Connect with us
Publicitate

Eveniment

USR Botoșani: Cosmin Andrei a îndatorat botoșănenii cu până la 25.38%. Datoriile vor fi plătite din taxe și impozitele locale

Publicat

Publicitate

Liderii USR Botoșani au transmis astăzi într-n comunicat de presă că liderii administrației publice locale de la Botoșani conduși de primarul Cosmin Andrei a dus gradul de îndatorare al botoșănenilor la un maxim de 25.38% iar acești bani vor trebui plătiți din taxele și impozitele locale.

Primarul de Botoșani îndatorează municipiul Botoșani aproape de maximul permis de lege. Un credit de 120 de milioane lei, cerut de social-democrați spre a fi aprobat în ședința de CL din 28 septembrie, va trebui să acopere o gaură de aproape o treime din bugetul total al Municipiului Botoșani, bani pe care Primăria nu-i are pentru a asigura cofinanțarea sau doar finanțarea unor lucrări publice. Scandalos este că, mai bine de jumătate din sumă, va fi plătită, din banii botoșănenilor, pentru a acoperi diferențe de costuri apărute din incompetența unora, au transmis liderii USR Botoșani.

Un exemplu este cel al proiectelor finanțate prin PNRR, documentații în care Botoșaniul nu a știut, în calculațiile tehnice incluse, nici pentru ce să ceară bani și nici câți bani să solicite. Alte sume vor fi acum plătite din cauza întârzierii cu care Primăria a implementat unele proiecte cu fonduri europene și nu numai. Lucrările au fost lungite atât de mult, încât prețurile materialelor de construcții efectiv au explodat, între timp, mai adaugă USR în comunicatul de presă.

Publicitate

Conform specialiștilor din Primărie, în momentul de față Municipiul are un grad de îndatorare de 9.6%. Mega-creditul aprobat în ședința de joi va duce gradul de îndatorare la un maxim de 25.38%, în condițiile în care Botoșaniul poate avea datorii de maxim 30% din bugetul său total. Banii vor trebui plătiți din taxele și impozitele plătite de botoșăneni către bugetul local”, mai transmite USR Botoșani.

USR Botoșani atrage atenția că Botoșaniul se împrumută pe bani publici și din cauza incompetenței și delăsării celor ce gospodăresc acest municipiu.

”Practic primarul Cosmin Andrei vrea să dubleze bugetul de investiții al municipiului, în condițiile în care e incapabil să cheltuie banii bugetați pe 2023.

Publicitate

Că dublezi bugetul de investiții poate suna bine, dacă nu spui că de fapt costurile au crescut din cauza incompetenței.

Până acum, domnule primar, ce ați făcut? Cine v-a oprit să cheltuiți la timp banii alocați pe dezvoltare?

Incompetența costă. Iar la Botoșani azi a venit nota de plată. Consiliul local a aprobat astăzi contractarea unui credit de 120 de milioane de RON pentru a acoperi diferențele apărute la implementarea proiectelor cu fonduri europene. Dacă vă întrebați cine va plăti suma totală care va fi mult mai mare, de fapt, pentru că  vor intra în calcul și dobânzile și comisioanele bancare aferente, răspunsul este evident: botoșănenii.”, a precizat și consilierul local USR Raluca Curelariu în comunicatul remis redacției Botoșani24.ro.

Publicitate

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

3 Mai: Ziua soțiilor de militari

Publicat

Publicitate

Nu e uşor să fii soţie de pompier! Deloc! E mai greu decât să fii chiar pompier! Pentru că soţiile noastre poartă în suflet toată responsabilitatea familiei. Ele ne poartă de grijă atunci când plecăm, ele se frământă toată noaptea, până ne întoarcem sănătoşi, ele încurajează copiii şi îndepărtează grijile din jurul lor, când suntem în misiune, a dezvăluit maiorul Alin Găleată de la ISU BUCOVINA.

Dar cele mai grele momente pentru soţiile de pompier sunt acelea în care vin să-şi comemoreze soţii căzuţi la datorie sau pe cei care au pierdut bătălia cu boli necruţătoare, unele survenite la vârste la care nici la pensie nu apuci să te gândeşti…

Nu! Nu e uşor să fii soţie de pompier! Şi dacă pentru pompieri sunt atât de multe statui ridicate, sunt sigur că şi soţiile noastre merită adevărate monumente închinate lor, pentru viaţa pe care şi-o asumă alături de noi…

Publicitate

* * *

Ziua soțiilor de militari a fost decisă, la nivel internațional, în anul 1984.

La mulți ani cu sănătate jumătăților noastre, care ne-au fost alături si fără de care nu am fi putut suporta privațiunile serviciului militar!

Publicitate

La mulți ani tuturor soțiilor de militari !

Citeste mai mult

Eveniment

MAE condamnă ferm actele de violenţă împotriva jurnaliştilor. Mesajul tranșant transmis de Ziua Libertății Presei

Publicat

Publicitate

MAE condamnă “ferm” toate actele de violenţă împotriva jurnaliştilor şi a mass-media în exercitarea profesiei lor, într-un mesaj transmis cu ocazia sărbătoririi Zilei Mondiale a Libertăţii Presei.

În context, MAE reiterează importanţa libertăţii şi pluralismului media, părţi componente ale libertăţii de exprimare şi liberului acces la informaţie, elemente esenţiale pentru o democraţie consolidată, rezilientă şi pentru un stat de drept funcţional.

“Prin tema din acest an aleasă la nivelul Organizaţiei Naţiunilor Unite/UNESCO, A press for the Planet: Journalism in the face of the environmental crisis, comunitatea internaţională subliniază importanţa pe care jurnalismul şi libertatea de expresie îl au în contextul crizei mondiale a protecţiei mediului, activitatea jurnaliştilor fiind esenţială în diseminarea informaţiilor privind chestiuni de actualitate în acest domeniu, precum schimbările climatice, poluarea şi, mai ales, educaţia pentru mediu a tinerei generaţii”, se precizează într-un comunicat transmis, vineri, de reprezentanții instituției conduse de Luminița Odobescu.

Publicitate

MAE îşi exprimă susţinerea pentru jurnalismul independent, siguranţa şi protecţia jurnaliştilor şi a lucrătorilor media şi reafirmă importanţa acţiunilor decisive care asigură funcţionarea mass-media într-un mediu politic, economic şi juridic viabil.

Citeste mai mult

Eveniment

Jandarmii botoșăneni au promovat cariera militară în Parcul Cholet din Dorohoi. Școlile de subofițeri au scos 700 de locuri

Publicat

Publicitate
După ce jandarmii botoșăneni au promovat cariera militară în Jandarmeria Română pe Pietonalul Unirii din municipiul Botoșani, în fața Muzeului de Istorie, vineri, oamenii legii s-au aflat în Parcul Cholet din municipiul Dorohoi. Asta pentru oferi informații referitoare la oferta de școlarizare pentru Școlile Militare de Subofițeri Jandarmi Fălticeni și Drăgășani, care în sesiunea de admitere aprilie – iulie 2024 au pus la dispoziția candidaților nu mai puțin de 700 de locuri.
„Dacă ai vârsta de maxim 27 de ani, diplomă de bacalaureat și ești într-o formă fizică bună, atunci ai ocazia să te înscrii pentru examenul de admitere până pe data de 14 mai inclusiv.
Unul din cele 700 de locuri poate fi al tău, dacă dorești să lucrezi într-o echipă profesionistă”, dau asigurări jandarmii botoșăneni.

Citeste mai mult

Eveniment

Aproape 300 de copii au fost părăsiţi în maternităţi şi în alte unităţi sanitare, în 2023

Publicat

Publicitate

Un număr de 295 de copii au fost părăsiţi în maternităţi şi în alte unităţi sanitare, în 2023, cu 89 mai puţini faţă de anul anterior, conform datelor publicate pe site-ul Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie (ANPDCA).

Dintre aceştia, 223 de copii au fost părăsiţi în maternităţi, 66 în secţiile de pediatrie, iar şase au fost lăsaţi în altă secţie de spital.

Pe de altă parte, anul trecut au fost externaţi 285 de copii părăsiţi în unităţi sanitare. Dintre aceştia, 58 s-au reîntors la familiile lor, unul a ajuns la familie extinsă, 20 au fost plasaţi la familii/persoane şi 192 la asistenţi maternali.

Publicitate

Totodată, un copil a fost trimis la un serviciu de tip rezidenţial, cinci au fost plasaţi în centre de primire în regim de urgenţă, iar opt copii se regăsesc în alte situaţii, conform datelor ANPDCA. AGERPRES

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending