Connect with us

Eveniment

Dezlegare la pește de FLORII: 10 rețete de preparate delicioase cu care să vă delectați după zilele de post

Publicat

Publicitate

Duminică, 9 aprilie, când credincioșii ortodocși sărbătoresc Floriile, este a doua dezlegare la pește din Postul Paștelui, după cea de Buna Vestire, relatează alba24.ro. Urmează Săptămâna Mare, în care postul va fi mai strict, astfel încât să fie făcută pregătirea pentru Învierea Domnului și sărbătorile pascale.

De Florii, vă puteți încerca îndeletnicirea cu rețete simple sau mai complicate pentru gătirea peștelui sau produselor din pește.

De la pastă de ton, la ciorbă de pește, fiecare dintre preparate vă completează masa de sărbători, spre deliciul familiei și al invitaților.

Vă propunem câteva idei de rețete de pește pentru masa de Florii:

Plachie de crap

  • Un crap (2kg) curățat de solzi și de măruntaie
  • 10 roșii chery sau 5 de dimensiune medie
  • 100 ml ulei de floarea soarelui
  • o ceapă
  • doi morcovi, un gogoșar roșu
  • 500 ml de vin alb
  • 4 căței de usturoi
  • 200 grame de măsline
  • sare, piper, oregano, pătrunjel

Pestele se curăță și spală bine. Se scoate apa în exces cu șervetele de hârtie.

Apoi se taie în două bucăți și se condimentează cu sare și piper, pe ambele părți.

Publicitate

Separat, roșiile se coc într-o tigaie grill și se decojesc, împreună cu morcovul și gogoșarul tăiat mărunt.

Ceapa se taie mărunt și se rumenește.

Într-o tigaie, se pune ceapa rumenită și bucățile de pește.

Se toarnă vinul, se pun roșiile tăiate roșiile bucățele mici, morcovul și gogoșarul

Se curăță usturoiul, se taie feliuțe și se repartizează în tavă

Se adaugă boabe de piper, oregano uscat și măslinele.

Se pornește cuptorul, se pune vasul acoperit cu capac sau folie de aluminiu și se ține la cuptor timp de 40 de minute, la 150 de grade. Se adaugă puțină apă.

După circa 30 minute în care preparatul a fost lăsat în cuptor, se scoate capacul sau staniolul și se mai păstrează 10-15 minute, să se rumenească să scadă lichidul.

Apoi se scoate din cuptor și se lasă să se răcorească.

Se presară pătrunjel verde tocat apoi poate fi servit.

Păstrăv prăjit în crustă de mălai

O rețetă simplă și rapidă este păstrăvul prăjit. Se poate găti în 15 minute și este un preparat gustos la masa de sărbătoare.

Ingrediente:

  • 3 păstrăvi
  • 4 linguri mălai
  • 4 linguri făină
  • 1 linguriță sare

Mod de preparare:

Păstrăvul de curăță de solzi. Dacă l-ați cumpărat data curățat, se spală doar bine cu apă rece.

Se pot tăia și în bucăți, însă întregi arată mai bine în farfurie.

Se asezonează cu sare.

Separat, pe un platou, se amestecă făina cu mălaiul și sarea.

Se pune uleiul într-o tigaie, la încins.

Se pune peștele în amestecul de făină, mălai, sare, pe ambele părți, în așa fel încât să fie acoperit.

Se pune la prăjit în uleiul încins. Se prăjește întâi pe o parte, apoi pe cealaltă. Cam cinci minute pe fiecare parte. La final, trebuie să aibă o crustă aurie din amestec.

Păstrăvul prăjit poate fi servit cu mămăligă și mujdei de usturoi.

Dorada în crustă de sare

O să arate bine pe masa de sărbătoare, este un preparat mai special față de cele obișnuite. În plus, nu este greu de gătit. Și este un produs delicios.

Nu este necesar să pregătiți sosuri sofisticate sau să stați mult în bucătărie pentru a găti acest fel de mâncare.

Se poate servi cu cartofi întregi, împachetați în folie, la cuptor. După ce îi scoateți, puteți pune unt.

Dorada trebuie să fie curățată, înainte de preparare. De obicei, un pește de acest tip reprezintă câte o porție.

Ingrediente:

  • dorada (1 bucată de persoană)
  • sare grunjoasă (obligatoriu cristale mari) 3-4 kg
  • lămâie – se pune câte o felie în fiecare pește
  • ulei măsline – 4-5 linguri
  • cimbru

Mod de preparare: se curăță peștele si se pune în tavă pe un pat de sare de circa 1 cm.

În interiorul fiecarui pește se pune o felie de lămâie, foarte puțin cimbru și câte o linguriță de ulei de măsline extravirgin.

Se toarnă apoi restul de sare deasupra, până când dorada se acoperă complet. Carnea își va trage sare, însă doar atât cât să fie gustoasă.

Preîncălziți cuptorul. Puneți peștele în cuptor 45 de minute la 150 grade Celsius.

După 45 de minute se dă sarea la o parte si se pune peștele în farfurie.

Mâncați-l cu mâna.. este mai ușor și mai savuros.

Puneți într-un bol cu apă câteva felii de lămâie pentru a vă clăti și degresa mâinile.

La pește merge un vin alb sec sau demisec.

Ciorbă de pește ca în Delta Dunării

Se pune la fiert o oală mare cu apă cu o lingură de sare. Recomandat ar fi să aveți pești mai mici (de exemplu obleți, plătici, roșioare, biban etc sau, mai ușor de găsit la oraș, capete de pește), pe care să-i puneți în apa care a ajuns la punctul de fierbere împreună cu legume întregi: 2 cepe albe, 2-3 morcovi, un ardei gras galben tăiat în jumătate, o rădăcină de pătrunjel.

Când legumele și peștii mici sunt fierți, se strecoară și se păstrează numai zeama rămasă, care va fi baza ciorbei de pește.

Acum puneți în zeama legume tăiate cuburi: ceapa, ardei gras, morcov, pătrunjel rădăcină și țelină rădăcină.

Pregătiți și niste cartofi tăiați cuburi mai mari pe care îi adaugați când legumele puse în ciorba sunt fierte pe jumătate.

După ce fierb și cartofii, puneți în ciorbă roșii proaspete, tăiate cubulete sau din cele conservate, decojite.

Gustați zeama și mai puneți sare după gustul dvs.

Unii preferă și puțin ardei iute tocat în ciorbă pentru puțină iuțeală.

După ce ați făcut zeama pe gustul dvs, puteți pune acum peștele care se va mânca împreună cu ciorba.

Ideal este să puneți bucăți mari de crap, somn, știucă, caras mai mare.

Nu folosiți peste oceanic, dacă vreți un borș ca-n Deltă.

Atenție că peștele fierbe repede! Când carnea devine albă și o furculiță pătrunde ușor în ea, peștele e fiert.

Acum opriți focul și presărați deasupra niste leuștean proaspăt tocat. Ciorba dvs este gata.

Mod de servire:

Vă recomandăm să mâncați ciorba ca în Delta Dunării.

Mai întâi, faceți un mujdei lipovenesc: pisați mult usturoi, puneți pe el sare și frecați-l cu ulei că pe maioneza până când obțineți o pasta albă și consistentă. Cu cât mai mult cu atât mai bun.

Puneți pe masa un platou pe care scoateți pestele din ciorbă.

În farfurii, puneți doar zeama și legumele, inclusiv cartofii.

Din mujdei, puneți o jumătate de lingură în ciorbă din farfurie și amestecați bine.

Și mâncați odată cu ciorba din farfurie pește de pe platoul pe care întindeți bine în mujdei.

Puneți lângă ciorbă o pâine caldă și un pahar de vin alb sec sau demisec, neapărat rece și ne puteți mulțumi după aceea pentru rețeta adusă din Delta Dunării de un pescar din redacția Alba24.ro.

Somon afumat cu castraveți și cremă de brânză 

Pentru a găti acest preparat avem nevoie de:

  • 200 gr somon afumat
  • 200 gr cremă brânză
  • 1 castravete
  • 1 ceapă roșie
  • câteva fire mărar
  • 2-3 linguri zeamă de lămâie
  • caviar german
  • sare de mare
  • piper alb

Mod de preparare:

Desfacem somonul afumat bucăți,  punem în robotul de bucătărie și îl mărunțim. Amestecăm somonul cu cremă de brânză.

Adaugăm ceapa și mărarul tocate fin, apoi omogenizăm compoziția. Dacă nu doriți să se simtă bucățelele de ceapă o puteți băga la robot și o transformați în pastă.

Tăiem castravetele felii nu foarte groase și le așezăm pe un platou.

Punem crema de somon într-un sprit și ornăm feliuțele de castravete. Decorăm cu caviarul german și crenguțe de mărar.

Somon pe grill cu sos de iaurt

Ingrediente:

  1. 2 medalioane de somon
  2. 4 linguri ulei de măsline extravirgin
  3. 2 lingurțte sare roz de Himalaya
  4. 2 lingurițe condiment pentru pește
  5. zeamă de la jumătate de lămâie

Pentru sos:

  1. 200 gr iaurt gras
  2. zeama de la jumătate de lămâie
  3. 2-3 căței usturoi
  4. mărar și pătrunjel
  5. ceapă verde
  6. sare și piper

Mod de preparare:

Stropim peștele pe ambele părți cu zeama de la jumătate de lămâie și cu două linguri ulei de masline extravirgin.

Presărăm condimentul pentru pește și sarea roz. Ungem grill-ul cu două linguri de ulei de măsline și când e foarte bine încins așezăm pe el peștele.

Lăsăm aproximativ 5-10 minute pe fiecare parte, depinde cât este de gros. Cât stă peștele pe grill pregătim sosul de iaurt.

Adăugăm pătrunjelul, mărarul usturoiul pisat și frunzele de ceapă verde tocate mărunt și omogenizăm. Servim sosul alături de pește.

Tartine cu pastă de ton

O rețetă foarte simplă, preparatul poate fi gata în cinci minute. Este un aperitiv delicios.

Ingrediente pentru 6 persoane

  • 2 conserve de ton bucăți în suc propriu sau chiar în ulei
  • o jumătate de lămâie
  • o jumătate de pachet de unt
  • 2 lingurițe de ulei de măsline
  • o ceapă mică
  • măsline pentru ornare
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Se scoate tonul din conservă după ce se scurge apa/uleiul. Apoi se fărâmițează cu ajutorul unei furculițe. Se adaugă untul si se amestecă bine până se face o pastă omogenă. Se stoarce lămâia și se amestecă în continuare, apoi sarea și piperul. Gustați în permanență pentru a putea regla cât de sărată iese pasta. la final adăugați ceapa tăiată foarte mărunt și uleiul de măsline.

Amestecați până se omogenizează. Apoi puneți câteva felii de pâine la prăjit și te tăiați în formă de triunghi, dreptunghi sau pătrat. Puneți pasta de ton pe bucățelele de pâine prăjită și ornați cu măsline. Sigur o să primiți aprecieri de la musafiri.

Bruschete cu cremă de păstrăv

Ingrediente:

  • o bucată păstrăv afumat
  • un pachet de unt
  • două franzele baghetă
  • o lămâie
  • ulei de măsline 100 grame
  • un cățel de usturoi
  • busuioc, oregano, piper, sare

În uleiul de măsline se adaugă usturoiul tocat mărunt, sarea, piperul, oregano și busuiocul. Se amestecă bine. Apoi se taie baghetele de franzelă în felii subtiri. Se unge cu pasta de ulei fiecare felie, iar apoi se pun la cuptorul încinsla 150 de grade C , câteva minute până devin crocante (grijă să nu le ardeți).

Se ia păstrăvul afumat, se curăță de oase și de piele. Carnea se mărunțește și se amestecă cu bucata de unt până se face o pastă. Se adaugă zeamă de lămâie, sare si piper după gust. După ce pasta este gata se adauga pe feliile de pâine făcute cu busuioc și usturoi. Se asează pe un platou și garantat va fi cel mai apreciat aperitiv de pe masă. Se poate orna cu o feliuță de măslină

O a doua variantă este să ungeți feliile de pâine prăjită cu unt sau cremă de brânză și să adăugați pe ele bucățele din păstrăvul afumat și o bucățică mică de lămâie. La fel vor fi apreciate și savurate de musafiri.

Tocană de creveți cu pâine prăjită

Ingrediente:

  • 6-7 căței de usturoi
  • creveți curățați – 500 g
  • 2 lămâi sau limes
  • vin alb (sec sau demisec) 100 ml
  • pătrunjel – o legătură
  • 50 grame de unt
  • pâine feliată
  • ulei de măsline sau de floarea soarelui
  • sare, piper
  • chili

Mode de preparare:

Este o rețetă simplă, care se face în 10-15 minute. Se pune o tigaie cu ulei pe foc. Se taie usturoiul felii și se prăjește. Se adaugă creveții și se rumenesc 4-5 minute.

Se taie în două lămâile și se storc peste creveți

Se taie mărunt legătura de pătrunjel și se adaugă peste creveți.

Se adaugă vinul și apoi întreaga compoziție lasă 10 minute la fiert

Se adaugă untul și se lasă să se topească în sosul format.

Se adaugă sare, puțin piper. Cei care preferă picant pot adăuga și chili

Se iau feliile de pâine si se prăjesc în prăjitorul de pâine.

Când se consumă, pâinea prăjită se poate baga în sosul creveților.

Creveți delicioși cu coniac, usturoi si pătrunjel verde

O retetă originală din nordul Italiei excelentă pentru masa de sărbătoare.

Ingrediente:

  • creveți decorticați și prefierți
  • ulei de măsline
  • usturoi
  • coniac
  • lămâie
  • pătrunjel verde
  • sare și piper
  • fulgi de chili (optional)

Mod de preparare:

Într-o tigaie se pune puțin ulei de măsline în care se pun la prăjit creveții decorticați și spălați. Pentru ca se folosesc creveți prefierți, timpul de gătire este mic, de câteva minute. După ce se prăjesc 2-3 minute pe fiecare parte, se adaugă sare, piper și câțiva fulgi de chili (dacă doriți să fie picanți).

Zdrobiți 2-3 căței de usturoi și puneți-i în tigaie peste creveți. Stoarceți și o jumătate de lămâie.

Adăugați un păhărel de coniac peste creveții din tigaie și lăsați sa se mai gătească 2-3 minute până când se evaporă alcoolul și rămâne doar aroma plăcută de coniac.

Aveți grija sa nu gătiți prea mult și să rămână în tigaie sosul delicios format de uleiul de măsline, zeama de lămâie și coniac.

La final puneți o cantitate generoasă de pătrunjel verde tocat mărunt.

Se servesc cu bagheta franțuzească prăjită sau se pot amesteca cu paste fierte al dente.

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Educație

La Botoșani elevii învăța legea prin artă, film, joc de rol și vizite la Tribunal. Proiectul „Cunoaște-ți drepturile, respectă-ți obligațiile!” a ajuns în școli

Publicat

Publicitate

Un proiect educațional de amploare a debutat în acest an în școlile din județul Botoșani. Intitulat „Cunoaște-ți drepturile, respectă-ți obligațiile!”, programul este coordonat de Inspectoratul Școlar Județean Botoșani și îi are în prim-plan pe elevii de gimnaziu, care vor învăța legea într-un mod complet diferit: prin film, desen, joc de rol, vizite tematice și activități colaborative.

Inițiativa, aflată la prima ediție, se desfășoară între octombrie 2025 și iunie 2026, implicând aproximativ 1.500 de elevi, alături de cadre didactice, părinți și parteneri din comunitatea locală. Proiectul își propune să îi ajute pe copii să înțeleagă nu doar drepturile pe care le au, ci și responsabilitățile pe care le presupune viața de zi cu zi.

Reprezentanții Inspectoratului subliniază că demersul vine într-un moment în care elevii au nevoie de instrumente clare pentru a naviga situațiile juridice și civice cotidiene. „Legea poate fi prietena copiilor atunci când este înțeleasă. Vrem ca elevii să dobândească o cultură juridică de bază și să se raporteze responsabil la lumea din jur”, a transmis inspectorul școlar pentru disciplinele socio-umane din cadrul ISJ Botoșani, profesor Ana Gabriela Tănasă.

Activități pentru fiecare lună: de la afișe și filme educative la simulări de procese

Proiectul include nouă activități principale, distribuite pe durata întregului an școlar. Fiecare etapă are un obiectiv clar și implică elevii în forme variate de exprimare:

„Legea e prietena noastră!” (octombrie 2025) – elevii realizează afișe tematice despre rolul legii, reunite ulterior într-un colaj digital comun.

Publicitate

„Drepturile mele, respectul tău!” (noiembrie 2025) – copii ilustrează drepturile copilului, iar lucrările sunt publicate într-un album digital interșcolar.

„Legea pe ecran!” (decembrie 2025) – vizionarea unui film educativ, urmată de reflecții scrise, selectate și centralizate într-un document comun.

„Fapta are consecințe” (ianuarie 2026) – elevii devin „judecători pentru o zi” în simulări de procese, totul fiind filmat și montat într-un video colectiv.

„Spune NU violenței – Legea te apără” (februarie 2026) – campanie anti-violență cu mesaje pe pancarte, transformate într-un poster digital comun.

„Legea în desen, cuvânt și culoare” (martie 2026) – concurs interșcolar de artă juridică, una dintre cele mai vizibile activități ale proiectului.

„Campionii legii!” (aprilie 2026) – quiz online simultan, cu întrebări despre Constituție, răspunderea minorului și situații reale.

„Legea la ea acasă!” (mai 2026) – vizite la Tribunalul Botoșani, unde elevii descoperă direct cum funcționează sistemul juridic.

„Legea în viața mea!” (iunie 2026) – activitate finală cu prezentări, interviuri, feedback și un raport de evaluare.

Concursul-cheie: „Legea în desen, cuvânt și culoare”

Cea mai amplă componentă a proiectului este concursul de educație juridică „Legea în desen, cuvânt și culoare”, care le oferă elevilor libertatea de a crea desene, postere, colaje sau eseuri originale pe tema educației juridice.

Lucrările vor fi transmise digital către Inspectoratul Școlar Botoșani, în perioada 1–25 martie 2026, iar cele mai inspirate creații vor fi premiate cu diplome de merit. Toți participanții vor primi diplome de participare.

Concursul pune accent pe mesaj, originalitate, claritate și expresivitate artistică. Profesorii vor centraliza lucrările, iar rezultatele vor fi anunțate pe 30 martie 2026, pe pagina oficială a ISJ Botoșani.

Parteneriate solide și impact asupra comunității

Proiectul beneficiază de sprijinul unei rețele extinse de instituții partenere: Tribunalul Botoșani, Casa Corpului Didactic, Round Table 20 Botoșani, licee și școli din întreg județul. Vizitele tematice vor aduce elevii în contact direct cu profesioniști ai dreptului, pentru a înțelege cum se aplică legea în situații reale.

Impactul proiectului este unul semnificativ: creșterea nivelului de responsabilitate civică, reducerea comportamentelor violente, dezvoltarea creativității și consolidarea relației dintre școală, familie și comunitate. Profesorii subliniază că activitățile sunt gândite astfel încât elevii să simtă că legea nu este o noțiune abstractă, ci un instrument care protejează și organizează viața cotidiană.

Elevii, în centrul unui demers educațional modern

Proiectul are un buget estimat de 1.000 de lei, dedicat achiziționării materialelor necesare, iar toate activitățile sunt gândite cu accesibilitate, implicare și relevanță pentru vârsta gimnazială.

„Ne dorim ca fiecare copil să înțeleagă, prin ochii lui, ce înseamnă să fii responsabil, să îți cunoști drepturile și să respecți legea. Activitățile sunt create special pentru ei, astfel încât legea să devină un subiect ușor de înțeles și apropiat de realitatea lor”, a transmis și unul dintre inițiatorii proiectului, prof. Anca Colescu.

Citeste mai mult

Eveniment

Cum va fi vremea de Crăciun 2025 și Anul Nou 2026. Prognoza meteo pe patru săptămâni, până în 5 ianuarie

Publicat

Publicitate

Cum va fi vremea de Crăciun 2025 și Anul Nou 2026. Temperaturile vor fi mai mari decât cele obișnuite pentru sezonul rece, în următoarele două săptămâni. Vremea se mai răcește în apropierea sărbătorilor de iarnă, însă maximele vor fi tot mai ridicate față de cele normale. Sunt anunțate și perioade cu ninsori, în a doua parte a lunii decembrie. 

Până în 17 decembrie, vor fi până la 9-10 grade în majoritatea regiunilor. În vest, maximele urcă săptămâna viitoare chiar la 14 grade Celsius, iar în sud până la 12 grade.

Apoi temperaturile scad și se va ajunge, în perioada 20-22 decembrie, la 1-3 grade sau chiar maxime negative (în nord-est, nord și la munte).

În Transilvania sunt anunțate perioade cu ploi în 15-18 decembrie, ce se vor transforma în lapoviță și ninsori, în 19-20 decembrie. În aceeași regiune va mai ninge spre finalul lunii decembrie (27-28 decembrie), iar în 31 decembrie sunt anunțate ploi.

În celelalte zone din țară, zile cu ploi și ninsori vor fi în intervalul 18-20 decembrie și 27-28 decembrie. În vest vor fi mai multe precipitații de iarnă, din 23 până în 27 decembrie.

Vremea de Crăciun 2025

În perioada 24-26 decembrie, de Crăciun, prognoza meteo curentă indică, în centrul țării, maxime de până la 4 grade Celsius, minime până la -5 grade și vreme cu nori și soare.

Publicitate

În vest vor fi până la 2-4 grade (minime de -2…0 grade) și perioade cu ploi și ninsori (mai puțin în ziua de Crăciun, 25 decembrie).

În sud, vor fi 2-4 grade (minime de -2… o grade), cu cer mai mult noros.

În est, va fi mai frig: maxime de -2…-1 grad, minime de până la -8 grade. Sunt anunțate ploi/ninsori abia în 27 decembrie.

În nord vor fi -1 grad…1 grad (minime până la -9 grade) și vreme cu nori și soare.

În Apuseni este posibil să ningă în ajunul Crăciunului. maximele vor varia între -2 și 0 grade, iar minimele coboară până la -7 grade.

Vremea de Anul Nou 2026

În Transilvania, în 31 decembrie este posibil să plouă. Vor fi maxime de 5-6 grade de Anul Nou și minime de -2 grade în noaptea de Revelion.

În vest vor fi 6-7 grade (minime de -1 grad…1 grad). În sud vor fi 5-6 grade (minime de o…-1 grad), în nord-est maxime de 2 grade (minime de -5 grade). În nord sunt anunțate la final de an 2-3 grade (minime de -3 grade) și este posibil să ningă în 31 decembrie.

În Apuseni vor fi 0..1 grad, minime de până șa -4 grade și ninsori în 31 decembrie.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a prezentat prognoza de vreme pentru următoarele patru săptămâni, până în 5 ianuarie 2026.

Vremea în săptămâna 8-14 decembrie

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în toată țara, dar mai ales în regiunile vestice, nordice și centrale.

Regimul pluviometric va fi deficitar la nivelul întregii țări.

Vremea în săptămâna 15-21 decembrie

Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru acest interval în toate regiunile.

Regimul pluviometric va fi deficitar în toată țara.

Vremea în săptămâna 22-28 decembrie

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această săptămână în toate regiunile.

Regimul pluviometric va avea o tendință deficitară în cea mai mare parte a țării.

Vremea în săptămâna 29 decembrie – 5 ianuarie

Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice pentru acest interval, pe întreg teritoriul României.

Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă în majoritatea regiunilor, cu o tendință ușor deficitară în nord-vestul țării.

Citeste mai mult

Eveniment

Șofer băut scos din trafic de polițiști, la Călărași

Publicat

Publicitate

Vineri, polițiștii din Hlipiceni au oprit pentru control, pe drumul județean DJ 282H, în comuna Călărași, un autoturism condus de un tânăr, de 33 de ani, din județul Iași.

 

Întrucât emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, valoarea rezultată fiind de 0,71 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, acesta a fost condus la o unitate spitalicească pentru recoltarea de probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

 

Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

Publicitate
Citeste mai mult

Eveniment

Dosar penal pentru un bărbat de 46 de ani, din Gorbănești

Publicat

Publicitate

Joi, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani – Biroul Rutier au oprit pentru control, pe Calea Națională din municipiul Botoșani, un autoturism condus de un bărbat, de 46 de ani, din comuna Gorbănești.

 

În urma verificărilor efectuate s-a stabili faptul că autoturismul pe care îl conducea avea autorizația provizorie de circulație expirată.

 

Polițiștii continuă cercetările pentru săvârșirea infracțiunii de punere în circulație a unui autovehicul neînmatriculat.

Publicitate
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending