Connect with us

Actualitate

Trucul prin care vei recunoaște mereu carnea de pui proaspătă

Publicat

Publicitate

Cu recentul scandal iscat de fostul șef ANPC, cu puii galbeni, multă lume își pune problema dacă ceea ce cumpără este proaspăt. În acest context, au apărut mai multe sfaturi, de fapt, trucuri prin care vei recunoaște mereu carnea de pui proaspătă, informează playtech.ro.

Fii atent la detaliile care-ți arată dacă e proaspătă
Când vine vorba de genul acesta de produse, și în general, pentru a fi un cumpărător informat, trebuie să știi ce conțin alimentele, ceea ce nu este întotdeauna simplu în cazul puiului proaspăt.

Cu alte cuvinte, trebuie să te uiți când cumperi carne de pui la detalii, să descifrezi ștampilele, logo-urile și etichetele, dar este important să iei în considerare și indicatorii estetici ai prospețimii.

 

Când vine vorba de carnea de pui, sunt cel puțin 5 factori care ar trebui luați în considerare pentru a-ți da seama dacă este, sau nu, carnea de pui proaspătă:

Verifică pielea puiului

Publicitate

Atunci când cumperi pui proaspeți verifică dacă are pete pe piele și dacă în spatele aripilor sunt semne de verdeață.

Evită carnea cu mult sânge

Puiul tăiat cu sânge în el crește riscul de contaminare bacteriană. De asemenea, indică faptul că carnea a fost congelată și decongelată de mai multe ori.

Vezi cum este textura cărnii

Puiul proaspăt are pielea moale, care revine. Dacă puiul este prea rigid sau dacă degetul tău se afundă în carne, înseamnă că nu este bună.

Verifică mirosul cărnii

Puiul proaspăt nu are miros. Dacă există un miros slab, pune-l sub jet de apă și verifică din nou, așa îți dai seama care carne de pui e bună.

Care este trucul prin care vei recunoaște mereu carnea de pui proaspătă
Mergând mai departe, pe lângă cele enumerate anterior, mai există și verificarea termenului de valabilitate, regăsit pe etichetele produselor. În cazul în care acesta lipsește, este clar ceva în neregulă.

Un alt pas este să vezi care este culoarea cărnii de pui. Odată ce puiul este tăiat, verifică culoarea cărnii. Puiul proaspăt este roz și nu gri sau translucid. Asigură-te că verifici și sub aripi și coapse. Puiul proaspăt nu are niciun miros. Dacă observi mirosuri neplăcute care provin din pui, este foarte posibil ca acesta să nu mai fie proaspăt și nu ar trebui să ajungă în coș.

 

În mod ideal, puii proaspeți ar trebui depozitați la o temperatură mai mică de 4 grade pentru a reduce la minimum șansele de răspândire a salmonellei, dar nu sunt întotdeauna vânduți la rece. Poți lua un pachet frigorific pentru a păstra puiul la rece în timp ce faci cumpărăturile.

Dacă cumperi pui refrigerat de la supermarket, ai putea, de asemenea, să iei mai întâi alte produse alimentare și apoi puiul. În acest fel, puiul petrece un timp mult mai scurt în afara frigiderului.

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

Moartea celor doi medici și a unui brancardier, angajați la un spital din Iași, bagă în priză inspectorii de Muncă

Publicat

Publicitate

Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Iași va demara ample controale în toate spitalele din județ pentru a verifica respectarea legii securității și sănătății în muncă.

‘Noi, ca Inspectorat Teritorial de Muncă, ne-am propus ca anul acesta să facem controale ample în spitale, controale privind securitatea și sănătatea în muncă, condițiile de muncă și controalele de fond privind relațiile de muncă, având în vedere anumite riscuri’, a declarat joi, pentru AGERPRES, inspectorul șef al ITM Iași, Costel Grojea.

Un prim control este deja în desfășurare la Spitalul ‘Sf. Spiridon’ din Iași, după ce conducerea ITM afirmă că s-a autosesizat în urma informațiilor apărute în spațiul public privind decesele a trei persoane – doi medici rezidenți și un brancardier.

‘Vom face un control mai amplu privind respectarea regulilor din Legea 319/2006, legea securității și sănătății în muncă’, a declarat Costel Grojdea.

El a adăugat că de la Spitalul ‘Sf. Spiridon’ nu au fost primite sesizări în ultimul an.

‘Din zona Spitalului ‘Sf Spiridon’ nu am avut sesizări în ultimul an. Din alte spitale au fost sesizări în ceea ce privește condițiile de muncă și relațiile de muncă. Nu au fost multe’, a afirmat Grojdea.

Publicitate

Declarația a fost făcută în contextul în care, la Spitalul Clinic Județean de Urgență ‘Sf. Spiridon’ Iași, doi medici rezidenți la Institutul de Gastroenterologie și Hepatologie, în vârstă de 28 și 31 de ani, au murit la interval de aproximativ două săptămâni, în localități diferite, din cauze diferite.

Unul dintre medicii rezidenți decedați este George Ștefan Tilă, în vârstă de 31 de ani, din municipiul Bârlad. Medic rezident în anul V fiind, acesta trebuia să facă gărzi la secția Medicină internă de la Spitalul ‘Elena Beldiman’ din luna martie. Acesta a murit la câteva zile după prima gardă, pe 28 martie.

Cel de-al doilea caz de deces înregistrat în rândul rezidenților de la Institutul de Gastroenterologie și Hepatologie este al lui Emanuel Mirel Luca, în vârstă de 28 de ani, din localitatea Darabani, județul Botoșani. Acesta a fost găsit mort, duminică, într-un apartament din Iași în care locuia cu chirie.

În urmă cu două zile, un brancardier în vârstă de 52 de ani, care lucra la același spital, a făcut infarct la scurt timp după ce a ieșit din tură.

După moartea celor doi, mai mulți rezidenți din cadrul Institutului de Gastroenterologie și Hepatologie au postat pe grupurile de socializare mesaje conform cărora sunt suprasolicitați, iar programul de lucru nu este respectat. AGERPRES

Citeste mai mult

Eveniment

Bunic de 81 de ani, cu permisul suspendat, depistat la volan pe o stradă din Dorohoi

Publicat

Publicitate

Marți, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Dorohoi au oprit pentru control, pe drumul național, DN 29 A, în municipiul Dorohoi, un autoturism condus de un bărbat, de 81 de ani, din județul Iași.

 

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că acesta are exercitarea dreptului de a conduce autovehicule suspendată pentru abateri la regimul rutier.

 

Cercetările sunt continuate pentru săvârșirea infracțiunii de conducere fără permis.

Publicitate
Citeste mai mult

Eveniment

Botoșani: Dosar penal și amendă de peste 4.000 de lei pentru un bărbat care s-a urcat beat la volan

Publicat

Publicitate

Marți, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 7 Darabani au oprit pentru control, pe drumul public, din comuna Concești, un autovehicul condus de un bărbat, de 43 de ani, din aceeași localitate.

 

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că acesta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule. Mai mult decât atât, bărbatul se afla sub influența alcoolului, valoare indicată de aparatul alcooltest, fiind de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat.

 

Polițiștii continuă cercetările pentru săvârșirea infracțiunii de conducere fără permis, iar pentru faptul că se afla sub influența alcoolului, bărbatul a fost sancționat cu amendă în valoare de peste 4.000 de lei.

Publicitate
Citeste mai mult

Eveniment

Acțiune fulger a polițiștilor rutieri pe șoselele din Botoșani

Publicat

Publicitate

Marți, în intervalul orar 09:00 – 11:00, polițiștii Serviciului Rutier Botoșani au desfășurat o acțiune de tip „blitz” pe două dintre cele mai circulate drumuri naționale din județ: D.N. 28B Botoșani – Flămânzi și D.N. 29 Botoșani – Huțani. Scopul principal al acțiunii a fost prevenirea accidentelor provocate de viteza excesivă.

În doar două ore, oamenii legii au oprit pentru control peste 30 de autovehicule. În urma verificărilor, au fost aplicate 26 de sancțiuni contravenționale, cu o valoare totală de peste 14.000 de lei.

Dintre abaterile constatate, cele mai frecvente au fost legate de depășirea limitei legale de viteză – 16 dintre sancțiuni fiind aplicate pentru această contravenție. Acțiunile de acest tip vor continua și în perioada următoare, avertizează polițiștii, care reamintesc conducătorilor auto că viteza excesivă rămâne una dintre principalele cauze ale accidentelor grave de circulație.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending