Connect with us
Publicitate

Eveniment

Dacă plecați la drum: Restricții de circulație pe mai multe segmente de autostradă din țară

Publicat

Publicitate

CNAIR anunță restricții de circulație pe mai multe segmente de autostradă din țară. Se fac lucrări de reparații la carosabil.

Restricții de circulație, 26 iunie

  • A1 Sebeș-Sibiu (Aciliu – Săliște) – km 271+500 – 272+400, până la ora 15.00 – restricție mobilă, reparații la partea carosabilă, plombări gropi; banda 1 și banda de urgență restricționate, pe calea 2 (sens Sebeș-Sibiu); se circulă ingreunat pe banda 2
  • A1 Ilia (Hunedoara) – km 392+270, până în 7 iulie, ora 17.00 – lucrări de reparații la rosturile de dilatație, pe Calea; se circulă pe banda 2; banda 1 și banda de urgență, restricționate
  • A1 Ilia (Hunedoara) – km 392+000 – până în 3 iulie, ora 16.00 – reparații la rosturi de dilatație (calea 2); se circulă pe banda 2; banda 1 și banda de urgență – restrictionate.
  • A1 Giarmata (Timiș) – km 506+436, până în 6 iulie, ora 12.00 – reparații rosturi de dilatație pe calea 2; banda de urgență și banda unu restricționate; se circulă pe banda doi
  • A6 Lugoj (Timiș) – km 8+200 – 8+700, până în 28 iunie, ora 16.00 – montare geotextil pe taluz, așternere piatra pe taluz; se circulă pe banda doi; banda de urgență și banda unu restricționate
  • A1 Pitești (Argeș) – km 113+500 – 118+500, până la ora 15.00 – lucrări de reparații la partea carosabila pe sensul București-Pitești; banda unu restricționată
  • A2 București-Constanța – km 209, până la ora 18.00 – se modifică punctele de semnalizare rutieră temporară, demontare indicatoare rutiere; banda de urgență blocată
  • A2 București-Constanța – km 135, până la ora 15.00 – lucrări de întreținere și reparații la parapetul metalic rutier median (sens București-Constanța); banda doi închisă, traficul se desfășoară pe banda unu cu limita de viteză la 60 km/h
  • A2 București-Constanța – km 143+125 – 148+315, până în decembrie – lucrari reabilitare pod peste Brațul Borcea; se circulă cu restricție de viteză la 60 km/h și restricții de MTMA<50 tone
  • A4 Agigea – Ovidiu – km 1 – 2+600, până la ora 15.00 – curățare rigolă – median; banda doi închisă; traficul se desfășoara pe banda unu cu limita de viteza la 60 km/h

Restricții de circulație pe DN68A Coșava-Margina până în 25 iulie

  • km 42+600 – 44+600 Margina-Coșava – lucrări de tasare locală

Se lucrează și pe timp de noapte. Nu se lucrează în weekend, de vinerea ora 12.00 până lunea dimineața. Este asigurat iluminatul perimetral al zonei în care se execută lucrări, precum și semnalizarea pe timp de noapte a șantierului. În caz de necesitate, pentru fluidizarea traficului se vor folosi piloți de circulație.

Pentru a evita aglomerația, șoferii pot folosi următoarele rute de ocolire:

Pe direcția Nădlac – București (Timișoara – Deva – Sebeș)

Publicitate
  • A1 Nod Balinț – A6 Lugoj – DN 6 Lugoj – DN 6 Caransebeș – DN 68 Caransebeș – DN 68 Hațeg – DN 66 Hațeg – DN 66 Simeria – A1 Simeria

sau

  • A1 Nădlac – A1 Arad – A11 Arad – DN 7 Arad – DN 7 Ilia – A1 Ilia.

Pe direcția Nădlac – București (Sebeș – Deva – Timișoara – Arad)

  • A1 Ilia – DN 7 Ilia – DN 7 Arad – A11 Arad – A1 Arad – A1 Nădlac.

Publicitate

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

Primăria Mihai Eminescu: Este obligatoriu să montați un panou de informare a investiției pe toată durata lucrărilor

Publicat

Publicitate

Primăria comunei Mihai Eminescu aduce la cunoștința  persoanelor fizice și juridice ca  potrivit  art. 76 din Normele Metodologice de aplicare a Legii nr. 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcții, este obligatoriu să montați,  la loc vizibil, un panou de informare a investiției pe toată durata lucrărilor.

 

Panoul de informare trebuie să includă:

– denumirea investiției,

– beneficiarul,

– proiectantul,

Publicitate

– executantul,

– numărul și data autorizației de construire,

– termenul de execuție al lucrărilor.

Publicitate

 

De asemenea, atragem atentia ca, potrivit art. 26 alin (1) din Legea 50/1991, executarea lucrărilor fără autorizație sau cu nerespectarea prevederilor acesteia atrage o amendă între 1.000 și 100.000 lei .

 

Pașii pentru obținerea autorizației de construire

 

  1. Obținerea certificatului de urbanism:

– Depuneți cererea la primăria localității pentru a afla condițiile de construire.

– Cererea trebuie să includă extrasul de carte funciară actualizat, extrasul de plan cadastral de pe ortofotoplan actualizat, copie după actul de proprietate și copie după cartea de identitate.

  1. Elaborați proiectul de arhitectură:

– Angajați un arhitect pentru a realiza proiectul conform Certificatului de Urbanism.

  1. Obțineți avizele necesare:

– Procurați avizele și acordurile specificate în Certificatul de Urbanism (ex: mediu, utilități).

  1. Depunerea cererii pentru autorizația de construire:

– Depuneți dosarul complet cu toate documentele.

– Documentația trebuie să includă: Certificatul de urbanism, proiectul tehnic, dovada titlului asupra imobilului, avizele și acordurile necesare, dovada plății taxelor legale.

  1. Evaluarea și emiterea autorizației:

– Primăria va verifica dosarul și va emite autorizația.

  1. Începeți lucrările:

– După obținerea autorizației, puteți începe construcția notificând primăria privind începerea lucrărilor de construcţii.

  1. Recepția lucrărilor:

– La finalizarea construcției, se va face recepția pentru a verifica conformitatea cu proiectul.

  1. Înregistrați construcția:

– După recepție, înregistrați construcția la sediul primariei,  în vederea impunerii și înscrieți construcția la Cartea Funciară.

Vă rugăm să respectați aceste prevederi legale pentru a evita sancțiunile și pentru a asigura desfășurarea corespunzătoare a lucrărilor.

 În cazul în care aveți întrebări sau nevoie de clarificări, vă invităm să ne contactați la sediul primăriei – compartimentul Urbanism și Amenajarea Teritoriului.

Citeste mai mult

Eveniment

Dan Șlincu, deputat PSD: „Botoșănenii vor circula pe Autostrada Moldovei de la Pașcani la București”

Publicat

Publicitate

Deputatul social-democrat botoșănean a anunțat astăzi că toate cele 13 loturi din A7-Autostrada Moldovei vor fi finalizate până la sfârșitul anului viitor, când se va putea circula de la Paşcani până la Bucureşti pe autostradă.

Așa cum s-a angajat premierul Ciolacu și cabinetul său, în special ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu, cele mai multe investiții au venit în ultima perioadă în regiunea Moldovei pentru modernizarea infrastructurii rutiere, iar acest ritm de dezvoltare va fi continuat până când se vor reduce decalajele dintre județele din Moldova și restul țării. Anul viitor botoșănenii vor circula pe Autostrada Moldovei de la Pașcani la București. Siguranța cetățenilor este prioritatea noastră, astfel că nicio lucrare nu va compromite acest principiu”, a declarat Dan Șlincu.

În mai puțin de doi ani guvernarea PSD a lansat mai multe proiecte de autostrăzi decât în ultimii 30 de ani. Astăzi, la nivel național, 35 de segmente de autostradă sunt în construcție, totalizând peste 750 km. Sunt în proiectare alți 1.700 km, cu obiectivul de a tripla lungimea drumurilor de mare viteză până în 2030.

Această expansiune a drumurilor de mare viteză nu doar că facilitează transportul, dar creează locuri de muncă, stimulează economia și asigură o deschidere către investitori, în special pentru județele din Moldova, inclusiv Botoșani. Autostrada Moldovei deschide porțile spre dezvoltare economică și investiții într-una din regiunile mai puțin dezvoltate ale României. De asemenea, noile drumuri de mare viteză, Drumul Expres Botoșani-Suceava și noua Centură a municipiului Botoșani vor transforma județul nostru într-un hub comercial regional”, a anunțat deputatul PSD.

Citeste mai mult

Eveniment

BLOCADA Botoșani: Peste 150 de amenzi aplicate de polițiști în ultimele 24 de ore

Publicat

Publicitate

În ultimele 24 de ore, polițiștii botoșăneni au organizat 4 acțiuni punctuale, în cadrul planului de activitate BLOCADA, acționând în sistem integrat, împreună cu jandarmii și au intervenit la 60 de evenimente, majoritatea sesizate prin apel la 112.

 

Activitățile desfășurate au avut drept scop asigurarea climatului de ordine și siguranță publică, creșterea gradului de disciplină rutieră și prevenirea și combaterea traficului și consumului de droguri sau alte substanțe interzise, în cadrul acestora fiind aplicate peste 164 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 60.000 de lei.

 

Cele mai multe dintre sancțiuni au fost aplicate pentru abateri la regimul rutier și nerespectarea normelor de conviețuire socială.

Publicitate
Citeste mai mult

Eveniment

Tânăr de 19 ani, din Ștefănești, fără permis, scos din trafic de polițiști pe o stradă din municipiul Botoșani

Publicat

Publicitate

Joi, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani – Biroul Rutier au oprit pentru control, pe strada Marchian, din municipiul Botoșani, un autoturism condus de un tânăr, de 19 ani, din orașul Ștefănești.

 

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că acesta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

 

Polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere fără permis, urmând ca la finalizarea acestora, să fie dispuse măsuri legale.

 

Publicitate

 

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending