Connect with us
Publicitate

Eveniment

Se întrerupe apa în municipiul Botoșani. Care sunt zonele afectate

Publicat

S.C. Nova Apaserv S.A. Botoșani anunță întreruperea furnizării apei în municipiul Botoşani, astăzi 03.01.2022 – în intervalul orar 10:00 – 16:00, pentru executarea lucrărilor de remediere a avariei de pe conducta din OL Ø100 mm.

Afectaţi de sistarea furnizării apei sunt utilizatorii din municipiul Botoşani, str. Piaţa Revoluţiei, Calea Naţională nr. 68, str. Marchian nr. 2.

S.C. Nova Apaserv S.A. îşi cere scuze faţă de abonaţii afectaţi.

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Eveniment

FOTO&VIDEO: După 40 de zile, părinții Alexandrei sunt un monument al durerii. Zeci de persoane la slujba parastasului

Publicat

Sâmbătă, la Biserica „Sfântul Ioan Iacob Hozevitul” din municipiul Botoșani, zeci de credincioși au participat la comemorarea celor 40 de zile de când Alexandra Ivanov a trecut la Domnul, alături de familia nemângâiată, de prietenii care îi simt lipsa.

Parastasul de 40 zile se face pentru a cinsti Înălțarea Domnului la Cer. La fel ca și Iisus care s-a înălțat la cer în a patruzecea zi, sufletul Alexandrei a ajuns din nou în fața Judecătorului. Acest parastas este cel mai folositor pentru sufletul ajuns în viața de apoi. Acum se decide soarta credinciosului și locul în care va rămâne până la următoarea judecată. Acesta este momentul absolut de judecată particulară a sufletului celui ce își așteaptă rândul pentru eternitate către viața veșnică.

Familia și cei apropiați, dar și oameni care au venit din celalalt capăt al orașului pentru a cinsti memoria ALexandrei, au luat parte la slujba organizată în acest scop, pentru a îi oferi dragostea, căldura și aprecierea pentru drumul către Dumnezeu. Cu nădejde spre mila lui Dumnezeu pentru sufletul Alexandrei, cu toții au participat la slujba Sfintei și Dumnezeieștii Liturghii, oficiată de un sobor de preoți. La final, slujba parastasului a făcut din nou să curgă râuri de lacrimi, chiar și din ochii preoților care au rostit rugăciunile.

Părintele Andrei Anușcă, care a văzut-o pe Alexandra crescând în duhul rugăciunii, al milosteniei și al dragostei față de aproapele, a fost pur și simplu răvășit în timpul predicii.

„Mai sunt încă multe de făcut, încă multe de spus…Familia ei și cei care au iubit-o și o iubesc încă așteaptă dreptate! Dreptate de la Dumnezeu, dreptate omenească, dreptate de orice fel. Dumnezeu va face dreptate pentru că nu așa cum au înțeles greșit unii, nu răzbunare se caută, ci dreptate și îndreptarea lucrurilor, căința celor care au greșit. Poate ar fi binevenite niște scuze din partea unor persoane care puteau să facă mai multe pentru ea. Niciodată nu este târziu. Acest caz al Alexandrei va schimba ceva și în această comunitate restrânsă a noastră, care suntem poate mai uniți sufletește, poate și în comunitatea Botoșaniului, poate și în întreaga țară cred că va schimba niște lucruri.Cred că moartea ei nu va rămâne zadarnică.

Nu ne dorim pedepsirea cuiva, nu ne dorim ca cineva să pățească ceva, nu cerem în mod deosebit asta,ci îndreptarea lucrurilor.

Toți cei care am iubit-o pe Alexandra, ne rugăm să așeze sufletul ei cu sfinții, cu drepții, casnicii și cu prietenii lui Dumnezeu, și suntem încredințați că așa și este. Noi ne rugăm aici pentru sufletul ei, dar avem nădejdea că și ea se roagă pentru noi și a ajuns într-o stare în care poate să mijlocească ea pentru noi, mai mult decât o facem noi pentru ea”, a spus celor prezenți părintele Andrei.

Amintim că Alexandra Ivanov, o tânără de 25 de ani, din Botoșani, a trecut la cele veșnice după o noapte de chin pe pat de spital, așteptând în zadar să vină un medic care să intervină pentru a-i curma suferința.

Tânăra de 25 de ani care a decedat, într-o vineri dimineaţă, în Maternitatea din Botoşani nu a beneficiat, timp de aproape şapte ore, de îngrijiri medicale, se arată într-un raport preliminar întocmit de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Botoşani.

Potrivit sursei citate, pacienta Alexandra Ivanov a fost internată la ora 23,30 cu “sângerare pe căi genitale externe, dureri hipogastrice şi lombare”. Diagnosticul stabilit la internare a fost de “sarcină oprită în evoluţie, metroragie minoră, observaţie anemie secundară”.

Inspectorii sanitari au stabilit că “de la ora 00,45, când i s-a administrat ser fiziologic şi un medicament, până la 07,35 nu a mai fost efectuată nicio manevră de îngrijire” pentru tânăra respectivă.

A lăsat în urmă trei copilași, Sofia 5 ani, Ioan 3 ani si Iosif 1 an, cărora le-a pus nume de sfinți și acum va fi mijlocitoare la Tronul Împărătesc pentru ei.

Pentru copilașii ei, dar și pentru Gabriel, tânărul ei soț, încremenit de durere! Pentru mama ei, care este asistentă-șefă pe Secția NPI a Spitalului de pediatrie din Botoșani, de la care Alexandra a moștenit empatia și spiritul de sacrificiu, evlavia și credința profundă în Dumnezeu.

Alexandra a fost o elevă eminentă și mai apoi a luat Crucea căsătoriei, întemeindu-și o familie invidiată de mulți. Era un model absolut de femeie creștină, mamă iubitoare cu viață curată trăită în rânduială riguroasă.

Dumnezeu s-o ierte! Veșnica ei pomenire din neam în neam! Colectivul redacțional al ziarului Botoșani24.ro este alături de familia greu încercată.

 

Citeste mai mult

Eveniment

VIDEO: Părintele Andrei, în lacrimi la parastasul de 40 de zile pentru Alexandra Ivanov. ,,Încă așteptam să se facă dreptate”

Publicat

Zeci de persoane au fost alaturi de familia Alexandrei IVANOV, mămica care a murit la Maternitatea Botoșani în chinuri groaznice, la parastasul de 40 de zile.
La slujba de la crucea care îi veghează somnul de veci, părintele Andrei Anusca, cel care o cunoaște pe Alexandra de când era o copilita, a ținut un cuvânt de încurajare pentru familie cu fata scăldată în lacrimi.

Citeste mai mult

Eveniment

Meșterii Ileana Țîrliman, Ibănești și Constantin Ciubotărița, Joldești, printre cele 12 TEZAURE UMANE VII premiate la Baia Mare

Publicat

Meșterii botoșăneni Ileana Țîrliman, din Ibănești și Constantin Ciubotărița, din Joldești, au fost premiați de Ministerul Culturii, joi, pe scena Teatrului Municipal din Baia Mare, pentru întreaga activitate dedicată culturii tradiționale.
Delegația Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Botoșani, instituția deponentă a dosarelor câștigătoare, i-a însoțit și susținut pe cei doi meșteri populari din Botoșani care au obținut anul acesta cele două titluri onorifice.
Într-o gală elegantă, deosebită și emoționantă, au fost premiate cele 12 Tezaure Umane Vii ale României din anul 2023 – 12 oameni remarcabili din întreaga țară care au subdomenii ale folclorului ca stil de viață.
Badea Costică de la Joldești a animat întreaga sală cu spiritul său jovial, iar tanti Ileana a fost încă o dată pildă de trăire cu modestie și rânduială.
„Ne bucurăm pentru cele trei titluri de Tezaur Uman Viu obținute de județul Botoșani în ultimii doi ani! Sunt rezultate care pun în lumină activitatea culturală desfășurată cu entuziasm și consecvență în județul nostru. Sperăm să mai reușim astfel de recunoașteri publice ale meșterilor autentici din Botoșani cât îi avem încă în viață și, de asemenea, ne dorim ca aceste meșteșuguri tradiționale să aibă continuitate și îi îndemnăm pe cei din generațiile mai tinere să îmbrăţişeze astfel de activități!
Mulțumiri Comisiei Naționale pentru Salvgardarea Patriomoniului Cultural Imaterial, Muzeului de Etnografie și Artă Populară Baia Mare, Centrului Universitar Nord din Baia Mare și Consiliului Județean Maramureș pentru aceste zile frumoase petrecute în Maramureș”, a spus pe pagina de socializare managerul Centrului de Creație Botoșani, Iustina Irimia – Cenușă, care a făcut parte din delegația care i-a susținut pe meșteri

Citeste mai mult

Eveniment

Președintele Consiliului Județean Vaslui, Dumitru Buzatu, a fost prins în flagrant în timp ce primea o mită de 1,25 milioane lei

Publicat

Președintele Consiliului Județean Vaslui, Dumitru Buzatu, a fost prins în flagrant vineri seara de procurorii DNA, în timp ce primea o mită de 1,25 milioane lei. Conform procurorilor, suma impresionantă de bani era primită în schimbul acordării unui contract.

La această oră procurorii efectuează percheziții la domiciliul lui Dumitru Buzatu.

Dumitru Buzatu a fost deputat în legislatura 1992-1996, ales în județul Vaslui pe listele partidului PDSR. În legislatura 1996-2000 și în legislatura 2000-2004, Dumitru Buzatu a fost ales a fost ales pe listele PDSR dar, în iunie 2001, în urma fuziunii cu PSDR a devenit PSD.

Dumitru Buzatu a demisionat din Camera Deputaților pe data de 30 iunie 2004. În legislatura 1996-2000 Dumitru Buzatu a fost membru în grupurile parlamentare de prietenie cu Republica Portugheză și Republica Cuba iar în legislatura 2000-2004, a fost membru în grupurile parlamentare de prietenie cu Republica Cuba și Republica Chile.

Din 2012 este președintele Consiliului Județean Vaslui.

În 2 februarie 2017, Dumitru Buzatu a declarat în legătură cu protestatarii contra modificării legislației penaleː ”Ideea de a dezbate câteva aspecte legate de situația actuală este una foarte bună. Spre deosebire de președintele Liviu Dragnea, eu fac parte din aripa talibană a PSD și nu mă interesează nici măcar 100.000 de răgălii adunate de undeva. Mi-a fost foarte ușor să-i recunosc după răgetele pe care le scot și am înțeles că este o facțiune ultrareacționară care habar nu are de comportamentul democratic și de valorile umanitare. Sunt indivizi care se ascund în dosul anonimatului rețelelor de comunicare și, după părea mea, și câțiva «antrenori» din instituțiile de represiune caracteristice statului capitalist”.

Buzatu mai este cunoscut opiniei publice pentru că criticat în termeni suburbani (răgete”, „răgălii”) protestatarii care s-au aflat în Piața Victoriei în timpul regimului Dragnea. De asemenea, în 2020, Dumitru Buzatu a pus la îndoială, în cadrul ședinței Comitetului Executiv al PSD, existența coronaviruslui, și i-a catalogat pe liderii social-democrați drept ”niște proști”, neștiind că a uitat să închidă microfonul.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Trending