Connect with us

Eveniment

Aproape 600 de locuri de muncă pentru botoșăneni, prin AJOFM, în această săptămână

Publicat

Publicitate

Agenția Județeană de Ocupare a Forței de Muncă Botoșani a anunțat că săptămâna aceasta, angajatorii din județ au nevoie de 583 de persoane aflate în căutarea unui loc de muncă. Din acest total, sun 17 locuri pentru studii superioare, 566 pentru studii medii. În domeniul construcțiilor se caută 241 de muncitori, confecții 256, alimentție publică 22 și alte domenii.

Lista completă poate fi consultată aici.

 Urmăriți știrile Botosani24.ro și pe Google News

 

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

Copil lovit pe trecerea de pietoni, în municipiul Botoșani. Șoferul de 47 de ani a fugit de la locul accidentului

Publicat

Publicitate

Polițiștii din cadrul Biroului Rutier au identificat un bărbat, de 47 de ani, din muncipiul Botoșani, care, în timp ce se deplasa cu autoturismul pe Bulevardul Mihai Eminescu a acroșat un minor, care se angajase regulamentar în traversarea părții carosabile, pe marcajul pietonal.

 

Ulterior, conducătorul auto și-a continuat deplasarea, fiind identificat de polițiști pe o stradă din municipiul Botoșani. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că autoturismul nu avea inspecția tehnică periodică efectuată.

 

În urma incidentului, minorul nu a suferit leziuni care să necesite îngrijiri medicale, iar reprezentanții legali ai acestuia nu au depus plângere penală pentru infracțiunea de vătămare corporală din culpă.

 

Publicitate

Față de conducătorul auto a fost dispusă măsura sancționării contravenționale, cu amendă în valaore de 990 de lei,  totodată fiindu-i suspendată exercitrea dreptului de a conduce pentru o perioadă de 60 de zile.

 

Citeste mai mult

Eveniment

Botoșani: Activitate de educație pentru promovarea integrității desfășurată cu elevii Liceului ,,Dimitrie Cantemir” Darabani

Publicat

Publicitate

Luni, ofițerii de poliție din cadrul Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Botoșani au desfășurat o activitate preventivă la nivelul Liceului ,,Dimitrie Cantemir” Darabani de educație pentru promovarea integrității, dedicată elevilor acestei unități de învățământ.

Activitatea s-a desfășurat în incinta Casei de Cultură ,,Theodor Balș” din orașul Darabani, cu participarea elevilor liceului din clasele de învățământ teoretic, tehnologic și profesional și cadre didactice și un  reprezentant al  gazdei evenimentului.

Cu această ocazie, au fost prezentate subiecte referitoare la competenţa Direcției Generale Anticorupție, infracțiunile de corupție, noțiunea de funcționar public, instituții și instrumente de prevenire și combatere  a corupției existente în prezent, consecințele corupției, atitudinea/ reacția  față de corupție, modalități de sesizare, popularizarea Call-Center anticorupție 0800806806 și modul de funcționare a acesteia, toate adaptate specificului vârstei participanților.

De asemenea, au fost difuzate materiale audio – video și au fost dezbătute dileme care reflectă conduita şi spiritul etic pe care trebuie să-l adopte în societate, subiecte ce țin de comportamentul legal și moral, aspecte referitoare la integritate şi noţiuni de educaţie juridică.

Au fost enumerate titluri ale campaniilor de prevenire inițiate de Direcția Generală Anticorupție PUNE STOP CORUPȚIEI ȘI CONTRABANDEI INAINTE SĂ DEVINĂ PARTE DIN VIATA TA! și măsurile aplicabile în prezent, în scopul limitării fenomenului corupției în România.

Elevii participanți au fost încurajați să semnaleze faptele de corupție, fiind distribuite, materiale cu mesajul ,,ZERO CORUPȚIE!”,  împreună cu recomandarea de a accesa site-ul DGA, în scopul informării cu privire la activitatea desfășurată pe linia prevenirii, descoperirii și sancționării faptelor de corupție.

Publicitate

Reamintim, pe această cale faptul că, la nivelul județului Botoșani, eventualele sesizări pot fi formulate la numărul de telefon/fax: 0231507120 al Serviciului Județean Anticorupție Botoșani, ori la sediul serviciului din municipiul Botoșani, Bulevardul Mihai Eminescu nr. 57, precum și la adresa de e-mail: botosani.dga@mai.gov.ro.

Citeste mai mult

Eveniment

Câteva zile până la Festivalul de Datini și Obiceiuri de Iarnă „Din străbuni, din oameni buni…”

Publicat

Publicitate

Festivalul de Datini și Obiceiuri de Iarnă „Din străbuni, din oameni buni…”, cel mai îndrăgit și așteptat eveniment cultural organizat anual de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Botoșani, se va desfășura duminică, 22 decembrie 2024, în centrul Municipiului Botoșani.

Din cauza OUG 107/04.09.2024 și a măsurilor de austeritate financiară, am avut din nou nevoie de sprijin din partea comunității antreprenoriale și îi mulțumim din nou domnului Răzvan Baltă care a coagulat parteneri și sponsori, astfel încât ediția curentă a festivalului să se poată desfășura în bune condiții. Le suntem recunoscători pentru sprijinul acordat: sponsorilor oficiali: SC Doly-Com Distribuție SRL, Elsaco, Five Continents SRL, Farmacia Anca, Samcom AS, Chef Bogdan Câmpanu, Forest Events, Dimi SRL, Panex, Diasos, Grand Irish Pub, Stage M Events și partenerilor media:  Rapsodia Tv, Dorohoi News, Vocea Botoșani, Monitorul de Botoșani, Botoșani News, Reporterul, Top Bt, Radio România Antena Satelor, Radio România Iași, Viva FM, Gazaeta de Botoșani, Botoșaneanul, Botoșani 24, Infobt.ro, Botoșani Azi, TeleM Botoșani, Ziare Botoșani și Știri.Botoșani.ro.

Festivalul va cuprinde trei momente: primul, începând cu ora 10:00 – PROIECȚIE „ÎN RÂND” – film documentar realizat de Raluca Radu și Bogdan Raba despre obiceiul „Rândurile” din Muntenii de Sus (Vaslui), al doilea, al paradei formațiilor de datini și obiceiuri, care va începe la ora 11:00 urmând traseul: Primăria Municipiului Botoșani – Str. Cuza Vodă – Casa Sindicatelor – Liceul „A.T. Laurian” – Podul de Piatră – Calea Naţională – Direcţia Muncii – Hotel Rapsodia – Str. Cuza Vodă, iar al treilea moment va fi constituit de spectacolul pregătit de cele 36 de formaţii de datini și obiceiuri de iarnă participante.

La scena amplasată în fața Primăriei Municipiului Botoșani vor evolua începând cu ora 12:00 formații din 30 de localități din județul Botoșani, printre care: Albești, Bălușeni, Broscăuți, Corni, Cristești, Corlăteni, Coșula, Copălău, Costești, Durnești, Frumușica, George Enescu, Gorbănești, Hlipiceni, Havârna, Ibănești, Manoleasa, Oneaga, Pomârla, Prăjeni, Sulița, Santa Mare, Suharău, Știubieni, Todireni, Tudora, Vârfu Câmpului, Vlăsinești, Viișoara, Vorona.

Invitații speciali de anul acesta sunt 6 ansambluri de datini și obiceiuri de iarnă din afara județului Botoșani: Ansamblul Folcloric „Codrii Neamțului” din Piatra Neamț, Grupul Folcloric „Capra cu alai de mascați” din Belcești – Iași, Formația de Datini și Obiceiuri de Iarnă „Rândurile” din Muntenii de Sus – Vaslui, Ansamblul de Datini și Obiceiuri „Valea Uței” din Volovăț – Suceava, „Ursul de la Comănești” din Leorda –  Bacău și „Cerbul de la Zbereni” din Zbereni – Iași.

Mulțumiri tuturor celor care ne sunt și ne vor fi alături!

Publicitate

Citeste mai mult

Economie

ANAF: 20 decembrie, termenul limită pentru depunerea unor declaraţii fiscale

Publicat

Publicitate

Termenul limită pentru depunerea unor declaraţii fiscale de către contribuabili este 20 decembrie 2024, pe listă fiind, printre altele, notificarea pentru aplicarea, respectiv încetarea aplicării sistemului TVA la încasare, informează, marţi, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală.

Printre documentele care se depun până la 20 decembrie se află: Formularul 010 „Declaraţie de înregistrare fiscală/Declaraţie de menţiuni/Declaraţie de radiere pentru persoane juridice, asocieri şi alte entităţi fără personalitate juridică”; Formularul 016 „Declaraţie de înregistrare fiscală/Declaraţie de menţiuni/Declaraţie de radiere pentru persoanele juridice străine care au locul de exercitare a conducerii efective în România” şi Formularul 020 „Declaraţie de înregistrare fiscală/Declaraţie de menţiuni pentru persoanele fizice române şi străine care deţin cod numeric personal”.

De asemenea, contribuabilii trebuie să mai depună Formularul 040 „Declaraţie de înregistrare fiscală/Declaraţie de menţiuni/Declaraţie de radiere pentru instituţiile publice”; Formularul 070 „Declaraţie de înregistrare fiscală/Declaraţie de menţiuni/Declaraţie de radiere pentru persoanele fizice care desfăşoară activităţi economice în mod independent sau exercită profesii libere” sau Formularul 700 „Declaraţie pentru înregistrarea/modificarea în mediu electronic a menţiunilor ulterioare înregistrării fiscale, precum şi pentru radierea înregistrării fiscale”.

Tot până la 20 decembrie, trebuie depuse: Declaraţia privind obligaţiile de plată la bugetul de stat – Formularul 100; Declaraţia privind obligaţiile de plată a contribuţiilor sociale, impozitului pe venit şi evidenţa nominală a persoanelor asigurate – Formularul 112 – pentru luna noiembrie 2024; Declaraţia privind veniturile sub formă de salarii şi asimilate salariilor din străinătate obţinute de către persoanele fizice care desfăşoară activitate în România – Formularul 224.

Pe listă se mai află: Decontul de taxă pe valoarea adăugată – Formularul 300; Decontul special de taxă pe valoarea adăugată pentru luna noiembrie 2024 – Formularul 301; Declaraţia privind sumele rezultate din ajustarea /corecţia ajustărilor /regularizarea taxei pe valoarea adăugată – Formularul 307; Declaraţia privind taxa pe valoarea adăugată colectată datorată de către persoanele impozabile al căror cod de înregistrare în scopuri de TVA a fost anulat conform art. 316 din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal – Formularul 311 şi Declaraţia informativă privind impozitul pe veniturile din transferul proprietăţilor imobiliare din patrimoniul personal, aferente lunii noiembrie 2024 – Formularul 208. AGERPRES

Publicitate
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending