Connect with us
Publicitate

Eveniment

Sute de locuri de muncă și în această săptămână prin AJOFM Botoșani. Detalii legate de angajatori

Publicat

În această săptămână, 555 de locuri de muncă sunt la dispoziția botoșănenilor prin Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă.

Se caută medici, administratori financiari, dar și bucătari, muncitori în construcții și în domeniu confecțiilor.

Lista cu toate locurile de muncă o puteți consulta  AICI, unde găsiți și detaliile legate de angajatori.

 Urmăriți știrile Botosani24.ro și pe Google News

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Eveniment

Măsuri de ordine publică la meciul de fotbal dintre F.C. Botoșani și Rapid București

Publicat

Gruparea de Jandarmi Mobilă “Alexandru cel Bun” Bacău va asigura integrarea tuturor măsurilor de ordine și siguranță publică în municipiul Botosani, la meciul de fotbal dintre echipele F.C. Botoșani și Rapid București, partidă ce se va disputa astăzi, 2 decembrie 2023, începând cu ora 17.00, pe stadionul municipal din localitate.

În acest sens, jandarmii din cadrul Grupării Mobile Bacău și Inspectoratului Județean Botoșani, polițiști și pompieri botoșăneni, precum și agenți de securitate vor constitui un dispozitiv de ordine și siguranță publică pentru asigurarea ordinii publice în zona arenei sportive și pe traseele de deplasare a suporterilor.

Pentru a preveni introducerea în stadion a materialelor pirotehnice și a altor obiecte interzise de cadrul normativ în vigoare, vor fi adoptate măsuri suplimentare de control al autovehiculelor și persoanelor care intră în arena sportivă.

Accesul spectatorilor în stadion va începe la ora 15.00.

Pentru evitarea oricăror incidente, Gruparea de Jandarmi Mobilă Bacău transmite următoarele recomandări:
– pentru reducerea timpului de așteptare și evitarea aglomerărilor, colaborați cu personalul de ordine în momentul efectuării controlului de acces în arena sportivă;
– nu vă implicați în incidente care pot tulbura ordinea și liniștea publică și delimitați-vă de orice formă de violență, orice încălcare a legii fiind sancționată cu fermitate de către forțele de ordine;
– evitați deplasarea în grupuri mari, la sau de la arena sportivă;
– respectați locul, rândul, sectorul și tribuna, conform biletului, abonamentului sau invitației.

Pentru a evita producerea unor situații neplăcute, vă reamintim că:
– este interzis accesul în stadion cu obiecte pirotehnice și sticle de orice fel;
– este interzisă afișarea de inscripții care incită la ură națională, rasială, de clasă ori religioasă, la discriminări de orice fel și la violență.
– este interzisă staționarea spectatorilor pe coronamentul arenei sportive și pe scările de acces către scaune, pentru a nu se bloca intervenția pompierilor, în cazul producerii unor situații de urgență.
– este strict interzisă pătrunderea spectatorilor/suporterilor pe spațiul de joc, atât în timpul partidei de fotbal cât și la finalul acesteia.

Citeste mai mult

Administratie

Video: Cum a lovit Dorel în Patria Usturoiului. Diferență de nivel de 3 metri între DN 28B și casele oamenilor din Copălău

Publicat

Primăria comunei Copălău a anunțat că va da în judecată proiectantul și constructorul care au lucrat la modernizarea drumului DN 28B Botoșani – Tg. Frumos.

Dacă în multe zone din acest drum care leagă Botoșaniul de Iași și sudul țării lucrările par a fi bine făcute, în comuna Copălău, cunoscută în toată România ca fiind “Patria Usturoiului”, oamenii spun că proiectul și întreaga lucrare pare a fi făcută de către un “Dorel care abia s-a trezit din beție”.

Locuitorii din zeci de case au devenit practic prizonieri în propria ogradă după ce diferența dintre șosea și nivelul curților a ajuns în unele locuri chiar și la trei metri!

Cu siguranță această diferență de nivel realizată de un constructor de drum este un record în România, iar dacă vor să iasă din curți cu mașina, unghiul de urcare făcut la calea de acces din curți de către constructor este imposibil de urcat fără mașini cu tracțiune 4 x 4 sau șenilate. Iar dacă ambulanțele sau mașinile pompierilor ISU Botoșani ar dori să intervină la una dintre cele peste 70 de case izolate de constructor, acest lucru se va dovedi imposibil.

În plus, oamenii de plâng că, dacă pe această porțiune nu se fac întrețineri cu sare și material antiderapant pe timp de iarnă, orice mașină care circulă cu viteză ceva mai mare riscă să derapeze și să ajungă direct pe casele lor.

Mai exact, este vorba de porțiunea de la ieșirea din centrul de comună Copălău spre Cotu, unde oamenii spun că drumul a fost înălțat față de cel care a fost inițial cu aproape doi metri, iar acest lucru după ce materialul scos din vechiul drum nu a mai fost transportat în altă parte, ci s-a construit direct deasupra.

Primarul comunei Copălău, Ciprian Ivanov, ne-a spus că timp de doi ani de zile a solicitat insistent proiectantului și constructorului să refacă întregul proiect pe această porțiune de drum, însă fără rezultate.

“Au lucrat fără să colaboreze deloc cu noi. Au refuzat aproape orice discuție și așa ne-am trezit că peste 70 de case au fost complet izolate. Au distrus trotuarele în care noi investisem aproape 30 de  miliarde de lei vechi, nu mai avem acces la rețeaua de gaz și de canalizare, care sunt acoperite de drum, și nici acces la Monumentul Eroilor nu mai avem decât pe un podeț micuț. Dacă nu vă dați seama unde este, este vorba de zona în care nou organizam și Festivalul Usturoiului, care acum a devenit inaccesibilă. Nu mai avem altă soluție decât să îi dăm în judecată”, a precizat primarul comunei Copălău, Ciprian Ivanov.

Iată imaginile surprinse la fața locului:

             

Citeste mai mult

Eveniment

Nu scăpăm de ceață! Avertizarea de COD GALBEN a fost prelungită

Publicat

Meteorologii au prelungit avertizarea de COD GALBEN de ceață pentru județul Botoșani.

Pe drumurile din județul Botoșani, din această cauză, se va reduce vizibilitatea sub 200 de metri, izolat sub 50 de metri.

Pentru evitarea producerii unor evenimente rutiere, adresăm conducătorilor auto recomandarea de a adapta viteza la condițiile de drum. Circulați prudent pentru siguranța dumneavoastră și a celorlalți participanți la trafic!

Avertizarea este valabilă până la ora 13.00!

Citeste mai mult

Eveniment

Ce s-ar putea întâmpla cu SALARIUL minim de la 1 ianuarie 2024

Publicat

De la 1 ianuarie 2024, salariul minim ar putea să scadă iar peste 1,5 milioane de angajați români ar fi afectaţi. Salariul minim are o valoare brută de 3.300 lei, însă în mână angajații primesc aproximativ 2.080 lei, bani pe care statul a decis să-i majoreze la 1 octombrie, scrie Alba24.ro.

Salariul minim ar putea să scadă cu 83 de lei de la 1 ianuarie, dacă Guvernul nu prelungește facilitarea scutirii de taxe pentru 200 de lei din salariu.

Paradoxul fiscal al salariului minim” este generat de eliminarea unei facilități, introduse în 2022 și care se va aplica până în luna decembrie 2023 inclusiv.

Motivul pentru care salariul minim ar putea scădea de la 1 ianuarie a fost explicat AICI .

Cele două variante prin care poate fi evitată scăderea salariului minim

Sunt două variante care pot fi luate în calcul de Guvern pentru perioada următoare:

Una din ele ar fi să rămână păstrată această facilitate, lucru puțin probabil, pentru că Executivul trebuie să elimine treptat facilitățile fiscale, potrivit angajamentelor din PNRR (planul național de redresare și reziliență).

O a doua variantă este aceea să demareze o nouă rundă de negocieri cu sindicatele, cu patronatele, astfel încât să fie majorat din nou salariul minim, pentru ca angajații să nu piardă 83 de lei din majorarea pe care au primit-o la 1 octombrie.

Schimbare de la 1 ianuarie: angajații plătiți cu salariul minim timp de doi ani beneficiază de majorare

De asemenea, apare o altă schimbare de la 1 ianuarie 2024: angajații care timp de doi ani au fost plătiți cu salariul minim pe economie trebuie să beneficieze de o majorare.

Se întâmplă acest lucru pentru că legea care este în vigoare spune că un angajator poate să ofere salariul minim pe economia aceluiași angajat doar pe durata a doi ani.

În România sunt aproximativ 1,5 milioane de angajați care sunt plătiți cu salariul minim pe economie.

Acest salariu are o valoare brută de 3.300 lei, însă în mână angajații primesc aproximativ 2.080 lei.

Variante de calcul pentru salariul minim

Salariul minim brut: 3.300 lei brut

– 200 de lei scutiți de taxe
– Salariul minim net: 2.079 lei, în prezent

Salariul minim posibil, din 1 ianuarie 2024

Salariul minim brut: 3.300 lei brut

Salariul minim net: 1.996 lei (pentru că este eliminată facilitatea scutirii de taxe)

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Trending