Connect with us
Publicitate

Eveniment

Tragedie într-o familie din Botoșani. Gabriela a fost găsită moartă în casa unde lucra ca badantă. Familia are nevoie de ajutor

Publicat

Vestea că mama ei nu mai este a căzut ca un trăsnet peste Anca, o femeie din municipiul Botoșani. Un telefon primit la miezul nopții anunța lapidar că Gabriela Caeru, de 63 de ani, a fost găsită moartă în casă, chiar de rudele femeii pe care o îngrijea de ani buni într-o localitate din Italia.

Botoșăneanca a luat drumul străinătății constrânsă de problemele financiare cu mulți ani în urmă și cu banii strânși își ajuta și singura fiică rămasă în România care i-a dăruit patru nepoți, lumina ochilor ei. Din primele informații primite de membrii familiei se știe că femeia a fost găsită moartă în casă, însă nu era în evidență cu probleme medicale grave. După șocul suferit la aflarea veștii, membrii familiei sunt nevoiți să parcurgă etapele unui proces greu de repatriere a trupului Gabrielei Caeru, care trebuie înmormântată în pământul țării sale unde avea de gând să se întoarcă și să lase în urmă suferința străinătății.

Moartea sa neașteptată a survenit pe fondul unor dificultăți financiare, iar membrii familiei s-au trezit în fața unei realități incredibile. Anca suma necesară pentru a aduce în țară trupul neînsuflețit al mamei sale. Are  patru copii și o situație grea. Botoșănenii care vor să facă o faptă de milostenie au acum ocazia să șteargă din lacrimile acestei femei și ale celor patru copilași ai ei, pentru care bunica era icoană sfântă.

„Drum lin către ceruri, draga mea bunică! Îți mulțumesc pentru toate sacrificiile pe care le-ai făcut pentru noi! Vei rămâne mereu în sufletul meu, cu durere in suflet îți transmite Mugurelul lui bunica! ”, a scris Maria, prima ei nepoată.

Cine vrea să ajute această familie greu încercată poate lua legătura cu Anca Crețu, fiica femeii decedate la numărul de telefon 0 752 541 943.

Pentru donații, familia a pus la dispoziție un cont deschis la BCR pe numele CRETU ANCA.

În lei : CRETU ANCA  RO82 RNCB 0318 0782 8000 0001 RNCBROBU

În euro :  CRETU ANCA   RO33 RNCB 0318 0782 8000 0010 RNCBROBU

 

 Urmăriți știrile Botosani24.ro și pe Google News

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

FOTO: Parcul din Joldești urmează să fie reamenajat și înfrumusețat

Publicat

Între proiectele de înfrumusețare și amenajare a comunei Vorona, reamenajarea și înfrumusețarea parcului din centrul satului Joldești ocupă un loc important. De mai multe săptămâni muncitori de la gospodăria locală împreună cu ingineri din primărie sub coordonarea primarului localității lucrează la degajarea de arborii uscați, la curățirea de vegetația uscată, la plantarea spatiilor libere cu noi arbori din speciile adecvate zonei.
S-au plantat peste 200 de puieți și urmează să se amenajeze alei și spatii pentru recreere și activități în aer liber. Întreaga suprafață din parc va fi însămânțata cu gazon.
Parcul, alături de Conacul Joldești, Centrul cultural „Luceafărul” și celelalte amenajări ce urmează să fie realizate vor determinaa creșterea interesului turistic al satului Joldești.

Citeste mai mult

Eveniment

O nouă metodă de înșelătorie pune poliția pe jar: Cum sunt păcăliți clienții băncilor printr-un singur apel telefonic

Publicat

O nouă înșelătorie pune poliția în alertă maximă. De data aceasta, victimele escrocilor sunt clienții băncilor. 

Poliţiştii atrag atenţia asupra unei noi metode de fraudă care are drept ţinte clienţii băncilor. Aceştia pot fi contactaţi prin e-mail sau SMS de către persoane care pretind că sunt de la departamente antifraudă ale băncilor şi care, sub pretextul unei plăţi „suspecte”, cer date de pe card şi codul de securitate. Poliţia precizează că reprezentanţii unităţilor bancare vă vor solicita niciodată informaţii personale sau coduri de securitate prin telefon sau mesaje SMS, informează realitatea.net.

Noua metodă de fraudă, denumită „spoofing” implică transmiterea unor mesaje, prin e-mail sau SMS, aparent trimise de către instituţii bancare de încredere, cu privire la o plată suspectă făcută de persoane care au contur bancare.

„Într-un astfel de context, victimele sunt contactate de diverse persoane care se prezintă drept angajaţi ai departamentului antifraudă, din cadrul unor instituţii bancare din România. Apelurile sunt, de obicei, efectuate de pe numere de telefon similare cu cele ale unităţilor bancare. Apelantul pretinde că există o plată suspectă şi solicită informaţii personale, datele de pe card şi codul de securitate pentru a anula acea tranzacţie. Este important să reţineţi că instituţiile bancare nu vă vor solicita niciodată informaţii personale sau coduri de securitate prin telefon sau mesaje SMS!”; transmit, printr-un comunicat dat publicităţii duminică, reprezentanţii Poliţiei.

Aceştia recomandă utilizatorilor de servicii bancare să verifice întotdeauna autenticitatea apelurilor sau mesajelor primite, în special atunci când sunt implicate sume mari de bani sau date personale.

Deţinătorii de carduri bancare nu trebuie divulge niciodată informaţii personale sau coduri de securitate către persoane necunoscute.

„Dacă aveţi orice îndoială cu privire la legitimitatea unui apel sau mesaj, contactaţi direct instituţia bancară în cauză folosind numerele de contact oficiale”, este mesajul autorităţilor către clienţii băncilor.

 

Citeste mai mult

Eveniment

România va avea cea mai modernă fabrică de pulberi pentru muniție. Investiție de peste 400 de milioane de euro

Publicat

Premierul României, Marcel Ciolacu, a anunțat că pe teritoriul României va fi construită cea mai modernă fabrică de pulberi pentru muniție.

Acesta a făcut declarația într-o emisiune la Digi24.ro. De asemenea acesta a mai spus că este un proiect de peste 400 de milioane de euro, la care contribuie și UE.

Şeful Executivului a fost întrebat, într-o emisiune la Digi 24, dacă România poate sau nu să producă muniţie de tip NATO.

„Urmează luni sau marţi – Comisia Europeană o să facă anunţul, pentru că avem un proiect comun – va fi cea mai modernă fabrică de pulberi pe teritoriul României. O investiţie de aproape 400 de milioane de euro şi Comisia Europeană vine şi ea la această investiţie cu 47 de milioane de euro. Există mai multe contracte în acest moment în derulare”, a spus premierul, citat de Agerpres.ro.

Marcel Ciolacu a arătat că România face muniţie NATO şi este pregătită pentru acest lucru.

Mai mult, el a dat asigurări că ţara noastră nu va fi atacată de Federaţia Rusă.

„România este membră NATO. Avem pe teritoriul României mii de soldaţi trimişi, ca şi ţară gazdă, avem un comandament francez, coordonare franceză pe teritoriul României, sunt şi militari din aproape toate statele europene. România nu va fi atacată de Federaţia Rusă. Este exclus ca România să fie atacată de Federaţia Rusă armat”, a afirmat Ciolacu.

Citeste mai mult

Eveniment

Micuțul de doi ani, dispărut la Tudora, căutat cu un elicopter al Inspectoratului General de Aviație

Publicat

Un elicopter din cadrul Inspectoratului General de Aviaţie ia parte, începând de luni dimineaţă, la căutările copilului de doi ani care a dispărut, duminică după-amiază, în localitatea Tudora din judeţul Botoşani, au anunţat reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Botoşani, scrie AGERPRES.

Potrivit acestora, căutările băieţelului au continuat pe tot parcursul nopţii, iar în cursul dimineţii de luni echipelor de căutare s-ar alăturat forţe de ordine din cadrul Inspectoratelor Judeţene de Jandarmi Suceava şi Bacău.

“Poliţiştii, jandarmii, pompierii, poliţiştii de frontieră, precum şi voluntari din comunitate continuă activităţile pentru găsirea minorului”, au precizat oficialii IPJ Botoşani.

Copilul, care este din localitatea Tudora, se afla în vizita la o cunoştinţă, împreună cu familia, când a părăsit locuinţa respectivă, iar în urma căutărilor cei apropiaţi nu au reuşit să-l identifice.

Radu Ayan are următoarele semnalmente: păr şaten închis, ochi căprui, ten măsliniu.

 

 

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate
Publicitate

Trending