Connect with us
Publicitate

Actualitate

Verificări la adăposturile de animale fără stăpân din Leorda, Brăești și Văculești. Ce au găsit polițiștii

Publicat

În zilele de 9 și 10 martie 2023, polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor, împreună cu Direcția Sanitar Veterinară și pentru Protecția Alimentelor au organizat o acțiune pentru identificarea și verificarea adăposturilor publice și private unde sunt cazate animale cu sau fără stăpân, care funcționează pe raza comunelor Leorda, Brăești și Văculești.

 

În cadrul activităților desfășurate au fost verificate 3 locații și  47 de exemplare canine, iar în urma neregulilor constatate au fost aplicate 9 sancțiuni contravenționale, în valoare de 2.000 de lei.

Totodată, au fost trasate sarcini pentru remedierea deficiențelor constatate fiind stabilit un termen de îndeplinire a acestora.

 

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Eveniment

CALENDAR ORTODOX 2023: Sfânta Muceniță Filofteia, ,,Sfântulița de la Argeș”, ocrotitoarea copiilor și a tinerelor

Publicat

Sfânta Filofteia a trăit în sec. al XIII-lea, în sudul Dunării, din neam de români. Una din îndatoririle Filofteiei era aceea de a-i duce mâncare tatălui ei, care muncea la câmp. Însa, Filofteia întâlnea în drum mulţime de săraci şi, fiind milostivă împărţea din ea săracilor, atrăgând nemulţumirea şi reproşul părintelui. Într-una din zile, tatăl descoperă fapta ei şi orbit de furie scoate o bardă pe care o avea la el şi loveşte pe fată la picior. Tânăra Filofteia a fost grav rănită la un picior. În urma acestei răni şi-a încredinţat sufletul Domnului, la vârsta de doar 12 ani. Moaştele Sfintei Filofteia au fost duse mai întâi la Târnovo, unde au rămas până în anul 1393. În acel an, Ţaratul bulgar a fost ocupat de turci, care au şi ars oraşul. Pentru a le feri de profanare, moaştele au fost duse la Vidin, unde au stat puţin timp, până în anul 1396. După înfrângerea armatelor creştine la Nicopole, crescând ameninţarea turcă, moaştele au fost oferite domnitorului Ţării Româneşti, Mircea cel Bătrân (1386-1418). Acesta le-a aşezat în vechea ctitorie domnească, cu hramul „Sf. Nicolae”, de la Curtea de Argeş, pe atunci catedrala mitropolitană. După construirea noii biserici de către Neagoe Basarab, sfinţită la 15 august 1517, moaştele au fost aşezate aici. Moaştele au rămas la Curtea de Argeş până în anul 1893, când, datorită stării avansate de degradare a bisericii, au fost mutate în bisericile „Sf. Gheorghe” şi „Adormirea Maicii Domnului”. În timpul primului război mondial, datorită mutării frontului în apropierea acestei localităţi, moaştele au fost duse în paraclisul Mănăstirii Antim din Bucureşti. După terminarea războiului, au fost readuse la Curtea de Argeş, iar din 1949 se află în paraclisul acestei mănăstiri. Sfânta Filofteia este considerată ocrotitoarea copiilor şi a tinerilor, şi în special a fetelor, pe care le ajută să se căsătorească şi să aibă o viaţă liniştită. Istoria consemnează mai multe procesiuni cu moaştele Sfintei pe timp de secetă, iar tradiţia spune că prin mijlocirea ei în faţa lui Dumnezeu a plouat, iar roadele au fost bogate. Sărbătoarea Sfintei Filofteia se ţine şi pentru a fi feriţi de diferite boli şi necazuri atât noi, cât şi animalele noastre. În anul 1955 s-a generalizat cultul unor sfinţi ale căror moaşte se află în Romania, printre care şi Sfânta Muceniţă Filofteia de la Curtea de Argeş.

Citeste mai mult

Eveniment

Iarna adevărată pune stăpânire treptat pe întreaga țară

Publicat

Moş Nicolae ne-a adus o schimbare bruscă a vremii. Temperaturile sunt în cădere liberă şi ne aşteptăm ca în orele următoare iarna adevărată să cuprindă treptat toată ţara.

Iar în zona montană și în Moldova, stratul de zăpadă poate atinge 20 de centimetri. În Capitală, este lapoviță, iar vântul suflă cu putere. Termometrele indicau spre dimineață cel mult un grad, iar mâine la amiază vom avea parte de același tratament din partea vremii.
Mercurul va urca la cel mult 2 grade Celsius. Vom avea parte de precipitații sub formă de lapoviță în prima parte a zilei, iar odată cu lăsarea serii și pe timpul nopții.

Citeste mai mult

Actualitate

FOTO: Feerie de Crăciun. Mii de beculețe au îmbrăcat în straie de sărbătoare municipiul Botoșani

Publicat

Povești de Crăciun create pe străzile din Botoșani.
De astăzi, orașul a intrat în mod oficial în atmosfera sărbătorilor de iarnă, iluminatul festiv fiind deschis.
Ornamentele de Crăciun, amplasate, de această dată, pe mai multe artere din oraș, au generat bucurii și emoții mai ales în rândul micilor locuitori, care și-au invitat părinții la plimbare, pentru a face cunoștință cu atmosfera de poveste, creată în mod special în Parcul „Mihai Eminescu” sau pe Pietonalul Unirii.
Ascultând sugestiile și doleanțele cetățenilor, primarul Cosmin Andrei a decis ca, în acest an, sistemul de iluminat festiv să fie mai bogat și divers, comparativ cu anii precedenți, oferind posibilitatea botoșănenilor din mai multe zone să se bucure de atmosfera de sărbătoare. ❄️
Alături de cei care locuiesc în zonele Bulevardul Mihai Eminescu, Marchian, George Enescu, Pietonalul Unirii sau Primăverii, și botoșănenii din Zona Industrială, Grivița sau Tulbureni au parte de iluminat festiv.

Citeste mai mult

Eveniment

Florin Cîţu, urmărit penal în dosarul achiziţiei de vaccinuri în pandemie. Este acuzat de complicitate la abuz în serviciu

Publicat

Fostul premier Florin Cîţu este urmărit penal de către DNA în dosarul achiziţiei de vaccinuri în pandemie. El este acuzat de complicitate la abuz în serviciu, cu consecinţe deosebit de grave, relatează news.ro.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie anunţă, miercuri, că au dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de suspectul Cîţu Florin Vasile, în prezent senator, la data faptelor având şi funcţia de prim – ministru al Guvernului României, pentru săvârşirea a două infracţiuni de complicitate la abuz în serviciu, cu consecinţe deosebit de grave.

”La data de 17 iunie 2020, Comisia Europeană a lansat Strategia europeană privind accelerarea dezvoltării, fabricării şi distribuţiei vaccinurilor împotriva COVID-19 prin care propunea o abordare centralizată pentru achiziţia unor opţiuni viabile de vaccinuri şi care a presupus negocierea de către Comisia Europeană a unor acorduri de achiziţie anticipată cu producătorii de vaccinuri în numele statelor membre”, arată procurorii.

Potrivit acestora, vaccinurile urmau să fie distribuite statelor membre UE în funcţie de numărul populaţiei, iar decizia cu privire la vaccinarea prioritară a anumitor categorii de populaţie revenea statelor membre.

”De precizat este faptul că statele membre aveau posibilitatea să utilizeze, într-un termen de 5 zile de la notificare, o clauză de “opt-out”, astfel că nu erau obligate să suporte niciun fel de contribuţie pentru vaccinurile pe care decideau să nu le solicite. În contextul menţionat mai sus, în datele de 19 aprilie 2021 respectiv 13 mai 2021, suspectul Cîţu Florin Vasile, în calitate de prim – ministru al Guvernului României, cu încălcarea dispoziţiilor legale şi în lipsa oricăror documente/analize care să ateste necesitatea achiziţiei, ar fi aprobat două memorandumuri emise de Ministerul Sănătăţii, în baza cărora s-ar fi contractat un număr mult mai mare de doze de vaccin (Pfizer şi Moderna), în condiţiile în care ar fi cunoscut faptul că numărul persoanelor eligibile pentru vaccinare comunicat de statul român Comisiei Europene era de 10,7 milioane”, a mai transmis DNA.

Potrivit procurorilor, deşi dozele de vaccin contractate anterior datei de 01 ianuarie 2021 (37.588.366 doze) ar fi fost suficiente pentru vaccinarea unui număr de peste 23 milioane persoane, prin demersurile sale, ”suspectul Cîţu Florin Vasile ar fi facilitat conducerii Ministerului Sănătăţii să tranzacţioneze şi să ordonanţeze la plată achiziţia în plus a unui număr de 43.359.892 doze vaccin în valoare de 825.636.678 euro fără TVA”.

”Suspectului Cîţu Florin Vasile i s-a adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală”, au mai precizat procurorii, arătând că se efectuează acte de urmărire penală şi faţă de alte persoane.

Sursa: news.ro

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Trending