Connect with us
Publicitate

Eveniment

Un tânăr din Avrămeni s-a urcat beat la volan și a dat o raită prin comună. Polițiștii i-au făcut dosar penal

Publicat

Publicitate

Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 9 Vlăsinești au oprit, luni, pentru control, pe drumul public din comuna Avrămeni, un autoturism condus de un tânăr, de 32 de ani, din aceeași localitate.

 

Întrucât acesta emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, valoarea rezultată fiind de 0,54 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, tânărul a fost condus la o unitate spitalicească pentru prelevarea de mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

 

Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

Publicitate

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

Un bărbat de 50 de ani din Curtești a ieșit la o plimbare cu mașina prin comună. Polițiștii i-au amintit că nu are permis

Publicat

Publicitate

Polițiștii din Botoșani au identificat pe drumul public, din comuna Curtești, un autovehicul, condus de un bărbat, de 50 de ani, din aceeași localitate.

 

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că acesta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

 

Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere fără permis.

Publicitate
Citeste mai mult

Eveniment

Șofer sucevean beat, dat jos de la volan de polițiști la Ștefănești

Publicat

Publicitate

Marți, polițiștii din Ștefănești au oprit pentru control, pe drumul județean D.J. 294B, în orașul Ștefănești, un autoturism condus de un bărbat, de 39 de ani, din județul Suceava.

Întrucât emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest, valoarea rezultată fiind de 0,76 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, acesta a fost condus la o unitate spitalicească pentru recoltarea de probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

 

Polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

 

Publicitate
Citeste mai mult

Eveniment

Două orașe și mai multe comune din județul Botoșani rămân fără apă. Anunțul Nova Apaserv

Publicat

Publicitate

S.C. Nova Apaserv S.A. Botoşani anunţă că în perioada 18 iunie – 20 iunie 2024, Administarția Națională Apele Române – Exploatarea Complexă Stânca Costești, are programate lucrări de conexiune în căminul de vane amonte, în vederea cuplării devierii din conducta de PEID Dn 315 mm.

Din cauza acestor lucrări în perioada 18 iunie – 20 iunie 2024, se va sista furnizarea apei către utilizatorii din: oraşul Ştefăneşti, oraşul Săveni, respectiv comunele: Româneşti, Santa Mare, Călăraşi, Răuseni, Todireni, Albeşti, Truşeşti, Dângeni, Ungureni, Dobârceni, Durneşti, Mihălăşeni, Hlipiceni, Avrămeni, inclusiv comunele Bivolari, Andrieşeni din judeţul Iaşi.

Rugăm toţi utilizatorii afectaţi să-şi constituie minime rezerve de apă.

Citeste mai mult

Eveniment

Eroii comemorați de echipa social-democrată, pentru al 12-lea an consecutiv

Publicat

Publicitate

Acțiunea organizată de echipa social-democrată, pentru al 12-lea an consecutiv.

„Un popor care nu-și cunoaște trecutul, nu poate avea viitor”, spunea cel mai mare om politic și diplomat român, Nicolae Titulescu. În această Sfântă zi de Înălțare, liderii PSD Botoșani, alături de consilieri județeni, locali și mai mulți membri ai organizației de tineret, au adus un omagiu eroilor căzuți în cele două războaie mondiale.
Social-democrații botoșăneni au depus panglici tricolore și candele la fiecare cruce din Cimitirele Eroilor Pacea 1 și Pacea 2.

„Este deja o tradiție pentru noi ca, în fiecare an, de Ziua Eroilor, să organizăm diferite activități pentru comemorarea celor care au căzut la datorie, pe câmpurile de luptă, în timp ce serveau în forțele armate pentru a apăra integritatea şi libertatea ţării. În semn de omagiu, am depus panglici tricolore și am aprins câte o candelă la fiecare monument funerar din Cimitirele Pacea 1 și Pacea 2, pentru a trimite lumină celor care, în urmă cu decenii, s-au jertfit pentru țara lor. De asemenea, am ținut un moment de reculegere. Prin credința și curajul lor, eroii români au contribuit la consolidarea conștiinței și demnității naționale, afirmate prin dobândirea independenței, realizarea Unirii și apărarea libertăților de care ne bucurăm și astăzi. De aceea, atât cât suntem în viață, avem datoria morală să ne cinstim istoria și să transmitem cultul eroilor generațiilor mai tinere, pentru ca, la rândul lor, să îl transmită generațiilor viitoare”, au transmis liderii PSD Botoșani.

Acțiunea organizată de echipa social-democrată, pentru al 12-lea an consecutiv, este un prilej de reflecție asupra curajului și devotamentului eroilor noștri. Este, de asemenea, un angajament de a păstra vie amintirea acestora în inimile noastre și în conștiința națională, pentru că, așa cum sublinia Nicolae Bălcescu: „Istoria este martorul timpurilor, lumina adevărului, viața memoriei, învățătoarea vieții”.

Publicitate
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending