Connect with us
Publicitate

Administratie

Din această seară, au fost redate circulației șapte tronsoane de drumuri naționale și 16 de drumuri județene. Care sunt acestea

Publicat

Publicitate

Din această seară, au fost redate circulației șapte tronsoane de drumuri naționale și 16 de drumuri județene, astfel:

DRUMURI NAȚIONALE:

1. DN 28 B Botoșani – limită cu județul Iași

Publicitate

2. DN 29 B Botoșani – Dorohoi

3. DN 29 A Dorohoi – limită cu județul Suceava;

4. DN 24 C Ștefănești – Manoleasa ( doar autovehiculele cu tonaj mai mic de 3,5 tone)

Publicitate

5. DN 29 Săveni – Manoleasa ( doar autovehiculele cu tonaj mai mic de 3,5 tone)

6. DN 29 E Stânca – Vama Stânca ( doar autovehiculele cu tonaj mai mic de 3,5 tone)

7. DN 29 C Cucorăni – Mihăileni( doar autovehiculele cu tonaj mai mic de 3,5 tone)

Publicitate

 

DRUMURI JUDEȚENE

1. DJ 292 Dorohoi-Podeni;

2. DJ 292A Corlateni-Dimacheni;

3. DJ 292 Saveni Vorniceni;

4. DJ 298 Vorniceni-Dumeni-Dragalina;

5. DJ 297 Talpa-Sulita;

6. DJ 296 Cismea-Roma;

7. DJ 208C Canton Rai-Vorona-Joldesti;

8. DJ 291C Dorohoi-Racovat;

9. DJ282A DN29D-Ionaseni-Mascateni;

10. DJ 208H Corni-Vorona;

11.DJ291 Hutani-Bucecea;

12. DJ 282 Saveni-Draguseni;

13. DJ 282 Trusesti-Todireni-Rauseni;

14. DJ 282H Rauseni-Rediu;

15. DJ 282 Trusesti-Dangeni;

16. DJ 207N Curtesti-Oraseni-Cristesti.

Decizia a fost analizată și stabilită în cadrul ședinței extraordinare a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Botoșani, care s-a desfășurat la sediul ISU Botoșani, în această seară.

Pe celelalte drumuri județene și naționale circulația rămâne, în continuare, închisă. În consecință, recomandăm cetățenilor, înainte de a se porni la drum, să se informeze doar din surse oficiale dacă se circulă pe ruta respectivă și să respecte indicațiile autorităților.

Comitetele Locale pentru Situații de Urgență au intervenit, în cursul zilei de astăzi, cu mijloace auto proprii și utilaje închiriate de la operatorii economici pentru deszăpezirea drumurilor sătești și comunale, în vederea asigurării accesului la cazurile medicale și alte situații de urgență apărute. Aceste acțiuni vor continua până când vor fi redate circulației toate drumurile.

Pompierii, polițiștii de frontieră, jandarmii, polițiștii, militarii din cadrul UM 01189 și UM 01251, voluntarii din cadrul proiectului național „Salvator din Pasiune”, angajații Ocolului Silvic Mihai Eminescu, Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență și drumarii au continuat și astăzi să intervină pentru salvarea persoanelor înzăpezite pe drumurile naționale și județene. În acest moment, nu mai există persoane sau autoturisme surprinse în trafic.

Cea mai dificilă misiune s-a derulat pe DN 29 Botoșani – Suceava. În această zonă, s-a intervenit mai bine de 24 de ore pentru scoaterea din nămeți a 223 de persoane și peste 100 de autovehicule. La misiuni au participat și echipajele venite în sprijin de la ISU Suceava, cu o șenilată și o autospecială transport personal și victime multiple. În zonă a ajuns și prefectul județului Botoșani, Sorin Cornilă.

97 de persoane sunt în continuare adăpostite temporar la Primăria Manoleasa, Primăria Unțeni, Sala „George Enescu” Dorohoi, Spitalul Municipal Dorohoi, Primăria Dersca, Primăria Românești, Primăria Tudora, Primăria Mileanca, Centrul de Zi Ștefănești, Primăria Trușești, Primăria Mihălășeni, Primăria Ungureni și la o fermă din Ripiceni.

Pompierii botoșăneni au mai intervenit astăzi, în alte 34 de situații de urgență generate de căderile masive de zăpadă. Este vorba de îndepărtarea a 31 de arbori care au cedat sub greutatea zăpezii și au căzut peste mașini, fire electrice sau pe partea carosabilă, dar și pentru degajarea zăpezii de pe acoperișurile unor clădiri.

Până în acest moment, s-au înregistrat, în total, 1279 de apeluri de urgență. Multe dintre acestea anunțau aceeași situație. O parte dintre cazuri au fost direcționate către drumari și serviciile voluntare pentru situații de urgență.

Potrivit informațiilor oferite de furnizorul de energie electrică sunt afectate partial sau total 10 localități, respectiv: Ripiceni, Botosani, Mascateni, Zaicesti, Cucuteni, Zlatunoaia, Todireni, Hlipiceni, Rauseni, Leorda, cu 1589 de abonați.

Polițiștii sunt prezenți 24 din 24 de ore în zonele în care circulația este restricționată din cauza condițiilor meteorologice.

Vă recomandăm să respectați indicațiile acestora și să nu încercați să pătrundeți pe drumurile închise circulației, întrucât există riscul să rămâneți blocați în zonele respective.

Din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, circulația prin PTF Costești-Stânca, PTF – Lipcani- Rădăuți Prut, PTF Sculeni-Sculeni şi PTF Racovăţ – Diakivtsi este momentan restricționată.

Polițiști de frontieră, jandarmi și polițiști asigură permanența în cadrul filtrelor rutiere instituite la ieșirile din localități. Scopul acestora este de a nu permite accesul autovehiculelor pe drumurile închise circulației publice pentru a preveni evenimentele nedorite.

Decizia a fost luată pentru protejarea vieții cetățenilor, care ar putea rămâne blocați pe drum, în propriile autovehicule şi este valabilă până când condițiile meteo vor permite ridicarea restricțiilor.

Jandarmii acționează în filtrele rutiere, împreună cu polițiștii botoșăneni, în misiunile de menținere a ordinii și liniștii publice.

În continuare, toate structurile Ministerului Afacerilor Interne și ale Ministerului Apărării Naționale, autoritățile locale, precum și celelalte instituții cu rol în gestionarea situațiilor de urgență generate de fenomenele meteo extreme, dar și furnizorii de utilități publice lucrează, în sistem integrat, pentru a asigura un răspuns operativ la solicitările cetățenilor.

 

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

Poşta Română lansează o colecţie de cărţi poştale cu imagini impresionante din timpul războiului din Ucraina

Publicat

Publicitate

Compania Naţională „Poşta Română” lansează miercuri o colecţie unică de cărţi poştale ce ilustrează imagini impresionante din timpul războiului din Ucraina, surprinse de fotografi ucraineni.

Cărţile poştale vor fi lansate în cadrul evenimentului „1.000 de zile de război în Ucraina”, organizat în parteneriat cu Ambasada Ucrainei la Bucureşti şi Postcrossing.

„Aceste cărţi poştale vor deveni simboluri ale solidarităţii şi susţinerii pentru poporul ucrainean, iar participanţii vor avea ocazia să le trimită gratuit prin intermediul Poştei Române, Evenimentul reprezintă un moment de reflecţie prin care dorim să transmitem un puternic mesaj de încurajare pentru vecinii noştri, profund afectaţi de acest război. Poşta Română îşi doreşte, prin acest demers, să contribuie la aprofundarea înţelegerii publicului asupra situaţiei din Ucraina şi să aducă un omagiu celor care au suferit din cauza războiului”, subliniază reprezentanţii companiei într-un comunicat. AGERPRES

Publicitate

Citeste mai mult

Eveniment

Se schimbă vremea în toată țara. Atenționare meteo de ninsori, ploi și vânt puternic

Publicat

Publicitate

Se schimbă vremea în toată țara. Începând de miercuri dimineața până sâmbătă noaptea, în țară sunt așteptate ploi moderate, ninsori la munte și intensificări ale vântului. 

Potrivit ANM, în perioada 20 noiembrie, ora 10:00 – 23 noiembrie, ora 20:00, în țară sunt așteptate precipitații moderate cantitativ, ninsori la munte și strat de zăpadă consistent și intensificări ale vântului.

În intervalul menționat temporar vor fi precipitații în toate regiunile. În Oltenia, Muntenia, sudul Moldovei și în Dobrogea va ploua și pe arii restrânse vor fi și precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. În restul regiunilor pe parcursul zilei de miercuri vor fi ploi apoi vor predomina ninsorile. La munte va ninge și local se va depune strat de zăpadă consistent.

Publicitate

Se vor acumula cantități de precipitații de 15…25 l/mp, iar cu precădere în vest și la munte, pe arii restrânse acestea vor depăși 30 l/mp.

Local și temporar vor fi intensificări ale vântului în toate regiunile, cu viteze în general de 50…60 km/h. La munte, rafalele vor depăși 70 km/h, iar cu precădere în zona înaltă a Carpaților Meridionali, în noaptea de joi spre vineri (21/ 22 noiembrie) și pe parcursul zilei de vineri (22 noiembrie) vor fi rafale de peste 90 km/h, viscolind ninsoarea și spulberând zăpada.Miercuri, 20 noiembrie, între ora 10:00 și 20:00, vântul va avea intensificări în Banat, Crișana, Maramureș, local în Transilvania, în nord-vestul Moldovei și pe litoral, cu viteze în general de 55…65 km/h.

La munte vor fi rafale de 70…80 km/h, iar la altitudini mari, cu precădere în Carpații Occidentali și în nordul Carpaților Orientali vor depăși 90 km /h.

Publicitate

Citeste mai mult

Eveniment

CALENDAR ORTODOX 2024: Sfântul Cuvios Grigorie Decapolitul de la Bistriţa Vâlcii

Publicat

Publicitate

Sfântul Grigorie s-a născut în anul 780 într-o familie înstărită şi deosebit de evlavioasa. A mers la şcoală încă de mic străduindu-se să acumuleze cât mai multă învăţătura. În acelaşi timp dovedeşte o mare atracţie către Biserică. Când a ajuns la vârsta căsătoriei, părinţii au hotărât să-l însoare, dar el simţind chemarea Duhului, a fugit lepădându-se de cele lumeşti.

A mers într-o aşezare monahală din Decapole, unde era egumen Simeon, un unchi din partea mamei. Aici a rămas timp de 14 ani, avându-l pe acesta părinte duhovnicesc. Dorul către frumuseţile pustiei l-a îndemnat să se retragă singur într-o peşteră şi să se nevoiască. De aici, „îmbunătăţitul sihastru”, pentru a lua apărarea sfintelor icoane, face mai multe călătorii în Asia şi la Constantinopol. Pleacă apoi la Roma, străbătând totodată şi alte oraşe din Apus. Peste tot Sfântul Grigorie ia apărarea cinstitorilor sfintelor icoane şi vine în ajutorul semenilor săi bolnavi şi necăjiţi, vindecându-i, mângâindu-i, iar pe alţii întorcându-i la Hristos.

Se întoarce în Răsărit aşezându-se la Tesalonic, unde devine în scurt timp foarte cunoscut, datorită darului primit de la Dumnezeu de a prezice viitorul şi datorită puterii asupra demonilor. Tot aici primeşte sfântul şi Taina Preoţiei. Către sfârşitul vieţuirii pământeşti, Dumnezeu i-a dat o boală grea. A trecut la cele veşnice în ziua de 20 noiembrie 842. În scurt timp mormântul său devine foarte cunoscut, datorită minunatelor vindecări ale celor ce veneau cu credinţă şi se rugau sfântului.

Publicitate

Moaştele sale au fost duse apoi în Constantinopol, unde au rămas pâna în jurul anului 1453, când oraşul a fost cucerit de turci. Spre sfârşitul secolului al XV-lea, banul Barbu Craiovescu, „cu multă cheltuială” a cumpărat sfintele odoare şi le-a adus în Oltenia, aşezându-le în Manastirea Bistriţa, ctitoria familiei sale şi locul unde el însuşi s-a călugărit, sub numele de Pahomie. De-a lungul secolelor creştinii au arătat o cinste deosebită moaştelor sfântului, venind cu evlavie şi închinându-se lor.

Chiar dacă, încă de la aducerea în ţară a moaştelor sale, Grigorie a fost cinstit de către locuitorii Olteniei ca sfânt, abia la 28 februarie 1950, Sfântul Sinod a hotărât generalizarea cultului său în toată Biserica noastră. De atunci el este prăznuit

Publicitate
Citeste mai mult

Actualitate

E gata: Începem să spargem munții pentru a lega Moldova de Transilvania. Toate loturile MONTANE de pe Autostrada A8, scoase la licitație

Publicat

Publicitate

De astăzi, toate loturile montane de pe secțiunea montană de pe A8 sunt în licitație de Proiectare și Execuție, odată cu lansarea de astăzi în SEAP a lotului Grințieș-Pipirig. Anunțul a fost făcut de  președintele Consiliului de Administrație al CNIR, Cătălin Urtoi.

1.Lotul 1C Sărățeni-Joseni (32,4 km) – Publicat în SEAP.

Termen pentru depunere ofertelor : 16.12. 2024

Publicitate

2.Lotul 1D Joseni-Ditrău (14,4 km) – Publicat în SEAP.

Termen pentru depunerea ofertelor : 18.12.2024

3.Lotul 2A Ditrău-Grințieș (37,9 km) – Publicat în SEAP.

Publicitate

Termen pentru depunerea ofertelor : 19.12.2024

4.Lotul 2B Grințieș-Pipirig (31,5 km) – Publicat în SEAP.

Termen pentru depunerea ofertelor: 15 Ianuarie 2025

Publicitate

La aceste patru loturi se adaugă loturile Miercurea Nirajului-Sărățeni și Pipirig-Leghin care sunt în licitație de Proiectare și Execuție la CNAIR, care după finalizarea acestei etape vor trece la CNIR.

“Odată cu finalizarea acestei etape, pot să răspund celor care m-au întrebat în ultima perioadă de ce secțiunea montană și nu Motca-Leţcani-Ungheni?

Deoarece secțiunea montană este mult mai dificilă din toate punctele de vedere, iar strategia pe care am gândit-o împreună cu cei din asociația #HaiCaSePoate în februarie 2022 și pe care am prezentat-o domnului ministru Sorin Grindeanu și premierului Marcel Ciolacu a fost ca până în noiembrie 2024 să avem acest tronson de la Miercurea Nirajului la Leghin în licitație de Proiectare și Execuție!

Dar asta nu înseamnă că am abandonat tronsonul Motca-Leţcani-Ungheni, iar vineri este pe ordinea de zi a Consiliului de Administrație CNIR pe care îl conduc din poziția de președinte și în care urmează să fie aprobată necesitatea și oportunitatea demarării licitației de Proiectare și Execuție!

Închei spunând doar atât: Tot respectul pentru ministrul transporturilor Sorin Grindeanu care s-a ținut de cuvânt în acești aproape trei ani de zile cu privire la Autostrada UNIRII-A8! Urmează o perioadă complicată, cea a licitației, dar o vom depăși! În perioada Decembrie 2026 – Decembrie 2030 va fi predată etapizat această autostradă!”, a transmis președintele Consiliului de Administrație al CNIR, Cătălin Urtoi.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending