Connect with us
Publicitate

Actualitate

Ucrainenii au oprit construcția punctelor de trecere de la Diakivți – Racovăț și Krasnoilsk – Vicovu de Sus din lipsa banilor

Publicat

Publicitate

Ucrainenii au oprit construcția punctelor de control ”Krasnoilsk” și  ”Diakivți” din lipsa fondurilor. Cele două puncte ar fi trebuit să facă legătura cu punctul de trecere frontierei de la Racăvăț din județul Botoșani și de la Vicovu de Sus din Suceava. Pentru finalizarea lucrărilor sunt necesare peste 113 milioane de grivne.

Despre acest lucru a fost informat audiovizualul public de către Serviciul Vamal de Stat din Ucraina, relatează agenția de presă din Cernăuți Bucpress.

Potrivit acestora, mijloacele financiare alocate pentru construcția punctelor de control vamal au fost transferate în fondul de rezervă al bugetului de stat.

Publicitate

În cadrul unei ședințe a guvernului ucrainean din 29 aprilie, prim-ministrul Denis Șmâgali a anunțat că lucrările de construcție a punctelor de control vor fi finalizate anul acesta.

La 18 iunie 2022, adjunctul șefului de stat major — șeful Departamentului de organizare a controlului frontierei din sediul Direcției Regionale de Vest, Igor Matviiciuk, a declarat că secția română a PTF „Krasnoilsk” este finalizată în proporție de 90%, iar cea a PTF „Diakivți” este gata în proporție de 60%.

În paralel, se lucrează și la descărcarea traficului feroviar. Într-un mesaj publicat în iunie pe pagina de Facebook, fostul șef al administrației militare regionale Cernăuți specifica: ”Doi ani de muncă  activă dau rezultate – reconstrucția se termină, deschiderea unor porți suplimentare ucrainene către UE. Ca în orice succes, în aceste puncte de control din Bucovina vor fi mulți părinți, oameni cu aceleași gânduri, asistenți, dar, cel mai important, sunt beneficiari ucrainenii și toți europenii liberi, frații bucovineni români”.

Publicitate

Punctele vamale care, deocamdată, nu sunt redeschise: Diakivţi-Racovăţ și Krasnoilsk-Vicovul de Sus, fuseseră închise cu 12 ani în urmă, iar în prezent acestea ar putea asigura traficul de mărfuri prin România spre Uniunea Europeană.

 Urmăriți știrile Botosani24.ro și pe Google News

Sursa: Bucpress

Publicitate

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

Când vor putea călători românii fără controale la frontierele terestre ale UE

Publicat

Publicitate

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat joi că o decizie privind intrarea României în Schengen cu frontiera terestră ar putea fi luată înainte de turul al doilea al alegerilor prezidenţiale din ţara noastră, scrie alba24.ro.

Aceasta ar putea fi formalizată până la finalul lunii decembrie, cu aplicare începând cu luna martie a anului viitor.

Reuniunea pentru Schengen ar putea avea loc înainte de ultimul tur de alegeri prezidenţiale, a precizat premierul înaintea şedinţei de Guvern.

Publicitate

El a spus că în martie anul viitor controlul la frontierele terestre va fi ridicat, iar de sărbătorile pascale românii vor călători fără controale la frontierele terestre ale UE.

„Cred că va fi COREPER şi pe urmă, pe 13 decembrie, în Consiliul JAI se ia decizia pe baza votului COREPER.

Va fi în martie, exact ca la aerian… Ei o să îşi ia, pentru că sunt nişte softuri de implementat, o să îşi ia acest timp de trei luni. De sărbătorile pascale, mai mult ca sigur, românii o să vină pe Schengen”, a susţinut Marcel Ciolacu, potrivit Agerpres.

Publicitate

Citeste mai mult

Administratie

Autostrada Moldovei, tot mai aproape de Botoșani (P)

Publicat

Publicitate

Trei oferte au fost depuse pentru construirea lotului Autostrăzii Moldova, care străbate și județul Botoșani, la Tudora.

            Pentru construirea celor 33 de kilometri de autostradă dintre Pașcani și Roșcani, s-au înscris doi constructori din regiunea Moldovei (asocierea UBM – Tehnostrade – SA&PE și asocierea Danlin XXL – Intertranscom Impex) și unul din Italia: Webuild SPA.

            „Autostrada A7 este foarte importantă pentru Moldova și județul Botoșani, deoarece reprezintă, practic, așa cum am mai spus, pașaportul nostru pentru dezvoltare. Alături de ministrul Transporturilor, domnul Sorin Grindeanu, de colegii parlamentari social-democrați, de echipele din administrația județeană și de reprezentanții societății civile, am făcut toate demersurile necesare pentru ca Autostrada Moldovei să devină cât mai repede realitate, deoarece este coloana vertebrală rutieră care va lega Moldova de Muntenia. Mulți erau neîncrezători și ironici când am emis certificatul de urbanism pentru sectorul care străbate județul și când am cerut Autostradă pentru Botoșani. Acum aceasta devine realitate”, a declarat Doina Federovici, președintele PSD Botoșani.

Publicitate

            Firma care va câștiga licitația va avea la dispoziție 6 luni pentru proiectare și 24 de luni pentru execuția lucrării. Contractul prevede construcția a două viaducte, a unui pasaj de o complexitate tehnică ridicată și a trei noduri rutiere, printre care cel de la Roșcani. Acesta va asigura descărcarea în DJ 208C, Joldești – Vorona – Botoșani.

            Președintele PSD Botoșani a subliniat că social-democrații vor fi garanții finalizării proiectelor de mare infrastructură, inclusiv a Drumului Expres Botoșani – Suceava, dacă vor fi în viitoarea guvernare. „Este pentru prima dată când o guvernare pune Moldova pe primul plan. PSD a demonstrat că este singurul partid care a dezvoltat infrastructura rutieră din Moldova, în mandatul premierului Marcel Ciolacu fiind lansați în execuție cei mai mulți kilometri din Autostrada A7. Aceasta este soluția pentru dezvoltarea Moldovei și pentru ca tinerii noștri să nu mai plece la muncă în străinătate!” a conchis Doina Federovici.

 

Publicitate

CMF11240017

Citeste mai mult

Cultura

„Căutându-l pe Eminescu”, ediția 2024: Tabăra de fotografie de la IPOTEȘTI

Publicat

Publicitate

Îl poți căuta pe Eminescu în poezia sa antumă sau postumă, în proză, în articolele din presa vremii, îl poți căuta în documentele de epocă, în manuscrise, în amintirile celor care l-au cunoscut, în fotografii. Îl poți căuta mergând pe urmele lui și încercând doar să-i ghicești pașii prin Ipotești și împrejurimi, în Botoșani, Cernăuți, Blaj, Sibiu, Iași, București, Viena, Berlin, Odessa, prin alte locuri pe unde se știe sau doar se presupune că a trecut. Peste ani, în virtutea legăturii pe care o avem cu textul lui, îi mai putem simți prezența și o mai putem transmite, prin fotografie, celor care vor să privească aceste locuri cu ochii altora.               

 

 

Publicitate

Pornind de la acest concept, Memorialul Ipotești – Centrul Național de Studii Mihai Eminescu, continuă an de an organizarea taberelor de artă fotografică.  În această tradiție, cea de-a  VIII-a ediție a taberei  se va desfăşura în perioada 7-10 noiembrie 2024 şi va debuta cu vizualizarea unei selecţii din materialul fotografic realizat de participanţii la Tabăra de fotografie Căutându-l pe Eminescu, ediţia 2022, material realizat în urma tururilor şi sesiunilor foto propuse în acea ediţie şi realizate de membrii clubului foto VARADINUM din Oradea.

Participanții la tabăra de artă fotografică din acest an vor lua la pas străzile din Botoșani și Dorohoi, căutând să imortalizeze istoria locului reflectată în clădirile de patrimoniu existente.

Atelierele vor fi coordonate de Ovidiu D. Pop, de la Clubul foto VARADINUM din Oradea.

Publicitate

Responsabili cu organizarea taberei sunt – din partea Memorialului Ipotești –  Daniel Tupiluș, Elena-Adina Cojocariu și Liliana Grecu, care s-au ocupat cu prezentarea grafică a afișului și panotarea expoziției din Sala Portaluri – Muzeul tematic Mihai Eminescu.

Comunicat de presă

 

Publicitate

 

Citeste mai mult

Eveniment

Ministrul Digitalizării, despre FERMELE DE TROLI: „Am închis mai multe conturi false. Mai mulți candidați le-au folosit”

Publicat

Publicitate

Ministrul Digitalizării, Bogdan Ivan, a făcut, joi, declarații cu privire la măsurile luate împotriva fermelor de troli care operează pe rețelele sociale din România. În cadrul unei conferințe de presă, Ivan a explicat că Ministerul a reușit să închidă mai multe conturi false, care erau folosite pentru a promova anumite interese politice sau pentru a discredita adversari, scrie realitatea.net.

„Am închis mai multe conturi false”, a declarat ministrul Bogdan Ivan. „Am identificat mai mulți candidați care le-au folosit în campaniile lor, însă nu toți candidații sunt implicați”

Aceste conturi false au fost utilizate pentru a crea o imagine favorabilă a anumitor candidați și pentru a lansa atacuri asupra altor competitori. Deși ministrul nu a oferit detalii despre numărul exact de conturi închise sau despre identitatea celor implicați, el a subliniat că toate încercările de acest tip vor fi gestionate cu strictețe.

Publicitate

„Orice încercare de acum înainte va fi blocată în termen de câteva ore”, a adăugat ministrul Ivan.

„Astăzi în România au fost identificate zeci de conturi care reprezintă mai multe reţele organizate care încearcă să obţină continut ilegitim pentru a promova un anumit candidat la aleste alegeri prezidenţiale şi parlamentare. Toate aceste conturi au fost blocate, au fost identificate aceste reţele care în integralitatea lor au fost blocate”, a declarat Ivan.

Publicitate
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending