Connect with us

Cultura

Teatrul „Mihai Eminescu” Botoșani revine ACASĂ! Primul spectacol în premieră: INTRIGĂ ȘI IUBIRE, de F. Schiller

Publicat

Publicitate

Noua clădire a vechiului teatru se constituie într-o împlinire a dorinței botoșănenilor de a  avea un lăcaș de cultură. De aproape două sute de ani în orașul nostru se manifestă constant interesul pentru arta teatrală, de la marele moment al constituirii în ianuarie 1912 a „Societății pe acțiuni – Teatrul Eminescu” și inaugurarea clădirii din 21 decembrie 1914, până la redeschiderea Teatrului „Mihai Eminescu” de acum, observăm cu mândrie dragostea neștirbită a zecilor de generații de botoșăneni pentru cultură. Suntem siguri că aceste zile se vor constitui într-o nouă treaptă a deja bogatei istorii a vieții teatrale din orașul nostru.

ÎN BOTOȘANI SE REDESCHIDE TEATRUL!

Ne vom bucura împreună de momentul mult așteptat!

Festivitățile de deschidere se vor desfășura în zilele de 20 și 21 decembrie începând cu orele 18.00 și vor fi urmate de la ora 19.00 de premiera spectacolului „INTRIGĂ ȘI IUBIRE” de F. Schiller în regia lui Dumitru Acriș.

Biletele pentru evenimentul de inaugurare sunt puse în vânzare EXCLUSIV on-line la adresa  https://eventbook.ro/theater/bilete-intriga-si-iubire

De asemenea au fost puse în vânzare, tot online și bilete pentru următoarele reprezentații ale spectacolului „INTRIGĂ ȘI IUBIRE” de F. Schiller din datele de 11 și 12 ianuarie 2025, de la ora 19.00.

Publicitate

INTRIGĂ ȘI IUBIRE

după Friedrich Schiller

Regia și scenografia: Dumitru Acriș
Dramaturgia spectacolului: Angelina Roșca
Coregrafia: Victoria Bucun
Asistență regie: Ella Nistor

Cu: Sorin Ciofu, Silvia Luca, Gina Patrașcu-Zamfirache, Alexandru Dobynciuc, Oana-Maria Tudoran, Dana Bucătaru, Ella Nistor, Petruț Butuman, Lenuș Moraru, Răzvan Amitroaei, Lorena-Petronela Chiribuță, Irina Mititelu, Crenola Muncaciu, Silvia Răileanu, Lidia Uja, Alexandra Vicol, Cezar Amitroaei, Volin Costin, Radu Dragoș.

Această reinterpretare modernă a dramei clasice „Intrigă și iubire” a lui Friedrich Schiller este un comentariu  social  și un apel la acțiune pentru schimbare și justiție.

Spectacolul  păstrează temele centrale ale piesei, cum ar fi lupta pentru putere, corupția, inegalitatea socială și iubirea interzisă, dar le adaptează la contextul României contemporane pentru a le oferi o perspectivă proaspătă și captivantă asupra problemelor actuale ale societății.

Conflictele psihologice puternic pronunțate sunt de natură să inspire reflecție atât asupra frustrărilor și dezamăgirilor față de sistemul actual, cât și asupra relațiilor interpersonale într-un spațiu lipsit de valori morale.

ÎN BOTOȘANI SE REDESCHIDE TEATRUL!

 

Comunicat de presă

 

 

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

Meteorologii anunță temperaturi neobișnuite, perioade cu ploi sau ninsori. Vremea până la finalul anului 2024

Publicat

Publicitate

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a prezentat prognoza de vreme până la finalul anului, pe regiuni. Temperaturile cresc în următoarele zile, până la medii de 8-11 grade. Apoi vremea se răcește până la 0-5 grade.

Sunt anunțate ploi în perioada 20-21 decembrie în centru și vest, dar și de Crăciun. La munte și în nord va ninge în jurul datei de 25 decembrie.

Noi precipitații – lapoviță și ninsori sunt anunțate în 29 decembrie, în majoritatea regiunilor.

Vremea până în 29 decembrie pe regiuni – prognoza ANM pe două săptămâni

Vremea în Transilvania

Debutul primei săptămâni va aduce valori termice diurne apropiate de cele specific datei. Media maximelor va fi de 1 grad. În perioada 17-20 decembrie vor crește semnificativ până spre 6-8 grade. Însă din data de 21 decembrie va urma o răcire a vremii. Temperaturile diurne scad spre o medie de 0-2 grade.

Publicitate

În cea de-a doua săptămână, vor fi variații de la o zi la alta, media termică fiind situată în jurul valorii de 2 grade, ușor peste media multianuală a perioadei respective.

Temperaturile minime vor avea variații semnificative în prima săptămână, mediat fiind cuprinse între -3 și 2 grade, cu cele mai mari valori în zilele de 17 și 18 decembrie (medie de 2 grade).

În a doua săptămână, media minimelor va fi de -3–2 grade, mai scăzută în 23 decembrie (-7 grade).

Vor fi precipitații mixte în perioada 16-17 decembrie și în ziua de 20 decembrie. Probabilitatea de apariție a precipitațiilor se va menține ridicată și în cea de-a doua săptămână.

Vremea la munte

Media maximelor termice va crește în perioada 16-19 decembrie, de la 0 grade în prima zi, până spre 7 grade în ultima.

După aceasta, va urma o răcire bruscă, astfel încât media temperaturilor maxime va deveni negativă până la sfârșitul celei de-a doua săptămâni, cu valori ce se vor situa între -3 și 0 grade. Vor fi mai mici în perioada 21-22 decembrie, când se vor înregistra medii termice diurne în jurul a -5 grade.

Temperaturile minime vor fi negative în ambele săptămâni. Acestea vor crește destul de mult în intervalul 17-20 decembrie (medie cuprinsă între -3 și -1 grad). Vor scădea semnificativ până în 22 decembrie, când, mediat se vor înregistra -11 grade.

La începutul celei de-a doua săptămâni, mediile nocturne vor crește până spre -7–6 grade și se vor menține în jurul acestor valori până spre sfârșitul intervalului.

Vor fi precipitații mixte mai ales în intervalul 16-17 decembrie și în 20 decembrie, însă temporar vor fi precipitații și în a doua săptămână.

Vremea  în Maramureș

Debutul primei săptămâni va aduce o medie a temperaturilor din timpul zilei în jurul a 3 grade.

În intervalul 17-19 decembrie, valorile termice vor crește semnificativ, până spre 8 grade, mult peste media multianuală a perioadei pentru această regiune.

Ulterior, va urma o răcire accentuată, astfel încât media temperaturilor diurne va scădea treptat spre 2-3 grade, valori ce se vor regăsi și pe parcursul celei de-a doua săptămâni.

În cazul temperaturilor minime, se remarcă o creștere în 17 și 18 decembrie (medie de 3 grade), apoi, mediat, vor fi minime termice de -1-0 grade.

În data de 22 decembrie, minimele vor scădea semnificativ, spre o medie în jurul valorii de -5 grade, după care vor crește de la o zi la alta. În cea de-a doua săptămână va avea variații între -4 și -1 grad.

Vor fi precipitații mixte în intervalele 16-17 decembrie și 19-20 decembrie. Ulterior, probabilitatea de precipitații se va menține ridicată.

Vremea în Banat

În prima zi, valorile termice diurne se vor situa ușor peste cele specifice datei, cu o medie a maximelor în jurul a 5 grade.

Apoi vor crește semnificativ în intervalul 17-19 decembrie, spre 11-12 grade. Ulterior se va răci accentuat, astfel că media temperaturilor maxime va ajunge până în jurul valorii de 4 grade.
În a cea de-a doua săptămână vor fi variații termice între 4 și 6 grade, fiind situate ușor peste mediile multianuale ale perioadei.

Temperaturile minime vor crește în data de 17 decembrie (medie în jur de 3 grade), apoi vor varia între 0 și 2 grade, în intervalul 18-21 decembrie.

După această perioadă va urma o răcire accentuată, cu o medie a minimelor în jurul a -4 grade (22 decembrie). Apoi temperaturile din timpul nopții vor crește treptat, ajungând în cea de-a doua săptămână la valori cuprinse între -2 și 0 grade.

Vor fi mai ales ploi în perioadele 16-17 decembrie și 19-20 decembrie. Probabilitatea de apariție a precipitațiilor se va menține ridicată și în a doua săptămână.

Vremea în Crișana

La începutul intervalului, media temperaturilor maxime se va situa în jurul a 3 grade. În perioada 17-19 decembrie, valorile termice vor crește semnificativ, spre o medie a valorilor diurne de 9-11 grade, mult peste cea specifică.
După aceasta, va urma o răcire accentuată a vremii. Media temperaturilor din timpul zilei va scădea spre 2-4 grade, valori ce se vor menține și pe parcursul celei de-a doua săptămâni.

Referitor la temperaturile minime, se remarcă o creștere în data de 17 decembrie (medie de 3 grade). Apoi vor avea variații între 0 și 2 grade, în intervalul 18-21 decembrie.

În data de 22 decembrie, minimele termice vor scădea semnificativ, spre o medie în jurul a -5 grade. Apoi vor fi în creștere treptată, urmând ca în cea de-a doua săptămână să varieze între -3 și -1 grad.

Vor fi mai ales ploi în intervalele 16-17 decembrie și 19-20 decembrie, după care probabilitatea de apariție a precipitațiilor se va menține ridicată.

Vremea în Moldova

Regimul termic va fi în creștere de la o medie a maximelor în jurul a 6 grade, în prima zi, la 10-11 grade până în 19 decembrie. Apoi va urma o scădere în următoarele trei zile, spre o medie de 2-3 grade. În a doua săptămână variațiile maximelor vor fi nesemnificative și se vor menține în jurul unei medii regionale de 4 grade.

La începutul intervalului și temperaturile minime se vor situa peste mediile climatologice (în jurul a 4 grade). Apoi vor scădea spre 0-1 grad până în 21 decembrie.

Va urma o nouă scădere în 22 și 23 decembrie, spre o medie a minimelor în jurul a -4 grade. Apoi temperaturile mai cresc ușor spre -1 grad (până în 25 decembrie), valoare ce se va menține până la finalul intervalului.

Ploi pe arii mai extinse vor fi în noaptea de 20 spre 21 decembrie. În a doua săptămână de prognoză probabilitatea pentru precipitații va fi mai ridicată în intervalul 23-27 decembrie.

Vremea în Dobrogea

Regimul termic diurn va fi în creștere de la o medie în jurul a 7 grade, în prima zi a intervalului, spre o medie de 12 grade, în următoarele 4 zile.

În 21 și 22 decembrie va urma o scădere a maximelor termice spre o medie de 3 grade. Apoi se va mai încălzi până în 25 decembrie, spre o medie regională în jurul a 7 grade. Până la finalul intervalului variațiile vor fi nesemnificative.

Și minimele termice se vor situa peste mediile climatologice până în data de 20 decembrie. Vor fi de 3-4 grade, apoi vor scădea spre o medie de -3 grade în 23 decembrie. După aceasta, va urma o creștere treptată, spre 1-2 grade (26 decembrie), valori ce se vor menține până la sfârșitul intervalului de prognoză.

Vor fi precipitații în perioada 20-22 decembrie. Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi mai ridicată, din nou, între 24 și 27 decembrie.

Vremea în Muntenia
Valorile termice maxime vor crește de la o medie de 7 grade, în prima zi, spre 12-13 grade în cea de-a doua zi. Până în 20 decembrie, media regională va fi în jurul a 11 grade. Va urma o răcire în 21 și 22 decembrie când media maximelor va fi de 4-5 grade. Apoi până la finalul intervalului de prognoză va fi o creștere ușoară, media fiind de 6-7 grade.

Temperaturile minime vor oscila între medii de 0-3 grade (până în 21 decembrie). Apoi vor scădea spre 5–4 grade (în data de 23 decembrie), după care va urma o creștere spre -2–1 grad, medii ce se vor menține până la sfârșitul intervalului.

Vor fi precipitații în perioada 20-22 decembrie, apoi probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi mai ridicată între 24 și 27 decembrie.

Vremea în Oltenia

Media temperaturilor maxime va crește de la 6-7 grade, în prima zi de prognoză, spre 12-13 grade în cea de-a doua zi. Ulterior va scădea ușor în 18 și 19 decembrie spre o medie de 11 grade.

După aceasta, va continua să scadă până în jurul a 4 grade, în data de 22 decembrie.

Va urma o ușoară creștere, până spre medii de 6-7 grade (în 24 și 25 decembrie), valori ce se vor menține până la sfârșitul intervalului.

Mediile temperaturilor minime vor fi de 2-4 grade în primele două zile, apoi vor scădea spre -1 grad (în 19 și 20 decembrie), după care vor crește spre 2-3 grade (în 21 decembrie).

Va urma o scădere spre -5–4 grade până în data de 23 decembrie. Apoi media minimelor va fi în creștere spre 0 grade, până în data de 26 decembrie. Până la finalul intervalului răcirea va fi ușoară, spre o medie în jurul a -2 grade.

Vor fi precipitații între 20 și 22 decembrie, apoi probabilitatea de apariție a acestora va fi mai ridicată între 24 și 27 decembrie.

Citeste mai mult

Eveniment

Marți, se vor impune restricții de circulație pe tronsonul cuprins între intersecțiile cu străzile Manolești Deal și Sucevei

Publicat

Publicitate

Mâine, 17 decembrie 2024, de la ora 16:00, se vor impune restricții de circulație
pe tronsonul cuprins între intersecțiile cu străzile Manolești Deal și Sucevei, pentru a fi turnat stratul de uzură.
„Finalizăm această lucrare cu condiția să fie și vremea prielnică. Încercăm să producem un minim disconfort și vom asfalta din a doua parte a zilei. Apelăm la înțelegerea șoferilor pe care îi rugăm să parcheze mașinile în alte zone și să utilizeze rute alternative” a precizat primarul Cosmin Andrei.
Lucrările de asfaltare a străzii Pacea, programate inițial pentru data de 7 decembrie 2024, au fost amânate din cauza condițiilor meteo nefavorabile.
Pe porțiunea de drum menționată s-a acționat cu stratul de binder, au fost intervenții la sistemul de colectare ape pluviale și au fost amenajate trotuare.

Citeste mai mult

Eveniment

FOTO: Plutonierul Andrei Puiu, din cadrul ISU Botoșani a primit „Emblema de Onoare a Ministerului Afacerilor Interne”

Publicat

Publicitate

Plutonierul Andrei Puiu, din cadrul ISU Botoșani a primit „Emblema de Onoare a Ministerului Afacerilor Interne” pentru modul exemplar de îndeplinire a atribuțiilor de serviciu, precum și pentru merite deosebite obținute în activitatea profesională.

Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, i-a oferit distincția, astăzi, în cadru festiv. Acesta a fost felicitat și de șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, dr. Raed Arafat și de inspectorul general al IGSU, general Dan Paul Iamandi.

Pe 22 august a.c., subofițerul din Detașamentului de Pompieri Botoșani se afla la un service auto din municipiul Botoșani. Un zgomot puternic l-a oprit din ceea ce făcea. Instinctiv a luat stingatorul din mașină și a fugit spre locul unde a observat că un fum negru se ridica spre cer. A crezut că a avut loc un accident rutier sau o explozie, urmată de incendiu. Imaginile de la fața locului erau greu de privit, chiar și pentru un om călit în misiuni.

Un tânăr zăcea la pământ lângă un camion și striga disperat după ajutor. Avea răni grave la ambele picioare și traumatisme la brațe și cap, în urma exploziei ce s-a produs la anvelopa autovehiculului.

În timp ce căuta o soluție să oprească sângerarea masivă de la ambele picioare, Andrei a apelat numărul 112.

Sub privirile a zeci de oameni care urmăreau acțiunea de salvare, Andrei, ajutat de un alt bărbat, a aplicat garouri la ambele picioare.

Publicitate

A vorbit permanent cu tânărul rănit pentru ca acesta să rămână conștient, dar a fost atent și la ora la care a aplicat garoul, pentru a-i putea comunica medicului de pe ambulanța de terapie intensivă mobilă SMURD.

Citeste mai mult

Eveniment

ALERTĂ! Un bunic din municipiul Botoșani este de negăsit! Dacă îl vedeți, sunați la 112

Publicat

Publicitate

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru identificarea unui bărbat, de 73 de ani, din municipiul Botoșani. Acesta a părăsit imobilul în care se afla alături de soția sa, de pe Bulevardul George Enescu, iar pana in acest moment nu a revenit și nici nu a fost găsit de către familie.

ONOFREI MIHAI are următoarele semnalmente: 1,80 m înălțime, aproximativ 80 de kg, ochi căprui, păr cărunt.
Bărbatul purta o geacă din fâș, de culoare albastru închis, blugi de culoare neagră, pe cap avea o șapcă neagră, iar la gât purta un fular în culori negru și alb.
Acesta beneficia de însoțire permanentă.

Cetățenii care dețin informații cu privire la această persoană sunt rugați să apeleze 112 sau să se adreseze celui mai apropiat polițist!

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending