Connect with us
Publicitate

Eveniment

Temperaturi neobișnuite de Crăciun și Revelion. Cum va fi vremea până în 1 ianuarie 2023

Publicat

Publicitate

ANM a emis prognoza de vreme pe regiuni pentru perioada 19 decembrie 2022 – 1 ianuarie 2023. Administrația Națională de Meteorologie a publicat estimarea valorilor termice și a precipitațiilor pe regiuni, pentru următoarele două săptămâni, relatează alba24.ro.

Potrivit meteorologilor vremea va fi mai caldă decât ar trebui până în ajunul Crăciunului, dar se va răci începând cu 26 decembrie. Meteorologii anunță frig în săptămâna Crăciunului și ninsori slabe la munte. În unele regiuni va fi ger de crapă pietrele. Pe alocuri se va semnala ceață și depuneri de chiciură.

Temperaturile scăzute vor marca săptămâna dinaintea trecerii în noul an, potrivit prognozei transmise de Administrația Naționalăl de Meteorologie pentru ultimele 2 săptămâni din anul 2022.

Publicitate

„Pentru Crăciun, din estimările pe care le avem la această dată, ne așteptăm la o vreme mai caldă decât în mod obișnuit. Dacă valorile termice specifice acestei perioade sunt cuprinse între -3 grade în estul Transilvaniei, 6 grade pe litoral, ne așteptăm la valori termice cu 2-3, poate chiar 4 grade mai ridicate decât zilele acestea la nivelul întregii țări.

În ceea ce privește precipitațiile, ne așteptăm doar în jumătatea de nord a teritoriului, izolat la precipitații mixte, iar în restul teritoriului să avem parte în dimineți și nopți de ceață”, a declarat meteorologul Iris Răducanu la Realitatea Plus.

Vremea în Moldova

Valorile termice se vor situa în jurul celor specifice perioadei în prima zi a intervalului, cu o medie a temperaturilor maxime de 3…4 grade, apoi vor fi în creștere și vor caracteriza o vreme mai caldă decât în mod obișnuit, cu cea mai ridicată medie a maximelor pe 24-25 decembrie, de 10…12 grade, după care, spre finalul intervalului, acestea vor fi în scădere și se vor apropia de cele normale pentru această dată.

Publicitate

Temperaturile minime vor oscila, de la valori apropiate de cele specifice în primele două nopți, cu medii de -6…-4 grade, la valori peste cele normale, îndeosebi în nopțile de 25-26 decembrie, când mediile minimelor vor fi de 2…4 grade, urmând ca spre sfârșitul intervalului, minimele să scadă ușor și treptat până în jurul normelor specifice perioadei.

După data de 23 decembrie trecător vor fi posibile precipitații slabe, pe spații mici.

Prognoza meteo în Transilvania

În prima săptămână de prognoză vremea va marca un proces de încălzire treptată, astfel că maximele se vor situa, în medie, între 0 și 8 grade, dar în a doua săptămână se va răci, mediile maximelor coborând spre 3 grade.

Publicitate

Regimul termic nocturn va fi unul scăzut, sub cel caracteristic perioadei și chiar sub limita gerului în depresiuni până în data de 23 decembrie, apoi va avea variații între -4 și 2 grade mediat regional.

Precipitațiile nu vor fi prezente între 19 și 24 decembrie, dar sporadic și pe alocuri își vor putea face apariția în următoarele zile.

Vremea în Banat

Valorile termice se vor situa în jurul celor normale în primele două zile din interval, apoi vor crește treptat până la finalul primei săptămâni, când vor caracteriza o vreme cu mult mai caldă decât în mod normal.

Astfel, mediile maximelor se vor situa între 2 și 12 grade, însă ulterior, vor scădea din nou până în jurul a 6 grade. Minimele vor urma același proces, vor crește de la -4 grade până la 4 grade mediat regional și vor coborî în a doua săptămână la 0 grade.

Probabilitatea de precipitații va fi redusă până în data de 24 decembrie, apoi acestea își vor face apariția pe areale mici cam în toate zilele ce preced acestei date.

Vremea în Crișana

Vremea, normală termic la începutul intervalului, va marca un proces de încălzire până în data de 24 decembrie, însă se va răci din nou după data de 26 decembrie. În aceste condiții, mediile maximelor vor fi de la 3 până la 10 grade și vor scădea ulterior spre 4 grade.

Regimul termic nocturn va debuta sub mediile caracteristice perioadei, cu valori de -4 grade, după care va avea un parcurs de creștere spre medii de 4 grade în primul weekend și va scădea treptat în a doua săptămână la -2 grade.

Probabilitatea de precipitații va fi relativ ridicată după data de 24 decembrie.

Vremea în Maramureș

Vremea se va încălzi treptat în prima săptămână a intervalului, astfel încât temperaturile maxime vor avea medii de la 2 la 10 grade, însă ulterior va intra într-un proces de răcire, cu maxime ce vor tinde spre 2 grade mediat regional.

Nopțile vor fi reci la început, cu valori mediate între -6 și -8 grade, dar din data de 21 decembrie se va încălzi în toată regiunea, condiții în care, în intervalul 22 – 29 decembrie, minimele se vor situa între medii de -2 și 4 grade, însă până la finalul intervalului vor coborî spre -2 grade.

Probabilitatea de precipitații va fi scăzută până în data de 23 decembrie, iar după aceasta, va mai crește ușor și vor fi posibile precipitații pe arii restrânse.

Vremea în Dobrogea

La începutul intervalului media maximelor va fi de 2…4 grade, iar a minimelor la -5…-2 grade, valori ușor mai coborâte decât cele specifice perioadei. În restul timpului vor fi temperaturi în general peste cele climatologic specifice lunii decembrie, iar cel mai cald va fi între 24 și 26 decembrie, cu 10…12 grade ziua și 4…6 grade noaptea, valori mediate regional, urmând ca spre sfârșitul intervalului să se mai răcească ușor. Probabilitatea de precipitații slabe va fi mai ridicată în ultima săptămână a intervalului

Vremea în Muntenia

Valorile termice vor fi apropiate de cele normale pentru această dată la începutul intervalului, astfel că în primele două zile media maximelor va fi de 2…6 grade, iar a minimelor de -6…-4 grade.

În restul timpului vor fi temperaturi în general peste cele climatologic specifice lunii decembrie, iar cel mai cald va fi între 24 și 26 decembrie, cu 10…13 grade ziua și 2…4 grade noaptea, mediat regional. Probabilitatea de precipitații slabe va fi mai ridicată în ultima săptămână a intervalului.

Vremea în Oltenia

În primele două zile ale intervalului, vor fi medii ale maximelor de 1…4 grade și ale minimelor de -8…-4 grade. În restul timpului vor fi temperaturi în general peste cele climatologic specifice lunii decembrie, iar cel mai cald va fi între 24 și 26 decembrie, cu 9…14 grade ziua și 0…4 grade noaptea, iar până la sfârșitul intervalului valorile termice vor scădea ușor, urmând a se situa ca valori medii ale maximelor în jurul a 5 grade, iar minimele în jurul a -2 grade.

Probabilitatea pentru precipitații slabe va fi mai ridicată în prima zi din interval și din nou în a doua săptămână a acestuia.

Prognoza meteo la munte

Prima zi din interval va fi caracterizată de o vreme mai rece decât în mod normal pentru această perioadă, cu o medie a maximelor de -6…-2 grade și o medie a minimelor de -10…-7 grade. Apoi, valorile termice vor caracteriza, în general, o vreme mai caldă decât normalul perioadei, cu cele mai ridicate valori diurne în jurul datei de 21 decembrie, când vor fi medii ale maximelor de 7…9 grade.

Cele mai ridicate valori nocturne se vor înregistra în jurul datei de 25 decembrie, când mediile minimelor se vor situa în jurul a 0 grade. Spre sfârșitul intervalului, valorile termice vor marca o scădere ușoară, mediile maximelor urmând a se situa, în ultimele trei zile ale intervalului, în jurul a -1 grad, iar mediile minimelor în jurul a -6 grade.

Probabilitatea pentru precipitații slabe va fi mai ridicată după data de 23 decembrie.

ANM, prognoza meteo. Cum va fi vremea de Revelion și după 1 ianuarie

Meteorologii spun că după Crăciun, spre final de an începutul de an să existe o probabilitate destul de mare să avem o pătrundere de aer mai rece dinspre partea de nord a continentului.

”Să vedem dacă acea răcire se va asocia și cu precipitații, că dacă avem doar răcire și fără precipitații, atunci nu știu cât de mult o să se simtă. Da, lumea așteaptă zăpadă într-adevăr în perioada aceasta, dar mă tem că se va întâmpla exact ca și în iernile precedente” a precizat meteorologul Mihai Timu la Antena3

”Zăpada va veni mult mai încolo, în iarnă undeva după jumătatea sa, deci după 15 ianuarie probabil 1 februarie.

Vom avea cu siguranță surprize și în martie și aprilie cum s-a întâmplat în ultimii ani adică iarna să se prelungească în primăvara asta este clar.” potrivit meteorologului ANM.

 Urmăriți știrile Botosani24.ro și pe Google News

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

Botoșani: Atelierul de Muzică Psaltică, ediția a II-a. Va fi prezent lect. univ. dr. Adrian Sîrbu, fondatorul corului psaltic „Byzantion”

Publicat

Publicitate

Săptămâna aceasta va avea loc la Botoșani un eveniment de o aleasă trăire spirituală, încununat de prezența lect. univ. dr. Adrian Sîrbu de la Universitatea Națională de Arte „George Enescu” din Iași, fondatorul și dirijorul corului psaltic „Byzantion”. Îndrăgitul profesor va oferi șansa celor prezenți, prin audiții și exemplificări, să aprofundeze câteva noțiuni legate de tehnica vocală psaltică, în cadrul Atelierului de Muzică Psaltică, ediția a II-a.

Evenimentul care se va desfășura joi, 14 noiembrie, este organizat de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Botoșani, în parteneriat cu Seminarul Teologic Liceal Ortodox „Sf. Gheorghe”, și cu Biserica „Sfântul Ioan Botezătorul”.

Atelierul de psaltică va debuta joi dimineață, la ora 8.00, cu sfânta și dumnezeiasca Liturghie, după care vor urma mai multe cursuri sub îndrumarea îndrăgitului profesor Adrian Sârbu, după care, de la ora 18.00 va începe slujba privegherii în cinstea Sfântului Paisie de la Neamț, la care botoșănenii sunt așteptați numeroși.

Publicitate

Prima ediție a Atelierului de psaltică a avut loc la Biserica Vovidenia, anul trecut și a reprezentat o adevărată oază duhovnicească pentru comunitatea ortodoxă din Botoșani.

Îndrăgitul cadru universitar a cerut  credincioșilor ,la finalul cursului de anul trecut, să se apropie de strană, unde cu smerenie și cu iubire să cânte lui Dumnezeu, pentru că acel loc nu aparține unui profesionist care primește sarcina de a da răspunsurile la slujbe, ci este locul unde poți să ajungi mai aproape de divinitate prin duhul rugăciunii, pentru că muzica psaltică unește. Nu cu cântări, cu tropare și glasuri, ci cu rugăciunea cea cu inima zdrobită și cu post, prin care și frica lui Dumnezeu în inimă se face necontenit!

„Strana nu este pentru cei inițiați, care din egoism și plafonare refuză orice colaborare și ei acolo își execută niște triluri într-un mod elitist. Dumnezeu nu vrea să executăm perfect, pe nu știu care glas, ci vrea să ne unim și să îi cântăm din inimă LUI. Și aceasta trebuie să fie prima investiție în viața unei parohii. Dacă aveți copii, ai preotului, ai psaltului, ai enoriașilor, aduceți-i la strană. Faceți repetiții cu ei, atât cât se poate. Și atunci acești copii vor trece de perioada adolescenței la strană, lângă Împărtășanie, într-un duh de echilibru, în discuții cu ceilalți tineri. Și aceștia vor fi adulții de mâine care tot pe lângă parohie vor fi”, a mai adăugat profesorul ieșean, Adrian Sîrbu.

Publicitate

Muzica bisericească este de la cel care gângurește, de la ce cel care tace și se roagă la profesionistul care conduce corul unei parohii. Toți suntem un glas: Toată suflarea să laude pe Domnul. Și tot prin muzică se transmit învățăturile de credință.

 

Publicitate

 

Citeste mai mult

Eveniment

(P) Trupa CARGO va susține un concert gratuit la Casa de Cultură a Sindicatelor Botoșani

Publicat

Publicitate

Liberalii botoșăneni organizează evenimentul “Tinerii votează! Tinerii contează!”. Pe data de 17 noiembrie la orele 18.30 trupa CARGO va susține un concert la Casa de Cultură a Sindicatelor prin care va încerca să fie vocea celor tineri care-și doresc un viitor acasă.

Alături de Cargo, președintele Consiliului Județean Botoșani, Valeriu Iftime va fi prezent pentru a ne conștientiza despre importanța implicării tinerilor pentru schimbarea în bine a meleagurilor noastre.

Intrarea va fi liberă în limita locurilor disponibile.

Publicitate

Citeste mai mult

Eveniment

BLOCADA Botoșani: Aproximativ 60 de permise de conducere și certificate de înmatriculare reținute de polițiști, weekendul trecut

Publicat

Publicitate

În ultimele 48 de ore, polițiștii botoșăneni au organizat17 acțiuni punctuale, în cadrul planului de activitate BLOCADA, acționând în sistem integrat, împreună cu jandarmii și au intervenit la aproximativ 90 evenimente, majoritatea sesizate prin apel la 112.

 

Activitățile desfășurate au avut drept scop asigurarea climatului de ordine și siguranță publică, creșterea gradului de disciplină rutieră și prevenirea și combaterea traficului și consumului de droguri sau alte substanțe interzise, în cadrul acestora fiind legitimate aproximativ 750 de persoane și controlate 570 de autovehicule.

Publicitate

 

În urma neregulilor constatate au fost aplicate 546 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 300.000 de lei. Dintre sancțiuni, cele mai multe au fost aplicate pentru abateri la regimul rutier și nerespectarea normelor de conviețuire socială.

 

Publicitate

De asemenea, au fost reținute în vederea suspendării dreptului de a conduce 44 de permise de conducere și 12 certificate de înmatriculare.

Citeste mai mult

Eveniment

Dosar penal pentru un tânăr de 31 de ani, din Copălău, care s-a urcat la volan cu toate că avea permisul suspendat

Publicat

Publicitate

Sâmbătă, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Flămânzi au organizat o acțiune pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale și pentru impunerea unui climat de ordine și siguranță rutieră, pe raza de competență.

 

În cadrul activităților desfășurate a fost surprins în flagarant delict, un tânăr de 31 de ani, din  comuna Copălău, în timp ce conducea un autoturism, pe DE 58, având exercitarea dreptului de a conduce autovehicule suspendată.

Publicitate

 

Polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere fără permis, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsuri legale.

Publicitate
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending