Connect with us
Publicitate

Eveniment

Stimulente pentru angajarea elevilor şi studenţilor pe perioada vacanţei de vară

Publicat

Publicitate

Angajatorii că pot beneficia de un stimulent financiar lunar egal cu 50% din valoarea indicatorului social de referință (ISR) al asigurărilor pentru șomaj și stimulării ocupării forței de muncă (valoarea ISR, actualizată în 2022 este de 525,5 lei), informează alba24.ro.

Angajarea elevilor şi studenţilor se poate realiza pe perioada vacanţelor, iar stimulentul financiar se poate acorda pentru o perioadă de maximum 60 de zile lucrătoare într-un an calendaristic, pentru fiecare elev şi student pentru care s-a încheiat contract individual de muncă.

Diferenţa dintre stimulentul lunar acordat şi salariul realizat se suportă de către angajator din fonduri proprii.

Beneficiază de stimulentul financiar lunar prevăzut mai sus angajatorii care încadrează în muncă elevi şi studenţi în baza:

  • unui contract individual de muncă pe durată determinată, egală sau mai mică decât durata vacanţei, încheiat în condiţiile legii, cu normă întreagă sau, după caz, cu timp parţial;
  • unui contract de muncă temporară, numai dacă durata misiunii de muncă temporară este egală sau mai mică decât durata vacanţei.

În cazul tinerilor în vârstă de până la 18 ani, contractul individual de muncă încheiat cu durata timpului de muncă de 6 ore pe zi şi de 30 de ore pe săptămână se consideră încheiat cu normă întreagă.

Pentru a beneficia de acordarea stimulentului financiar, angajatorii trebuie să încheie o convenţie cu agenţia pentru ocuparea forţei de muncă judeţeană, în termen de 30 de zile de la data angajării elevilor şi studenţilor.

Publicitate

Nu beneficiază de stimulentul financiar:

  • angajatorii care încadrează în muncă elevi şi studenţi anterior datei de începere a vacanţei stabilite potrivit legii, pentru elevii şi studenţii respectivi;
  • angajatorii care au beneficiat, pentru elevii şi studenţii respectivi, de stimulentul financiar prevăzut în lege pentru o perioadă de 60 de zile lucrătoare în cursul anului calendaristic.

Pentru obținerea de informații suplimentare, angajatorii interesaţi se pot adresa agenţiilor judeţene pentru ocuparea forţei de muncă, ale căror date de contact sunt disponibile pe site-ul www.anofm.ro.

 Urmăriți știrile Botosani24.ro și pe Google News

Publicitate

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

Decizie: AUTOSTRADA care unește Moldova de Transilvania se pregătește să treacă Carpații. Se lansează licitațiile

Publicat

Publicitate

Consiliul de Administrație al CNIR a anunțat că a aprobat astăzi lansarea licitațiilor pentru loturile montane ale Autostrăzii ,,Unirii” – A 8, respectiv pe secțiunea Sărățeni-Pipirig, practic cea mai “grea” secțiune a autostradăzii care unește Moldova de Transilvania.

Consiliul de Administrație al Companiei Naționale de Investiții Rutiere a aprobat, marți, 1 octombrie, lansarea licitațiilor pentru proiectarea și execuția celor patru loturi montane ale Autostrăzii ,,Unirii” –A 8, secțiunea Sărățeni-Pipirig, cu o lungime totală de 116 km.

Cele patru loturi sunt :

  1. Lotul 1 C Sărățeni-Joseni (32,4 km.)
  2. Lotul 1 D Joseni-Ditrău (14,4 km.)
  3. Lotul 2 A Dirău-Grințieș (37,9 km.)
  4. Lotul 2 B Grințieș-Pipirig (31,5 km.)

Pe traseul celor patru loturi din județele Mureș, Harghita și Neamț sunt prevăzute 38 de tuneluri și 183 de poduri, pasaje și viaducte.

Termenele de realizare sunt de 54 luni (14 luni proiectare și 40 luni execuție) pentru loturile 1 C, 2 A și 2 B, iar pentru Lotul 1 D de 34 de luni (10 luni proiectare și 24 execuție).

“Astăzi am susținut prima ședință în noua calitate de președinte al Consiliului de Administrație CNIR – Compania Națională de Investiții Rutiere.  Din această calitate am propus pe ordinea de zi, printre celelalte puncte și “Aprobarea necesității și oportunității procedurilor de achiziție publică în vederea încheierii contractului de proiectare și execuție lucrări pentru obiectivul de investiții autostrada Unirii-A8, Tg.Mureș-Tg.Neamt, loturile Sărățeni-Joseni, Joseni-Ditrau, Ditrău-Grinties, Grințieș-Pipirig”, proiecte votate și aprobate de CA CNIR! Le mulțumesc colegilor din CA pentru celeritate și modul profesionist în care au abordat temele ședinței de astăzi! Apreciez munca celor din executiv si a echipei tehnice CNIR, care au reușit într-un timp scurt să pună la dispoziție documentația cu privire la aceste proiecte dezbătute astăzi în CA!”, a transmis președintele Consiliului de Administrație CNIR – Compania Națională de Investiții Rutiere, Cătălin Urtoi.

Publicitate

Finanțarea este asigurată din fonduri europene nerambursabile, Programul Transport (2021-2027).

Citeste mai mult

Economie

Trecerea României la moneda EURO, un obiectiv tot mai îndepărtat. Isărescu este tot mai pesimist

Publicat

Publicitate

Banca Naţională a României nu consideră că obiectivul de trecere la zona euro este fezabil în acest moment, a declarat marţi guvernatorul BNR, Mugur Isărescu.

“Banca Naţională nu consideră că în momentul actual obiectivul de a trece la zona euro este fezabil într-o anumită perspectivă, pentru că totul depinde de maniera în care ţara va reuşi cu politici corecte, consistente, să reducă deficitul public spre 3%. Dacă asta se poate face în patru ani, în cinci ani, în şapte ani, probabil că atunci vom avea şi o trecere la euro, nu mai devreme. Lucrurile sunt legate”, a afirmat Mugur Isărescu, la audierile din Comisiile reunite de buget-finanţe ale Parlamentului.

Potrivit acestuia, o ţară precum România nu îşi poate îndeplini obiectivele – autostrăzi, investiţii – cu venituri bugetare mai mici de 30% din PIB decât prin lichidarea evaziunii şi reducerea pe cât posibil a facilităţilor fiscale, dar şi prin voinţă politică.

“Nu văd cum s-ar putea reduce deficitul adus în norme europene sub 3% altfel decât prin combinaţia de măsuri pe o parte de cheltuieli şi pe o parte de venituri. Numai pe partea de cheltuieli rezonabil, oricine are posibilitatea să se uite la cifre, să facă nişte calcule, este imposibil. (…) Nu găsiţi ţară europeană, cu excepţia Irlandei, care e un caz cu totul specific, unde veniturile bugetare să fie sub 30%. (…) Nu văd modelul în care aceasta ţară, care trebuie să mai facă şi autostrăzi şi investiţii şi aşa mai departe, poate să-şi găsească echilibrul cu venituri bugetare mai mici de 30%. Şi atunci trebuie crescute aceste venituri, pentru ca deficitul să se restrângă. Şi cum se pot face: unu – lichidarea evaziunii, doi – reducerea pe cât posibil a facilităţilor fiscale. (…) Reducerea pe cât posibil a favoritismelor, a normelor, portiţelor prin care se acordă facilităţi fiscale. Şi ultima – trebuie hotărât legat de impozitare. Nu există să zic o imposibilitate aici. (…) Fondul Monetar o să vină din nou şi o să ne pretindă. Nu suntem în situaţia de a face un acord cu FMI, n-avem câtuşi de puţin, datoria publică este sub 60%, deci acesta nu este o necesitate. Dar să facem reforma fiscală ca să ne creadă pieţele şi să se reducă costurile şi să se reducă costurile finanţării, asta da”, a explicat Mugur Isărescu.

El a adăugat că măsuri şi variante de măsuri există, se pot concepe. “E vorba de voinţă politică, de o decizie care categoric nu poate să fie luată într-un an electoral”, a punctat oficialul BNR.

Isărescu consideră, pe de altă parte, că firmele cu capital străin ar trebui finanţate din ţară, prin bănci, pentru a nu se mai împrumuta din exterior, adăugând că se vede în datoria externă privată a României faptul că Dacia se împrumută parţial prin Renault.

Publicitate

Citeste mai mult

Eveniment

Încă un pas în implementarea proiectului privind reabilitarea, modernizarea și extinderea Stadionului Municipal

Publicat

Publicitate

Coordonată de primarul Cosmin Andrei, o delegație a municipalității a participat astăzi la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA), la o ședință pre – CTE (Consiliul Tehnico – Economic).
„Următoarea etapă este avizarea în CTE al MDLPA. Din acest punct până la semnarea contractului de finanțare nu va mai fi decât un pas. Ulterior, Compania Națională de Investiții va putea lansa în licitație publică execuția lucrărilor”,
a specificat primarul municipiului Botoșani, Cosmin Andrei.
În valoare de aproximativ 160 milioane de lei, proiectul prevede, printre altele, amenajarea unui stadion cu tribune acoperite, cu o vizibilitate optimă și cu o capacitate de 10 – 12.000 de locuri pe scaune.
Pentru spectatori se vor asigura condiții de confort și facilități pentru persoanele cu dizabilități.
Se va urmări clasificarea ca stadion tip arenă sau stadion, cu capacitatea mijlocie de locuri și de categoria I – nivel internațional de competiție conform regulamentului Federației Române de Fotbal referitoare la criteriile de omologare, respectiv stadion de categoria 4 conform regulamentului U.E.F.A.
Pe lângă cele sportive, stadionul va mai avea ca destinații:
– săli de antrenament și recuperare pentru sportivi și terți
– spații pentru administrare-servicii (birouri)
– spații comerciale și de alimentație publică
– parcaje subterane pentru evenimentele sportive și pentru locuitorii zonei
Prin dotările și amenajările realizate, complexul sportiv va putea găzdui și alte evenimente culturale sau sociale (concerte, conferințe, întruniri) ori cu caracter comercial (târguri, expoziții).
În cadrul spațiilor comerciale auxiliare, pot fi amenajate magazine de articole sportive purtând însemne ale clubului.
Stadionul Municipal Botoșani a fost construit în două etape majore, astfel: în perioada 1970-1980 tribunele A(est) și B(vest) și în anii 1980-1990 peluzele C(sud) și D(nord). Actualul stadion are o capacitate de 7.600 de locuri.

Citeste mai mult

Eveniment

Poliţiştii botoşăneni alături de elevii Liceului Teoretic „Doctor Mihai Ciucă” Săveni pentru prevenirea victimizării acestora

Publicat

Publicitate

In data de 27 septembrie a.c.,  poliţiştii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității Botoşani au derulat împreună cu elevii din clasele de liceu ale Liceului Teoretic „Doctor Mihai Ciucă” Săveni o serie de activităţi  de informare pe diferite teme : prevenirea victimizării prin infracţiuni informatice precum și prevenirea victimizării prin consum/trafic de droguri.

Siguranţa pe Internet a fost un subiect dezbătut de poliţişti cu cei peste 150 de elevi prezenți în cadrul activității. Recomandările generale privesc protejarea datelor personale, protejarea parolei, evitarea întâlnirilor cu persoane cunoscute pe internet sau anunţarea părinţilor despre intenţia unor astfel de întâlniri, selectarea atentă a imaginilor pe care le postează pe internet, respingerea unor contacte „agresive” venite din partea altor persoane şi anunţarea acestor incidente.

De asemenea, elevii au primit informaţii privind legislaţia în vigoare în domeniul consumului şi traficului de droguri, exemple de situaţii în care tinerii au fost implicați în fapte de consum și trafic de droguri, precum şi consecinţele legale ale acţiunilor acestora

Prevenirea victimizării minorilor şi a infracţiunilor informatice reprezintă priorităţi ale Poliției Române pentru anul 2024, copiii și tinerii reprezentând unul din grupurile țintă ale activităților preventive.

Activităţi similare vor avea loc şi la nivelul altor unităţi şcolare din judeţ.

 

Publicitate

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending