I.P.J. Botoșani, cercetările fiind continuate pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-au produs faptele.

Publicitate
Citeste mai mult

Eveniment

Tineri plasați sub control judiciar pentru furt de echipament sportiv vestiarul Clubului de fotbal FC Botoșani

Publicat

Publicitate

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani – Biroul de Investigații Criminale au documentat activitatea infracțională a trei tineri, din municipiul Botoșani, bănuiți de comiterea infracțiunii de furt calificat.

În urma probatoriului administrat, s-a stabilit faptul că aceștia, ar fi pătruns fără drept în incinta Stadionului Municipal Botoșani, apoi în vestiarul clubului de fotbal, de unde au sustras încălțăminte sport în valoare de 20.000 de lei. Prejudiicul cauzat prin activitatea infracțională a fost recuperat parțial.

 

Publicitate

Cercetările continuă pentru stabilirea întregii situații de fapt, urmând ca la finalizarea acestora să fie dispuse măsuri legale.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending