Connect with us

Educație

VIDEO: Artă și veselie la deschiderea noului an școlar la Palatul Copiilor Botoșani. „Educăm talentul și pasiunea fără catalog”

Publicat

Publicitate

Sâmbătă, 30 septembrie 2023, a avut loc Festivitatea de deschidere a anului şcolar 2023-2024 la Palatul Copiilor Botoșani, locul evenimentului fiind esplanada Sălii Polivalente din municipiu.
În prezența a numeroși copii, părinți și bunici a avut loc un spectacol cu adevărat profesionist, care a relevat rezultatele muncii cadrelor didactice, coordonate de directorul Mihaela Epure, ce își desfășoară activitatea la Palatul Copiilor din Botoșani.

Anul școlar a fost binecuvântat de părintele Marius Ciobanu care a arătat cât sunt de importante activitățile extrașcolare pentru copii. „Este o vorbă la Sfinții Părinți, când copilul nu are treabă , îi dă altcineva de treabă. Aici vin copii care vor să facă performanță pe anumite domenii. Dar este important ca și dascălii să promoveze binele și bunătatea. Doamna director ne-a chemat să binecuvântăm acest an școlar, împlinind o vorbă din moși-strămoși care zice așa: Tot lucrul tău să îl începi cu Dumnezeu. Orice lucrare trebuie să înceapă cu Dumnezeu pentru că este izvorul sănătății și al succesului. Îndemnul meu este să fim mai buni. Bunătatea este modul în care îl putem cunoaște pe Dumnezeu”, a spus părintele Marius.

Evenimentul a fost onorat de prezența reprezentanților Inspectoratului Școlar Botoșani, printre aceștia fiind inspectorul general Bogdan Suruciuc, care i-a încurajat pe copii în cuvântul său. „Mulțumesc părinților pentru că fără sprijinul lor acești copii minunați nu ar putea să facă performanță și să se bucure câteva ore pe zi de ceva frumos. Dragi colegi, ați fost niște oameni minunați, niște cadre didactice responsabile, ați dus numele județului mai departe și ne-ați făcut mândri cu rezultate obținute. Pentru anul școlar care tocmai debutează vă doresc să realizați tot ce vă propuneți. Nu avem un an simplu, avem o lege a Educației pe care va trebui să o aplicăm și avem nevoie de tot sprijinul”, a spus inspectorul Bogdan Suruciuc.

Spectacolul a debutat cu un recital al tinerilor talentați Elisabeta Șeremet si Sebastian Galan, care au și prezentat evenimentul.

Rând pe rând au urcat pe scenă copiii care activează în diferite cercuri din cadrul Palatului Copiilor, reușind să smulgă aplauze și să însuflețească atmosfera.. Câteva dintre momentele care au marcat ceremonia de deschidere a noului an școlar pot fi vizualizate mai jos.

 Grupul vocal „Dorulețul”, pregătit de profesoara Elena Foca, a arătat celor prezenți că „Așa-s moldovencele”, într-o manieră impecabilă, reușind să îi facă pe cei prezenți să danseze. Profesorul Valentin Ceică a pregătit un program emoționant cu Fanfara „ Plai botoșănean”. Nu a lipsit dansul, programele oferite de copiii pregătiți de profesoara Victorița Aghiorghiesei ținând cu sufletul la gură publicul, datorită elementelor spectaculoase.

Publicitate

Copilașii pregătiți de profesoara Monica Huștiuc au arătat că dansul popular tradițional este cât se poate de autentic și de actual și este pe mâini bune, lucru evidențiat cu brio de elevii săi care au oferit un program destul de complex.

Interpretarea la pian a smuls ropote de aplauze, elevii pregătiți de profesorul Silvestru Bidașcu demonstrând finețe și măiestrie.

Fetele de la „Angels”,pregătite de profesoara Manuela Feraru, care au câștigat numeroase premii anul trecut, au fost nelipsite.

Superbele adolescente, pregătite de profesoara Lăcrămioara Jar, au prezentat un dans țigănesc, colorat cu ținute deosebite și o prestanță impecabilă.

Un adolescent îndrumat de profesorul Mirel Dascălu a avut de asemenea o prestație deosebită, pigmentată cu emoții.

Elevii pregătiți de profesorul Bogdan Gorcea au arătat tuturor printr-o demonstrație Kickbox că la Palatul Copiilor din Botoșani tehnicile de apărare pot fi însușite și de cei mai mici.

În cadrul evenimentului, cei prezenți au putut admira expozițiile realizate cu lucrările copiilor de la Atelierul fanteziei, coordonați de profesoara Cătălina Fălcoianu și de la Cercul de pictură, profesor Carmen Maxim. De asemenea, în cadrul expoziției a fost prezent și Cercul „Protecția Mediului, coordonator Cecilia Vicoveanu.

 

 

 

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

Alertă auto: Aproape 100.000 de mașini din România, chemate în service. 26 de mărci sunt vizate

Publicat

Publicitate

Aproape 100.000 de mașini din România trebuie să ajungă în service, din cauza unor rechemări tehnice. Registrul Auto Român le recomandă șoferilor să verifice cât mai curând site-urile oficiale ale producătorilor auto sau să meargă direct la un service autorizat pentru a vedea dacă mașina lor este afectată, scrie alba24.ro.

RAR atrage atenția că în momentul de față se derulează o serie de campanii de rechemări pentru următoarele mărci auto, construite între 1998 și 2019: Audi, BMW, Cadillac, Chevrolet, Chrysler, Citroën, Cupra, Dodge, DS, Ferrari, Ford, Honda, Jeep, Land Rover, Lexus, Mazda, Mercedes, Mitsubishi, Nissan, Opel, Seat, Skoda, Subaru, Suzuki, Toyota, Volkswagen.

RAR precizează că posesorii de autovehicule trebuie să trateze cu celeritate aceste notificări deoarece vizează probleme tehnice și cu impact major asupra sistemelor de siguranță activă și siguranță pasivă.

Potrivit reprezentanților RAR, o parte dintre aceste campanii de rechemare impactează componenta „airbag”: „Studiile au identificat un risc, legat de combinarea unui climat cald și umed cu îmbătrânirea vehiculului, care ar putea determina degradarea anumitor componente chimice prezente în declanșarea airbagului. În cazul unui impact, airbagurile defecte se pot sparge atunci când sunt declanșate și pot proiecta fragmente metalice în habitaclu care ar putea provoca răni grave sau chiar deces”.

Aproape 100.000 de mașini din România sunt rechemate în service
Potrivit datelor furnizate de producători, impactul asupra parcului auto din România în privința autovehiculelor ale căror probleme tehnice trebuie remediate este de aproape 14.000 de mașini (siguranță activă) și peste 85.000 (siguranță pasivă).

RAR menționează că este vorba doar de mașini raportate ca vândute în România prin rețeaua producătorilor, nu și de cele achiziționate din piața comunitară, acestea urmând a fi identificate ulterior, fie de producători, fie de reprezentanții producătorilor din țara noastră.

Publicitate

„Pentru a veni în sprijinul clienților săi, RAR are în vedere ca, într-un termen scurt, să includă în certificatul RAR Auto-Pass (care poate fi solicitat pe site-ul RAR, www.rarom.ro) atenționările privind campaniile de rechemare în service-uri, dar și crearea unei platforme interactive care să faciliteze accesul publicului privind campaniile de rechemare. Astfel, vom putea atenționa clienții care se prezintă la RAR sau în stațiile ITP pentru diverse activități despre aceste campanii”, au transmis reprezentanții RAR.

Refuzul de a participa la remedierea defecțiunilor implică riscuri atât în privința siguranței proprii cât și a pasagerilor sau a celorlalți participanți la trafic.

Potrivit RAR, toate campaniile de rechemare în service sunt gratuite.

În calitate de autoritate în domeniul siguranței rutiere, RAR se implică activ în derularea campaniilor de rechemare în service-uri a autovehiculelor identificate ca având probleme tehnice.

Citeste mai mult

Eveniment

Acțiune a polițiștilor din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor Botoșani

Publicat

Publicitate

Polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor, cu sprijinul celor din cadrul Biroului de Ordine Publică au desfășurat o acțiune pentru verificarea legalității deținerii exemplarelor canine cu potențial agresiv sau periculos.

 

În cadrul activităților desfășurate au fost controlate 57 de locații, prilej cu care au fost identificate 28 de exemplare canine.

 

În cadrul activităților desfășurate au fost aplicate peste 20 de sancțiuni, în valoare de aproximativ 5.000 de lei, pentru nerespectarea legislației privind regimul de deținere a câinilor periculoși.

 

Publicitate

Totodată, au fost transmise recomandări pentru asigurarea condițiilor de bunăstare a animalelor  și să denunțe actele de cruzime asupra acestora.

FOTO cu caracter generic

Citeste mai mult

Eveniment

Un bărbat de 64 de ani din Botoșani a fost oprit de polițiști pe Calea Națională, în timp ce conducea sub influența alcoolului

Publicat

Publicitate

Un bărbat de 64 de ani din Botoșani a fost oprit de polițiști pe Calea Națională, în timp ce conducea sub influența alcoolului.

În urma testării cu etilotestul, a rezultat o alcoolemie de 0,70 mg/l alcool pur în aerul expirat. Șoferul a fost dus la spital pentru recoltarea de probe biologice, iar polițiștii au deschis un dosar penal pentru conducere în stare de ebrietate.

Citeste mai mult

Eveniment

Bărbat de 54 de ani, din Drăgușeni, prins la volan fără permis și cu mașina neînmatriculată, în Negreni

Publicat

Publicitate

Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 9 Vlăsinești au oprit pentru control, pe drumul public, din comuna Negreni, un autoturism condus de un bărbat, de 54 de ani, din comuna Drăgușeni.

 

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că acesta are exercitarea dreptului de a conduce autoturisme suspendat din luna mai a.c., iar autoturismul pe care îl conducea nu era înmatriculat.

 

Polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunilor de conducere fără permis și punerea în circulație a unui autoturism neînmatriculat.

 

Publicitate

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending