Connect with us

Administratie

Verginel Gireadă, la București pentru investiții. Întâlnire cu ministrul Grindeanu pentru două benzi pe sens pe DN 29 B

Publicat

Publicitate

Primarul comunei Mihai Eminescu, Verginel Gireadă, a ajuns din nou la București pentru investițiile din comună și a avut chiar o întâlnire cu ministrul Grindeanu pentru înființarea a două benzi pe sens pe DN 29 B, un drum care străbate localitatea Catamaresti-Deal din această comună, și care se va dovedi în viitor de o importanță strategică pentru județul Botoșani.

“În calitate de primar al comunei Mihai Eminescu, pe care o reprezint cu mândrie, am obligația de a mă asigura și de a depune diligențele necesare pentru ca toate proiectele pe care le promovăm în vederea dezvoltării comunității, să fie realizate cu succes.

În acest sens, zilele acestea, împreună cu  deputatul P.S.D.  Marius Constantin Budai, am avut o întâlnire cu Ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Sorin Grindeanu, în cadrul căreia am susținut necesitatea urgentării realizării investiției de modernizare a Drumului Național 29 B, care străbate localitatea Catamaresti-Deal, prin înființarea a două benzi de circulație pe fiecare sens”, a transmis Primarul comunei Mihai Eminescu, Verginel Gireadă.

Totodată însă, liderul administrație publice din comuna Mihai Eminescu a explicat că pentru a consolida strategia de dezvoltare a județului Botoșani și, implicit a comunităților aparținătoare, împreună cu primarul orașului Bucecea, Angel Gheorghiu,  a avut o întâlnire la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației cu Secretarul de Stat – Alexandru Stoica.

“Pe parcursul întâlnirii am discutat implicit despre proiectele  mari de investiții pe care, atât  primăria comunei Mihai Eminescu, cât și Primăria orașului Bucecea,  urmează să le implementeze  prin Ministerul Dezvoltării, respectiv:

-Extinderea sistemului de distribuție gaze naturale în localitățile din cadrul comunei Mihai Eminescu;

Publicitate

-Extinderea rețelei de gaz în localitatea Călinești – orașul Bucecea;

-Construire bloc de locuințe sociale și de necesitate în localitatea Cervicești, comuna Mihai Eminescu”, a mai adăugat primarul comunei Mihai Eminescu, Verginel Gireadă .

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

Concursul de proiecte pentru tineret – anul 2025, organizat de Consiliul Județean Botoșani

Publicat

Publicitate

Consiliul Județean Botoșani organizează, pentru anul 2025, „Concursul de proiecte pentru tineret”, vizând susținerea unor activități educative, cultural-artistice, sportive, tabere de creație, acțiuni de ecologizare etc.

Pot participa la acest concurs asociațiile de tineret din județul Botoșani definite de art.11 al Legii nr. 350/ 2006 a tinerilor, care îndeplinesc cumulativ următoarele criterii:

  1. scopul prevăzut în statut vizează direct domeniul tineretului, iar pentru realizarea acestuia majoritatea obiectivelor asumate sunt adresate tinerilor;
  2. cel puțin două treimi din numărul total al membrilor sunt tineri, cu vârste cuprinse între 14-35 ani.

Regulamentul, cererea de finanțare și celelalte documente ce trebuie completate pot fi accesate pe site-ul instituției: www.cjbotosani.ro, secțiunea „Proiecte pentru societatea civilă – Finanțări nerambursabile acordate în baza Legii 350/2006”

 

Calendarul concursului de proiecte pentru tineret 2025:

 

Publicitate
19 – 28 mai  2025 depunere proiecte;
29 – 30 mai   2025 evaluare;
  2 iunie     2025 afișare rezultate;
  3 iunie     2025 depunere contestații;
4 – 5 iunie  2025 soluționare contestații și afișare rezultate finale.

 

Documentația de solicitare a finanțării redactată în limba română, se va depune în două exemplare (original și copie), precum și în format electronic CD, la Registratura Consiliului Județean Botoșani situată în Botoșani, Calea Națională, nr. 28 A, parter, de luni până joi între orele 8:00- 16:30 și vineri între orele 8:00- 14:00 și va fi însoțită de adresă de înaintare.

Cele două exemplare (original și copie) se vor depune în plic pe care se va menționa:

  1. Numele /denumirea și adresa completă a solicitantului;
  2. Titlul proiectului;
  3. „Concursul de proiecte pentru tineret”.

Observație: în baza HCJ Botoșani Nr. 51 din 24.02.2023, suma maximă alocată fiecărui proiect  este de 10.000 lei.

Citeste mai mult

Eveniment

Echipa Școlii Gimnaziale Nr. 13 Botoșani a devenit, din nou, după 21 de ani, campioană națională la volei gimnaziu băieți la Olimpiada Naționale a Sportului Școlar

Publicat

Publicitate

Echipa Școlii Gimnaziale Nr. 13 Botoșani a devenit din nou, după 21 de ani, campioană națională la volei gimnaziu băieți din cadrul Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar, ediția 2024-2025.

Echipa antrenată de profesor Vasilică Mihai-Valentin este formată din următorii elevi:

  1. RUȘTEI DARIUS clasa a VI-a
  2. BELEUZ DIMITRIE RĂZVAN clasa a VII-a
  3. CĂLIN TUDOR OCTAVIAN clasa a VIII-a / Căpitan
  4. BUTNARIU NICHOLAS clasa a VIII-a
  5. NIȚĂ SEBASTIAN FLORIN clasa a VIII-a
  6. ȘOBÎRNEȚ SILVIU GABRIEL clasa a V-a
  7. HUMELNICU ALEXANDRU clasa a V-a
  8. ALECU ROBERTO ALESSANDRO clasa a V-a
  9. MICU DENIS GABRIEL clasa a VI-a

„Doresc să aduc sincere felicitări întregii comunități a Școlii Gimnaziale Nr. 13 Botoșani pentru obținerea titlului de Campioană Națională la volei gimnazial pentru băieți. Această performanță excepțională este o dovadă vie a pasiunii, disciplinelor și efortului colectiv depus de elevi, antrenori, cadre didactice și părinți. Realizarea echipei reflectă nu doar talentul sportiv, ci și spiritul de echipă și valorile fundamentale care stau la baza educației de excelență.

 

Acest succes remarcabil servește drept exemplu pentru întreaga comunitate educațională, demonstrând cât de esențial este echilibrul între pregătirea academică și cea fizică. Prin angajamentul manifestat pe terenul de joc, tinerii noștri ne arată că munca asiduă și perseverența pot transforma visele în realizări concrete. În același timp, această performanță inspiră și alte unități de învățământ să pună accentul pe dezvoltarea completă a elevilor, integrând sportul ca parte integrantă a parcursului educațional.

 

Publicitate

Sunt profund mândru de ceea ce ați realizat și vă încurajez să mențineți acest nivel de excelență. Cred cu tărie că astfel de succese nu doar se celebrează, ci devin veritabile repere în istoria noastră educațională și sportivă, deschizând noi perspective pentru viitorul generației de elevi. Inspectoratul Școlar Județean Botoșani sprijină toate inițiativele ce contribuie la formarea unor cetățeni responsabili, dedicați și pasionați de valorile esențiale ale vieții.” a declarat Bogdan Gheorghe SURUCIUC, inspector școlar general.

Citeste mai mult

Eveniment

Vouchere pentru alimente 2025: Când intră banii pe card și cât vor primi persoanele vulnerabile

Publicat

Publicitate

Și în 2025, programul „Sprijin pentru România” vine în ajutorul persoanelor vulnerabile, oferind vouchere pentru alimente și mese calde. Beneficiarii vor primi două tranșe de sprijin financiar, fiecare în valoare de 125 de lei, distribuite o dată la 6 luni. Programul este destinat celor aflați în dificultate și contribuie la acoperirea cheltuielilor esențiale pentru hrană, scrie alba24.ro.

Prima tranșă a sprijinului, în valoare de 125 de lei, va fi virată direct pe cardurile sociale în luna iunie 2025.

Vouchere pentru alimente 2025. Când intră banii pe carduri
În anii anteriori, voucherele pentru alimente aveau o valoare de 250 de lei și erau acordate o dată la două luni. Însă în anul 2025, sprijinul a fost diminuat, fiind oferit în doar două tranșe a câte 125 de lei fiecare, distribuite semestrial, în lunile iunie și decembrie.

Potrivit HG nr. 70/2024 pentru aprobarea mecanismului de implementare a măsurilor de acordare a unui sprijin material pentru anumite categorii de persoane defavorizate, în perioada 2025-2027 sprijinul acordat poate fi utilizat exclusiv pentru achiziționarea de hrană preparată, respectiv masă caldă.

Sumele acordate sub forma tichetului social pe suport electronic pentru produse alimentare și mese calde pot fi utilizate în termen de 12 luni de la data fiecărei alimentări.

Categorii de beneficiari
În perioada 2025-2027, sprijinul material are o valoare nominală de 125 lei. Acesta se acordă o dată la 6 luni următoarelor categorii de persoane defavorizate:

Publicitate
  • pensionarii sistemului public de pensii, pensionarii aflați în evidența caselor de pensii sectoriale și beneficiarii de drepturi acordate în baza legilor cu caracter special, plătite de casele teritoriale de pensii/casele de pensii sectoriale, cu vârsta de minimum 65 de ani, împlinită la data prelucrării bazelor de date, care beneficiază de indemnizație socială;
  • persoanele – copii și adulți – încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, ale căror venituri lunare proprii realizate sunt mai mici sau egale cu 2.000 lei;
  • familiile și persoanele singure care au stabilit dreptul la ajutorul de incluziune, în condițiile Legii nr. 196/2016, cu modificările și completările ulterioare.

Sunt exceptate de la acordarea sprijinului material persoanele care la data acordării sprijinului nu au domiciliul în România sau care nu fac dovada că locuiesc în România, potrivit legii. De asemenea, nu primesc vouchere persoanele care execută pedepse privative de libertate ori beneficiază de servicii sociale în regim rezidențial, publice sau private, cu excepția celor destinate persoanelor fără adăpost și care nu asigură cel puțin o masă pentru acestea.

Citeste mai mult

Eveniment

COD GALBEN de vânt pentru județul Botoșani

Publicat

Publicitate

Meteorologii au emis un cod galben de intensificări ale vântului, valabil astăzi, între orele 10:00 – 20:00, în județul Botoșani. În acest interval, vântul va sufla cu viteze de 55-65 km/h. Echipajele de pompieri de la toate subunitățile din județ sunt pregătite să intervină, în cel mai scurt timp, în sprijinul cetățenilor.

Pentru a preveni situațiile de urgență, recomandăm cetățenilor respectarea următoarelor măsuri:

✔ fiți prudenți atunci când vă aflați pe stradă și evitați deplasarea în zone cu panouri publicitare, copaci sau stâlpi de electricitate care ar putea fi doborâți;

✔ nu treceți prin dreptul clădirilor aflate în construcție sau care prezintă elemente arhitectonice ce pot fi smulse de vânt și nu vă adăpostiți aproape de construcții improvizate;

✔ parcați autoturismele la distanță sigură față de copaci sau stâlpi de electricitate;

✔ îndepărtați copacii sau ramurile uscate care, pe timpul unei furtuni, ar putea cădea şi provoca victime sau pagube materiale;

Publicitate

✔ nu atingeți firele căzute la pământ.

Reamintim faptul că, în condiții de vânt puternic, folosirea focului deschis în gospodării este foarte periculoasă, fiind interzisă. Vântul poate propaga focul, într-un timp foarte scurt, la locuințe, anexe gospodărești, păduri, rețele de electricitate etc.

Pentru a preveni incendiile, nu trebuie aruncate resturi de țigară sau bețe de chibrit aproape de căpițele de fân sau de locurile în care sunt depozitate furaje, lemne de foc, substanțe inflamabile sau alte materiale combustibile și nici pe terenuri cu vegetație uscată.

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obținute prin accesarea portalului fiipregatit.ro sau prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending