Connect with us

Actualitate

VIDEO: Cum te aperi de câinii agresivi. Ce recomandă polițistul care a salvat de la moarte un om atacat de o haită de câini

Publicat

Publicitate

Felul în care reuşeşti să îţi păstrezi calmul şi să ştii ce nu trebuie să faci niciodată atunci când te atacă un câine îţi poate salva viaţa, a declarat, pentru AGERPRES, poliţistul Gabriel Nicolae Ivanov, de la singura şcoală de dresaj pentru câinii din structurile Ministerului Afacerilor Interne din România.

Specializat de aproape 25 de ani în dresajul şi comportamentul canin şi coordonator al singurei echipe operative canine din Poliţia Română, Gabriel Nicolae Ivanov este cel care în urmă cu doi ani, în februarie 2021, a salvat viaţa unui bărbat sfâşiat de o haită de câini, pe un câmp de lângă localitatea Poplaca.

Decesul femeii din Bucureşti sfâşiată de câini a atras atenţia din nou asupra faptului că este important să ştim cum să ne comportăm cu câinii pe care nu îi cunoaştem.

Citește și: Zeci de botoșăneni au cerut intervenția polițiștilor, prin apel la 112, în ultimele 24 de ore

În urmă cu doi ani, Ivanov a salvat viaţa unui bărbat, atacat de 12 câini pe un câmp din localitatea Poplaca, învecinată cu municipiul Sibiu. O vecină a filmat cu telefonul mobil intervenţia poliţistului şi imaginile au devenit virale pe Internet.

„Am avut o situaţie în urmă cu doi ani de zile, la solicitarea unui vecin de al meu, în zona localităţii Poplaca din (judeţul n.r.) Sibiu, unde o persoană a fost atacată de 10-12 câini ciobăneşti. Am intervenit în situaţia respectivă, am luat o bucată de obiect care m-a ajutat în situaţia dată, am atras câinii către mine în primul rând, dominând masculul alfa, am ajuns lângă persoana respectivă, am ridicat-o de jos pentru că era sfâşiată şi chiar avea pantalonii rupţi şi era muşcat de picior, l-am protejat şi l-am scos din zona de pază a câinilor, ducându-l într-o zonă de siguranţă, de unde l-am salvat”, a relatat Gabriel Nicolae Ivanov.

 

Publicitate

Cei 22 de ani de experienţă în domeniul comportamentului câinilor l-au ajutat pe poliţist să reuşească să iasă teafăr cu bărbatul rănit, pe umeri, din mijlocul haitei de 12 câini. Înarmat doar cu un băţ de lemn, pe care nu l-a folosit pentru a lovi câinii, ci doar i-a ameninţat cu el, Ivanov a înfruntat câinele care conducea haita, atât cu privirea, dar a şi strigat la cei 12 câini, ceea ce ajută orice om într-o situaţie similară.

„În momentul respectiv am şi zbierat la ei, pentru că a început acea tendinţă de a fi hăituit, dar nu am pierdut contactul vizual cu masculul alfa şi băţul respectiv m-ar fi ajutat doar în situaţia în care ar fi dat să mă prindă de picior sau de o altă parte a corpului”, explică poliţistul sibian.

Dacă un om este atacat de un câine, este important să se uite la acel animal în permanenţă – acesta este primul sfat pe care îl oferă coordonatorul echipei operative canine de la Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Sibiu. „În situaţia în care te atacă un câine, în primul rând nu trebuie să pierzi contactul vizual cu acesta”, spune Gabriel Nicolae Ivanov.

De asemenea, când eşti atacat de un câine, contează să agiţi mâinile, iar dacă ai un băţ la îndemână, să îl foloseşti fără a lovi direct acel patruped, ci doar să îl ţii la distanţă cât de mult poţi.

„În situaţia în care în apropiere ai obiecte pe care le poţi folosi, pentru a-l îndepărta, dar nu a-l lovi, poţi lua acele obiecte, poţi agita mâinile pentru a impune o stare de temere câinelui respectiv, ceea ce îl face să păstreze distanţa faţă de tine”, este un alt sfat dat de poliţistul Ivanov.

Dacă avem de-a face cu o haită de câini, atunci trebuie să fim atenţi în special la primul câine care ne atacă, acela este „şeful” haitei, ceea ce specialiştii numesc „masculul alfa”. Se poate ca şi o femelă să conducă o haită de câini şi să fie cea mai agresivă, nu neapărat un mascul. „În situaţia în care vorbim de o haită de câini, atunci trebuie identificat acel câine care este şeful haitei sau masculul alfa, cum îi zicem noi, poate să fie o femelă, nu neapărat un mascul, cu care trebuie ţinut contactul vizual tot timpul”, a arătat poliţistul Ivanov.

Coordonatorul echipei operative canine din IPJ Sibiu subliniază că este vital să nu fugim când ne atacă un câine sau o haită. Dacă o rupem la fugă când ne atacă un câine, atunci nu ne mai uităm în ochii lui şi animalul ne va considera o pradă şi îşi va activa instinctul de vânătoare.

„Nu fugim. În momentul în care fugim, deja noi devenim o pradă sigură pentru câini, pentru că se activează instinctul de vânătoare şi în niciun caz un om nu poate fugi mai repede decât un câine. În situaţia în care avem un gard sau un panou, chiar şi un copac în apropiere, indicaţia este să ne apropiem cu spatele de acesta şi să nu pierdem contactul vizual cu masculul alfa sau cu câinele respectiv care ne-a atacat”, a subliniat Gabriel Nicolae Ivanov.

Potrivit poliţistului specializat în comportamentul canin, păstrarea calmului cât de mult posibil poate face diferenţa dintre viaţă şi moarte pentru cineva care este atacat de câini.

„Sfatul meu, din experienţa pe care am acumulat-o până acum, ar fi să încercăm să ne menţinem calmul, pentru că una dintre sursele de agresivitate ale câinelui este ceea ce aude acesta de la persoane sau ceea ce simte. Este vorba despre acea emanare de adrenalină, este vorba de respiraţie şi chiar în unele situaţii, câinele având un auz foarte bun, partea de bătăi ale inimii, care poate crea o stare de agresivitate mai mare câinilor”, a declarat Ivanov.

Totodată, când suntem atacaţi de câini este important să strigăm după ajutor. Strigătele noastre îi pot şi descuraja pe câini, mai ales pe cei fără stăpân. Un alt sfat oferit de poliţistul sibian este că sub nicio formă nu trebuie să ne punem jos, în faţa câinilor care ne atacă.

„Pentru a ieşi din situaţia respectivă, trebuie în primul rând să strigăm după ajutor, să vedem dacă suntem auziţi sau nu (…) Ţipătul tău descurajează animalul, pentru că majoritatea câinilor fără stăpân au trecut prin situaţii grele de-a lungul vieţii, au fost bătuţi, au fost alungaţi, au trecut prin anumite traume care le-a marcat viaţa (…) Nu ne punem jos, pentru că în momentul în care ne punem jos aceştia vor avea tendinţa să vină, să te atace. Şi dacă avem un gard în spate este bine să mergem tot timpul cu spatele, lipit de gard, până ieşim din zona de pază a câinelui respectiv, pentru că fiecare câine sau fiecare haită de câini are o zonă de pază, o zonă în care aceştia mănâncă şi îşi desfăşoară viaţa de zi cu zi”, a arătat coordonatorul echipei operative canine de la IPJ Sibiu.

El explică şi că nu toţi câinii sar direct pe victime, mulţi dintre ei prima dată se învârt în jurul persoanei atacate, pentru a o hăitui, „pentru a putea găsi o poziţie în care să poată ataca”.

„Foarte rar câinii fără stăpân sar direct. De regulă, sar direct câinii care sunt specializaţi şi pregătiţi pentru aşa ceva. Dar de regulă, câinii fără stăpân te hăituiesc până găsesc vulnerabilitatea, pierde contactul vizual cu tine şi atunci te prinde de o zonă sensibilă să te trântească jos. Odată ce te-au pus jos, acolo apare marea problemă”, a precizat Gabriel Nicolae Ivanov.

Însă cel mai dificil este atunci când eşti atacat de câinii de luptă, cei care sunt antrenaţi să fie agresivi.

„Câinii de luptă sunt o eroare a activităţilor cu câini, din punctul meu de vedere. Această categorie de câini nu ar trebui să existe, pentru că în primul rând vorbim de suflete care cer afecţiune, nu trebuie să fie agresive. Dar în situaţia respectivă, câinii de luptă sunt învăţaţi să se lupte cu alţi câini, s-ar putea să nu avem o situaţie agresivă la persoane, s-ar putea să mergem cu câinele nostru pe stradă şi să ne trezim că nu atacă persoana, ci atacă câinele. Dacă e un câine foarte agresiv, un câine de luptă, atunci trebuie să intervii şi mecanic: ori lovit câinele respectiv, ori încercând să îl prinzi de părţile moi, spre exemplu gâtul sau să îi atingi ochii, ca să lase priza pe care o face dacă te-a prins”, a explicat Gabriel Nicolae Ivanov.

Bărbatul care a fost salvat de el în februarie 2021 a scăpat doar cu câteva muşcături, după ce a fost atacat de o haită de 10-12 câini de la o stână de lângă Poplaca. Iar proprietarul stânei şi al câinilor a fost sancţionat contravenţional cu amenzi în valoare de 800 de lei, aplicate potrivit Legii nr. 61/1991 şi Legii nr. 407/2006, au informat atunci reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean.

La Sibiu există singura şcoală de dresaj pentru câinii din structurile Ministerului Afacerilor Interne şi singura unitate operativă canină din cadrul unui inspectorat judeţean de poliţie, mai relatează Agerpres.

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

Elevii din Botoșani au umplut podiumul la etapa națională a Olimpiadei de Limba Franceză

Publicat

Publicitate

Etapa națională a Olimpiadei de Limba Franceză, s-a desfășurat la Ploiești, în perioada 22–26 aprilie 2025, fiind organizată de Ministerul Educației și Cercetării din România și Inspectoratul Școlar Județean Prahova.

Județul Botoșani a fost reprezentat de zece elevi, însoțiți de prof.  Ichim Daria de la Colegiul Național „A.T. Laurian”, Botoșani:

  • PURICE L. Laura Alexandra – Colegiul Național „A.T. Laurian”, Botoșani, clasa a IX-a, intensiv/ bilingv, îndrumători, prof. Mangîr Gabriela și prof. Rusu Alina Diana
  • ROTARIU I. Alexandra Ioana – Colegiul Național „A.T. Laurian”, Botoșani, clasa a X-a, intensiv/ bilingv, îndrumători, prof. Ichim Daria și Rusu Alina Diana
  • COTRUȚĂ I.E. Vladimir – Colegiul Național „A.T. Laurian”, Botoșani, clasa a XI-a, intensiv/ bilingv, îndrumători, prof. Mangîr Gabriela și prof.  Constantin Mariana
  • CAZACINCU M. Bianca Maria – Colegiul Național „A.T. Laurian”, Botoșani, clasa a XI-a, intensiv/ bilingv, îndrumători, prof. Mangîr Gabriela și prof.  Constantin Mariana
  • SOCIANU G. Larisa Maria – Liceul „Regina Maria”, Dorohoi, clasa a IX-a, studiu Normal, îndrumător, prof. Ciobanu Iluca Cristina
  • HUMELNICU C. Alexandru Constantin  – Școala Gimnazială „Elena Rareș”, Botoșani, clasa a VIII-a, prof. îndrumător, Luțuc Nicoleta
  • AZOICĂI Gh. Ilinca Elena – Colegiul Național „A.T. Laurian”, Botoșani clasa a X-a, studiu normal, îndrumător, prof. Mighiu Rodica
  • SIMION M. Ilinca – Colegiul Național „A.T. Laurian”, Botoșani, clasa a XI-a, studiu normal, îndrumător, prof. Ichim Daria
  • TOPALĂ V.S. Iosua Emanuel – Colegiul Național „Grigore Ghica”, Dorohoi, clasa a XI-a, studiu normal, îndrumător, prof. Jîșcanu Daniela Claudia
  • SĂVESCU V. Raluca – Colegiul Național „A.T. Laurian”, Botoșani, clasa a XII-a, studiu normal, îndrumător, prof. Mighiu Rodica

Rezultate deosebite au obținut următorii elevi:

  • Premiul ILaura Purice, de la Colegiul Național „A.T. Laurian”, profil bilingv franceză, clasa a IX-a;
  • Premiul al III-lea și Mențiune specială „Pour la pertinence de l’argumentation et le style élégant” – Vladimir Cotruță, de la Colegiul Național „A.T. Laurian”, profil bilingv franceză, clasa a XI-a;
  • Mențiune specială – Alexandra Ioana Rotariu, de la Colegiul Național „A.T. Laurian”, profil bilingv franceza, clasa a X-a.

„Felicitări tuturor elevilor participanți! Ați reprezentat cu cinste județul și ne mândrim cu voi!” a declarat Bogdan Gheorghe SURUGIUC, inspector școlar general.

Citeste mai mult

Eveniment

Legea privind cooperarea polițienească internațională, promulgată

Publicat

Publicitate

Legea privind cooperarea polițienească internațională și pentru modificarea unor acte normative în domeniu a fost promulgată, luni, de președintele interimar Ilie Bolojan.

Actul normativ prevede crearea unui cadru legislativ și instituțional pentru prevenirea și investigarea infracțiunilor, conform reglementărilor naționale sau tratatelor la care România este parte și instrumentelor juridice ale Uniunii Europene.

Potrivit legii, cooperarea polițienească internațională se va desfășura în conformitate cu mai multe principii ale legalității, accesului echivalent, disponibilității, confidențialității, proprietății datelor, fiabilității datelor, prevalenței cooperării judiciare.

Actul normativ prevede că se va desemna un punct unic de contact pentru cooperarea polițienească internațională – Centrul de Cooperare Polițienească Internațională (CCPI), structură fără personalitate juridică din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române. CCPI va fi autoritatea competentă responsabilă la nivel național de coordonarea și facilitarea schimbului de informații în temeiul acestei legi, cu excepția cazurilor în care prin acte normative se stabilesc atribuții specifice în sarcina altor autorități desemnate ca puncte naționale de contact în domeniul propriu de competență.

CCPI va avea acces la informațiile disponibile ale autorităților competente române în îndeplinirea scopului și asigură schimbul de informații, 24 de ore din 24, 7 zile din 7.

Autoritățile competente române vor putea detașa la Inspectoratul General al Poliției Române, în cadrul CCPI, în condițiile legii, personal specializat pentru asigurarea schimbului adecvat și rapid de informații, conform competențelor specifice. CCPI va cuprinde următoarele structuri, fără a se limita la acestea: Unitatea Națională Europol; Biroul Național SIRENE; Biroul Național Interpol; Punctul Național Focal; Serviciul Suport Operațional.

Publicitate

În desfășurarea activităților specifice, la nivelul CCPI se va constitui sistemul electronic unic de gestionare a cazurilor.

Actul normativ mai prevede, printre altele, și reglementări în privința urmăririi transfrontaliere pe teritoriul statului român. Conform acestora, autoritățile competente ale unui stat Schengen, care, pe teritoriul statului lor, urmăresc o persoană aflată în situațiile de a fi surprinsă în flagrant în timpul comiterii infracțiunilor sau a evadat, vor putea continua urmărirea pe teritoriul statului român, fără informarea prealabilă a autorităților competente române, dacă sunt îndeplinite mai multe condiții. AGERPRES

Citeste mai mult

Educație

Lista elevilor din județul Botoșani, calificați la etapele naționale ale olimpiadelor și concursurilor pentru care au fost stabilite rezultatele finale

Publicat

Publicitate

Inspectoratul Școlar Județean Botoșani a actualizat lista elevilor calificați la etapele naționale ale olimpiadelor școlare, până la data de 28.04.2025.

„Felicitări tuturor elevilor care participă la olimpiadele și concursurile școlare în acest an școlar! Munca, pasiunea și perseverența voastră sunt remarcabile! Elevilor calificați le doresc mult succes la etapele naționale! Este o adevărată bucurie să vedem cum Botoșaniul continuă să fie un reper al excelenței în educație.” a declarat inspectorul școlar general, prof. Bogdan Gheorghe SURUCIUC.

 

 Lista ISJ_BT_elevi_calificati_olimpiade_etape_nationale_28.04.2025 (1)

Nr. crt. Olimpiada /concursul Nume și prenume elev Școala de proveniență Clasa
1. CONCURSUL NAȚIONAL DE BIOLOGIE „GEORGE EMIL PALADE” DUMITRAȘ O. CIPRIAN-PARASCHIV SCOALA GIMNAZIALA „LEON DANAILA” DARABANI a V-a
2. HĂPĂIANU EMA NATALIA SCOALA GIMNAZIALA NR 17 BOTOSANI a V-a
3. TĂRNĂUCEANU C. GABRIELA-CRISTINA SCOALA GIMNAZIALA „MIHAIL KOGALNICEANU” DOROHOI a VI-a
4. IACOB C. PAULA-IOANA SCOALA GIMNAZIALA „MIHAIL KOGALNICEANU” DOROHOI a VI-a
5. JUGLAN N. MARIA COLEGIUL NATIONAL „A.T.LAURIAN” BOTOSANI a VII-a
6. PRODAN M. MAYA-MARIA SCOALA GIMNAZIALA NR.1 VACULESTI a VII-a
7. AVASILOAIE C. GEORGE-ALEX SCOALA GIMNAZIALA „LEON DANAILA” DARABANI a VIII-a
8. NANU I ALESSIA-IOANA SCOALA GIMNAZIALA „SPIRU HARET” DOROHOI a VIII-a
9. OLIMPIADA DE GEOGRAFIE ANISIE TEODORA MARIA COLEGIUL NATIONAL „MIHAI EMINESCU” BOTOSANI a VIII-a
10. DUBALĂ MARIUS ȘTEFAN SCOALA GIMNAZIALA „ALEXANDRU IOAN CUZA” DOROHOI a VIII-a
11. LUPU ROBERT IOAN LICEUL „REGINA MARIA” DOROHOI a IX-a
12. LIONTE ANDREI LICEUL „REGINA MARIA” DOROHOI a IX-a
13. BOARIU DARIANA LICEUL „REGINA MARIA” DOROHOI a IX-a
14. VIȚALARIU YASMINA ELENA LICEUL „REGINA MARIA” DOROHOI a X-a
15. NACU ȘTEFAN ANTONIO LICEUL „REGINA MARIA” DOROHOI a X-a
16. ANUȘCA DRAGOȘ-CEZAR COLEGIUL NATIONAL „MIHAI EMINESCU” BOTOSANI a XI-a
17. AXINTE PAULA MARIA LICEUL „REGINA MARIA” DOROHOI a XI-a
18. ATOMEI CORNELIUS-PAUL LICEUL „DIMITRIE CANTEMIR” DARABANI a XII-a
19. OLIMPIADA DE PEDAGOGIE-PSIHOLOGIE Baltă Alexia Jenyfer LICEUL PEDAGOGIC „NICOLAE IORGA” BOTOSANI  a IX-a
20. Spatariu Maria Raluca LICEUL PEDAGOGIC „NICOLAE IORGA” BOTOSANI a X-a
21. Viniarschi Narcisa-Diana LICEUL PEDAGOGIC „NICOLAE IORGA” BOTOSANI a X-a
22. Ciobănașu Gabriela LICEUL PEDAGOGIC „NICOLAE IORGA” BOTOSANI a XI-a
23. Mitrofan Paula LICEUL PEDAGOGIC „NICOLAE IORGA” BOTOSANI a XI-a
24. OLIMPIADA NAȚIONALĂ DE INTERPRETARE INSTRUMENTALĂ PENTRU ÎNVĂȚĂMÂNT GIMNAZIAL TĂRÎȚĂ EDUARD RĂZVAN LICEUL DE ARTA „STEFAN LUCHIAN” BOTOSANI a VI-a
25. COTRUȚĂ MATIAS-ALEXANDRU LICEUL DE ARTA „STEFAN LUCHIAN” BOTOSANI a VIII-a
26. GRUMEZA ILINCA LĂCRĂMIOARA LICEUL DE ARTA „STEFAN LUCHIAN” BOTOSANI

 

a VIII-a
27. ONSȘ CROS DASCĂLU ALESIA NARCISA SCOALA GIMNAZIALA „TIBERIU CRUDU” TUDORA  a VII-a
28. ISACHE LIVIU VASILICA LICEUL CU PROGRAM SPORTIV BOTOSANI a VIII-a
29. PODARIU DENISA OLIVIA LICEUL CU PROGRAM SPORTIV BOTOSANI a XII-a
30. EPURE VICTOR EMANUEL LICEUL CU PROGRAM SPORTIV BOTOSANI a XII-a
31. ONSȘ TETRATLON Și PENTATLON GROSU ALEXIA LICEUL CU PROGRAM SPORTIV BOTOSANI a VII-a
32. ISACHE LIVIU VASILICA LICEUL CU PROGRAM SPORTIV BOTOSANI a VIII-a
33. PODARIU DENISA OLIVIA LICEUL CU PROGRAM SPORTIV BOTOSANI a XII-a
34. HALAIDA MARIO-MARCELO LICEUL CU PROGRAM SPORTIV BOTOSANI a XII-a
35. OLIMPIADA INTERDISCIPLINARĂ DE LIMBA ȘI LITERATURA ROMÂNĂ ȘI RELIGIE „CULTURĂ ȘI SPIRITUALITATE ROMÂNEASCĂ” MACOVEI C. MARIA COLEGIUL NATIONAL „MIHAI EMINESCU” BOTOSANI a IX-a
36. RACU C. IASMINA NARCISA LICEUL „REGINA MARIA” DOROHOI a IX-a
37. BURLACU V. IOANA SCOALA GIMNAZIALA „ELENA RARES” BOTOSANI a V-a
38. GALAN I. IOANA SCOALA GIMNAZIALA „LEON DANAILA” DARABANI a VI-a
39. CIOBANU LĂZĂRESCU M.C. ANA SCOALA GIMNAZIALA NR 17 BOTOSANI a VII-a
40. POPOVICI S. ȘTEFANA SCOALA GIMNAZIALA NR 11 BOTOSANI a VIII-a
41. ANDRONIC C. C. EMA-IOANA COLEGIUL NATIONAL „MIHAI EMINESCU” BOTOSANI a XI-a
42. COROLEA-UNGUREANU S.-D. MARIA LICEUL „REGINA MARIA” DOROHOI a XI-a
43. OLIMPIADA NAȚIONALĂ DE CHIMIE ȚIBICHI M.S. MIHAI ALEXANDRU COLEGIUL NATIONAL „MIHAI EMINESCU” BOTOSANI a VII-a
44. SACARĂ I. ANDREI COLEGIUL NATIONAL „MIHAI EMINESCU” BOTOSANI a VII-a
45. PETRACHE R. DAVID- ANDREI COLEGIUL NATIONAL „MIHAI EMINESCU” BOTOSANI a VII-a
46. CUTI C. COSMIN GABRIEL COLEGIUL NATIONAL „MIHAI EMINESCU” BOTOSANI a VII-a
47. MIRON R.M. ANTONIA – VERONICA COLEGIUL NATIONAL „A.T.LAURIAN” BOTOSANI a VII-a
48. GRINDEI I. IANIS COLEGIUL NATIONAL „MIHAI EMINESCU” BOTOSANI a VII-a
49. NECULAU F.V. COSMIN MANUEL COLEGIUL NATIONAL „MIHAI EMINESCU” BOTOSANI a VII-a
50 MARIȘCU C. IOANA AMELIA SCOALA GIMNAZIALA „MIHAIL KOGALNICEANU” DOROHOI a VIII-a
51. BABII M.D. ANDREI DARIUS SCOALA GIMNAZIALA NR. 7 BOTOSANI a VIII-a
52. POPESCU D. I. DARIUS TEODOR COLEGIUL NATIONAL „A.T.LAURIAN” BOTOSANI a IX-a
53. GLASBERG M.S. SANDRA COLEGIUL NATIONAL „MIHAI EMINESCU” BOTOSANI a X-a
54. ANISIE I.Ș. TUDOR ȘTEFAN COLEGIUL NATIONAL „MIHAI EMINESCU” BOTOSANI a XI-a
55. CROITORIU M. ANTONIE- SIMEON COLEGIUL NATIONAL „MIHAI EMINESCU” BOTOSANI a X-a
56. HOROPCIUC  I. ȘTEFANIA LICEUL „DIMITRIE CANTEMIR” DARABANI a XI-a
57. CONCURSUL NAȚIONAL ȘCOLAR DE GEOGRAFIE TERRA IACOB ȘTEFAN-VALENTIN COLEGIUL NATIONAL „MIHAI EMINESCU” BOTOSANI a VII-a
58. HORNARU VICTOR LEON SCOALA GIMNAZIALA „GRIGORE ANTIPA” BOTOSANI a VII-a
59. STRUGARU THEODOR MATEI SCOALA GIMNAZIALA „LEON DANAILA” DARABANI a VII-a
60. STRUGARU OLIVIAN GAVRIL SCOALA GIMNAZIALA „LEON DANAILA” DARABANI a VII-a
61. ARUȘTII MIHAIL ARMIN SCOALA GIMNAZIALA „GRIGORE ANTIPA” BOTOSANI a VII-a
62. STIRBAT  TEODOR STEFAN SCOALA GIMNAZIALA NR 17 BOTOSANI a VI-a
63. HÎNCU TUDOR ALEXANDRU COLEGIUL NATIONAL „MIHAI EMINESCU” BOTOSANI a VI-a
64. PAHONI CORNELIU CIPRIAN SCOALA GIMNAZIALA NR 11 BOTOSANI a VI-a
65. PAVELIUC GIULIA MIHAELA SCOALA GIMNAZIALA „GRIGORE ANTIPA” BOTOSANI a VI-a
66. CHIHAIA ANDREI IONUT SCOALA GIMNAZIALA „ELENA RARES” BOTOSANI a VI-a
67. DOMINTE SARA-MARIA SCOALA GIMNAZIALA NR. 7 BOTOSANI a V-a
68. APOSTOL OCTAVIAN-ANDREI SCOALA GIMNAZIALA „DIMITRIE POMPEIU” BROSCAUTI a V-a
69. LUPU DARIA IOANA SCOALA GIMNAZIALA „MIHAIL KOGALNICEANU” DOROHOI a V-a
70. TREMURĂ GABRIEL – MIHAI SCOALA GIMNAZIALA „DIMITRIE POMPEIU” BROSCAUTI a V-a
71. DUMITRAȘ CIPRIAN-PARASCHIV SCOALA GIMNAZIALA „LEON DANAILA” DARABANI a V-a
72. TAPIA-ȚIPRIGAN MARIA CECILIA COLEGIUL NATIONAL „MIHAI EMINESCU” BOTOSANI a V-a
73. OLIMPIADA DE ISTORIE CIMPOI YASMINA – ADELINA SCOALA GIMNAZIALA „LEON DANAILA” DARABANI a VIII-a
74. MIRĂUȚĂ TIMOTEI CLEMENT SCOALA GIMNAZIALA „MIHAIL KOGALNICEANU” DOROHOI a VIII-a
75. RÎZNIC ALEXANDRU SCOALA GIMNAZIALA NR. 7 BOTOSANI a VIII-a
76. CAZACIUC YANIS-ANDREI COLEGIUL NATIONAL „A.T.LAURIAN” BOTOSANI a VIII-a
77. BELINSCHI EMANUEL COLEGIUL NATIONAL „MIHAI EMINESCU” BOTOSANI a VIII-a
78. ȘTEFĂNICĂ IONELA MIRUNA SCOALA GIMNAZIALA „LEON DANAILA” DARABANI a VIII-a
79. BERECHEA CODRIN PAUL SCOALA GIMNAZIALA „MIHAIL KOGALNICEANU” DOROHOI a VIII-a
80 FELICANU TEODOR COLEGIUL NATIONAL „MIHAI EMINESCU” BOTOSANI a IX-a
81 CLIVEŢ DENISA ALEXANDRA LICEUL „DIMITRIE CANTEMIR” DARABANI a X-a
82 HRIȘCĂ MARIO-CIPRIAN COLEGIUL NATIONAL „GRIGORE GHICA” DOROHOI a XI-a
83. MARCIUC OCTAVIAN COLEGIUL NATIONAL „A.T.LAURIAN” BOTOSANI a XII-a
84. ANDRIEȘ ANDREEA NARCISA LICEUL DE ARTA „STEFAN LUCHIAN” BOTOSANI a XII-a
85. ISTORIE ȘI SOCIETATE ÎN DIMENSIUNE VIRTUALĂ GHEORGHICA ALEXANDRU COLEGIUL ECONOMIC „OCTAV ONICESCU” BOTOSANI a XI-a
86. OLIMPIADA DE EDUCAȚIE TEHNOLOGICĂ ȘI APLICAȚII PRACTICE ILAȘ R. ȘERBAN ANDREI SCOALA GIMNAZIALA NR 11 BOTOSANI a V-a
87. URSU C. ALEXANDRU CLAUDIU SCOALA GIMNAZIALA NR.1 VLADENI-DEAL a VI-a
88. BURAGA L. C. MĂDĂLINA DARIA SCOALA GIMNAZIALA NR 10 BOTOSANI a VII-a
89. MEZENIUC V.F. ALISIA MARIA SCOALA GIMNAZIALA NR.1 VLADENI-DEAL a VIII-a
90 OLIMPIADA DE MECANICĂ TURTĂ I ROBERTO GABRIEL IONUȚ COLEGIUL TEHNIC „GHEORGHE ASACHI” BOTOSANI a XI-a
91. UNGUREANU G. MIHAI COLEGIUL TEHNIC „GHEORGHE ASACHI” BOTOSANI a XI-a
92. GAVRIL M. BOGDAN PETRU LICEUL „DIMITRIE NEGREANU” BOTOSANI a XI-a
93. PRESCORNIȚĂ S. ALEXANDRA LICEUL „DIMITRIE NEGREANU” BOTOSANI a XI-a
94. LUNGU C. CONSTANTIN COLEGIUL TEHNIC „GHEORGHE ASACHI” BOTOSANI a XII-a
95. CHIȘCĂREANU V. OCTAVIAN VLAD COLEGIUL TEHNIC „GHEORGHE ASACHI” BOTOSANI a XII-a
96. OLIMPIADA ELECTRONICĂ, AUTOMATIZĂRI, TELECOMUNICAȚII OSTAFI C. E. TEODOR COLEGIUL TEHNIC „GHEORGHE ASACHI” BOTOSANI a XI-a
97. ARMĂSARU G. GIANI VALENTIN COLEGIUL TEHNIC „GHEORGHE ASACHI” BOTOSANI a XI-a
98. SUDITU A. D. MARTINIAN GABRIEL COLEGIUL TEHNIC „GHEORGHE ASACHI” BOTOSANI a XI-a
99. POPOVICI I. COSMIN TUDOR COLEGIUL TEHNIC „GHEORGHE ASACHI” BOTOSANI a XII-a
100. TIMIȘAG R. SORIN COLEGIUL TEHNIC „GHEORGHE ASACHI” BOTOSANI a XII-a
101. URSĂCHIANU C.I. RADU ANTONIO COLEGIUL TEHNIC „GHEORGHE ASACHI” BOTOSANI a XII-a
102. OLIMPIADA DOMENIUL ELECTRIC, ELECTROTEHNIC, ELECTROMECANIC MARCU D. MATEO ALEXANDRU COLEGIUL TEHNIC „GHEORGHE ASACHI” BOTOSANI a XI-a
103. ADĂSCĂLIȚEI O.M. NICU OCTAVIAN COLEGIUL TEHNIC „GHEORGHE ASACHI” BOTOSANI a XI-a
104. BARARIU P RUBEN COLEGIUL TEHNIC „GHEORGHE ASACHI” BOTOSANI a XII-a
105. OLIMPIADA DE INDUSTRIE TEXTILĂ ȘI PIELĂRIE CARP V. ANA MARIA LICEUL „ALEXANDRU CEL BUN” BOTOSANI a XI-a
106. OLIMPIADA DOMENIUL  ECONOMIC, ADMINISTRATIV, COMERȚ BRUMARI D. GABRIEL COLEGIUL ECONOMIC „OCTAV ONICESCU” BOTOSANI a XI-a
107. OLIMPIADA DOMENIUL TURISM ȘI ALIMENTAȚIE MAXIM C. ANDREEA ȘTEFANIA COLEGIUL ECONOMIC „OCTAV ONICESCU” BOTOSANI a XI-a
108. OLIMPIADA DOMENIUL AGRICULTURĂ – CULTURA PLANTELOR ȚURLEA G. IOANA LICEUL „DEMOSTENE BOTEZ” TRUSESTI a XI-a
109. OLIMPIADA DOMENIUL INDUSTRIE ALIMENTARĂ – INDUSTRIE ALIMENTARĂ ANDRIȘ C.MIHAELA NICULINA LICEUL „DIMITRIE CANTEMIR” DARABANI a XI-a
110. COMPETIȚIA EUROPEANĂ DE STATISTICĂ 2024-2025 MIHALACHE CONSUELA

Publicitate

OSTAFE MARTA-IOANA

PĂDURARIU DIANA-ANDREEA

LICEUL ”GRIGORE ANTIPA” BOTOȘANI juniori
111, GHEORGHITA RAMONA

MIRON ADINA MIRIAM

RUGINA GABRIEL SEBASTIAN

LICEUL ”GRIGORE ANTIPA” BOTOȘANI seniori
112. OLIMPIADA DE LIMBĂ NEOGREACĂ VASILCIUC IULIAN SCOALA GIMNAZIALA „MIHAI CONSTANTINEANU” DOROBANTI a VII-a
113. PURICE L. LAURA-ALEXANDRA COLEGIUL NATIONAL „A.T.LAURIAN” BOTOSANI a IX-a
114. PRICOPE I IOANA MAGDA COLEGIUL NATIONAL „A.T.LAURIAN” BOTOSANI a X-a
115. LUPUTOC G. A. ANDREEA-MARIA COLEGIUL NATIONAL „MIHAI EMINESCU” BOTOSANI a XI-a
116. BACIU D DEMETRIA-ANASTASIA COLEGIUL NATIONAL „A.T.LAURIAN” BOTOSANI a XI-a
117. BURLACU C EMANUEL-IOSIF COLEGIUL NATIONAL „A.T.LAURIAN” BOTOSANI a XI-a
118. VASILCIUC D. RALUCA-EMIMA COLEGIUL NATIONAL „A.T.LAURIAN” BOTOSANI a XII-a
119. OLIMPIADA DE LIMBĂ RUSĂ MATERNĂ CONDRATOV V. KIRA LICEUL PEDAGOGIC „NICOLAE IORGA” BOTOSANI a VII-a
120. CONDRATOV V. ANNA LICEUL PEDAGOGIC „NICOLAE IORGA” BOTOSANI a IX-a
121. PETROSCEAC F.M. RĂZVAN-MATEI COLEGIUL NATIONAL „A.T.LAURIAN” BOTOSANI a IX-a
122. OLIMPIADA DE RELIGIE ORTODOXĂ DE RIT VECHI CONDRATOV V. KIRA LICEUL PEDAGOGIC „NICOLAE IORGA” BOTOSANI a VII-a
123. CONDRATOV V. ANNA LICEUL PEDAGOGIC „NICOLAE IORGA” BOTOSANI a IX-a
124. OLIMPIADA DE LIMBĂ UCRAINEANĂ MATERNĂ TCACIUC MARA ȘCOALA GIMNAZIALĂ „MARIA ENESCU COSMOVICI” MIHĂILENI a VI-a
125. IVANICIUC GEORGE ȘCOALA GIMNAZIALĂ „MARIA ENESCU COSMOVICI” MIHĂILENI a VI-a
126. IVANCIUC BIANCA ȘCOALA GIMNAZIALĂ NR. 1 CÂNDEȘTI a VII-a
127. IVANICIUC ELENA ȘCOALA GIMNAZIALĂ „MARIA ENESCU COSMOVICI” MIHĂILENI a VIII-a
128. DUMITRAS IULIANA ȘCOALA GIMNAZIALĂ „MARIA ENESCU COSMOVICI” MIHĂILENI a VIII-a

 

 

Citeste mai mult

Eveniment

Șofer de 35 de ani, din Dorohoi, depistat la volanul unui autoturism radiat din circulație

Publicat

Publicitate

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Dorohoi – Biroul Rutier au oprit, sâmbătă, pentru control, pe o stradă din municipiul Dorohoi, un autoturism condus de un bărbat, de 35 de ani, din aceeași localitate.

 

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că autoturismul respectiv era radiat din circulație din luna martie a.c.

 

Polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere a unui vehicul neînmatriculat.

Publicitate
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending