Connect with us
Publicitate

Eveniment

Cât costă rovinieta pe un an, 3 luni, o lună sau o săptămână

Publicat

Publicitate

Tarifele pe care le au de plătit, în funcție categoria de autovehicul și valabilitatea rovinietei.

Cât costă rovinieta pe un an, 3 luni, o lună sau o săptămână, după un sumar fărcut de ego.ro.

Șoferii trebuie să plătească rovinieta doar atunci când circulă în afara localităților, pe rețeaua de drumuri naționale. Prețul acesteia este stabilit în funcție de tipul autovehiculului (A, B, C, D, E, F, G, H) și de perioada de valabilitate (1, 7, 30, 90 de zile sau un an).

Publicitate

Taxa de drum poate fi achitată atât într-un punct de lucru al distribuitorilor autorizații de CNAIR să încaseze tariful rovinietei (în special benzinării), prin SMS la numărul 7500, unde vei specifica numărul de înmatriculare al vehiculului, urmat de categoria rovinietei corespunzatoare tipului vehiculului, cât și online.

Cât costă rovinieta în funcție de durată și tipul autovehiculului
a) Categoria A – autoturisme
1 zi – nu poate fi achiziționată pentru categoria A;
7 zile – 3 euro (aproximativ 15 lei);
30 de zile– 7 euro (aproximativ 35 de lei);
90 de zile – 13 euro (aproximativ 65 de lei);
12 luni – 28 de euro (aproximativ 140 de lei).
b) Categoria B – vehicule de transport marfă cu MTMA (masă totală maxim autorizată) între 0 și 3,5 tone.
1 zi – nu poate fi achiziționată pentru categoria B;
7 zile – 6 euro (aproximativ 30 de lei);
30 de zile– 16 euro (aproximativ 80 de lei);
90 de zile – 36 euro (aproximativ 180 de lei);
12 luni – 96 de euro (aproximativ 475 de lei).
c) Categoria C – vehicule de transport marfă cu MTMA (masă totală maxim autorizată) între 3,5 și 7,5 tone
1 zi – 4 euro (aproximativ 20 de lei);
7 zile – 16 euro (aproximativ 80 de lei);
30 de zile – 32 euro (aproximativ 160 de lei);
90 de zile – 92 euro (aproximativ 155 de lei);
12 luni – 320 euro (aproximativ 1580 de lei).
d) Categoria D – vehicule de transport marfă cu MTMA (masă totală maxim autorizată) între 7,5 și 12 tone
1 zi – (aproximativ 35 de lei);
7 zile – 28 euro (aproximativ 140 de lei);
30 de zile – 56 euro (aproximativ 280 de lei);
90 de zile – 160 euro (aproximativ 790 de lei);
12 luni – 560 euro (aproximativ 2770 de lei).
e) Categoria E – vehicule de transport marfă cu MTMA (masă totală maxim autorizată) mai mare sau egală cu 12 t, cu maxim 3 axe (inclusiv)
1 zi – 9 euro (aproximativ 45 de lei);
7 zile – 36 euro (aproximativ 180 de lei);
30 de zile – 72 euro (aproximativ 356 de lei);
90 de zile – 206 euro (aproximativ 1020 de lei);
12 luni – 720 euro (aproximativ 3560 de lei).
f) Categoria F – vehicule de transport marfă cu MTMA (masă totală maxim autorizată) mai mare sau egală cu 12 t, cu minimum 4 axe (inclusiv).
1 zi – 11 euro (aproximativ 55 de lei);
7 zile – 55 euro (aproximativ 270 de lei);
30 de zile – 121 euro (aproximativ 560 de lei);
90 de zile – 345 euro (aproximativ 1710 de lei);
12 luni – 1.210 euro (aproximativ 5990 de lei).
g) Categoria G – vehicule de transport persoane cu mai mult de 9 locuri pe scaune (inclusiv șoferul) și maxim 23 de locuri pe scaune
1 zi – 4 euro (aproximativ 20 de lei);
7 zile – 20 euro (aproximativ 100 de lei);
30 de zile – 52 euro (aproximativ 35 de lei);
90 de zile – 120 euro (aproximativ 260 de lei);
12 luni – 320 euro (aproximativ 1580 de lei).
h) Categoria H – vehicule de transport persoane cu mai mult de 23 de locuri pe scaune (inclusiv șoferul)
1 zi – 7 euro (aproximativ 35 de lei);
7 zile – 35 euro (aproximativ 175 de lei);
30 de zile – 91 euro (aproximativ 450 de lei);
90 de zile – 210 euro (aproximativ 1040 de lei);
12 luni – 560 euro (aproximativ 2770 de lei).

Potrivit legii, șoferii care sunt surprinși de autorități că circulă cu mașina pe drumurile naționale fără a avea rovinietă plătită pot fi sancționați cu o amendă curpinsă între 250 și 4.500 de lei. Dacă amenda este achitată în termen de cel mult 48 de ore de la data comunicării, contravenientul poate plăti jumătate din valoarea sa.

Publicitate

SURSA: ego.ro

 Urmăriți știrile Botosani24.ro și pe Google News

 

Publicitate

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Cultura

Elena Amorțitu, din Corni, un nou TEZAUR UMAN VIU al județului Botoșani, în domeniul prelucrării fibrelor și firelor textile

Publicat

Publicitate
De astăzi, Elena Amorțitu este al cincilea TEZAUR UMAN VIU al județului Botoșani, în domeniul prelucrării fibrelor și firelor textile: in, cânepă, bumbac, lână, păr.
Născută, crescută și măritată în Corni, Elena Amorțitu a moștenit meșteșugul țesutului de la mama dumneaei, Elena Luchian, care la rândul său a învățat meșteșugul țesutului tot de la mamă.
Țesutul, meșteșug cu îndelungată tradiție care s-a dezvoltat continuu pe măsura trecerii timpului în zona Botoșaniului ca și în restul Moldovei, și a țării, a fost preocuparea de bază a femeilor, și în special a mamelor. Așa se explică faptul că tanti Elena, ceea ce a învățat din casa părintească a făcut o viață.
A țesut mult cu migală, atenție și pricepere, a țesut în mod special pentru împodobirea interiorului țărănesc.

Citeste mai mult

Eveniment

Botoșani: Depistat în trafic, deși avea permisul de conducere retras de către autorități

Publicat

Publicitate

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani – Biroul Rutier au oprit pentru control, pe strada Cuza Vodă, din municipiul Botoșani, un autoturism condus de un bărbat, de 44 de ani, din județul Iași.

 

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că acesta are permisul de conducere retras, ca urmare a unor afecțiuni medicale incompatibile cu calitatea de conducător auto.

Publicitate

 

Polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere fără permis.

Publicitate
Citeste mai mult

Eveniment

(P) Alexandra Huțu, deputat PSD și candidat pentru Senat despre soluțiile deja identificate din 2022 pentru reluarea investiției Barajului Vârfu Câmpului

Publicat

Publicitate

Mă bucur că PNL Botoșani a reacționat la ultima mea interpelare și i-a dat undă verde colegului lor, ministrul Mediului, să implementeze soluția la problema apei din Botoșani, pe care i-am indicat-o încă din 2022 împreună cu specialiștii din minister. Nu trebuie decât ca ministrul Fechet să inițieze o hotărâre de guvern care va debloca instant investiția de la Barajul Vârfu Câmpului. Numai să vrea să o aplice! Dacă PNL vrea neapărat să adauge și termenul ”major” în denumirea statutului juridic al barajului, să o facă. Însă, asta nu înseamnă că-l declară ei de interes național, pentru că, așa cum am demonstrat deja, este declarat de interes național de 27 de ani din 1997”, a precizat Alexandra Huțu.

Candidatul PSD pentru Senat a primit mai multe mesaje de susținere din partea botoșănenilor care s-au arătat deranjați de atacurile la persoană din partea candidaților PNL la alegerile parlamentare, care în lipsă de soluții au proliferat jiniri și denigrări. „Sunt în asentimentul tuturor celor dintre dumneavoastră care mi-ați transmis mesaje de încurajare și condamn cu vehemență atacurile josnice pe care PNL le îndreaptă împotriva noastră,  a social-democraților. Neputându-și controla reacțiile, mânați de nervi și lipsiți de argumente, folosesc fără rușine jigniri, ironii și minciuni. Faptul că mă jignesc pe mine sau pe alt coleg de-al meu nu este relevant pentru botoșăneni. Pe botoșăneni îi interesează ce program de Guvernare au. Dar oare îl au?”, a subliniat social-democrata.

Soluțiile pe care reprezentanții PSD Botoșani, atât parlamentarii, cât și primarii și fostul președinte al Consiliului Județean le-au indicat ministrului PNL, sunt întârziate de 2 ani. „Practic, soluțiile sunt aceleași ca în 2023. Ministrul este același și partidul din care provine este același. Evident că ministrul le-a ținut la sertar, ca să poată da vina pe PSD. Și iată că acum, după ce PNL a câștigat conducerea Consiliului Județean, ca prin minune, soluțiile cerute de noi în urmă cu doi ani se găsesc și se scot de la naftalină. Indiferent de felul în care PNL Botoșani mă atacă și ne atacă pe noi, cei din PSD, doar pentru că suntem în campanie electorală, un lucru rămâne cert: datorită insistențelor mele și ale PSD Botoșani, ministrul liberal este forțat să facă ceva pentru Barajul de la Vârfu Câmpului”, a arătat Alexandra Huțu.

Publicitate

CMF1124001

Publicitate
Citeste mai mult

Eveniment

MAE: Atenţionare de călătorie Italia! Sicilia, COD GALBEN de ploi

Publicat

Publicitate

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Sicilia că Departamentul de Protecţie Civilă a emis avertizări de cod galben pentru ploi în zona de est a insulei, în provincia Messina.

Cetăţenii români afectaţi de această situaţie pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Consulatului României la Catania: +39095537909, +39095536139, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie linia telefonică de urgenţă a Consulatului României la Catania: +393209653137.

Publicitate

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de internet catania.mae.ro, www.mae.ro. AGERPRES

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending