Connect with us
Publicitate

Actualitate

Vlad Plăcintă: Apel pentru salvarea lui Sorin Ștefănucă, rănit grav în explozia de la Dedeman

Publicat

Publicitate
Botoșănenii sunt chemați să sară în ajutorul victimele exploziei de la Dedeman și o primă situație a fost semnalată de Vlad Plăcintă, care face apel la donare de sânge pentru Sorin Ștefănucă.
„Vă rugăm să distribuiți acest mesaj cât mai mult posibil.
Avem nevoie de ajutorul vostru pentru a salva o viață. Sorin Ștefănuca din Botoșani, victima unui grav accident petrecut la Dedeman Botoșani, este internat în stare critică la spitalul Floreasca din București. Acum, mai mult ca oricând, are nevoie urgentă de sânge.
Fiecare donare contează și poate face diferența dintre viață și moarte pentru Sorin. Haideți să ne mobilizăm și să dăm dovadă de solidaritate și compasiune. Vă mulțumim din suflet pentru sprijinul acordat!
Cu recunoștință,
Vlad”, a scris acesta pe pagina

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

Sfaturi de la polițiștii din Botoșani pentru a evita să deveniți victime ale furturilor din buzunare și genţi

Publicat

Publicitate

Specificul furturilor din buzunare constă în faptul că locul de acţiune este un spaţiu restrâns, de regulă favorizat de aglomeraţie. În general, se fură în mijloacele de transport în comun și în zona pieţelor, la anumite ore, atunci când oamenii merg spre serviciu sau spre casă și sunt grăbiţi, hoţii profitând de neatenţia acestora.

 

Pentru a evita să deveniţi victime ale infracţiunii de furt din buzunare, genţi, este recomandat să ţineţi cont de sfaturile cu caracter preventiv oferite.

 

În mijloacele de transport în comun:

  • când aşteptaţi autobuzul sau alt mijloc de transport în comun în staţii aglomerate, daţi dovadă de vigilenţă şi atenţie faţă de conduita persoanelor de lângă dumneavoastră;
  • evitaţi să citiţi în mijloacele de transport în comun deoarece atenţia vă este diminuată şi puteţi deveni cu uşurinţă victimele hoţilor de buzunare;
  • dacă în aglomeraţie vă simţiţi înconjuraţi de persoane dubioase căutaţi să vă schimbaţi locul;
  • poziţionaţi poşeta/geanta în faţa dumneavoastră, iar dacă e posibil, între corp şi un element fix in autovehicul;
  • dacă vă aşezaţi pe scaun, ţineţi bagajele în braţe, în nici un caz spre exterior ori spre vecinul de scaun;
  • când poziţia unui călător vă impune să vă îndepărtaţi de bagaje, sau să vă schimbaţi poziţia, evitaţi-l;
  • nu purtaţi portofelul, banii ori telefonul mobil în buzunarul de la spatele pantalonilor; acesta este vulnerabil la urcarea şi coborârea din mijloacele da transport în comun;
  • nu purtaţi bani sau valori în buzunarele laterale ale hainelor, paltoanelor sau gecilor, acestea fiind locurile cele mai vulnerabile şi cel mai des vizitate de către hoţi;
  • dacă transportaţi sume mari de bani, evitaţi deplasarea cu mijloacele de transport în comun; apelaţi la o cunoştinţă cu autoturism, sau luaţi un taxi, de preferat de la o companie cunoscută, de notorietate, unde vă veţi aşeza pe locurile din spate;

 

Publicitate

La cumpărături :

  • evitaţi aglomeraţiile din pieţe, bazar, autogări, magazine,etc.
  • portmoneul nu se aşează niciodată deasupra cumpărăturilor, la vedere, iar geanta nu se ţine în coş;
  • feriţi-vă de priviri indiscrete când scoateţi banii;
  • când staţi la rând, pentru a cumpăra ceva, nu vă înghesuiţi şi nu permiteţi să fiţi înghesuit;
  • daca stați la o coadă priviti cu atenție celelalte persoane; daca simțiți că asupra dumneavoastră se face presiune la coada in magazine sau ca cineva s-a instalat in fata dumneavoastra si v-a acoperit vederea, verificati imediat geanta si locul unde tineti portofelul;
  • acordati o mai mare atenție poșetei decat plaselor de cumparaturi; siguranta posetei sa fie o grija permanentă pentru dumneavoastră; când faceți diferite plăți sau cumpăraturi nu scoateți tot teancul de bani, ci numai suma care trebuie;
  • tineți geanta in față, protejând-o cu mana;
  • mare atenţie la persoanele care se înghesuie numai la raioanele unde este aglomeraţie şi rar cer să examineze un lucru;
  • nu vă lăsaţi atraşi în locuri dosnice pentru a cumpăra ceva de ocazie, oricât de avantajos vi s-ar părea;
  • nu păstraţi banii în buzunarele exterioare ale vestimentaţiei;
  • nu ţineţi banii, actele personale şi cheile în acelaşi loc;
  • nu vă lăudaţi în public că deţineţi asupra dumneavoastră sume mari de bani;
  • urmăriţi cu atenţie persoanele care transportă, ca din întâmplare, obiecte de îmbrăcaminte sau plase goale pe mână; un hoţ se foloseşte de astfel de obiecte când „operează”, ca să-şi ascundă mâna de privirile străine;
  • aveti grija la folosirea cardurilor, la extragerea de numerar din bancomate; exista riscul sa fiti urmarit si sa va fie sustrasă suma de bani;

 

 

Publicitate

Citeste mai mult

Eveniment

Beat criță, așa a condus un șofer din municipiul Botoșani. Polițiștii i-au găsit 1,15 mg/l alcool pur în aerul expirat

Publicat

Publicitate

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani – Biroul Rutier au oprit pentru control, pe Calea Națională, un autoturism condus de un bărbat de 55 de ani, din municipiul Botoșani, care avea o deplasare sinuoasă.

 

Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, valoarea rezultată fiind 1,15 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, conducătorul auto a fost condus la o unitate spitalicească pentru recoltarea de probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

 

Polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

 

Publicitate

Citeste mai mult

Eveniment

Deținătorii de câini din rase cu potențial agresiv și rasa ogar, din Darabani și Botoșani, verificați de polițiști

Publicat

Publicitate

Polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor cu sprijinul Serviciului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase au desfășurat activități de informare și prevenire pe linia protecției animalelor și pentru prevenirea și combaterea faptelor care aduc atingere fondului cinegetic la deținătorii de câini din rase cu potențial agresiv și rasa ogar, din Darabani și Botoșani.

 

Astfel, au fost verificate opt stâni, ai căror proprietari dețin câini din rasa ogar, aceștia fiind instruiți cu privire la obligațiile pe care le au, precum și sancțiunile pe care le riscă dacă nu respectă prevederile legale.

 

Totodată au fost verificate 33 de exemplare canine, iar în urma neregulilor constatate proprietarii acestora au fost avertizați să se conformeze legislației în vigoare privind protecția animalelor.

 

Publicitate

Polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor derulează în permanență activități specifice pentru creșterea gradului de conștientizare în rândul populației, cu privire la necesitatea respectării unor reguli care să asigure un mediu sănătos pentru toate animalele.

 

Publicitate

Citeste mai mult

Administratie

Doina Federovici, președintele CJ Botoșani, a semnat contractul de livrare a 18 microbuze școlare hibride

Publicat

Publicitate

Doina Federovici, președintele Consiliului Județean Botoșani, a semnat astăzi, în prezența primarilor și a reprezentanților școlilor speciale, contractul de furnizare a 18 microbuze școlare hibride, achiziționate în baza unei finanțări atrase din Fondul de Mediu. Valoarea contractului se ridică la 4 milioane de euro, inclusiv TVA.
„Suntem, și de această dată, primul consiliu județean din țară care reușește să semneze contractul de livrare pentru microbuze școlare hibride achiziționate din finanțarea AFM. De asemenea, ne dorim să fim printre primele județe în care microbuzele vor fi livrate, motiv pentru care îi rugăm pe domnii reprezentanți ai firmei DMV Aviatech, prezenți aici, să promită, în fața primarilor comunelor care vor beneficia de aceste microbuze, că vor face tot ce depinde de ei pentru ca livrarea să se facă în cel mai scurt timp, astfel încât copiii să poată beneficia de ele cât mai repede”, a declarat Doina Federovici, subliniind din nou importanța demersului realizat de Consiliul Județean Botoșani pentru achiziționarea de microbuze școlare.
„Aceste vehicule sunt menite să ușureze drumul copiilor spre școală și să le ofere acces la educație, indiferent cât de departe se află de aceasta. Știm că nevoia de microbuze școlare este foarte mare, și de aceea am făcut toate demersurile necesare pentru a achiziționa cât mai multe. Până la sfârșitul lunii va fi livrat primul lot de microbuze electrice, din cele 26 pentru care am semnat contractul în primăvară, iar în procedura de licitație mai avem și achiziția a altor 10 microbuze școlare electrice. În total, Consiliul Județean Botoșani achiziționează 54 de microbuze școlare ecologice”, a adăugat Doina Federovici.
Cele 18 microbuze școlare hibride, pentru care s-a semnat astăzi contractul de livrare, vor deservi școlile din comunele: Școala Specială „Sfântul Stelian” din Botoșani, Școala Specială „Ion Pillat” din Dorohoi și 16 școli din localitățile: Darabani, Săveni, Bălușeni, Cordăreni, Corlăteni, Curtești, Frumușica, Hudești, Ibănești, Manoleasa, Mileanca, Mitoc, Românești, Suharău, Șendriceni și Vlăsinești.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending