Connect with us
Publicitate

Actualitate

Sărbătoare mare pentru GAL Valea Prutului, din care face parte și orașul Ștefănești. A împlinit 10 ani de activitate

Publicat

Mare sărbătoare pentru Asociația Grupului de Acțiune Locală Valea Prutului, care a împlinit 10 ani de activitate, și care a marcat evenimentul în cadrul unei adunări generale a Asociației.

În cadrul şedinţei a fost prezentat raportul de activitate a Consiliului Director pentru perioada anterioara 2016 -2021 (executarea bugetului de venituri și cheltuieli; prezentarea stadiului implementării Strategiei de Dezvoltare Locală 2014 – 2020 finanţată prin Programul LEADER 19.3B; prezentarea proiectelor de cooperare implementate de asociația GAL Valea Prutului), au fost stabilite obiective de dezvoltare pentru perioada 2023 – 2024 din perspectiva bugetului din regulamentul de tranziție si EURI si nu in ultimul rând, a fost reales membrii Consiliului Director al asociației GAL Valea Prutului.

În acest an, 2021, GAL Valea Prutului sărbătoreşte 10 ani de activitate, fiind considerat cel mai matur GAL care activează în județul Iași (primul contract de finantare semnat in decembrie 2011). În cei 10 ani de activitate, prin intermediul strategiei de dezvoltare locală a GAL Valea Prutului, au fost finanțate peste 75 de proiecte cu o valoare totală nerambursabilă de 4.600.000 euro, au fost create peste 50 locuri de muncă, relatează BZI.ro.

Printre rezultatele și aportul în dezvoltarea locală plasată sub responsabilitatea comunității, GAL Valea Prutului se poate mândrii cu:

– 17 tineri fermieri sprijiniţi care şi-au înfiinţat PFA-uri, II, ;

– 15 ferme din teritoriu modernizate;

– 8 strat-up-uri înființate și sprijinite să-și dezvolte planul de afaceri în domeniul non agricol; 1 structură de primire turistică înființate în teritoriu;

– 2 unități de procesare producție agricolă;

– 1 cooperativă agricolă înființată;

– 28 proiecte de infrastructură și dotări servicii comunale accesate de comunele membre în GAL Valea Prutului;

In a doua jumătate a anului 2021, GAL Valea Prutului a fost declarat de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale GAL Performant fiind bonusat suplimentar cu suma de 145.000 euro, buget care a fost alocata măsurii de infrastructură socială (apelul urmând a fi lansat în ianuarie 2022).

Pentru perioada următoare sunt preconizate un nou set de proiecte finanțate din bugetul de tranziție aferent perioadei 2022 – 2023 și scrierea unei noi strategii de dezvoltare locală plasată sub responsabilitatea comunității.

GAL Valea Prutului este păstorit de ing.Vasile Lungu de la  grupul de firme Domeniile Lungu, iar alături de el în Consiliul Director a asociației se află primarul orașului Ștefănesti dl. Florin Buțura.

De asemenea, din asociație  mai fac parte primarul comunei Popricani dl. Ion Tănasă, primarul comunei Probota – dl. Zamisnicu Constantin, preotul paroh al comunei Țigănași părintele Florin Borș, fermierul Ioan Buimac de la Agricola Andrieșeni și antreprenorul Cătălin Jalbă de la SC Magnius SRL. Echipa executivă este coordonată de dna. Maria Hudema – manager, care este si vicepresedinte a FNGAL România, persoană foarte activă în implementarea Programului LEADER în regiunea NE. Reamintim, că la  nivelul regiunii Nord-Est funcționează 45 de GAL-uri, din care 12 GAL-uri au sediul în jud. Iași.

Sursa: BZI.ro

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

Cazul Alexandra Ivanov: Asistenta care a fost de gardă în noaptea în care tânăra a murit va primi despăgubiri.Va reveni la muncă

Publicat

Asistenta care a a fost de gardă în noaptea în care ALexandra Ivanov a murit în dureri crunte va fi despăgubită de spital, scrie realitatea. net.

Răsturnare de situație în cazul Alexandrei Ivanov, tânăra mamă care a murit în chinuri la Spitalul Județean din Botoșani. Asistenta care a fost de gardă în seara fatidică va primi despăgubiri și i se va permite să revină la muncă.

După tragedie, medicul, asistenta și infirmiera care au fost de gardă în seara în care Alexandra și-a pierdut viața, au fost suspendați din funcție pentru 60 de zile.

Asistenta însă a contestat decizia în instanță și a avut câștig de cauză. Judecătorii au decis ca aceasta să își primească salariile aferentei perioadei în care a fost suspendată, dar și actualizarea acestora la zi.

Medicul care a fost de gardă în acea seară a fost concediat.

Citeste mai mult

Eveniment

Un părinte ieromonah din Botoșani a trecut în veșnicie la 49 de ani. A fost intendentul Patriarhului Teoctist

Publicat

Este doliu la Mănăstirea Cernica după ce un viețuitor a trecut în veșnicie, informează basilica.ro.

Părintele ieromonah Ioachim Enea de la Mănăstirea Cernica a trecut la Domnul luni, la vârsta de 49 de ani. A fost intendent al Patriarhului Teoctist.

Părintele Ioachim Enea s-a născut în data de 20 februarie 1975, primind la botez numele Ioan. A avut o soră geamănă și alți 6 frați, dintre care unul a ajuns, de asemenea, ieromonah.

După absolvirea școlii gimnaziale din satul natal Cerchejeni, județul Botoșani, intră ca frate la Mănăstirea Cozancea, la vârsta de 14 ani.

A fost tuns în monahism în anul 1995, la vârsta de 20 de ani, de părintele stareț Iosif Grigore.

Între anii 1996-1997, efectuează stagiul militar obligatoriu, fiind încorporat la Botoșani și detașat la București. Ulterior depunerii jurământului militar, a fost trimis ca jandarm la Patriarhie, unde îl întâlnește pe vrednicul de pomenire Patriarh Teoctist, care, remarcându-l îi oferă funcția de intendent.

În perioada petrecută la Patriarhie, își continuă studiile la Seminarul Teologic de la Mănăstirea Cernica, pe care le aprofundează apoi la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Pitești.

A fost hirotonit ieromonah pe seama Mănăstirii Cernica în anul 2007 de către Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, pe atunci Episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor. De atunci și până în prezent a fost sub ascultarea de econom al mănăstirii.

Slujba de înmormântare va avea loc miercuri la Mănăstirea Cernica, începând cu ora 12:00.

 

Citeste mai mult

Eveniment

Copila de 13 ani a fost găsită de polițiști noaptea trecută în municipiul Botoșani

Publicat

Copila de 13 ani din Botoșani, căutată de familie a fost găsită, în cursul nopții, pe raza municipiului Botoșani. Aceasta a fost internată în Centrul de Primire a Copilului în Regim de Urgență.

Se continuă verificările pentru a stabili împrejurările în care minora a părăsit domiciliul.

Dacă o vedeți sunați la 112! O copilă de 13 ani din municipiul Botoșani a plecat de acasă și nu s-a mai întors

Știrea inițială: Polițiștii botoșăneni au anunțat că efectuează verificări pentru localizarea unei minore, de 13 ani, din municipiul Botoșani, care astăzi, în jurul orei 12:00, a părăsit domiciliul, iar până în prezent nu a revenit.

Citeste mai mult

Eveniment

VIDEO: Percheziții la Botoșani. Ce caută oamenii legii

Publicat

Polițiștii din cadrul Politției Orașului Bucecea, cu sprijinul polițiștilor de ordine publică și a celor de la acțiuni speciale au pus in executare, in această dimineața 18 Percheziții domiciliare la persoane bănuite de braconaj piscicol din com. Varfu Câmpului, județul Botosani și comuna Hănțești județul Suceava.

Aproximativ 100 de forțe de ordine sunt angrenate în acțiune pentru probarea activității infracționale a persoanelor care efectuează pescuitul resurselor acvatice vii cu unelte ilegale (respectiv plase monofilament cu ochiul sub dimensiunile minime admise).

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate
Publicitate

Trending