Connect with us
Publicitate

Eveniment

Un bărbat de 80 de ani din Botoșani a rămas pe drumuri după ce un incendiu i-a mistuit casa

Publicat

Publicitate

Un bărbat în vârstă de 80 de ani, din satul Tătărășeni, comuna Havârna, a rămas fără acoperiș deasupra capului în urma unui incendiu care i-a cuprins locuința. S-a întâmplat în această dimineață, alarma fiind dată puțin înainte de ora 06.00. Proprietarul a reușit să iasă singur din casă.

Întrucât la una dintre mâini prezenta o arsură mai veche, acesta a fost preluat de o ambulanță și transportat la Spitalul Municipal Dorohoi pentru îngrijiri medicale de specialitate. La fața locului au ajuns, în cel mai scurt timp timp, pompierii voluntari din comună, un echipaj din cadrul Punctului de Lucru Darabani, Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Darabani și un echipaj din cadrul Detașamentului de Pompieri Dorohoi, cu patru autospeciale de stingere cu apă și spumă.

Când pompierii au ajuns la fața locului, casa ardea în totalitate și exista pericolul de propagare a flăcărilor la două depozite de furaje și o magazie de lemne din gospodăria vecină. Incendiul a fost stins în limitele găsite de pompieri, care au înlăturat și riscul de explozie, din înteriorul locuinței fiind scoasă o butelie. Cel mai probabil, incendiul a fost generat de un jar căzut din sobă pe materiale combustibile.

Astfel de evenimente pot fi evitate respectând următoarele reguli: · Nu lăsați sobele și alte mijloace de încălzire nesupravegheate pe timpul funcţionării. · Nu introduceți în sobă lemne cu lungimea mai mare decât vatra focarului. · Nu lăsați ușa sobei deschisă. · Nu supraîncălziți soba. · Montați pe pardoseală, în fața ușii de alimentare cu combustibil a mijlocului de încălzire, o bucată de tablă cu dimensiuni de 0,50 x 0,70 metri. · Nu puneți haine la uscat pe sobe sau în imediata lor apropiere. · Stingeți focul pe timpul nopții. · Nu lăsați, niciodată, copiii singuri în casă, mai ales într-o încăpere unde este în funcțiune un mijloc de încălzire.

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Economie

Primele cinci luni ale 2024: Nu mai puțin de 1.672 persoane au fost angajate prin intermediul AJOFM Botoșani

Publicat

Publicitate

AJOFM Botoșani a anunțat astăzi că în perioada ianuarie-mai 2024, La Botoșani au fost integrate pe piața munci,i datorită măsurilor de stimulare a ocupării forței de muncă implementate de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Botoșani, un număr total de 1.672 persoane.

Din totalul persoanelor ocupate până la data de 31 mai 2024, 839 au peste 45 de ani, 234 au vârsta cuprinsă între 35 și 45 de ani, 72 au între 30 și 35 de ani, 144 au între 25 și 30 de ani, iar 383 sunt tineri sub 25 de ani. Din totalul persoanelor ocupate, 527 sunt tineri NEET.

Numărul femeilor încadrate este de 656, iar al bărbaţilor de 1.016, ponderea acestora în totalul persoanelor încadrate fiind de 39,23 %, respectiv de 60,77%.

În funcţie de rezidenţă, 717 persoane angajate în perioada de referinţă provin din mediul urban, iar 955 persoane sunt din mediul rural.

“Nivelul de pregătire al persoanelor pentru care a fost identificat un loc de muncă arată că cele mai multe au studii liceale (630), profesionale (420), gimnaziale (425), (83) fiind cu studii universitare. Din totalul persoanelor încadrate prin intermediul AJOFM Botoșani în primele cinci luni ale anului 2024, 441 fac parte din categoria celor greu şi foarte greu ocupabile. Precizăm că încadrarea într-o categorie de ocupabilitate se realizează ca urmare a activităţii de profilare a persoanelor înregistrate în evidenţele AJOFM Botoşani.

În perioada de referință, numărul persoanelor care au beneficiat de asistenţă pentru înregistrarea în evidenţă ca persoane în căutare de loc de muncă, în vederea asigurării protecţiei sociale privind acordarea indemnizaţiei de şomaj sau cuprinderea în măsuri active, a fost de 6.275 persoane”, a transmis directorul executiv al AJOFM Botoșani, Anca Apăvăloaie.

Publicitate

Citeste mai mult

Eveniment

Rezultatele tragerilor la LOTO de joi, 20 iunie 2024

Publicat

Publicitate

LOTERIA ROMÂNĂ a continuat, joi, 20 iunie 2024, seria extragerilor Loto 6/49, Noroc, Joker, Noroc Plus, Loto 5/40 și Super Noroc.

Numerele extrase, 20 iunie 2024:

Loto 6/49: 3, 35, 6, 42, 46, 23

Loto 5/40: 19, 15, 20, 3, 12, 30

Joker: 17, 36, 45, 33, 20 + 18

Noroc: 0 4 5 0 8 3 8

Publicitate

Noroc Plus: 3 0 8 3 4 2

Super Noroc: 0 3 0 4 4 2

Publicitate
Citeste mai mult

Administratie

Doina Federovici către Valeriu Iftime: Dacă va deturna sau abandona proiectele județului va avea în PSD cel mai redutabil adversar

Publicat

Publicitate

Președintele Consiliului Județean Botoșani, Doina Federovici, a avut astăzi un atac foarte dur la adresa lui Valeriu Iftime, cel ales noul președinte al Consiliului Județean Botoșani în urma alegerilor locale din data de 9 iunie 2024.

Acest lucru după ce astăzi a avut loc primul moment administrativ important al noului Consiliu Județean, respectiv înmânarea certificatelor doveditoare a alegerii consilierilor județeni și a președintelui Consiliului Județean Botoșani, însă Valeriu Iftime a lipsit, el fiind prezent la Campionatul European de Fotbal din Germania.

“Din păcate, astăzi Valeriu Iftime a arătat respectul pe care-l are față de botoșăneni! Președintele ales al Consiliului Județean și aproape jumătate dintre consilierii județeni PNL au ales să strălucească prin lipsă. Vorba românului “s-a văzut cu sacii în căruță” restul nu mai contează.

Am vrut să-i prezint domnului președinte proiectele majore pentru dezvoltarea județului pentru care am atras finanțări europene și naționale importante, dar nu am avut cui!

Consiliul Județean Botoșani este o instituție foarte importantă în arhitectura administrativă a județului. Consiliul Județean nu poate fi condus la fără frecvență!

În ceea ce mă privește, vă asigur că în perioada rămasă până la încheierea mandatului meu voi trata cu aceeași seriozitate responsabilitățile funcției mele.

Publicitate

Îi transmit viitorului președinte al Consiliului Județean, că împreună cu echipa de consilieri PSD ne vom lupta cu toată forța pentru continuitatea tuturor proiectelor la care am muncit foarte mult și care sunt vitale pentru județul nostru. Pentru asta ne-au votat alegătorii noștri și ne vom lupta să îi reprezentăm cât mai bine!

Deci, dacă viitorul președinte CJ, care astăzi NU a fost prezent la ridicarea certificatului doveditor al alegerii în funcția de  președintelui Consiliului Județean Botoșani, și viitorii consilierii județeni ai PNL vor fi dispuși să conlucreze pentru continuarea proiectelor vor avea în mine și în PSD parteneri de încredere. Dacă însă le vor neglija, dacă le vor deturna sau dacă le vor abandona, cu riscul de a pierde banii europeni de care județul nostru are atâta nevoie, atunci vor avea în noi cei mai redutabili adversari!”, a transmis președintele Consiliului Județean Botoșani, Doina Federovici.

Publicitate
Citeste mai mult

Eveniment

Statele Unite: Cele 10 Porunci vor fi afişate în toate clasele din şcolile publice din Louisiana

Publicat

Publicitate

Cele 10 Porunci vor fi afişate în toate clasele din şcolile publice din Louisiana după ce guvernatorul statului a semnat decretul miercuri. Louisiana devine astfel primul stat american care impune această regulă, relatează mediafax.ro.

În Statele Unite, Guvernatorul republican Jeff Landry a aprobat legea care impune afişarea directivelor religioase cu „font mare, uşor de citit” în toate sălile de clasă, de la grădiniţă până la universităţile finanţate de stat, potrivit Sky News.

Practic, cele 10 Porunci vor fi afişate în toate clasele din şcolile publice din Louisiana.

Mai multe grupuri de activişti din Louisiana au anunţat deja că vor contesta noua lege în instanţă. În 1980, Curtea Supremă a SUA a decis că o lege similară din Kentucky este neconstituţională deoarece încălcă unul dintre Amendamentele Constituţiei americane.

Louisiana devine primul stat din SUA care a impus măsura. Proiecte de lege similare au fost propuse şi în alte state, precum în Texas, Oklahoma şi Utah.

Publicitate
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending