Connect with us
Publicitate

Eveniment

Dezlegare la pește de FLORII: 10 rețete de preparate delicioase cu care să vă delectați după zilele de post

Publicat

Publicitate

Duminică, 9 aprilie, când credincioșii ortodocși sărbătoresc Floriile, este a doua dezlegare la pește din Postul Paștelui, după cea de Buna Vestire, relatează alba24.ro. Urmează Săptămâna Mare, în care postul va fi mai strict, astfel încât să fie făcută pregătirea pentru Învierea Domnului și sărbătorile pascale.

De Florii, vă puteți încerca îndeletnicirea cu rețete simple sau mai complicate pentru gătirea peștelui sau produselor din pește.

De la pastă de ton, la ciorbă de pește, fiecare dintre preparate vă completează masa de sărbători, spre deliciul familiei și al invitaților.

Publicitate

Vă propunem câteva idei de rețete de pește pentru masa de Florii:

Plachie de crap

  • Un crap (2kg) curățat de solzi și de măruntaie
  • 10 roșii chery sau 5 de dimensiune medie
  • 100 ml ulei de floarea soarelui
  • o ceapă
  • doi morcovi, un gogoșar roșu
  • 500 ml de vin alb
  • 4 căței de usturoi
  • 200 grame de măsline
  • sare, piper, oregano, pătrunjel

Pestele se curăță și spală bine. Se scoate apa în exces cu șervetele de hârtie.

Apoi se taie în două bucăți și se condimentează cu sare și piper, pe ambele părți.

Publicitate

Separat, roșiile se coc într-o tigaie grill și se decojesc, împreună cu morcovul și gogoșarul tăiat mărunt.

Ceapa se taie mărunt și se rumenește.

Într-o tigaie, se pune ceapa rumenită și bucățile de pește.

Publicitate

Se toarnă vinul, se pun roșiile tăiate roșiile bucățele mici, morcovul și gogoșarul

Se curăță usturoiul, se taie feliuțe și se repartizează în tavă

Se adaugă boabe de piper, oregano uscat și măslinele.

Se pornește cuptorul, se pune vasul acoperit cu capac sau folie de aluminiu și se ține la cuptor timp de 40 de minute, la 150 de grade. Se adaugă puțină apă.

După circa 30 minute în care preparatul a fost lăsat în cuptor, se scoate capacul sau staniolul și se mai păstrează 10-15 minute, să se rumenească să scadă lichidul.

Apoi se scoate din cuptor și se lasă să se răcorească.

Se presară pătrunjel verde tocat apoi poate fi servit.

Păstrăv prăjit în crustă de mălai

O rețetă simplă și rapidă este păstrăvul prăjit. Se poate găti în 15 minute și este un preparat gustos la masa de sărbătoare.

Ingrediente:

  • 3 păstrăvi
  • 4 linguri mălai
  • 4 linguri făină
  • 1 linguriță sare

Mod de preparare:

Păstrăvul de curăță de solzi. Dacă l-ați cumpărat data curățat, se spală doar bine cu apă rece.

Se pot tăia și în bucăți, însă întregi arată mai bine în farfurie.

Se asezonează cu sare.

Separat, pe un platou, se amestecă făina cu mălaiul și sarea.

Se pune uleiul într-o tigaie, la încins.

Se pune peștele în amestecul de făină, mălai, sare, pe ambele părți, în așa fel încât să fie acoperit.

Se pune la prăjit în uleiul încins. Se prăjește întâi pe o parte, apoi pe cealaltă. Cam cinci minute pe fiecare parte. La final, trebuie să aibă o crustă aurie din amestec.

Păstrăvul prăjit poate fi servit cu mămăligă și mujdei de usturoi.

Dorada în crustă de sare

O să arate bine pe masa de sărbătoare, este un preparat mai special față de cele obișnuite. În plus, nu este greu de gătit. Și este un produs delicios.

Nu este necesar să pregătiți sosuri sofisticate sau să stați mult în bucătărie pentru a găti acest fel de mâncare.

Se poate servi cu cartofi întregi, împachetați în folie, la cuptor. După ce îi scoateți, puteți pune unt.

Dorada trebuie să fie curățată, înainte de preparare. De obicei, un pește de acest tip reprezintă câte o porție.

Ingrediente:

  • dorada (1 bucată de persoană)
  • sare grunjoasă (obligatoriu cristale mari) 3-4 kg
  • lămâie – se pune câte o felie în fiecare pește
  • ulei măsline – 4-5 linguri
  • cimbru

Mod de preparare: se curăță peștele si se pune în tavă pe un pat de sare de circa 1 cm.

În interiorul fiecarui pește se pune o felie de lămâie, foarte puțin cimbru și câte o linguriță de ulei de măsline extravirgin.

Se toarnă apoi restul de sare deasupra, până când dorada se acoperă complet. Carnea își va trage sare, însă doar atât cât să fie gustoasă.

Preîncălziți cuptorul. Puneți peștele în cuptor 45 de minute la 150 grade Celsius.

După 45 de minute se dă sarea la o parte si se pune peștele în farfurie.

Mâncați-l cu mâna.. este mai ușor și mai savuros.

Puneți într-un bol cu apă câteva felii de lămâie pentru a vă clăti și degresa mâinile.

La pește merge un vin alb sec sau demisec.

Ciorbă de pește ca în Delta Dunării

Se pune la fiert o oală mare cu apă cu o lingură de sare. Recomandat ar fi să aveți pești mai mici (de exemplu obleți, plătici, roșioare, biban etc sau, mai ușor de găsit la oraș, capete de pește), pe care să-i puneți în apa care a ajuns la punctul de fierbere împreună cu legume întregi: 2 cepe albe, 2-3 morcovi, un ardei gras galben tăiat în jumătate, o rădăcină de pătrunjel.

Când legumele și peștii mici sunt fierți, se strecoară și se păstrează numai zeama rămasă, care va fi baza ciorbei de pește.

Acum puneți în zeama legume tăiate cuburi: ceapa, ardei gras, morcov, pătrunjel rădăcină și țelină rădăcină.

Pregătiți și niste cartofi tăiați cuburi mai mari pe care îi adaugați când legumele puse în ciorba sunt fierte pe jumătate.

După ce fierb și cartofii, puneți în ciorbă roșii proaspete, tăiate cubulete sau din cele conservate, decojite.

Gustați zeama și mai puneți sare după gustul dvs.

Unii preferă și puțin ardei iute tocat în ciorbă pentru puțină iuțeală.

După ce ați făcut zeama pe gustul dvs, puteți pune acum peștele care se va mânca împreună cu ciorba.

Ideal este să puneți bucăți mari de crap, somn, știucă, caras mai mare.

Nu folosiți peste oceanic, dacă vreți un borș ca-n Deltă.

Atenție că peștele fierbe repede! Când carnea devine albă și o furculiță pătrunde ușor în ea, peștele e fiert.

Acum opriți focul și presărați deasupra niste leuștean proaspăt tocat. Ciorba dvs este gata.

Mod de servire:

Vă recomandăm să mâncați ciorba ca în Delta Dunării.

Mai întâi, faceți un mujdei lipovenesc: pisați mult usturoi, puneți pe el sare și frecați-l cu ulei că pe maioneza până când obțineți o pasta albă și consistentă. Cu cât mai mult cu atât mai bun.

Puneți pe masa un platou pe care scoateți pestele din ciorbă.

În farfurii, puneți doar zeama și legumele, inclusiv cartofii.

Din mujdei, puneți o jumătate de lingură în ciorbă din farfurie și amestecați bine.

Și mâncați odată cu ciorba din farfurie pește de pe platoul pe care întindeți bine în mujdei.

Puneți lângă ciorbă o pâine caldă și un pahar de vin alb sec sau demisec, neapărat rece și ne puteți mulțumi după aceea pentru rețeta adusă din Delta Dunării de un pescar din redacția Alba24.ro.

Somon afumat cu castraveți și cremă de brânză 

Pentru a găti acest preparat avem nevoie de:

  • 200 gr somon afumat
  • 200 gr cremă brânză
  • 1 castravete
  • 1 ceapă roșie
  • câteva fire mărar
  • 2-3 linguri zeamă de lămâie
  • caviar german
  • sare de mare
  • piper alb

Mod de preparare:

Desfacem somonul afumat bucăți,  punem în robotul de bucătărie și îl mărunțim. Amestecăm somonul cu cremă de brânză.

Adaugăm ceapa și mărarul tocate fin, apoi omogenizăm compoziția. Dacă nu doriți să se simtă bucățelele de ceapă o puteți băga la robot și o transformați în pastă.

Tăiem castravetele felii nu foarte groase și le așezăm pe un platou.

Punem crema de somon într-un sprit și ornăm feliuțele de castravete. Decorăm cu caviarul german și crenguțe de mărar.

Somon pe grill cu sos de iaurt

Ingrediente:

  1. 2 medalioane de somon
  2. 4 linguri ulei de măsline extravirgin
  3. 2 lingurțte sare roz de Himalaya
  4. 2 lingurițe condiment pentru pește
  5. zeamă de la jumătate de lămâie

Pentru sos:

  1. 200 gr iaurt gras
  2. zeama de la jumătate de lămâie
  3. 2-3 căței usturoi
  4. mărar și pătrunjel
  5. ceapă verde
  6. sare și piper

Mod de preparare:

Stropim peștele pe ambele părți cu zeama de la jumătate de lămâie și cu două linguri ulei de masline extravirgin.

Presărăm condimentul pentru pește și sarea roz. Ungem grill-ul cu două linguri de ulei de măsline și când e foarte bine încins așezăm pe el peștele.

Lăsăm aproximativ 5-10 minute pe fiecare parte, depinde cât este de gros. Cât stă peștele pe grill pregătim sosul de iaurt.

Adăugăm pătrunjelul, mărarul usturoiul pisat și frunzele de ceapă verde tocate mărunt și omogenizăm. Servim sosul alături de pește.

Tartine cu pastă de ton

O rețetă foarte simplă, preparatul poate fi gata în cinci minute. Este un aperitiv delicios.

Ingrediente pentru 6 persoane

  • 2 conserve de ton bucăți în suc propriu sau chiar în ulei
  • o jumătate de lămâie
  • o jumătate de pachet de unt
  • 2 lingurițe de ulei de măsline
  • o ceapă mică
  • măsline pentru ornare
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Se scoate tonul din conservă după ce se scurge apa/uleiul. Apoi se fărâmițează cu ajutorul unei furculițe. Se adaugă untul si se amestecă bine până se face o pastă omogenă. Se stoarce lămâia și se amestecă în continuare, apoi sarea și piperul. Gustați în permanență pentru a putea regla cât de sărată iese pasta. la final adăugați ceapa tăiată foarte mărunt și uleiul de măsline.

Amestecați până se omogenizează. Apoi puneți câteva felii de pâine la prăjit și te tăiați în formă de triunghi, dreptunghi sau pătrat. Puneți pasta de ton pe bucățelele de pâine prăjită și ornați cu măsline. Sigur o să primiți aprecieri de la musafiri.

Bruschete cu cremă de păstrăv

Ingrediente:

  • o bucată păstrăv afumat
  • un pachet de unt
  • două franzele baghetă
  • o lămâie
  • ulei de măsline 100 grame
  • un cățel de usturoi
  • busuioc, oregano, piper, sare

În uleiul de măsline se adaugă usturoiul tocat mărunt, sarea, piperul, oregano și busuiocul. Se amestecă bine. Apoi se taie baghetele de franzelă în felii subtiri. Se unge cu pasta de ulei fiecare felie, iar apoi se pun la cuptorul încinsla 150 de grade C , câteva minute până devin crocante (grijă să nu le ardeți).

Se ia păstrăvul afumat, se curăță de oase și de piele. Carnea se mărunțește și se amestecă cu bucata de unt până se face o pastă. Se adaugă zeamă de lămâie, sare si piper după gust. După ce pasta este gata se adauga pe feliile de pâine făcute cu busuioc și usturoi. Se asează pe un platou și garantat va fi cel mai apreciat aperitiv de pe masă. Se poate orna cu o feliuță de măslină

O a doua variantă este să ungeți feliile de pâine prăjită cu unt sau cremă de brânză și să adăugați pe ele bucățele din păstrăvul afumat și o bucățică mică de lămâie. La fel vor fi apreciate și savurate de musafiri.

Tocană de creveți cu pâine prăjită

Ingrediente:

  • 6-7 căței de usturoi
  • creveți curățați – 500 g
  • 2 lămâi sau limes
  • vin alb (sec sau demisec) 100 ml
  • pătrunjel – o legătură
  • 50 grame de unt
  • pâine feliată
  • ulei de măsline sau de floarea soarelui
  • sare, piper
  • chili

Mode de preparare:

Este o rețetă simplă, care se face în 10-15 minute. Se pune o tigaie cu ulei pe foc. Se taie usturoiul felii și se prăjește. Se adaugă creveții și se rumenesc 4-5 minute.

Se taie în două lămâile și se storc peste creveți

Se taie mărunt legătura de pătrunjel și se adaugă peste creveți.

Se adaugă vinul și apoi întreaga compoziție lasă 10 minute la fiert

Se adaugă untul și se lasă să se topească în sosul format.

Se adaugă sare, puțin piper. Cei care preferă picant pot adăuga și chili

Se iau feliile de pâine si se prăjesc în prăjitorul de pâine.

Când se consumă, pâinea prăjită se poate baga în sosul creveților.

Creveți delicioși cu coniac, usturoi si pătrunjel verde

O retetă originală din nordul Italiei excelentă pentru masa de sărbătoare.

Ingrediente:

  • creveți decorticați și prefierți
  • ulei de măsline
  • usturoi
  • coniac
  • lămâie
  • pătrunjel verde
  • sare și piper
  • fulgi de chili (optional)

Mod de preparare:

Într-o tigaie se pune puțin ulei de măsline în care se pun la prăjit creveții decorticați și spălați. Pentru ca se folosesc creveți prefierți, timpul de gătire este mic, de câteva minute. După ce se prăjesc 2-3 minute pe fiecare parte, se adaugă sare, piper și câțiva fulgi de chili (dacă doriți să fie picanți).

Zdrobiți 2-3 căței de usturoi și puneți-i în tigaie peste creveți. Stoarceți și o jumătate de lămâie.

Adăugați un păhărel de coniac peste creveții din tigaie și lăsați sa se mai gătească 2-3 minute până când se evaporă alcoolul și rămâne doar aroma plăcută de coniac.

Aveți grija sa nu gătiți prea mult și să rămână în tigaie sosul delicios format de uleiul de măsline, zeama de lămâie și coniac.

La final puneți o cantitate generoasă de pătrunjel verde tocat mărunt.

Se servesc cu bagheta franțuzească prăjită sau se pot amesteca cu paste fierte al dente.

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

Card european unic pentru persoanele cu dizabilități. Va permite accesul la servicii și facilități, în toate țările UE

Publicat

Publicitate

Card european unic pentru persoanele cu dizabilități. O directivă europeană recent oficializată prevede instituirea cardului european pentru dizabilitate și a cardului european de parcare pentru persoanele cu dizabilități. Acestea vor facilita accesul persoanelor cu dizabilități la diverse servicii publice și private, la tratament preferențial sau la facilități de parcare, în mod egal, în toate țările Uniunii Europene, scrie alba24.ro

Statele membre vor trebui să transpună noua directiva în legislațiile naționale până la data de 5 iulie 2027. Dispozițiile acesteia ar urma să fie aplicate începând cu data de 5 iunie 2028.

Directiva (UE) 2024/2841 a Parlamentului European și a Consiliului din 23 octombrie 2024 de instituire a cardului european pentru dizabilitate și a cardului european de parcare pentru persoanele cu dizabilități a fost publicată joi, 14 noiembrie, în Jurnalul Oficial al UE.

Publicitate

Potrivit documentului, fiecare stat membru va introduce versiunea fizică a cardului european pentru dizabilitate respectând formatul standardizat și accesibil comun. De asemenea, statele vor introduce în versiunea fizică a cardului un cod QR și alte caracteristici digitale care utilizează mijloace electronice pentru a preveni și combate frauda.

Recunoașterea reciprocă a cardului european pentru dizabilitate și a cardului european de parcare pentru persoanele cu dizabilități va facilita accesul persoanelor accesul la condițiile speciale sau la tratamentul preferențial oferite de autorități publice sau de operatori privați într-o gamă largă de servicii, activități și facilități, inclusiv atunci când acestea sunt furnizate fără plată, precum și accesul la condițiile și facilitățile de parcare rezervate persoanelor cu dizabilități și, după caz, persoanelor care îi însoțesc sau îi asistă, inclusiv asistenții personali.

Card european unic pentru persoanele cu dizabilități

Cardul european pentru persoanele cu dizabilități va fi un document unic recunoscut în toate statele membre ale Uniunii Europene, care va facilita accesul egal la condiții speciale și tratament preferențial în servicii publice și private, cum ar fi transportul, evenimentele culturale și centrele de agrement. Acesta va completa documentele naționale existente și va fi emis de autoritățile naționale competente.

Publicitate

De asemenea, cardul european de parcare pentru persoanele cu dizabilități va avea un format standardizat, recunoscut în întreaga Uniune, și va oferi drepturi de parcare similare în toate statele membre. Acesta va înlocui cardurile naționale de parcare.

Facilități de care vor beneficia persoanele cu dizabilități, în toate statele Uniunii Europene

Printre exemplele de condiții speciale sau tratamente preferențiale se numără:

  • accesul gratuit,
  • taxele sau tarifele reduse,
  • taxele de utilizare reduse pentru drumuri, poduri sau tuneluri care fac obiectul taxării rutiere,
  • accesul prioritar,
  • accesul în zone cu trafic restricționat și zone pietonale,
  • locuri prioritare în transportul public,
  • locuri desemnate și accesibile în transportul public, în parcuri și în alte zone publice,
  • locuri accesibile în cadrul evenimentelor culturale sau publice,
  • asistență personală,
  • animale de asistență, cum ar fi câini-ghid sau câini de asistență pentru persoanele cu dizabilități, inclusiv cu deficiențe de vedere,
  • asistență pe plajă pentru intrarea în apă,
  • sprijin cum ar fi accesul la Braille,
  • ghiduri audio,
  • interpretare în limbajul semnelor,
  • acordarea de ajutoare sau asistență,
  • împrumutarea unui fotoliu rulant,
  • împrumutarea unui fotoliu rulant plutitor,
  • obținerea de informații turistice în formate accesibile și utilizarea unui scuter de mobilitate pe carosabil sau a unui fotoliu rulant pe benzile pentru biciclete fără amendă.

Printre exemplele de condiții și facilități de parcare se numără:

Publicitate
  • parcarea gratuită sau prelungită sau spațiile de parcare rezervate,
  • accesul în zonele în care traficul este restricționat pentru anumite vehicule în conformitate cu dreptul intern, cum ar fi zonele cu emisii scăzute.

În ceea ce privește serviciile de transport de pasageri cu mijloace de transport aerian, feroviar, naval sau cu autobuzul și autocarul, pe lângă condițiile speciale sau tratamentul preferențial oferite persoanelor cu dizabilități, animalele de asistență, cum ar fi câinii-ghid sau câinii de asistență pentru persoanele cu dizabilități, inclusiv cu deficiențe de vedere, asistenții personali, interpreții în limbajul semnelor sau alte persoane care însoțesc sau asistă persoanele cu dizabilități sau cu mobilitate redusă călătoresc gratuit sau la un preț redus și se așază, dacă este posibil, lângă persoana cu dizabilități pe care o însoțesc sau o asistă.

Persoanele care însoțesc sau asistă persoanele cu dizabilități sunt desemnate de persoanele cu dizabilități însele sau de tutorele lor legal și se pot schimba ad-hoc, în funcție de cerințele persoanei cu dizabilități.

 

Citeste mai mult

Eveniment

(P) Cătălin Silegeanu și Ariadna Cîrligeanu: „Împreună pentru un Viitor Mai Bun”

Publicat

Publicitate

Într-un moment crucial pentru viitorul României, Cătălin Silegeanu și Ariadna Cîrligeanu se prezintă în fața electoratului cu un mesaj puternic de unitate și speranță. Candidând pentru Senat și, respectiv, Camera Deputaților, cei doi politicieni aduc în prim-plan importanța implicării civice și a alegerilor informate.

Un Apel la Acțiune

„Dragi cetățeni, viitorul nostru este în mâinile noastre,” declara Cătălin Silegeanu într-un discurs recent. „Haideți la vot! Împreună putem scrie istorie și decide soarta noastră, a copiilor noștri, a părinților și a bunicilor noștri. Gândiți-vă la ei, la dorințele și nevoile lor. Împreună, putem transforma visele în realitate și să construim un viitor mai bun pentru toți!”

Publicitate

Acest mesaj de unitate și responsabilitate civică a fost bine primit de public, subliniind că schimbarea începe cu fiecare vot și că fiecare cetățean are puterea de a influența direcția în care se îndreaptă țara.

O Viziune Comună pentru Progres

Ariadna Cîrligeanu, candidată la Camera Deputaților, completează viziunea colegului său, punând accent pe proiecte concrete care să răspundă nevoilor imediate ale comunităților. „Este momentul să ascultăm și să acționăm. Împreună putem aduce soluții reale pentru problemele cu care se confruntă cetățenii noștri. Ne dorim o Românie în care fiecare voce să conteze și unde fiecare cetățean să aibă șansa la o viață mai bună.”

Publicitate

Angajamentul față de Comunitate

Amândoi candidații sunt dedicați să reprezinte interesele oamenilor, să promoveze politici care să sprijine dezvoltarea economică și socială, și să îmbunătățească standardele de viață în întreaga țară. Cu un angajament ferm față de transparență și responsabilitate, Cătălin Silegeanu și Ariadna Cîrligeanu invită cetățenii să participe activ la construirea unei Românii mai prospere și echitabile.

Un Apel la Participare

Publicitate

Cei doi candidați subliniază că alegerile nu sunt doar despre a alege lideri, ci despre a defini un drum comun. „Haideți să ne implicăm, să votăm și să fim parte din schimbarea pe care o dorim,” îndeamnă Ariadna Cîrligeanu. „Viitorul este al nostru și împreună putem să-l facem strălucitor.”

Acest apel la unitate și acțiune este esențial în contextul actual, unde fiecare vot poate contribui la modelarea viitorului țării. Cătălin Silegeanu și Ariadna Cîrligeanu se prezintă nu doar ca lideri, ci ca reprezentanți ai unei mișcări care își propune să transforme aspirațiile în realitate. CMF 11240014

Citeste mai mult

Eveniment

Din nou, în Centrul Vechi din Botoșani: S-a prefăcut că îl îmbrățișează și i-a furat telefonul

Publicat

Publicitate

În noaptea de 14 spre 15 noiembrie a.c., puțin după ora 24:00, polițistul local aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu – monitorizare și supraveghere video a municipiului, a alarmat patrulele de poliție locală, cu privire la faptul că în Centrul Istoric, un furt se află în plină desfășurare.

Numitului R.C. de sex masculin, în vârstă de 50 de ani, domiciliat în Jud. Botoșani, sat Oneaga, în timp ce se odihnea pe treptele din fața sediului unui agent economic din zona literelor volumetrice cu inscripția – “Botoșani”, i-a fost furat telefonul mobil, de către un tânăr de etnie romă.

Practic, numitul T.P., în vârstă de 18 ani, domiciliat în Piața 1 Decembrie, a observat starea de ebrietate în care se afla respectiva persoană și intrând în discuție cu aceasta, prefăcându-se că îl îmbrățișează, i-a sustras din buzunar telefonul mobil. În doar 1 minut, la fața locului, au ajuns patrulele de Poliție Locală, care efectuând control corporal persoanei indicate de săvârșirea infracțiunii de furt, au găsit asupra sa telefonul mobil, acesta susținând că l-a găsit pe jos.

Publicitate

În vederea efectuării cercetărilor cu privire la săvârșirea infracțiunii de furt și a dispunerii măsurilor legale, cei doi au fost conduși la sediul Poliției Municipiului Botoșani.

Citeste mai mult

Eveniment

Un copil în vârstă de 13 ani a murit, vineri seară, după ce scuterul pe care se afla a lovit un tractor

Publicat

Publicitate

Un copil în vârstă de 13 ani a murit, vineri seară, după ce scuterul pe care se afla a lovit un tractor aflat în mers pe raza localităţii Bosanci, un al doilea adolescent aflat pe moped, în vârstă de 15 ani, fiind rănit, au anunţat reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Suceava.

Potrivit sursei citate, al doilea copil, în vârstă de 15 ani, a fost rănit şi transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava.

„Au intervenit pompierii militari ai Detaşamentului Suceava cu o autospecială pentru descarcerare şi două ambulanţe SMURD (B2 şi TIM). Pe moped se aflau două persoane, una dintre acestea este în stare de inconştienţă şi se aplică manevrele de resuscitare. Cea de a doua persoană este conştientă şi i se acorda primul ajutor de către echipajul SMURD B2. Persoana preluată de echipajul SMURD B2 este transportată la spital pentru investigaţii suplimentare şi tratament de specialitate (…) Din nefericire, pentru tânărul în vârstă de 13 ani, medicul de pe ambulanţa SMURD TIM (Terapie Intensivă Mobilă) a declarat decesul”, au precizat oficialii ISU Suceava.

Publicitate

Conducătorul utilajului agricol nu a necesitat îngrijiri medicale. AGERPRES

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending