Connect with us
Publicitate

Administratie

Start pentru licitația întregii Autostrăzi Pașcani – Suceava

Publicat

Publicitate

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a transmis luni la Agenţia Naţională pentru Achiziţii Publice (ANAP), pentru validare, documentaţia de atribuire a contractului necesar proiectării şi execuţiei Lotului 2 (28,97 km) al Autostrăzii Paşcani-Suceava, a anunţat pe Facebook ministrul transporturilor, Sorin Grindeanu.

Documentaţia pentru primul lot a fost transmisă vineri, 12 iulie, la ANAP ceea ce înseamnă, potrivit şefului de la Transporturi, “start pentru licitaţia întregii Autostrăzi Paşcani- Suceava (61,97 km)”.

“Contractul are o durată maximă de 30 de luni (6 luni proiectare şi 24 de luni execuţie) şi prevede inclusiv construcţia unui pod şi a unui pasaj de o complexitate tehnică ridicată, a unui drum de legătură (5,2 km) cu Aeroportul Internaţional Suceava, dar şi a trei noduri rutiere”, a mai scris Grindeanu pe reţeaua de socializare.

Este vorba despre podul peste Râul Siret şi DJ208C (845,10 m), un pasaj peste CF511 (625,10 m), Nodul Roşcani, care va asigura conexiunea cu Lotul 1 (33 km), pentru care documentaţia a fost transmisă spre validare la ANAP la sfârşitul săptămânii trecute, Nodul rutier Dumbrăveni, la intersecţia cu DJ208B (Vereşti – Dumbrăveni) şi Nodul rutier din proximitatea Aeroportului Internaţional Suceava care va asigura atât legătura cu aeroportul, cât şi cu DN29.

“Tot în cadrul acestui contract, trebuie să fie construite două parcări de scurtă durată şi două Spaţii de Servicii, în care vor fi montate 8 staţii de încărcare pentru autoturismele electrice. Contractul (finanţat prin PT) va fi lansat în licitaţie după validarea documentaţiei de atribuire, moment în care se va stabili şi data limită pentru depunerea ofertelor”, a punctat ministrul Transporturilor. AGERPRES

Publicitate

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

Femeie care vindea țigări de contrabandă, în Piața Centrală a municipiului Botoșani, amendată aspru de jandarmi

Publicat

Publicitate

O femeie a fost amendată de jandarmi ieri după-amiază cu 20000 de lei pentru nerespectarea legislației privind regimul produselor accizabile.
Pe lângă sancțiunea primită, vânzătoarea de țigari de contrabandă din Piața Centrală a municipiului Botoșani a rămas și fără cele 90 de pachete de țigarete găsite de jandarmi asupra sa.

În urmă cu trei luni, femeia a mai fost depistată de jandarmi în aceeași ipostază, la data respectivă fiindu-i confiscate aproximativ 50 de pachete de țigări.
Conform prevederilor Codului Fiscal, deținerea în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a unei cantități mai mici de 10000 de țigarete, fără a fi marcate, constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 20000 de lei la 100000 de lei, precum și cu confiscarea pachetelor de țigări.
De asemenea, săvârșirea de mai multe ori, în decursul unui an calendaristic, a acestei fapte constituie infracțiune, dacă prin cumulare se depășește limita cantitativă de 10000 de țigarete, pedeapsa prevăzută de Codul Fiscal pentru această faptă fiind închisoarea de la 2 ani la 7 ani.
Nu doar cei care dețin sau comercializează o cantitate mai mică de 10000 de țigarete fără a fi marcate, marcate necorespunzător ori cu marcaj fals pot fi sancționați, ci și persoanele care dețin sau comercializează produse accizabile supuse marcării sub limita a 400 de țigări de foi de 3 grame, 200 de țigări de foi mai mari de 3 grame, 1 kg de tutun de fumat, 40 de litri de alcool etilic, 200 de litri de băuturi spirtoase, 300 de litri de produse intermediare sau 300 de litri de băuturi fermentate, altele decât bere și vinuri.

Citeste mai mult

Eveniment

Lângă noi: Pompierii, chemați să evacueze 200 de lilieci din incinta Spitalului „Sf. Spiridon” din Iași

Publicat

Publicitate

Angajaţii Inspectoratului Situaţii de Urgenţă (ISU) Iaşi au fost solicitaţi să intervină la Spitalul “Sf. Spiridon”, după ce pe casa scării uneia dintre clinicile unităţii medicale au fost observaţi zeci de lilieci.

Purtătorul de cuvânt al ISU Iaşi, Georgică Onofreiasa, a declarat că în timpul intervenţiei, făcută în prezenţa unui biolog, au fost prinşi 200 de lilieci. Ulterior, mamiferele au fost predate specialistului pentru a fi eliberate în natură.

“În urma unui apel de la Spitalul Clinic de Urgenţă “Sf. Spiridon” Iaşi, forţe şi mijloace de intervenţie din cadrul Detaşamentului 1 de Pompieri Iaşi s-au deplasat la locul solicitării, Secţia de Cardiologie. Pe casa scării se aflau foarte mulţi lilieci. Colegii din dispeceratul integrat ISU-SMURD SAJ-Iaşi au sunat o persoană abilitată în domeniu, un biolog. Dumnealui s-a prezentat imediat la locul solicitării, iar echipajul de intervenţie a trecut la prinderea liliecilor, aproximativ 200 de mamifere. Mamiferele au fost predate specialistului, urmând să fie eliberate în mediul lor natural. Misiunea de căutare-salvare a continuat, dar nu au fost găsite alte mamifere”, a spus Onofreiasa. AGERPRES

Citeste mai mult

Eveniment

Un bărbat în vârstă de 54 de ani din judeţul Suceava a fost găsit împuşcat în cap într-un poligon din judeţul Botoşani

Publicat

Publicitate

Un bărbat în vârstă de 54 de ani din judeţul Suceava a fost găsit împuşcat în cap într-un poligon din judeţul Botoşani, a declarat, miercuri, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Botoşani, Delia Nenişcu.

Potrivit sursei citate, poligonul se află pe raza comunei Vlădeni şi aparţine unei firme private.

“Am fost sesizaţi prin apel 112 cu privire la faptul că într-un poligon privat, din comuna Vlădeni, o persoană s-a împuşcat în cap. Poliţiştii care s-au deplasat la faţa locului au stabilit că cele sesizate se confirmă. A fost, de asemenea, stabilită identitatea victimei, este vorba despre un bărbat de 54 de ani, din judeţul Suceava”, a precizat oficialul IPJ.

Bărbatul se afla în poligon pentru a efectua o şedinţă de tragere de agrement. AGERPRES

Citeste mai mult

Eveniment

Botoșani: Un polițist de frontieră de la PTF Rădăuți-Prut a refuzat 200 euro mită. Momentul a fost surprins cu bodycam

Publicat

Publicitate

În urma unui denunţ formulat de un poliţist de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Rădăuți-Prut, ofițerii Serviciului Județean Anticorupție Botoșani, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoșani, efectuează cercetări cu privire la infracţiunea de dare de mită, săvârşită de un cetăţean român, care a  încercat să ofere suma de 200 de euro, pentru a nu fi luată măsura legală de nepermiterea intrării în România a autoturismului cu care acesta se deplasa, deoarece inspecția tehnică periodică este expirată.

 

În data de 03 septembrie a.c., în jurul orei 12.10, în Punctul de Trecere a Frontierei Rădăuți-Prut – I.T.P.F. Iaşi, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei, la volanul unui autoturism înmatriculat în Italia un cetățean albanez, însoțit de un pasager, un cetăţean român în vârstă de 30 de ani.

La controlul de frontieră, polițiștii de frontieră i-au adus la cunoștință conducătorului auto faptul că inspecția tehnică periodică este expirată și nu poate fi permisă intrarea în România a mijlocului de transport.

În momentul următor, pasagerul a coborât și a înmânat poliţistului de frontieră o poliță de asigurare în filele căreia erau două bancnote de câte 100 de euro.

Întrebat despre suma de bani, bărbatul a declarat că aceasta este pentru a nu fi luată măsura nepermiterii intrării în România.

Publicitate

Poliţistul de frontieră a refuzat categoric suma de bani oferită şi i-a adus la cunoştinţă bărbatului că fapta sa constituie infracţiunea de dare de mită.

Deoarece persoana în cauză a insistat ca poliţistul de frontieră să primească suma de bani oferită, colegul nostru a informat şefii ierarhici despre situaţia creată şi au fost anunţate autorităţile abilitate din cadrul Serviciului Judeţean Anticorupţie Botoșani, care s-au prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Rădăuți-Prut pentru luarea măsurilor legale.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de dare de mită.

Publicitate

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending