Connect with us

Cultura

„Sfântă-i sara de Crăciun”. Botoșănenii sunt așteptați, joi, la Festivalul interjudețean de colinde organizat la Vorona

Publicat

Publicitate

Primăria Comunei Vorona în colaborare cu Liceul Tehnologic „Ştefan cel Mare șl Sfânt” Vorona, organizează joi, 19 decembrie 2024, de la ora 16:00, Festivalul interjudețean de colinde „Sfântă-i sara de Crăciun”, ediţia a IX-a.

Evenimentul va avea loc în sala Centrului Cultural „Mihai Eminescu” Vorona si va avea un caracter caritabil pentru a ajuta 14 familii nevoiașe din comună.

Anul acesta vor fi invitați speciali din județele Maramureș și Suceava.

Participă grupuri de colindători din localitățile: Vorona, Tudora, Corni, Vlădeni și Dersca.

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

Dosar penal pentru un tânăr din Trușești, care s-a urcat la volan dar a „uitat” că nu are permis

Publicat

Publicitate

Marți, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 10 Ștefănești au oprit pentru control, pe drumul comunal, din  comuna Santa Mare, un autoturism condus de un tânăr, de 23 de ani, din comuna Trușești.

 

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că acesta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

 

Polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii

Polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere fără permis.

Publicitate

Citeste mai mult

Eveniment

Șofer, pericol public! Conducători auto din Dorohoi depistați beți la volan

Publicat

Publicitate

Marți, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Dorohoi – Biroul Rutier au fost sesizați cu privire la faptul că un autoturism a luat foc în trafic. A fost solicitată și intervenția pompierilor care au lichidat incendiul.

 

În urma deplasării la fața locului a fost stabilită identitatea conducătorului auto, în persoana un tânăr, de 22 de ani, din județul Suceava. Întrucât acesta emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest, valoarea rezultată fiind de 0,52 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, tânărul a fost condus la o unitate spitalicească pentru recoltarea de probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

 

Polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

 

Publicitate

        

La data de 17 decembrie 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 5 Mihăileni au oprit pentru control, pe drumul județean D.J. 291 B, în comuna Dersca, un autoturism condus de un bărbat, de 39 de ani, din din aceeași localitate.

 

În urma testării cu aparatul etilotest, valoarea rezultată a fost de 0,46 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, acesta a fost condus la o unitate spitalicească pentru recoltarea de probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

 

Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

Citeste mai mult

Eveniment

Recomandări de la ISU Botoșani pentru a avea sărbători în siguranță

Publicat

Publicitate

Zilele acestea, în fiecare casă, gospodinele se ocupă de curățenie. Este o perioadă încărcată, în care și instalația electrică este folosită mai mult ca de obicei.

Mașina de spălat, cuptorul electric, aspiratorul, mașina de tocat carne, fierul de călcat, dar și celelalte electrocasnice, folosite în același timp, pot suprasolicita prizele sau prelungitoarele electrice.

Instalațiile de lumini care împodobesc bradul și casa sunt consumatori în plus.

Pentru a înlătura pericolul de incendiu din locuințe, ISU Botoșani vă recomandă:

– nu alimentați de la același prelungitor sau priză, mai multe aparate electrocasnice de putere mare (frigider, maşină de spălat etc.). Alocaţi, pe cât posibil, fiecărui aparat câte o priză. În cazul în care folosiți mai multe aparate la o singură sursă, aceasta se poate încălzi și provoca un incendiu;

– nu folosiţi prize sau întrerupătoare slăbite. În cazul în care observaţi că priza se mişcă sau că în jurul întrerupătorului există orificii libere, cereţi ajutorul unui specialist pentru schimbarea prizei/întrerupătorului şi pentru izolarea zonei respective. De asemenea, acordaţi atenţie modului în care introduceţi sau extrageţi cablurile de alimentare din priză;

Publicitate

– instalaţi şi utilizaţi aparatura electrocasnică respectând indicaţiile producătorului din prospectul produsului. În cazul în care sesizaţi că produsul respectiv şi-a schimbat parametri de funcţionare, se încălzește foarte repede sau emană un miros de ars, scoateţi-l imediat din funcţiune şi adresaţi-vă unui specialist. În cazul aparatelor mari, asigurați un spaţiu de aerisire pentru a se putea emana căldura acumulată în timpul funcţionării;

– nu folosiţi instalaţii electrice improvizate. Fie că este vorba de reparaţia unui aparat electrocasnic, de prelungirea traseului unui cablu sau de repararea unei siguranţe, improvizaţiile pot conduce la un incendiu;

– înainte de a pleca de acasă, asigurați-vă că aparatele sunt scoase din priză, inclusiv instalațiile de sărbători;

– verificați periodic instalaţia electrică, cu ajutorul personalului autorizat.

Material de informare preventivă: https://www.youtube.com/watch?v=Q14728rKBAM

Citeste mai mult

Eveniment

Noi reguli pentru casele de schimb valutar, agențiile imobiliare

Publicat

Publicitate

Noi reguli pentru casele de schimb valutar, agenții imobiliare, tranzacții cu monede virtuale. Modificări în legislația privind prevenirea și combaterea spălării banilor și finanțării terorismului sunt pregătite de Guvern, scrie alba24.ro.

ADVERTISING

Acestea includ aplicarea unor măsuri standard de cunoaștere a clientelei pentru tranzacții de cel puțin 2.000 euro, în cazul caselor de schimb valutar, notează profit.ro

Pentru furnizorii de servicii de schimb între monede virtuale și monede fiduciare și furnizorii de portofele digitale, pragul va fi de cel puțin 1.000 euro.

Potrivit legislației actuale, pragul pentru raportarea tranzacțiilor numerar (lei/euro) la Oficiul Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor este de 10.000 de euro (echivalent). Sunt incluse și operațiunile care au o legătură între ele.

Pentru agenții imobiliare, măsurile de cunoaștere a clientelei vor fi aplicate atât pentru promitentul vânzător, cât și pentru promitentul cumpărător al imobilului.

Publicitate

Cazinourile vor trebui să identifice toate tranzacțiile desfășurate de către clienți în cazino, urmând să facă profilul clientului.

Măsuri de cunoaștere a clientelei
În legea actuală, măsurile standard de cunoaștere a clientelei permit:

  • identificarea clientului și verificarea identității acestuia, prin documente/date/informații din surse sigure/independente
  • identificarea beneficiarului real
  • evaluarea privind scopul și natura relației de afaceri
    monitorizarea continuă a relației de afaceri/tranzacțiilor încheiate (profilul activității, riscului, sursa fondurilor).

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending