Connect with us
Publicitate

Actualitate

Sfântul Proroc Daniel și Sfinții trei tineri: Anania, Azaria și Misail

Publicat

Sf. Daniel este considerat a fi ocrotitorul celor care au emigrat sau au fost duşi în exil.

Sfântul Proroc Daniel s-a născut din seminția lui Iuda, seminție împărătească. A trăit cu 460 de ani înainte de Hristos. Când Ierusalimul a fost cucerit de împăratul babilonean Nabucodonosor, Daniel și tinerii Anania, Azaria și Misail au fost luați robi. Datorită înțelepciunii sale, Daniel este chemat de către Nabucodonosor la palatul sau, împreună cu cei trei tineri. Refuză să se hrănească din bucatele împăratului și îi descoperă acestuia că printr-o altă hrană (doar semințe și apa) se pot arăta mai frumoși la chip decât cei ce se hrăneau din masa împăratului. A tâlcuit visele lui Nabucodonosor, vise pe care niciun vrăjitor de la palatul acestuia nu a reușit să le explice. Pentru că nu s-au închinat unei statui a împăratului, cei trei tineri au fost aruncați într-un cuptor încins. Datorită credinței lor, Dumnezeu va preface focul în rouă. Motivul pentru care nu a fost aruncat și Daniel a fost acela că el primise numele Baltazar de la Asfanez, conducătorul eunucilor de la palatul lui Nabucodonosor, iar la babilonieni numele acesta era de o mare cinste, căci era nume de dumnezeu. Refuză să se închine idolilor și este aruncat într-o groapă cu lei, în vremea împăratului Darie, din care va ieși nevătămat.

 

În urma acestei minuni, împăratul Darie a scris la toate popoarele: „Pacea voastră să se înmulțească. De mine s-a dat această poruncă în tot pământul împărăției mele, că fiecare să se cutremure și să se teamă de Dumnezeul lui Daniil, pentru că Acela este Dumnezeul cel viu, Care este în veci și împărăția Lui nu se va strică și stăpânirea Lui îndelung stăpânește, sprijinește și izbăvește. Apoi face semne și minuni în cer și pe pământ, căci a izbăvit pe Daniel din gurile leilor”. Mai târziu va fi aruncat pentru a doua oară într-o groapă cu lei din cauza credinței în Dumnezeu, dar și de această dată va ieși nevătămat.

Când împăratul Cirus le-a permis evreilor să se întoarcă în țara lor de origine, Daniel a rămas în continuare cu persoanele care nu s-au mai întors. Astfel, Daniel devine ocrotitorul celor care au emigrat sau au fost duși în exil. Daniel și cei trei tineri au murit în vremea împăratului Atic. Din Sinaxar aflăm că la Învierea lui Hristos, au înviat și aceștia și s-au arătat multora.

Sfinții Părinți au rânduit că pomenirea lor să fie făcută cu șapte zile înainte de nașterea Mântuitorului, pe motiv că aceștia erau din seminția Iudeii, din care și Mântuitorul nostru Își trage neamul după trup. Daniel însemna, în evreiește, „Dumnezeu este judecătorul meu“. Sfântul Proroc Daniel se număra între cei patru mari Proroci ai Vechiului Testament, împreună cu Sfinții Isaia, Ieremia și lezechiel.

 

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Administratie

Verginel Gireadă, la București pentru investiții. Întâlnire cu ministrul Grindeanu pentru două benzi pe sens pe DN 29 B

Publicat

Primarul comunei Mihai Eminescu, Verginel Gireadă, a ajuns din nou la București pentru investițiile din comună și a avut chiar o întâlnire cu ministrul Grindeanu pentru înființarea a două benzi pe sens pe DN 29 B, un drum care străbate localitatea Catamaresti-Deal din această comună, și care se va dovedi în viitor de o importanță strategică pentru județul Botoșani.

“În calitate de primar al comunei Mihai Eminescu, pe care o reprezint cu mândrie, am obligația de a mă asigura și de a depune diligențele necesare pentru ca toate proiectele pe care le promovăm în vederea dezvoltării comunității, să fie realizate cu succes.

În acest sens, zilele acestea, împreună cu  deputatul P.S.D.  Marius Constantin Budai, am avut o întâlnire cu Ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Sorin Grindeanu, în cadrul căreia am susținut necesitatea urgentării realizării investiției de modernizare a Drumului Național 29 B, care străbate localitatea Catamaresti-Deal, prin înființarea a două benzi de circulație pe fiecare sens”, a transmis Primarul comunei Mihai Eminescu, Verginel Gireadă.

Totodată însă, liderul administrație publice din comuna Mihai Eminescu a explicat că pentru a consolida strategia de dezvoltare a județului Botoșani și, implicit a comunităților aparținătoare, împreună cu primarul orașului Bucecea, Angel Gheorghiu,  a avut o întâlnire la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației cu Secretarul de Stat – Alexandru Stoica.

“Pe parcursul întâlnirii am discutat implicit despre proiectele  mari de investiții pe care, atât  primăria comunei Mihai Eminescu, cât și Primăria orașului Bucecea,  urmează să le implementeze  prin Ministerul Dezvoltării, respectiv:

-Extinderea sistemului de distribuție gaze naturale în localitățile din cadrul comunei Mihai Eminescu;

-Extinderea rețelei de gaz în localitatea Călinești – orașul Bucecea;

-Construire bloc de locuințe sociale și de necesitate în localitatea Cervicești, comuna Mihai Eminescu”, a mai adăugat primarul comunei Mihai Eminescu, Verginel Gireadă .

Citeste mai mult

Eveniment

Ce modificări propune Noul Cod Rutier în 2024: Nou indicator, obligații polițiști și retestare la 15 minute pentru alcoolemie

Publicat

Noi modificări aduse la Codul Rutier de o ordonanță de urgență publicată în dezbatere publică. Acestea includ retestarea la intervale de 15 minute pentru alcoolemie mică conform Noului Cod Rutier 2024, introducerea unui nou indicator și stabilirea de obligații noi pentru polițiști, relatează alba24.ro. Și acestea sunt doar câteva dintre punctele cheie ale noilor reglementări.

Textul complet al ordonanței (cu toate măsurile suplimentare) poate fi consultat AICI.

Retestare la 15 minute, dacă alcoolemia este mai mică de 0,10 mg/l

În situația în care polițiștii testează un șofer și constată că alcoolemia este redusă, sub 0,10 mg/l, aceștia trebuie să îl anunțe pe șoferul în cauză poate solicita o retestare după 15 minute de la prima.

Atenție, retestarea nu se face mai târziu de 20 de minute de la prima testare.

Citește și: Câți kilometri de drum județean au fost modernizați la Botoșani în ultimii trei ani. Pare ireal, dar chiar așa este

În cazul în care rezultatul celui de-al doilea test este negativ, atunci șoferul nu va fi sancționat.

Potrivit notei de fundamentare, acest lucru ar fi necesar pentru că unele alimente, consumate recent de șofer, pot distorsiona măsurătoarea alcoolemiei.

Polițiștii, obligați să testeze șoferii care au în mașină sticle de băutură

Polițiștii rutieri vor fi obligați să testeze șoferii și motocicliștii pentru consum de droguri și alcool dacă în mașină observă recipiente care conțin băuturi alcoolice și urme de consum sau substanțe psiho active.

Totodată, Noul Cod Rutier 2024 propune și posibilitatea aplicării unor amenzi de circulație pe baza înregistrăzilor video de pe camerele de bord ale mașinilor sau alte camere de supraveghere.

Noul Cod Rutier 2024: se introduce un nou indicator

Șoferii vor putea observa și un nou indicator de circulație pe drumurile de mare viteză: autostrăzi și drumuri exptres.

Este vorba despre un indicator care indică distanța minimă de siguranță, care trebuie păstrată între două vehicule.

Noul Cod Rutier: Ordonanța de Urgență mai propune ca  analiza probelor biologice să fie efectuată și în laboratoarele specializate din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, acreditate pentru aceste scopuri, sau în unitățile publice de asistență medicală autorizate și acreditate în acest sens.

Asta pentru a evita aglomerarea Institutului de Medicină Legală și sosirea cu întârziere a rezultatelor la probe.

Citeste mai mult

Eveniment

Câți kilometri de drum județean au fost modernizați la Botoșani în ultimii trei ani. Pare ireal, dar chiar așa este

Publicat

În județul Botoșani au fost modernizați și reabilitați în ultimi trei ani mai mulți kilometri de drum județean decât s-au reabilitat sau modernizat în aproape toți ultimii 30 de ani. La baza acestor lucrări au stat programele finanțate la nivel național de statul român dar în primul rând cele finanțate de către Uniunea Europeană.

Deși la conducerea județului au fost în ultimii 34 de ani destul de mulți bărbați care s-au declarat puși pe treabă, practic, dezvoltarea infrastructurii rutiere județene a cunoscut cel mai amplu proces de dezvoltare din ultimii 30 de ani abia în mandatul actualului președinte al Consiliului Județean Botoșani, Doina Elena Federovici.

Din 2021 și până în prezent, nu mai puțin de o treime din drumurile județene au fost modernizate sau reabilitate, mai exact 210 kilometri din cei 652 ai județului.

“Consiliul Județean Botoșani este singurul din Regiunea de Nord-Est care a finalizat Drumul Strategic și a atras toți banii europeni. De asemenea, în acest mandat am asfaltat sectorul Prăjeni – Plugari, care asigură o alternativă mai rapidă drumului național spre Iași, am modernizat Drumul Mănăstirilor și toate celelalte sectoare finanțate prin PNDL 2. În prezent, se lucrează la modernizarea celor cinci sectoare de drum județean, pentru care s-au obținut finanțări prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”.

Avem proiecte și pentru alte sectoare de drum, precum #Mileanca – #Codreni – #Coțușca, care se află în licitație, dar și Drumul Vămii pentru care avem Proiectul Tehnic gata și așteptăm ca ADR Nord-Est să dea drumul la linia de finanțare pentru a putea demara licitația de pentru execuția lucrărilor. Sunt și alte proiecte de viitor pe care sunt convinsă că senatorul Lucian Trufin, viitorul președinte al Consiliului Județean Botoșani, are capacitatea și puterea de a le implementa cu succes, și de a gândi noi proiecte pentru dezvoltarea județului”, a transmis președinte al Consiliului Județean Botoșani, Doina Elena Federovici.

Citeste mai mult

Eveniment

Nou val de praf saharian deasupra României. Unde va putea fi observat. Anunțul meteorologilor

Publicat

Un al doilea val de praf saharian se propagă deasupra teritoriului României. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) informează că praful se va depune în zonele unde sunt așteptate ploi, relatează alba24.ro.

”În perioada 16 aprilie ora 12.00 – 18 aprilie ora 00.00, circulația aerului, predominant sud-vestică, va favoriza avansul dinspre nordul Africii a unei mase de aer încărcate cu particule de praf de origine sahariană, către sud-estul Europei.

Această masă de aer va ajunge deasupra României pe parcursul zilei de marți (16 aprilie).

Depunerile de praf vor putea fi observate în zonele și în intervalele în care va ploua.

În noaptea de miercuri spre joi masa de aer încărcată cu particule de praf se va deplasa spre Marea Neagră și Ucraina”, anunță ANM.

Unde vor fi ploi

Județul Botoșani și alte 23 de zone din țară intră de marți, 16 aprilie, ora 14.00, sub atenționare Cod Galben de furtuni și averse. Izolat vor fi vijelii și grindină.

Va ploua și vor fi condiții de instabilitate atmosferică și în alte județe, până joi, 18 aprilie, ora 20.00. La munte, la altitudini mari, va fi lapoviță și ninsoare.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate
Publicitate

Trending