Connect with us

Eveniment

Trecerile de pietoni, sub lupa polițiștilor. 13 șoferi au rămas fără permis pentru că nu au acordat prioritate pietonilor

Publicat

Publicitate

Miercuri, polițiștii din cadrul  Serviciului Rutier au organizat o acțiune pentru prevenirea accidentelor rutiere care au ca principală cauză generatoare  neacordarea priorității de trecere pietonilor care au acest drept.

În cadrul activităților desfășurate au fost legitimate 70 de persoane și au fost controlate 67 de autovehicule, iar în urma neregulilor constatate au fost aplicate 61 de sancțiuni contravenționale în valoare de peste 18.000 de lei.

 

Dintre acestea, 13 sancțiuni au fost aplicate pentru neacordarea priorității de trecere a pietonilor care au acest drept.

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

Șofer de 25 de ani, care a condus cu 1,30 mg/l alcool pur în aerul expirat în municipiul Botoșani, „dibuit” de un polițist în timpul liber

Publicat

Publicitate

Tânăr reținut pentru conducere sub influența alcoolului. Acesta a fost observat de către un polițist aflat în timpul liber

Luni, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani – Biroul Rutier au emis ordonanță de reținere, pentru 24 de ore, pe numele unui tânăr, de 25 de ani, din municipiul Botoșani, cercetat sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

 

Din cercetări, a reieșit faptul că acesta, a fost observat de către un polițist, aflat în timpul liber, în timp ce se deplasa haotic cu autoturismul pe o stradă din municipiul Botoșani. Ulterior, în zona respectivă a fost direcționat un echipaj de poliție, care l-a interceptat în trafic.

 

În urma testării cu aparatul etilotest, valoarea rezultată a fost de 1,30 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Publicitate

 

Tânărul a fost introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al I.P.J. Botoșani.

Citeste mai mult

Eveniment

VIDEO: Seară Românească la ATOR Botoșani. Tinerii liceeni au demonstrat că tradițiile devin punți între trecut și viitor

Publicat

Publicitate

La sfârșitul săptămânii trecute, liceenii din Botoșani au avut parte de momente deosebite în cadrul unui eveniment care tinde să devină tradiție. Cu toții s-au strâns la o Seară Românească organizată de filiala locală a asociației ATOR, care a încercat astfel să realizeze un context prielnic socializării pe măsura vârstei lor, bifând totodată valorile creștine, dar și tradițiile care an după an par să piardă din strălucire.  

Startul evenimentului a fost dat, cum altfel, în sfânta biserică, cu toții participând la o slujbă care merge la suflet întotdeauna, Paraclisul Maicii Domnului, după care în sala de festivități s-a dat startul la distracție, centrul serii fiind un spectacol, pigmentat cu surprize multe din partea organizatorilor. Au urcat pe scenă numeroși interpreți care „au pus jar” pe atmosfera evenimentului  (voce, dansuri și instrumente), dar au fot și momente de teatru, concursuri și tombolă, folk și multă voie bună.

Dintre invitații speciali ai serii s-au remarcat în mod deosebit Fetele de la Botoșani (dna. Iustina Irimia-Cenușă și dra. Simona Mazăre), Codruț Știrbu, surorile prof. Andrea și Adina Amaricăi, Ansamblul Doina Costeștilor, Oana Petrescu și alți elevi și absolvenți ai Școlii Populare de Arte, precum și colaboratori ai Centrului Creației Botoșani.

Liceenii din Botoșani au avut privilegiul de a degusta din bunătățile pregătite pentru ei, printre acestea regăsindu-se tradiționalele și delicioasele sărmăluțe , pizza și croissantele de casă de la Vorona.

„Dincolo de bucuria și încântarea participanților care au rămas cu dorința de a deveni membri ai asociației, principala realizare a rămas lucrul în echipă al voluntarilor Ator, care au colaborat exemplar în organizarea evenimentului cu toate provocările și piedicile ivite. Ator-ul schimbă viețile adolescenților ”, au concluzionat organizatorii evenimentului.

Publicitate

 

Citeste mai mult

Eveniment

FOTO: Un incendiu violent într-o gospodărie din localitatea Zosin, comuna Coșula

Publicat

Publicitate

Un incendiu violent s-a produs, în această dimineață, într-o gospodărie din localitatea Zosin, comuna Coșula. Casa și o anexă au cuprinse de flăcări, cel mai probabil, din cauza unui coș de fum necurațat de funingine. Când s-a produs evenimentul, proprietarul nu era acasă. Focul a fost observant de un vecin, care a sunat la 112, după ajutor.

La caz s-au deplasat, în cel mai scurt timp, pompierii din cadrul Detașamentului Botoșani, cu două autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD. La sosirea forțelor de intervenție, casa și anexa ardeau în totaliatate.

Nu au fost persoane rănite, dar pagubele sunt însemnate. Pompierii au protejat de foc o altă anexă din gospodărie.

În ultima perioadă, s-a înregistrat o creștere alarmantă a incendiilor provocate de coșurile de fum necurățate de funingine, neprotejate termic față de materialele combustibile sau deteriorate. Aceste incidente pun în pericol atât viețile oamenilor, cât și bunurile acestora, fiind una dintre principalele cauze ale incendiilor în sezonul rece.

Atragem, din nou, atenția asupra necesității curățării periodice a coșurilor de fum, o măsură esențială pentru prevenirea incendiilor. Depunerile de funingine și gudron se pot aprinde, iar focul se poate extinde rapid la structura acoperișului și la întreaga locuință.

Verificaţi coşurile de evacuare a fumului, pentru ca acestea să nu prezinte fisuri care să permită scânteilor să incendieze materialele combustibile ale planșeului sau acoperișului (grinzi, astereală etc.).

Publicitate

Tencuiți şi văruiți partea din pod a coşului de fum, în scopul sesizării imediate a fisurilor (căldura sau scânteile care ies prin fisurile unui coş de fum deteriorat constituie surse de aprindere, dacă în zona lor există elemente de construcţie sau structuri din lemn).

Îngroșați zidăria coşului la trecerea prin planşee, lăsând un spaţiu între această zidărie şi elementele combustibile ale planşeului.

Păstrați distanţa dintre faţa exterioară a coşurilor şi elementele combustibile ale acoperişului.

În continuare, pompierii militari rămân mobilizați, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.

Evenimentele înregistrate la nivel județean rămân în atenția Centrului Operațional, pentru dispunerea imediată a măsurilor menite să asigure optimizarea misiunilor de răspuns orientate spre salvarea de vieți.

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro.

Citeste mai mult

Cultura

Programul concurs „Povestiri din copilărie”, prilejuit de aniversarea zilei de naștere a marelui povestitor Ion Creangă, la Teatrul Vasilache

Publicat

Publicitate

Programul concurs „Povestiri din copilărie” prilejuit de aniversarea zilei de naștere a marelui povestitor Ion Creangă (1 martie 1837) începe la Teatrul Vasilache!

O nouă ediție a programului aduce în atenția publicului zece reprezentații pe tot parcursul lunii martie.

Cei mici Teatrul „Vasilache” sunt invitați să vizioneze spectacolul „Capra cu trei iezi”, primul spectacol din Programul „POVESTIRI DIN COPILĂRIE”, pe care îl puteţi viziona în zilele de joi, 27 februarie 2025, cu începere de la ora 18:00, şi duminică, 2 martie 2025,  de la orele 11:00 şi 12:30

 

Spectacolul „Capra cu trei iezi” este o adaptare după Ion Creangă, dramatizare de Mihai Donţu. Regia artistică este semnată de Mihai Donţu, scenografia îi aparţine lui Mihai Pastramagiu, iar muzica este compusă de Cristian Lungu.

Din distribuţie fac parte actorii: Anamaria Chelaru, Renata Voloșcu, Oana Asofiei, Marius Rusu, Florin Iftode, Andrei Iurescu şi Alin Gheorghiu

Publicitate

„Toate teatrele din ţară au în repertoriu povestea Caprei şi a celor trei iezi. De ce Capra cu trei iezi? O poveste clasică în care am încercat să combin elemente moderne, giumbuşlucuri, pe placul copiilor. Deşi suntem în secolul XXI, propun o întoarcere în timp cu poveştile şi povestirile lui Ion Creangă. Au fost, sunt şi vor fi pe înţelesul copiilor” (Mihai Donţu, regizor artistic)

 

Vârsta publicului: 3-9 ani

 

Preţ bilet 20 lei

 

Biletele pentru spectacolele Teatrului „Vasilache” se pot achiziţiona on line https://www.entertix.ro/g/334/teatrul-pentru-copii-si-tineret-vasilache.html sau accesând www.teatrulvasilache.ro secțiunea Cumpără Bilet, ori de la sediul instituţiei, de marţi şi până vineri, între orele 10:30 şi 12:30, dar şi înainte de începerea fiecărui spectacol, în limita locurilor disponibile.

Accesul în sala de spectacole se face cu o jumătate de oră înainte de începerea spectacolului.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending