Connect with us
Publicitate

Eveniment

Salariul minim pe economie de 4.050 de lei va fi aprobat săptămâna aceasta. Precizările lui Marcel Ciolacu

Publicat

Publicitate

Salariul minim pe economie de 4.050 de lei: Guvernul va aproba săptămâna aceasta majorarea salariului minim pe economie care va fi aplicată de la 1 ianuarie, scrie alba24.ro

Salariul stabilit a rămas la 4.050 de lei, după discuţiile cu patronatele şi sindicatele, a anunţat, luni, prim-ministrul Marcel Ciolacu.

El a fost întrebat dacă decizia de majorare a salariului minim va fi luată în această săptămână de Guvern.

„Da, dar el are, după cum ştiţi, o aplicare de la 1 ianuarie. Care este urgenţa? Îmi scapă ceva mie. El este hotărât – 4.050, după discuţii cu patronate şi cu sindicate”, a afirmat Ciolacu, după participarea la Summitul Autorităţilor Publice Municipale din România.

De asemenea, va fi menținută scutirea de impozite și contribuții sociale pentru suma de 300 lei lunar.

După majorarea din ianuarie, dacă salariul minim va ajunge la 4.050 de lei, românii vor ajunge la 47% din salariul minim european.

Publicitate

Creșterea salariului minim brut are impact semnificativ asupra mediului privat, pentru că duce la creșterea cheltuielilor angajatorilor. Totodată duce și la încasări mai mari la buget.

Ce este salariul minim pe economie: acest indicator reprezintă cea mai mică sumă pe care un angajator este obligat să o plătească unui angajat pentru munca prestată, conform legislației dintr-o țară.

Publicitate

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Cultura

Mai sunt câteva zile rezervate înscrierii la Festivalul-Concurs de Creație și Interpretare a Piesei de Teatru într-un Act „Mihail Sorbul

Publicat

Publicitate

Centrul de Creație Botoșani anunță că încă se pot face înscrieri pentru Festivalul-Concurs de Creație și Interpretare a Piesei de Teatru într-un Act „Mihail Sorbul” până pe data de 31 octombrie 2024. Materialele se vor trimite pe adresa de e-mail: literatura@centrulcreatieibt.ro.

În perioada 14-15 noiembrie 2024, Centrul Județean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiționale Botoșani, cu sprijinul Consiliului Județean Botoșani, și în parteneriat cu Primăria Orașului Săveni, organizează cea de a XXIX-a ediţie a Festivalului-Concurs de Creație și Interpretare a Piesei de Teatru într-un Act „Mihail Sorbul”. Desfășurat o dată la doi ani, festivalul își propune prin ambele secțiuni – creație și interpretare – descoperirea și promovarea talentelor dramaturgice în rândul amatorilor.

Concursul se desfășoară pe două secțiuni:

  1. CREAȚIE

La concurs pot participa dramaturgi contemporani români, membri sau nu ai uniunilor de creație, fără limită de vârstă, cu o pisă de teatru într-un act. Organizatorii nu impun participanților nicio tematică.

Textul propriu-zis, semnat cu motto, și fișa de înscriere (Anexa 1 din regulament) în format WORD, în care vor fi menționate motto-ul, numele, prenumele, numărul de telefon și adresa, vor fi trimise online la adresa de e-mail: literatura@centrulcreatieibt.ro până la data de 31 octombrie 2024.

  1. INTERPRETARE

La aceasta secțiune pot participa trupe de teatru de amatori, din fiecare județ al țării, cât și trupe din Republica Moldova și Ucraina.

Publicitate

Categorii: monolog, trupe de elevi, trupe de absolvenți de liceu.

Înscrierea la concurs se face pe baza de fișei de înscriere (conform anexei din regulament) și un video de maximum 15 minute din piesa propusă în competiție, care va fi folosit pentru selecția finală.

Publicitate
Citeste mai mult

Eveniment

Autoturism radiat din circulație, descoperit la Vama Stânca

Publicat

Publicitate

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Stânca efectuează cercetări cu privire la un bărbat cu cetăţenie română care a fost depistat, în trafic, conducând un autoturism neîmatriculat.

 În ziua de 25 octombrie a.c, în jurul orei 08.40, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca – I.T.P.F. Iaşi, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru a ieşi din ţară, un bărbat cu cetățenie română, în vârstă de 56 de ani, conducând un autoturism, cu număr de înmatriculare specific Belgiei.

La controlul de frontieră, existând suspiciuni cu privire la starea de înmatriculare a autoturismului în cauză, colegii noştri au procedat la efectuarea de verificări suplimentare, în urma cărora au constatat că acesta a fost radiat din circulaţie de autoritățile din Belgia începând cu data de 26.06.2024, iar în prezent nu figurează a fi înmatriculat în circulație de către un alt stat.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul neînmatriculat sau neînregistrat, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

Citeste mai mult

Eveniment

VIDEO: Arhiva unei societăți comerciale din municipiul Botoșani s-a făcut scrum într-un incendiu violent

Publicat

Publicitate

Un incendiu violent a izbucnit astăzi, la prânz, în subsolul unui bloc de pe strada Gării din municipiul Botoșani. Arhiva unei societăți comerciale, piese de mobilier vechi, mai multe saltele pneumatice pentru sporturi nautice, calorifere electrice și calculatoare, au luat foc.

Locatarii au simțit miros de fum și au sunat după ajutor, la 112.

La caz s-au deplasat, în cel mai scurt timp, pompierii din cadrul Detașamentului Botoșani, cu trei autospeciale de stingere.

Când au ajuns echipajele de salvatori, toate bunurile existente pe o suprafață de aproximativ 70 de metri pătrați ardeau mocnit, cu degajări mari de fum.

Pompierii au intervenit rapid, astfel încât flăcările să nu se extindă. Aceștia au folosit și ventilatoare pentru evacuarea fumului din subsolul blocului.

Nu s-a impus evacuarea locatarilor. Pentru stingerea incendiului s-a acționat mai bine de două ore. Au ars arhiva societății, rafturi de lemn și scaune de birou, zece saltelele pentru sporturi nautice, două calculatoare, patru calorifere electrice și un frigider.

Publicitate

Intervenția a fost îngreunată de spațiul îngust, cantitatea mare de materiale combustibile depozitate la subsol, vizibiltatea zero, fumul dens și căldura foarte ridicată.

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost scurtcircuitul.

❗️ATENTIE❗️

Publicitate

✔️ Nu folosiţi prize sau întrerupătoare slăbite. În cazul în care observaţi că priza se mişcă sau că în jurul întrerupătorului există orificii libere, cereţi ajutorul unui specialist pentru schimbarea prizei/întrerupătorului şi pentru izolarea zonei respective;

✔️ Nu utilizaţi aparate electrice care au conductorii de alimentare uzaţi, deterioraţi sau care nu mai au ştecher;
✔️ Nu alimentaţi mai mulţi consumatori electrici din acelaşi prelungitor, concomitent;

✔️ Nu lăsaţi aparatele electrice sub tensiune când nu le folosiţi deoarece acestea pot fi oricând surse generatoare de incendiu;

✔️ Verificați periodic instalaţia electrică, cu ajutorul personalului autorizat.

Citeste mai mult

Administratie

Valeriu Iftime a preluat mandatul de președinte al Consiliului Județean Botoșani. Cei doi vicepreședinți sunt din Dorohoi

Publicat

Publicitate

 Luni, într-un cadru festiv, noul președinte al Consiliului Județean (CJ) Botoșani, Valeriu Iftime, dar și consilierii județeni, au depus jurământul. Cei doi vicepreședinți cu care Valeriu Iftime se va consulta în problemele județului sunt ambii din Dorohoi.

Primul, din partea PSD, Dorin Birta, a mai fost pe această poziție în mandatul Doinei Federovici. Celălalt vicepreședinte este Constantin Bursuc, un om de afaceri din Dorohoi, unul dintre pilonii liberali din cel de al doilea municipiu al județului.

În prezența prefectului Dan Nechifor, dar și a numeroși primari, Valeriu Iftime a fost învestit în funcția de președinte al Consiliului Județean. Totodată, au depus jurământul și consilierii județeni, cei mai tineri fiind partea Partidului Național Liberal.
Discursul lui Valeriu Iftime a fost unul atipic, îndreptat către cetățean, către nevoile județului, nu discurs onest din care nu au lipsit emoțiile și empatia.
„Încărcătura asta oficială mă pune într-o gardă specială și mă gândesc că lucrurile care trebuie făcute cu adevărat țin de oameni. Mă gândesc că ar trebui să jurăm cu mâna pe Biblie și Constituție, spunând că «Jur să spun interesul public în fața interesului meu personal.» Când țin mâna pe Biblie, parcă ceva mă încălzește, sincer.
Sunt un om care lucrez în echipă. Eu sunt o raritate în business-ul românesc, după 30 de ani să ai aceiași asociați. Să pornești când nu aveai nimic și să ajungem să fim patru oameni bogați și să fim atât de prieteni. Cu această stare a mea de om împăciuitor, vreau să mă înțelegeți că am nevoie de echipă. Nu o să spun nimic de planurile mari, planurile mici sau intențiile de face ceva pentru județul Botoșani, spun doar că oamenii sfințesc locul și doar echipa face putere”, a transmis Valeriu Iftime la preluarea mandatului.

Lista proiectelor aflate în implementare pe care Valeriu Iftime le preia de la Doina Federovici:

Drumul Expres Botoșani – Suceava
Stadiu: S-a realizat Analiza Multicriterială 1 (AMC1)
Consiliile județene Botoșani și Suceava și primăriile municipiilor reședință de județ au preluat de la CNAIR realizarea documentației tehnice și execuția lucrărilor.
Sursa de finanțare: fonduri europene

Drumul Vămii
S-a obținut finanțarea europeană din Programul Regional. Consiliul Județean Botoșani este singurul din Regiunea de Nord-Est care a reușit să semneze contractul de finanțare.
În cadrul licitației pentru execuția lucrărilor s-au depus 17 oferte, care acum sunt în evaluarea tehnică.
Sursa de finanțare: fonduri europene

Publicitate

Modernizare DJ294A, Avrămeni – Panaitoaia – Dimitrie Cantemir – DN24 (Mitoc)
Lucrările sunt realizate în proporție de 98%, urmând ca săptămâna viitoare constructorul să notifice DJDP pentru realizarea recepției
Sursa de finanțare: PNI „Anghel Saligny”

Modernizare DJ294B, Dobârceni – Murguța – Ștefănești
Lucrările sunt realizate în proporție de 95%, urmând ca săptămânile viitoare constructorul să notifice DJDP pentru realizarea recepției
Sursa de finanțare: PNI „Anghel Saligny”

Modernizare DJ291K, Lozna – Călinești – Talpa
Lucrările sunt realizate în proporție de 95%, urmând ca anul viitor să se toarne stratul de uzură și să se realizeze marcajele.
Sursa de finanțare: PNI „Anghel Saligny”

Publicitate

Modernizarea DJ291D, Oroftiana; Baranca – Bajura
S-au realizat lărgirea și stratul de formă al căii de rulare. Lucrările au fost suspendate la solicitarea primarului de Darabani pentru realizarea rețelei de canalizare în zonă.
Sursa de finanțare: PNI „Anghel Saligny”

Modernizarea DJ 293, Mileanca – Codreni – Puțureni – Coțușca
Se lucrează la lărgirea și realizarea stratului de formă a căii de rulare
Sursa de finanțare: Bugetul propriu al Consiliului Județean. Am asigurat fondurile necesare pentru toate lucrările ce se pot efectua în acest an.

Modernizarea DJ294C, Borolea – Hănești
Constructorul a preluat amplasamentul și a demarat lucrările de modernizare
Sursa de finanțare: Bugetul propriu al Consiliului Județean. Am asigurat fondurile necesare pentru toate lucrările ce se pot efectua în acest an.
Construirea Ambulatoriului de Specialitate și Spitalizare de Zi
Constructorul a preluat amplasamentul și a demarat lucrările
Sursa de finanțare: Compania Națională de Investiții

Modernizarea și extinderea cu un nivel a Secției de Oncologie
S-a realizat proiectul tehnic, care a fost aprobat de CNI și se intră în etapa a II-a, execuția lucrărilor
Sursa de finanțare: Compania Națională de Investiții

Eficientizarea și Modernizarea Maternității Botoșani
Constructorul a preluat amplasamentul și a demarat lucrările
Sursa de finanțare: PNRR + bugetul propriu al Consiliului Județean

Eficientizarea și Modernizarea Blocului alimentar, a magaziei de alimente și Spălătoriei de la Spitalul Județean
Lucrările sunt în derulare și au un stadiu de realizare de aproximativ 40%
Sursa de finanțare: PNRR + bugetul propriu al Consiliului Județean
Consolidarea seismică și reabilitarea energetică a sediului SMURD Botoșani
Lucrările sunt în derulare
Sursa de finanțare: Programul Național de Consolidare a Clădirilor cu Risc Seismic Ridicat

Consolidarea seismică și reabilitarea energetică a Sanatoriului Podriga
S-a realizat DATC-ul și urmează proiectul tehnic
Sursa de finanțare: Programul Național de Consolidare a Clădirilor cu Risc Seismic Ridicat

Reabilitarea șarpantei și a hidroizolației clădirii Ambulatoriului și Farmaciei Secției de Psihiatrie
S-a finalizat proiectarea și începe execuția lucrărilor
Sursa de finanțare: Bugetul propriu al Consiliului Județean

Îmbunătățirea capacității instituționale a Spitalului Județean de prevenire a infecțiilor nosocomiale
S-au realizat achizițiile în cazul a 10 loturi și s-a furnizat aparatura medicală ultraperformantă
Pentru 2 loturi trebuie reluate licitațiile
Sursa de finanțare: PNRR și Bugetul propriu al Consiliului Județean

Îmbunătățirea programului de screening pentru retinopatia de prematuritate
S-a livrat kitul principal, urmează ca săptămâna viitoare să se livreze și monitoarele de funcții vitale
Sursa de finanțare: PNRR

Dotarea Spitalului Județean cu aparatură performantă pentru creșterea și consolidarea capacității pentru screening populațional al cancerului de col uterin
proiect realizat în parteneriat cu Ministerul Sănătății și spitale din Regiunea de Nord-Est
Sursa de finanțare: Programul de Sănătate
Stadiul proiectului: Contract de finanțare semnat

Dotarea Spitalului Județean cu aparatură performantă pentru îmbunătățirea accesului populației la servicii medicale de urgență
proiect realizat în parteneriat cu Ministerul Sănătății și spitale din Regiunea de Nord-Est
Sursa de finanțare: Programul de Sănătate
Stadiul proiectului: Contract de finanțare semnat

Digitalizarea Spitalului Județean
Proiectul a fost admis la finanțare, urmează implementarea
Sursa de finanțare: PNRR

Planul de Amenajarea Teritoriului Județului Botoșani
Au fost culese datele necesare și s-a realizat documentația pentru actualizarea și transformarea în format GIS a PATJ. Stadiu: 40%
Sursa de finanțare: PNRR

Proiectul Regional de Dezvoltare a Infrastructurii de Apă și Apă Uzată
Studiul de Fezabilitate a fost realizat și este în analiză la BEI-PASSA.
Sursa de finanțare: POIM, PDD

Construirea de centrale fotovoltaice la Cătămărăști și Bucecea
Proiect derulat de către Nova Apaserv
Sursa de finanțare: POIM + fondurile operatorului

Stabilizarea Depozitului de Deșeuri
Au început lucrările de consolidare a digului estic, afectat de alunecări de teren de adâncime
Sursa de finanțare: Fondul IID

Achiziționarea a 8 autogunoiere
S-a semnat contractul de furnizare a mașinilor care vor fi repartizate tuturor zonelor de operare
Sursa de finanțare: Fondul IID

Construirea locuințelor protejate „Iris” și Phoenix și a Centrului de Zi „Sfântul Andrei”
Lucrările sunt realizate în proporție de 90%, constructorul urmând să ceară efectuarea recepției până la finalul lunii noiembrie
Sursa de finanțare: Bugetul Consiliului Județean și Programul de Interes Național

Reabilitarea și modernizarea Centrului de Servicii și Recuperare Neuromotorie
Se realizează proiectul tehnic și execuția lucrărilor
Sursa de finanțare: PNRR
Dotarea cu mobilier și electrocasnice a centrelor sociale
Livrarea electrocasnice
Sursa de finanțare: Ministerul Muncii
Construire bloc ANL pentru specialiști
A fost scoasă la licitație proiectarea și execuția cu termen de deschidere a ofertelor pe 18 noiembrie
Sursa de finanțare: ANL
Reabilitare și modernizare sediu Evidența Populației
Lucrările sunt în plină desfășurare, stadiul execuției fiind de 50%
Sursa de finanțare: PNRR
Construire monument comemorativ la Huțani
Lucrările sunt în desfășurare și au un stadiu de 85%
Sursa de finanțare: Bugetul Consiliului Județean
Restaurarea și reabilitarea Muzeului Județean
Lucrările sunt în desfășurare și au un stadiu de 65%
Sursa de finanțare: CNI
Restaurarea și reabilitarea Muzeului de Științele Naturii Dorohoi
S-a finalizat licitația privind execuția lucrărilor
Sursa de finanțare: Institutul Național al Patrimoniului
Dotarea Bibliotecii Naționale de Poezie din cadrul Centrului Național de Studii „Mihai Eminescu” – Memorialul Ipotești
S-a finalizat licitația și urmează realizarea dotării până la finalul anului
Sursa de finanțare: Bugetul Consiliului Județean Botoșani
Modernizarea și eficientizarea energetică a Școlii Speciale „Sfântul Stelian”
S-a finalizat proiectul tehnic și urmează execuția lucrărilor.
Sursa de finanțare: CNI
Dotarea școlilor speciale și a CJRAE
Achizițiile și livrările sunt realizate în proporție de peste 80%.
Sursa de finanțare: PNRR
Achiziția de microbuze școlare electrice
Etapa I: au fost livrate și alocate primăriilor primele 9 microbuze, iar în următoarele două săptămâni vor mai fi livrate 17 microbuze
Etapa a II-a: evaluarea ofertelor depuse pentru achiziționarea a altor 10 microbuze electrice
Sursa de finanțare: PNRR
Achiziția de microbuze școlare hibride
A fost semnat contractul de livrare a 18 microbuze școlare hibride
Sursa de finanțare: AFM
Lista proiectelor aflate în evaluare pentru obținerea finanțării

 

Consolidare versant DJ296 Botoșani – Cișmea – Roma – 2,6 kilometri
Studiu de fezabilitate realizat
Documentație depusă la CNI și inclusă în Lista Sinteză
Consolidare versant DJ296 Roma – 1,35 kilometri
Studiu de fezabilitate realizat
Documentație depusă la CNI și inclusă în Lista Sinteză
Consolidare versant DJ296 Nicșeni – Dorobanți – 0,5 kilometri
Studiu de fezabilitate realizat
Documentație depusă la CNI și inclusă în Lista Sinteză
Construire și dotare Ambulatoriu Integrat Spitalului Județean de Urgență
„Mavromati” în cadrul secției exterioare Darabani

Proiect depus în parteneriat de orașul Darabani și Spitalul Județean de Urgență „Mavromati” în cadrul Programului de Sănătate
Creșterea capacității de diagnosticare și tratare a pacienților cu patologie
oncologică în cadrul Spitalului Județean

Proiect depus la finanțare în cadrul Programului de Sănătate
Dotarea Serviciului de Anatomie Patologică și Prosectură a Spitalului
Județean cu aparatură de diagnosticare rapidă a cancerului

proiect depus la finanțare în cadrul Programului de Sănătate
Realizarea conductei de aducțiune Hănești – George Enescu
Studiu de fezabilitate realizat
Documentație depusă la CNI și inclusă în Lista Sinteză
Realizare parc fotovoltaic la Bucecea, cu putere instalată de 1 MW
Studiu de fezabilitate realizat; ATR obținut
Documentație depusă pentru obținerea finanțării prin Programul „Fondul pentru Modernizarea României”
Realizare centrală fotovoltaică la Sanatoriul Podriga, cu putere instalată de 100 kW
Studiu de fezabilitate realizat; ATR obținut
Documentație depusă pentru obținerea finanțării prin Programul „Fondul pentru Modernizarea României”
Realizare centrală fotovoltaică la UAMS Sulița, cu putere instalată de 60 kW
Studiu de fezabilitate realizat; ATR obținut
Documentație depusă pentru obținerea finanțării prin Programul „Fondul pentru Modernizarea României”
Realizarea documentației pentru restaurarea Muzeului „George Enescu” Dorohoi
Documentație depusă la finanțare din „Timbrul Monumentelor Istorice”
Reabilitarea sediului Bibliotecii Județene „Mihai Eminescu”
S-a realizat DALI
Documentație depusă la CNI și inclusă în Lista Sinteză.
Reabilitare, restaurare și valorificare durabilă a Casei Goilav în vederea
transformării în Centru Multifuncțional pentru Cultură și Artă Tradițională

S-a realizat DALI și se execută proiectul tehnic
Documentație depusă la CNI și inclusă în Lista Sinteză. Este eligibilă a fi depusă pentru finanțare și din POR.
Construire pavilion saloane beneficiari UAMS Ștefănești
S-a realizat Studiul de Fezabilitate
Documentație depusă la CNI și inclusă în Lista Sinteză.
CARE – Comunitate Activă pentru sprijin și Reintegrare Echitabilă
Proiect depus în parteneriat de DGASPC, Asociația „Clara” și Star of Hope România pe PIDS
Se urmărește implementarea unor programe și oferirea unor servicii sociale alternative în vederea asigurării dreptului copilului la identitate, sănătate și educație
IDIAS – Inovare, dezvoltare, incluziune, acțiune și suport
Proiect depus în parteneriat de DGASPC și Institutul pentru parteneriat social Bucovina și Star of Hope România pe PIDS
Se urmărește implementarea unor programe și oferirea unor servicii sociale alternative în vederea asigurării dreptului copilului la identitate, sănătate și educație
Lista proiectelor transfrontaliere aflate în evaluare pentru obținerea finanțării

Promovarea turismului digital în zona transfrontalieră
Proiect depus în cadrul Programului Interreg NEXT România – Moldova 2021-2027
Reabilitarea Pavilionului 2 și construirea unei cantine la Sanatoriul de Neuropsihiatrie Podriga
Proiect depus în cadrul Programului Interreg NEXT România – Moldova 2021-2027
Muzeul în continuare „Mihai Eminescu” Ipotești – Bălți. Muzeu transfrontalier
Proiect depus în cadrul Programului Interreg NEXT România – Moldova 2021-2027
Biblioteca pe roți (SmartLib)
Proiect depus în cadrul Programului Interreg NEXT România – Moldova 2021-2027
Reparația capitală a Corpului F al Spitalului Județean de Urgență „Mavromati” (MediCareMinds)
Proiect depus în cadrul Programului Interreg NEXT România – Moldova 2021-2027
Achiziționarea de sisteme moderne de dezinfecție la Spitalul Județean de Urgență „Mavromati”
Proiect depus în cadrul Programului Interreg NEXT România – Moldova 2021-2027
Achiziționarea de instrumente muzicale, echipamente de sunet și echipamente de pictură pentru Școala Populară de Artă „George Enescu”
Proiect depus în cadrul Programului Interreg NEXT România – Ucraina 2021-2027
Grădini senzoriale terapeutice la Școala Specială „Ion Pillat” Dorohoi
Proiect depus în cadrul Programului Interreg NEXT România – Ucraina 2021-2027
Creșterea absorbției fondurilor UE prin consolidarea capacității instituționale în Regiunea Dunării
proiect depus în cadrul Programului transnațional „Regiunea Dunării 2021-2027 de un consorțiu format din 11 parteneri din 3 state: România, Republica Moldova și Ucraina
Lista proiectelor pregătite pentru a fi depuse la finanțare

 

Construirea unui spital nou de Pediatrie
S-a realizat Studiul de Fezabilitate
S-a obținut avizul de oportunitate din partea Ministerului Sănătății
Se lucrează la documentația de atribuire pentru scoaterea la licitație a proiectării și execuției
Construirea unui spital nou la Săveni
S-a realizat Studiul de Fezabilitate
S-a obținut avizul de oportunitate din partea Ministerului Sănătății
Se lucrează la documentația de atribuire pentru scoaterea la licitație proiectării și execuției
Construirea unui spital nou de Psihiatrie
S-a realizat Studiul de Fezabilitate
S-au aprobat indicatorii tehnico-economici
Construirea unui Laborator de radioterapie
S-a realizat Studiul de Fezabilitate
S-au aprobat indicatorii tehnico-economici
Reabilitarea energetică și modernizarea corpurilor centrale ale Spitalului Județean de Urgență „Mavromati” (Corpurile A, B, C)
S-a realizat Studiul de Fezabilitate
S-au aprobat indicatorii tehnico-economici
Reabilitare, modernizare și dotare Centrul de Sănătate mintală pentru adulți
Depus pentru obținerea avizului de oportunitate din partea Ministerului Sănătății
Reabilitarea energetică, consolidare și modernizarea Psihiatrie VI Cronici
S-au realizat expertizele pentru a fi depuse pe axele care se vor deschide
Construire în parteneriat cu CJ Suceava a podului de la Talpa
S-au realizat expertizele, Studiul de Fezabilitate și studiile cerute de către ariile protejate
Modernizarea, extinderea și valorificarea durabilă a Memorialului Ipotești
S-a realizat documentația tehnică și s-a identificat sursa de finanțare: New European Bauhaus (NEB), ce urmează a fi deschisă de ADR Nord-ESt anul viitor.
Proiectul de la Ipotești este unul dintre cele 2 din Regiune Nord-Est ce au fost declarate eligibile pe NEB.
Reabilitarea și restaurarea Casei „Moscovici”
S-au realizat expertizele și este în procedură de achiziție DALI-ul pentru pregătirea documentației de a fi depusă la finanțare pe POR, în vederea mutării aici a sediului administrativ al Consiliului Județean Botoșani
Construire pavilion saloane beneficiari UAMS Flămânzi
S-a realizat Studiul de Fezabilitate, iar indicatorii tehnico-economici au fost aprobați în CTE-ul Consiliului Județean Botoșani
Investiții complementare Sistemului de Management Integrat al Deșeurilor
S-a pregătit documentația tehnică pentru depunerea proiectului pentru finanțare în PDD.
Proiectul presupune construirea unei Stații de Tratare Mecano-Biologice (TMB) cu digestie anaerobă, stații de copostare, mini stații de epurare, separator de hidrocarburi, etc.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending