Connect with us
Publicitate

Eveniment

Arhimandritul Ciprian Grădinaru, cunoscut drept „chirurgul sufletelor”, își aniversează ziua de naștere

Publicat

Publicitate

Părintele Ciprian Grădinaru, cunoscut drept „chirurgul sufletelor” din București, născut la Hlipiceni împlinește astăzi 51 de ani.

Este fără îndoială unul dintre cei mai căutați și mai iubiți duhovnici ai zilelor noastre. Un om simplu, smerit, modest dar cu multă bunătate, lângă care simți multă dragoste și liniște sufletească.

Spirit viu, curajos, dar blând și înțelegător în ale suferinței, părintele Ciprian Grădinaru a ajuns să fie supranumit „chirurgul sufletelor”.

Publicitate

Părintele Arhimandrit Ciprian Grădinaru este călugăr al Mănăstirii Sihăstria, din comuna Vânători, județul Neamț și eclesiarh al Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului din București.
La vârsta de 18 ani a simțit că locul său este la mănăstire. Un an mai târziu a fost înrolat în armata. A ajuns la Oradea într-un regiment de tancuri. După armată s-a reîntors la Mănăstirea Sihăstria, mănăstirea Sa de ” metanie”, locul său de închinăciune, unde a fost tuns in călugărie și hirotonit preot. A fost ucenicul Părintelui Ilie Cleopa, unul din marii duhovnici nemuritori ai românilor.

La București a venit în anul 2011, în ascultare față de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel.
De dimineața și până seara tarziu, duhovnicul de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului din București spovedește, sfătuiește duhovnicește și binecuvintează pe toți cei care îi trec pragul. Cei mai mulți oameni care îl caută sunt oameni cu probleme, oameni bolnavi fizic sau sufletește, oameni care trec prin necazuri în familie sau la serviciu.

Părintele Ciprian Grădinaru este un povățuitor de suflete.
Oamenii îl caută, îl ascultă, îi cer binecuvântare și dezlegare pentru rezolvarea necazurilor lor. Primesc toți ajutor prin rezolvarea cu ușurință a problemelor, puterea de a merge mai departe și speranță.

Publicitate

Este părintele speranței !

Este duhovnicul care te sfătuiește și trebuie să-i dai ascultare de rugăciune și spovedanie mereu. Este preotul care poate citi omul dintr-o privire, care îi cunoaște omului toate încercările prin care trece și nivelul duhovnicesc unde se află. Nu respinge pe nimeni niciodată, vorbește blând și, cu timpul, prin ascultare, te înalță duhovnicește.

Întru mulți ani binecuvântați de Dumnezeu, cu sănătate, putere și bucurii duhovnicești !!!

Publicitate

Sursa: facebook

 Urmăriți știrile Botosani24.ro și pe Google News

 

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

2,7 milioane de euro pentru dezvoltarea liceelor cu profil agricol din județ (P)

Publicat

Publicitate

O nouă veste bună pentru educația botoșăneană! Patru licee cu profil agricol din județ vor beneficia de finanțări totale de peste 2,7 milioane de euro pentru investiții în dezvoltarea și modernizarea infrastructurii lor.

          Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale a finalizat evaluarea proiectelor depuse la finanțare în runda a II-a din PNRR în cadrul Pilonului VI Politici pentru noua generație. Între cele 38 de proiecte admise la finanțare se regăsesc și trei proiecte depuse de licee din județul nostru. Este vorba de Liceul „Demostene Botez” Trușești, Liceul Tehnologic Coțușca și Liceul Tehnologic „Petru Rareș”, fiecare obținând o finanțare de aproximativ 650 de mii de euro. Lor li se adaugă Liceul Tehnologic „Alexandru Vlahuţă” Şendriceni, care, în prima rundă, a obținut o finanțare de 760 de mii de euro.

          „Investițiile în sistemul educațional nu sunt doar necesare; ele reprezintă fundamentul pe care ne construim viitorul, atât al copiilor noștri, cât și al întregii comunități. Am susținut și vom continua să susținem profesionalizarea elevilor din liceele tehnologice, astfel încât, atunci când vor finaliza studiile să fie pregătiți rigorilor pieței muncii. Județul nostru este preponderent agricol, iar liceele cu acest profil pregătesc viitorii specialiști în acest domeniu. Partidul Social Democrat a pus și va pune un mare accent pe programele de finanțare a investițiilor în domeniul educațional și pe corelarea acestora cu cerințele angajatorilor. Doar așa vom avea specialiștii de care avem atâta nevoie. Aceasta este soluția pentru ca tinerii noștri să învețe o meserie care să aibă căutare pe piața muncii, să fie bine plătită și să nu mai plece în străinătate”, a declarat Doina Federovici, președintele PSD Botoșani.

Publicitate

          Prin aceste finanțări din PNRR se urmărește transformarea liceelor agricole în centre de profesionalizare.

CMF11240017

Publicitate
Citeste mai mult

Eveniment

FOTO: Accident la Copălău! O șoferiță de 21 de ani a văzut moartea cu ochii

Publicat

Publicitate

O tânără de 21 de ani a avut nevoie de îngrijiri medicale, în urmă cu puțin timp, după ce autoturismul în care se afla a fost implicat într-un accident rutier pe care raza localității Copălău.

La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Punctului de Lucru Flămânzi, cu o autospecială de intervenție și un echipaj de ambulanță din cadrul Serviciului Județean de Ambulanță.

Când salvatorii au ajuns la locul evenimentului, au constatat că șoferița era în afara autoturismului, fiind preluată de echipajul medical pentru a fi transportată la Unitatea de Primiri Urgențe pentru îngrijiri medicale de specialitate.
Pompierii au intervenit pentru inlaturarea pericolului de incendiu, fiind deconectate bornele bateriilor.

Publicitate

Citeste mai mult

Eveniment

Luna Castorului, vizibilă la sfârșitul săptămânii. Ultima super-lună a anului va domina cerul României

Publicat

Publicitate

Luna Castorului: A patra și ultima super-lună din 2024 apare în noaptea de 15 noiembrie. Satelitul va apărea mai strălucitor și mai mare decât de obicei, scrie alba24.ro.

Se mai numește și Luna Castorului. Numele vine din tradiția vechilor triburi amerindiene, pentru care luna plină de la mijlocul lunii noiembrie marca un moment anual important: era perioada în care castorii erau foarte activi înainte de venirea iernii, construindu-și adăposturile și pregătindu-se pentru lunile de frig.

Luna Castorului din acest an este ultima din cele patru superluni din 2024: Luna Sturionului din august, Luna Recoltei din septembrie și Luna Vânătorului din octombrie.

Publicitate

Superluna apare atunci când Luna plină coincide cu perigeul, adică punctul din orbita sa cel mai apropiat de Pământ.

Datorită apropierii mai mari decât de obicei, Luna apare cu aproximativ 14% mai mare și poate fi cu până la 30% mai strălucitoare.

Publicitate

Această apropiere face ca Luna să pară mai impresionantă pe cerul nocturn.

Calendar fenomene astronomice până la finalul anului 2024

  • 17 noiembrie – Planeta Uranus la opoziţie (vizibilă toată noaptea)
  • 17 noiembrie – Maximul curentului de meteori Leonidele (ZHR = 15)
  • 7 decembrie – Planeta Jupiter la opoziţie (vizibilă toată noaptea)
  • 13 decembrie – ocultaţie Luna cu roiul de stele Pleiadele (seara)
  • 14 decembrie – Maximul curentului de meteori Geminidele (ZHR = 150)
  • 21 decembrie – Solstiţiul de iarnă.

Publicitate
Citeste mai mult

Eveniment

Primării din Botoșani, avertizate de comisarii Gărzii de Mediu

Publicat

Publicitate
Statul recunoaşte dreptul fiecărei persoane fizice la un mediu sănătos, accesul liber pentru recreere în spaţiile verzi proprietate publică, dreptul de a contribui la amenajarea spaţiilor verzi, la crearea aliniamentelor de arbori şi arbuşti, în condiţiile respectării prevederilor legale în vigoare.
Administrarea spaţiilor verzi proprietate publică este exercitată de autorităţile administraţiei publice locale şi de alte organe împuternicite în acest scop.
În această perioadă s-a verificat la nivelul Unităților Administrativ Teritoriale:
– dacă este/nu este constituit registrul local al spatiilor verzi conform prevederilor art. 16 alin. (1) si alin (3) din Legea nr. 24/2007 republicată privind reglementarea şi administrarea spaţiilor verzi din intravilanul localităţilor.
-dacă Registrul local al spațiilor verzi este constituit corespunzator pe baza NORMELOR TEHNICE din 4 decembrie 2008 pentru elaborarea Registrului local al spaţiilor verzi din intravilanul localităţilor prvăzute de Ordin 1549/2008 modificat prin Ordinul MDLP nr. 1466/2010 (anexa 1).
Au fost verificate 71 de Unități Administrativ Teritoriale și au fost aplicate un număr 10 avertismente pentru nerespectarea obligaţiei autorităţilor administraţiei publice locale să ţină evidenţa spaţiilor verzi, prin constituirea registrelor locale ale spaţiilor verzi și să actualizeze ori de câte ori intervin modificări.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending