Connect with us
Publicitate

Actualitate

Tentativă de fraudă prin SMS: Electrica avertizează consumatorii să fie atenție la mesajele primite

Publicat

Electrica Furnizare anunţă existenţa unei tentative de fraudă prin mijloace de plată electronice. Compania anunță consumatorii să fie atenți în cazul în care primesc mesaje prin sms cu privire la deconectarea de la reţeaua de energie electrică pe motiv de neplată.

Clienții  sunt îndemnaţi să acceseze un link pentru a plăti soldul restant sau să folosească canalele de plată oficiale.

„Electrica Furnizare se delimitează de orice mesaj trimis clienţilor săi care îndeamnă la efectuarea plăţii prin accesarea de link-uri.

Electrica Furnizare nu a solicitat şi nu va solicita, prin intermediul aplicaţiilor de mesagerie şi/sau SMS, realizarea de plăţi prin accesarea de link-uri, compania încurajând clienţii să utilizeze canalele oficiale de plată, cunoscute şi promovate constant în rândul acestora: MyElectrica, ATM-uri, terminale de plată, internet banking, virament bancar, agenţiile şi sucursalele băncilor partenere, punctele de plată Paypoint, centrele de plată un-doi ale Mobile Distribution, serviciul Westaco Express.

Toate modalităţile de plată a facturilor emise de Electrica Furnizare pot fi consultate pe site-ul oficial”, se menţionează într-un comunicat al companiei.

Pentru a evita să devină victime ale unui fraude prin mijloace de plată electronice, Electrica Furnizare le recomandă clienţilor săi următoarele: să nu ia în considerare şi să nu acceseze link-uri de plată sugerate în comunicări transmise prin aplicaţii de mesagerie şi/sau SMS şi să nu introducă date cu caracter personal sau să efectueze plăţi în pagini nesecurizate.

O pagină securizată se poate identifica căutând simbolul sub formă de lacăt închis, afişat de browser-ul utilizat, precum şi prezenţa literei „s” (reprezentând termenul „secure” – în condiţii de siguranţă) la începutul adresei site-ului: „https://”.

Aceste elemente indică utilizarea de către site a unei conexiuni securizate, astfel încât informaţiile despre tranzacţie nu sunt divulgate către terţi. Dacă aceste elementele nu sunt disponibile, plata trebuie abandonată, atrage atenţia Electrica.

„Clienţii care suspectează primirea unor mesaje ce se pot încadra la categoria fraudă prin mijloace de plată electronice sunt rugaţi să informeze compania la adresa de e-mail: clienti@electricafurnizare.ro„, se mai spune în comunicat.

Agerpres

 Urmăriți știrile Botosani24.ro și pe Google News

 

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

AUR Botoșani: Eusebiu-Laurențiu Cilibiu este ALEGEREA DE AUR pentru președinția Consiliului Județean Botoșani

Publicat

AUR Botoșani a anunțat astăzi că Eusebiu-Laurențiu Cilibiu este alegerea AUR pentru președinția Consiliului Județean Botoșani.

“Așa cum am promis cetățenilor, Alianta pentru Unirea Românilor vine cu cele mai bune soluții pentru Botoșani. De această dată, pentru conducerea Consiliului Județean Botoșani, am ales sa-l susținem pe  domnul Eusebiu-Laurențiu Cilibiu, un tânăr in vârstă de 42 ani, de profesie inginer geodez, cu o amplă experiență profesională in domeniul activităților de cadastru, topografie, geodezie si cartografie.

Avem convingerea că AUR are cel mai competent candidat pentru conducerea Consiliului Judetean Botoșani, fiind vorba de o persoană care a demonstrat că pentru a reuși in viață trebuie sa fie un echilibru in toate domeniile in care activăm ca si indivizi. Pe linie profesională, putem spune despre Eusebiu-Laurențiu Cilibiu că a absolvit in anul 2005 Facultatea  de Hidrotehnică din cadrul Universității  Tehnice „Gheorghe Asachi” Iași, profesând in domeniul privat ca si inginer geodez, in perioada 2012-2015 deținând chiar și o functie de conducerea, respectiv cea de inginer-șef al Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară Botoșani.Deși, avem un candidat dedicat profesiei sale, acesta a stiut să armonizeze partea profesională cu cea familială, Eusebiu-Laurențiu Cilibiu fiind un familist convins, soț și tată a trei copii.

Botosanenii s-au saturat de aceleași promisiuni electorale care o data la 4 ani se tot repeta,  au nevoie  ca la conducerea  județului sa fie un om corect, vertical, cu simt de răspundere, care sa cunoască  puterea cuvantului  dat  in fata cetățenilor, dar și a transparentei  în administrație.  Cel care poate aduce acea schimbare mult așteptată de cetatenii județului Botoșani este candidatul AUR, Eusebiu-Laurențiu Cilibiu. Noi consideram ca  el este cel mai potrivit om pentru conducerea acestui județ atât de valoros , dar vitregit din pacate, de cei care s-au perindat în ultimii ani la conducerea Consiliului Județean, care nu au știut sa fructifice și sa pună în valoare ceea ce poate oferi cu adevărat acest județ minunat”, a transmis AUR Botoșani într-un comunicat.

Citeste mai mult

Eveniment

Câinii GHID, acces GRATUIT în mijloacele de transport în comun, magazine și alte spaţii alături de persoanele cu dizabilități

Publicat

Persoanele cu dizabilități primesc noi drepturi, inclusiv acces gratuit în mijloacele de transport în comun, magazine și alte spații, împreună cu câinii ghizi. Proiectul a fost adoptat de plenul Camerei Deputaților în ședința de marți, relatează agerpres.ro.

Proiectul de lege are ca obiect de reglementare modificarea şi completarea Legii nr. 448/2006. Se scutește de la plata tarifului de omologare individuală perceput de Registrul Auto Român autovehiculele special modificate faţă de configuraţia iniţială, în scopul conducerii de către persoanele cu handicap.

Se asigură asigurarea accesului liber şi gratuit în toate locurile publice, inclusiv în locaţiile în care se asigură servicii publice

şi în mijloacele de transport în comun, taxiuri şi în mijloacele auto de transport alternativ, alături de câinele ghid.

Noi drepturi pentru persoanele cu handicap. Ce prevede legea

„Persoanele cu handicap beneficiază de scutire de la plata tarifului de omologare individuală perceput de Registrul Auto Român, pentru autovehiculele special modificate faţă de configuraţia iniţială în scopul conducerii de către persoanele cu handicap

pe toată durata de valabilitate a certificatului de încadrare în grad de handicap şi numai pentru autoturismul proprietate personală”, se arată în proiect.

Constituie discriminare refuzul conducătorului serviciului de taximetrie, precum şi al conducătorului auto de transport alternativ cu autoturism de a asigura transportul persoanei cu handicap şi a dispozitivului de mers, inclusiv accesul în taxi alături de câinele ghid.

Câinele ghid care însoţeşte persoana cu handicap grav are acces liber şi gratuit în toate locurile publice, inclusiv în locaţiile în care se asigură servicii publice şi în mijloacele de transport în comun, inclusiv în taxiuri şi în mijloacele auto de transport alternativ, potrivit proiectului.

Deputata USR Oana Ţoiu, iniţiator, a explicat că legea este un rezultat al propunerilor venite din societatea civilă, conform cărora persoanele cu dizabilităţi trebuie să aibă acces la toate drepturile lor în societate.

„Legea permite, de acum încolo, garantarea faptului că va fi asigurat accesul câinilor ghizi oriunde. (…) De asemenea, elimină o taxă nepotrivită pentru persoanele cu dizabilităţi”, a precizat deputata.

Proiectul de lege a fost adoptat de Senat în calitate de primă Cameră sesizată. Camera Deputaţilor este for decizional, potrivit Agerpres.

Citeste mai mult

Administratie

Verginel Gireadă, la București pentru investiții. Întâlnire cu ministrul Grindeanu pentru două benzi pe sens pe DN 29 B

Publicat

Primarul comunei Mihai Eminescu, Verginel Gireadă, a ajuns din nou la București pentru investițiile din comună și a avut chiar o întâlnire cu ministrul Grindeanu pentru înființarea a două benzi pe sens pe DN 29 B, un drum care străbate localitatea Catamaresti-Deal din această comună, și care se va dovedi în viitor de o importanță strategică pentru județul Botoșani.

“În calitate de primar al comunei Mihai Eminescu, pe care o reprezint cu mândrie, am obligația de a mă asigura și de a depune diligențele necesare pentru ca toate proiectele pe care le promovăm în vederea dezvoltării comunității, să fie realizate cu succes.

În acest sens, zilele acestea, împreună cu  deputatul P.S.D.  Marius Constantin Budai, am avut o întâlnire cu Ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Sorin Grindeanu, în cadrul căreia am susținut necesitatea urgentării realizării investiției de modernizare a Drumului Național 29 B, care străbate localitatea Catamaresti-Deal, prin înființarea a două benzi de circulație pe fiecare sens”, a transmis Primarul comunei Mihai Eminescu, Verginel Gireadă.

Totodată însă, liderul administrație publice din comuna Mihai Eminescu a explicat că pentru a consolida strategia de dezvoltare a județului Botoșani și, implicit a comunităților aparținătoare, împreună cu primarul orașului Bucecea, Angel Gheorghiu,  a avut o întâlnire la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației cu Secretarul de Stat – Alexandru Stoica.

“Pe parcursul întâlnirii am discutat implicit despre proiectele  mari de investiții pe care, atât  primăria comunei Mihai Eminescu, cât și Primăria orașului Bucecea,  urmează să le implementeze  prin Ministerul Dezvoltării, respectiv:

-Extinderea sistemului de distribuție gaze naturale în localitățile din cadrul comunei Mihai Eminescu;

-Extinderea rețelei de gaz în localitatea Călinești – orașul Bucecea;

-Construire bloc de locuințe sociale și de necesitate în localitatea Cervicești, comuna Mihai Eminescu”, a mai adăugat primarul comunei Mihai Eminescu, Verginel Gireadă .

Citeste mai mult

Eveniment

Ce modificări propune Noul Cod Rutier în 2024: Nou indicator, obligații polițiști și retestare la 15 minute pentru alcoolemie

Publicat

Noi modificări aduse la Codul Rutier de o ordonanță de urgență publicată în dezbatere publică. Acestea includ retestarea la intervale de 15 minute pentru alcoolemie mică conform Noului Cod Rutier 2024, introducerea unui nou indicator și stabilirea de obligații noi pentru polițiști, relatează alba24.ro. Și acestea sunt doar câteva dintre punctele cheie ale noilor reglementări.

Textul complet al ordonanței (cu toate măsurile suplimentare) poate fi consultat AICI.

Retestare la 15 minute, dacă alcoolemia este mai mică de 0,10 mg/l

În situația în care polițiștii testează un șofer și constată că alcoolemia este redusă, sub 0,10 mg/l, aceștia trebuie să îl anunțe pe șoferul în cauză poate solicita o retestare după 15 minute de la prima.

Atenție, retestarea nu se face mai târziu de 20 de minute de la prima testare.

Citește și: Câți kilometri de drum județean au fost modernizați la Botoșani în ultimii trei ani. Pare ireal, dar chiar așa este

În cazul în care rezultatul celui de-al doilea test este negativ, atunci șoferul nu va fi sancționat.

Potrivit notei de fundamentare, acest lucru ar fi necesar pentru că unele alimente, consumate recent de șofer, pot distorsiona măsurătoarea alcoolemiei.

Polițiștii, obligați să testeze șoferii care au în mașină sticle de băutură

Polițiștii rutieri vor fi obligați să testeze șoferii și motocicliștii pentru consum de droguri și alcool dacă în mașină observă recipiente care conțin băuturi alcoolice și urme de consum sau substanțe psiho active.

Totodată, Noul Cod Rutier 2024 propune și posibilitatea aplicării unor amenzi de circulație pe baza înregistrăzilor video de pe camerele de bord ale mașinilor sau alte camere de supraveghere.

Noul Cod Rutier 2024: se introduce un nou indicator

Șoferii vor putea observa și un nou indicator de circulație pe drumurile de mare viteză: autostrăzi și drumuri exptres.

Este vorba despre un indicator care indică distanța minimă de siguranță, care trebuie păstrată între două vehicule.

Noul Cod Rutier: Ordonanța de Urgență mai propune ca  analiza probelor biologice să fie efectuată și în laboratoarele specializate din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, acreditate pentru aceste scopuri, sau în unitățile publice de asistență medicală autorizate și acreditate în acest sens.

Asta pentru a evita aglomerarea Institutului de Medicină Legală și sosirea cu întârziere a rezultatelor la probe.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate
Publicitate

Trending