Connect with us
Publicitate

Eveniment

FOTO&VIDEO: O mașină a luat foc, astăzi, între localitățile Mihai Viteazu și Săveni

Publicat

Publicitate

Un autoturism a luat foc astăzi, în timp ce se deplasa pe DN 29, între localitățile Mihai Viteazu și Săveni.

Conducătorul auto a observat că iese fum de sub capotă, a condus mașina pe un drum de lângă șosea, a oprit și a coborât imediat, împreună cu proprietarul autoturismului, care era pasager pe scaunul din dreapta față. Cu ajutorul unor stingătoare au încercat să oprească propagarea flăcărilor, dar nu au reușit și au sunat după ajutor la 112.

La caz s-au deplasat pompierii din cadrul Stației Săveni, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă.

Aceștia au constatat faptul că autoturismul ardea în totalitate și au intervenit rapid pentru ca flăcările să nu se extindă la un lan de grâu. Din fericire nu au fost persoane rănite.

Cel mai probabil evenimentul s-a produs din cauza unui scurtcircuit.

Pentru a preveni incendiile auto, recomandăm respectarea următoarelor măsuri:

Publicitate

✔ verificaţi instalaţia electrică;

✔ asiguraţi-vă că echipamentele de iluminat electric nu sunt defecte sau neizolate;

✔ verificaţi dacă apar eventuale scurgeri de carburanți sau lubrifianți;

Publicitate

✔ nu faceți improvizații la instalația electrică;

✔ verificați perioada de valabilitate a stingătorului din autovehicul.

https://studio.youtube.com/video/-v8a32Y1X-w/edit

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

Nu se mai eliberează paşaport temporar pentru turiști

Publicat

Publicitate

Nu se mai eliberează paşaport temporar pentru turiști, a anunțat Ministerul de Interne. Documentul nu dispare de tot și se poate emite în anumite cazuri. Eliberarea paşaportului simplu temporar se va realiza doar în situaţii obiective şi urgente, ce exclud cazurile în care deplasarea persoanei pe teritoriul altui stat are la bază raţiuni exclusiv turistice, scrie alba24.ro.

Modificarea a intrat în vigoare în data de 3 iulie.

„Situaţiile obiective şi urgente trebuie probate cu documente din care să rezulte necesitatea deplasării persoanei în străinătate.

Totodată, atragem atenţia cu privire la faptul că există state care nu permit intrarea pe teritoriul lor naţional cu paşaportul simplu temporar, sens în care recomandăm accesarea site-ului Ministerului Afacerilor Externe, www.mae.ro , secţiunea condiţii de călătorie, înaintea efectuării călătoriei”, informează un comunicat al Ministerului Afacerilor Interne.

În cazul persoanelor care găsesc documentul de călătorie declarat pierdut sau furat, există obligaţia de a-l depune, de îndată, la cel mai apropiat serviciu public comunitar de paşapoarte, la Direcţia Generală de Paşapoarte ori la misiunile diplomatice sau oficiile consulare ale României.

MAI reaminteşte faptul că pierderea sau distrugerea paşaportului simplu electronic/temporar se declară de către titular în ţară la orice serviciu public comunitar de paşapoarte sau la Direcţia Generală de Paşapoarte, iar în străinătate la misiunile diplomatice sau oficiile consulare ale României.

Publicitate

Citeste mai mult

Administratie

Bani de la Guvern pentru plata datoriei către Termica. Conturile Primăriei Municipiului Botoșani vor fi deblocate

Publicat

Publicitate

Guvernul României a aprobat în ședința de astăzi, 4 iulie 2024, alocarea sumei de 59 milioane de lei din Fondul de rezervă bugetară aflat la dispoziția Executivului, prevăzut în bugetul de stat, pentru municipiul Botoșani.

Fondurile acordate unității administrativ – teritoriale botoșănene vor fi utilizate pentru stingerea obligațiilor de plată stabilite prin titluri executorii.
Prin urmare, demersurile întreprinse în acest sens, la nivel central, de primarul municipiului Botoșani, Cosmin Andrei, președintele Consiliului Județean Botoșani, Doina Federovici și ministrul Marius Budăi au avut un efect pozitiv.

Aceasta este cea de-a doua tranșă de bani acordată de Guvern municipiului Botoșani pentru stingerea datoriei față de lichidatorul Termica, după ce, tot din fondul de rezervă, a fost alocată suma de 50 milioane de lei.

„Apreciez foarte mult sprijinul domnului prim-ministru Marcel Ciolacu, care, prin acest gest, dovedește, cu fapte, că iubește Botoșaniul și acordă o atenție deosebită municipiului nostru și nevoilor pe care le avem. Apreciez și sprijinul pe care mi l-au acordat colegii mei, doamna președinte al Consiliului Județean, Doina Federovici și domnul ministru Marius Budăi. În acest fel, putem continua proiectele de dezvoltare și scăpăm de o problemă istorică pe care o avea orașul. Putem stinge datoria făcută de predecesorii mei și să ne concentrăm pe dezvoltarea municipiului”, a precizat primarul Cosmin Andrei.

Prin plățile efectuate cu sprijinul Guvernului, conturile Primăriei Municipiului Botoșani vor fi deblocate.

Publicitate
Citeste mai mult

Eveniment

IȘJ Botoșani: Au fost depuse sute de contestații după examenul de Evaluare Națională

Publicat

Publicitate

Potrivit informațiilor oferite de reprezentanții Inspectoratului Școlar Botoșani, după afișarea rezultatelor inițiale la examenul de Evaluare Națională, la nivelul județului Botoșani au fost depuse 241 de contestații la Limba și literatura română și 216 contestații la Matematică.

Rata de participare, la nivelul județului Botoșani, a fost de 94,8%: 3461 de candidați prezenți dintr-un total de 3650 de absolvenți înscriși.

Dintre cei 3461 de candidați prezenți, 2261 de candidați au obținut medii mai mari sau egale cu 5 (cinci), rezultând o rată de promovare de  65.3%.

În județul Botoșani nu sunt candidați cu media generală 10 (zece).

La proba de Limba și literatura română, 2485 de candidați (71,57 %) au obținut note peste sau egale cu 5 (cinci), iar 2 candidați au fost notați cu 10 (zece).

La proba de Matematică, 2058 de candidați (59,38 %) au note peste sau egale cu 5 (cinci), iar 12 candidați au obținut nota 10 (zece).

Publicitate

Precizăm că rezultatele au fost publicate  prin anonimizarea numelui și a prenumelui, pe baza unui cod unic alocat și comunicat fiecărui candidat. Măsura este în acord cu prevederile art. 5 și ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date și de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD/GDPR).

Contestațiile pot fi depuse în Centrele de examen, în cursul acestei zile (în intervalul orar 16:00 – 19:00) și joi, 4 iulie (în intervalul orar 8:00 – 12:00). Acestea pot fi transmise și prin mijloace electronice. Candidații care depun/transmit contestațiile prin mijloace electronice completează, semnează și depun/transmit tot prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, documentele sunt semnate și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi afișate în data de 9 iulie.

Publicitate

Citeste mai mult

Eveniment

Alegeri parlamentare pe 1 decembrie. Când au fost stabilite cele două tururi pentru prezidențiale

Publicat

Publicitate

Alegeri parlamentare pe 1 decembrie. Când au fost stabilite cele două tururi pentru prezidențiale: PSD și PNL au stabilit joi data alegerilor prezidențiale și parlamentare, informează alba24.ro.

Coaliția a stabilit că alegerile parlamentare vor avea loc de Ziua Națională, pe data de 1 decembrie 2024.

Comunicatul comun de presă, emis de PSD și PNL:

“Coaliția de guvernare a finalizat discuțiile pe marginea calendarului electoral pentru alegerile prezidențiale si parlamentare.

Astfel, ținând cont și de opiniile exprimate de celelalte formațiuni politice, reprezentanții Coaliției au fost în consens în ceea ce privește organizarea alegerilor prezidențiale, după cum urmează:

Publicitate

– primul tur în data de 24 noiembrie

– al doilea tur în data de 8 decembrie.

De asemenea, s-a ajuns la un numitor comun pentru organizarea alegerilor parlamentare în data de 1 decembrie”.

Publicitate

Conform Constituției, alegerile prezidențiale trebuie organizate într-un interval de timp care să permită președintelui nou ales să-și preia mandatul până la expirarea mandatului președintelui încă în funcție.

Klaus Iohannis a depus jurământul pe 21 decembrie 2019, astfel că mandatul său expiră în aceeași zi din 2024.

La începutul săptămânii, prim-ministrul Marcel Ciolacu a organizat, la Palatul Victoria, consultări cu partidele politice, inclusiv cele din afara parlamentului, în vederea stabilirii calendarului electoral.

La ședința Coaliției au participat Nicolae Ciucă, Lucian Bode și Cătălin Predoiu de la PNL, iar de la PSD – Marcel Ciolacu, Sorin Grindeanu, Paul Stănescu, Mihai Tudose și Marian Neacșu.

Cine ar putea să candideze la prezidențiale 2024:

Deși principalii lideri ai partidelor politice nu și-au anunțat încă intenția, în mediile politice sunt vehiculate o serie de nume:

Marcel Ciolacu – neanunțat

Nicolae Ciucă – dat ca sigur de surse liberale

Mircea Geoană – independent

Elena Lasconi – USR (posibil împreună cu Forța Dreptei)

Kelemen Hunor – UDMR

George Simion – desemnat oficial – AUR

Aurelian Pavelescu – anunțat PNȚ

Diana Șoșoacă – SOS

 

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending