Connect with us

Actualitate

Săveniul, orașul care și-a schimbat fața în ultimii 10 ani, a început o nouă investiție. 36 de blocuri sunt reabilitate termic

Publicat

Publicitate

Singurul oraș din România care a reușit cu adevărat să își schimbe fața în ultimii 10 ani, orașul Săveni din județul Botoșani, continuă investițiile și a dat startul, la finele săptămânii tocmai încheiate, unui nou  proiect finanțat cu fonduri europene.

La Săveni a debutat la finele acestei săptămâni un proiect masiv de anvelopare a blocurilor de locuit construite în acest oraș.

După cum ne-a spus primarul orașului Săveni, Relu Târzioru, în total, vor fi anvelopate nu mai puțin de 36 de blocuri de locuit, iar acest lucru în baza mai multor proiecte în valoare de 13,7 milioane de euro derulate prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), cu fonduri de la Uniunea Europeană.

“După ce am refăcut școlile, liceul, am construit sala de sport și am asfaltat majoritatea drumurilor, iar cu această ocazie spun clar că în acest mandat voi termina de asfaltat și ultimii kilometri de drum din Săveni și satele arondate, și, de asemenea, am în derulare o mulțime de alte proiecte, la finele acestei săptămâni am dat startul unui nou proiect finanțat de la Uniunea Europeană prin PNRR. Cele 36 de blocuri vor fi anvelopate în cel mai scurt timp iar la iarnă se va simți deja în confortul energetic tot ce a însemnat această investiție”, ne-a spus primarul orașului Săveni, Relu Târzioru.

La Săveni, aceste lucrări vor fi terminate înainte de venirea iernii iar administrația locală de pregătește și de alte investiții.

Publicitate

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

Ce meci! FC Botoșani – Universitatea Craiova 2-2: Botoșănenii egalează în minutul 90+3, prin Pavlovic

Publicat

Publicitate

FC Botoșani și Universitatea Craiova au terminat la egalitate, scor 2-2, într-un meci din etapa a 28-a din Superliga României. Partida a fost una plină de momente intense, iar FC Botoșani a reușit să salveze un punct în ultima secundă a jocului, când Pavlovic a marcat golul de 2-2 în prelungiri.

Universitatea Craiova a deschis scorul în prima repriză printr-o execuție spectaculoasă a lui Safira, care a înscris cu o semi-foarfecă din apropierea porții gazdelor. Imediat după, FC Botoșani a reușit să restabilească egalitatea, iar Lopez a marcat după o respingere a portarului Popescu.

Repriza secundă a fost dominată de Craiova, care a reușit să preia conducerea printr-un gol al lui Baiaram, la capătul unei faze în care Safira a oferit o pasă decisivă. Cu toate acestea, FC Botoșani nu a cedat și a reușit să egaleze în ultima fază a meciului, Pavlovic fiind cel care a adus calmul pe stadionul din Moldova.

În urma acestui rezultat, Universitatea Craiova rămâne pe locul 3 în clasament, în timp ce FC Botoșani și-a păstrat punctele acasă într-un meci de mare luptă.

Citeste mai mult

Eveniment

Părohia Dămideni, Săveni, care l-a pierdut de timpuriu pe părintele Andrei Berbeci, la doar 37 de ani, are un nou paroh

Publicat

Publicitate

În sâmbăta moșilor de iarnă, la Catedrala Mitropolitană din Iași, Sfânta Liturghie a fost oficiată de Preasfințitul Părinte Nichifor Botoșăneanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Iașilor. La eveniment au participat numeroși credincioși, veniți să-și pomenească înaintașii și să se roage pentru odihna sufletelor celor adormiți.

Slujba a început in dimineața zilei de sâmbătă̆, cu oficierea Sfintei Liturghii, urmată̆ de parastasul pentru cei adormiți.

În predica rostită în cadrul Sfintei Liturghii, Preasfinția Să a subliniat importanța pregătirii sufletești pentru Sfintele Paști și a comuniunii veșnice dintre cei vii și cei adormiți:

Începând cu această sâmbătă̆, intram într-o perioadă de pregătire pentru întâmpinarea sărbătorilor Sfintelor Paști. Este o perioadă de pregătire în care toți cei ce suntem uniți în Biserica Domnului, prin post și rugăciune, ne rugăm deopotrivă pentru noi înșine, pentru a înțelege și a primi puterea de a face voia lui Dumnezeu, dar și pentru cei ce au adormit întru Domnul.

Postul Mare începe, iată, cu această slujbă de pomenire a celor adormiți, înțelegând că suntem uniți și rămânem uniți în veșnicie cu cei pe care i-am iubit, cu cei ce ne-au făcut bine, dar și cu cei ce, poate, ne-au rănit în această lume. Rămânem uniți și avem datoria de a duce mai departe această comuniune, spre a o curați și spre a o face deplină înaintea Domnului. Rămânem uniți pentru ca, împreună, să ne putem bucura de slava lui Dumnezeu.

În cadrul slujbei, ierarhul a săvârșit și două hirotonii, subliniind astfel importanța continuității slujirii preoțești în viața Bisericii. După Vohodul Mare, diaconul Sebastian Constantin Chifan a primit Taina Preoției pe seama Parohiei Damideni, Protopopiatul Săveni, județul Botoșani, iar după cântarea Axionului, teologul Ștefan Popescu a fost hirotonit întru diacon, urmând ca, în perioada următoare, să fie hirotonit preot și numit paroh pe seama Parohiei Iacobeni, Vlădeni, județul Iași.

Publicitate

La finalul Sfintei Liturghii, părintele asist. dr. Gheorghe Mihalache, cadru didactic la catedra de Misiologie Ortodoxă a Facultății de Teologie Ortodoxă din Iași, a primit hirotesia întru duhovnic.

sursa: Doxologia

Citeste mai mult

Eveniment

Se anunță încă o noapte geroasă. Pompierii botoșăneni avertizează din nou: Verificați sobele, canalele şi coşurile de evacuare

Publicat

Publicitate
Se anunță încă o noapte cu temperaturi negative, iar mijloacele de încălzire vor fi utilizate la capacitate maximă în toate gospodăriile.
❗Grija față de modul în care acestea sunt exploatate este foarte importantă ❗️
Pentru a preveni incendiile, respectați următoarele recomandări:
✔verificați sobele, canalele şi coşurile de evacuare a fumului;
✔nu folosiţi alte materiale combustibile în afară de cele pentru care a fost destinată soba şi evitaţi supraîncărcarea acesteia;
✔ nu puneți în apropierea sobei sau pe aceasta materiale combustibile;
✔ stingeţi focul din sobă înainte de a părăsi locuinţa;
✔ nu adormiţi cu soba aprinsă;
✔ verificaţi integritatea aparatelor şi a mijloacelor de încălzire electrice;
✔ decuplaţi aparatele de încălzire electrice înainte de a părăsi locuinţa sau de a adormi;
✔ nu lăsaţi copiii nesupravegheaţi, cu soba aprinsă ori cu aparatele de încălzire electrice în funcţiune.

Citeste mai mult

Eveniment

Alegeri prezidențiale 2025: A fost constituit Biroul Electoral Central pentru alegerea președintelui

Publicat

Publicitate

Alegeri prezidențiale 2025: Biroul Electoral Central pentru alegerea președintelui României a fost constituit, scrie alba24.ro. Din componența sa fac parte cinci judecători ai Înaltei Curți de Casație și Justiție, președintele și vicepreședinții Autorități Electorale Permanente și câte un reprezentant al partidelor parlamentare PSD, AUR, PNL, USR, SOS România, POT și UDMR.

Potrivit redactorului nostru Alexandra Cristea, pe 27 februarie CNA va stabili regulile de desfășurare a campaniei electorale prin intermediul serviciilor de programe audio-vizuale.

Până pe 15 martie, partidele, alianțele politice sau electorale, organizațiile cetățenilor aparținând minorităților naționale și candidații independenți își vor putea depune candidaturile, după care, în termen de 48 de ore, Biroul Electoral Central va decide în privința valabilității acestora.

Campania electorală va începe cu 30 de zile înaintea datei alegerilor, respectiv la 04 aprilie 2025 și se va încheia în data de 03 mai 2025.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending