Connect with us
Publicitate

Actualitate

SALARIILE aleșilor locali, MAJORATE. Câți BANI vor primi în PLUS primarul Cosmin Andrei și președintele CJ Doina Federovici

Publicat

Publicitate

Majorarea salariilor în administrația locală a fost votată și în Camera Deputaților, care este for decizional. Lefurile aleșilor locali ar urma, astfel, să crească, având ca referință salariul minim din anul 2021, scrie Cluj24.ro. De majorări de salarii vor beneficia și angajații din administrația locală.

Majorarea salariilor aleșilor locali a trecut și de Camera Deputaților, după ce a fost votată în Senat, de bani în plus urmând să beneficieze primarii, viceprimarii, președinții și vicepreședinții de Consilii Județene, dar angajații din administrațiile locale.

Majorarea se va aplica după ce Legea va fi promulgată de președintele Klaus Iohannis.

Publicitate

Aleșii locali vor avea salarii mai mari

Astfel, în plină criză, salariile primarilor au urma să crească cu sume cuprinse între 1.800 și peste 4.000 de lei brut. De asemenea, peste 4.000 de lei brut vor primi, în plus, și cei care conduc consiliile județene.

Potrivit Legii adoptate în Parlament, aceste măriri de salariu vor intra în vigoare cu data de 1 noiembrie 2022.

Publicitate

Conform acestei legi, Doina Federovici, președintele Consiliului Județean Botoșani, ar urma să primească în plus la salariu 4.230 de lei brut. De asemenea, vicepreședinții CJ ar urma să beneficieze de o majorare de salariu de 3.760 de lei brut pe lună.

Primarul Botoșaniului, Cosmin Andrei, alături de ceilalți primari de municipii reședință de județ, va beneficia de o majorare de salariu de 4.230 de lei brut. În același timp, salariile viceprimarilor din Botoșani vor crește cu 3.760 de lei brut.

În România, cea mai mare creștere de salariu, de 4.700 de lei brut, va merge către primarul general al Bucureștiului, Nicușor Dan.

Publicitate

Suma cu care se majorează salariile scade apoi pentru primarii de sector din Capitală, primarii de orașe sau municipii mai mici și pentru cei de comune, în funcție de numărul de locuitori.

Creșterea va fi cuprinsă între 1.880 de lei pentru un primar de comună cu până la 3.000 de locuitori și 3.225 de lei pentru un primar de oraș sau municipiu cu peste 100.001 locuitori.

De asemenea, de creșteri salariale ar urma să beneficieze, conform legii, și personalul din administrațiile locale. Salariile acestora sunt stabilite în funcție de indemnizația viceprimarului sau a vicepreședintelui Consiliului Județean.

Publicitate

Ce salarii au acum primarii și președinții de CJ

Potrivit notei de fundamentare pentru creșterea salariilor, la ora actuală, în funcție de coeficienți, președinții de CJ au un salariu de 18.720 de lei brut, iar vicepreședinții primesc un salariu de 16.640 de lei brut.

În ceea ce îi privește pe primarii municipiilor reședință de județ, cum este și cazul lui Cosmin Andrei, salariul actual este egal cu cel al președintelui CJ Cluj, respectiv 18.720 de lei brut.

Viceprimarii au un salariu brut de 16.640 de lei.

 Urmăriți știrile Botosani24.ro și pe Google News

Sursa: cluj24.ro, digi24.rohotnews.ro

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

Lângă noi: O șoferiță din Suceava a scăpat cu viață după un accident spectaculos

Publicat

Publicitate

O șoferiță de 49 de ani a scăpat cu viață, după un accident violent, petrecut în Rădăuți, vineri, la primele ore ale dimineții. În imaginile surprinse de o cameră de supraveghere se vede cum șoferița pierde controlul asupra direcției, iar autoturismul ei derapează pe carosabilul umed, lovește o mașină parcată și doboară un copac de pe marginea șoselei.

Impactul a fost extrem de violent, iar mașina s-a răsturnat cu roțile-n sus. La fața locului au ajuns pompierii care au scos-o afară pe femeia blocată în vehicul. Din fericire, a scăpat doar cu traumatisme ușoare și a fost transportată la spital pentru îngrijiri medicale.

Publicitate
Citeste mai mult

Eveniment

Protecția drepturilor de autor, în atenția polițiștilor din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice

Publicat

Publicitate

Sancțiuni de peste 6.000 de lei în urma unor controale ale Serviciului de Investigare a Criminalității Economice

La data de 25 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au acționat pe linia prevenirii și combaterii faptelor ilicite în domeniul protecției drepturilor de autor și drepturilor conexe.

 

Publicitate

Astfel, în cadrul activitățior desfășurate au fost verificați șapte agenți economici, din municipiul Botoșani, prilej cu care au fost aplicate două sancțiuni contravenționale, în valoare de 6.000 de lei pentru comunicarea publică,(ambientală)  fără autorizarea sau consimțământul titularului de drepturi recunoscute de lege operelor ori produselor purtătoare de drepturi conexe.

 

Respectarea prevederilor legale, în privința drepturilor de autor, asigură recunoașterea și protecția acestora, contribuind la un mediu echitabil și legal, în care creatorii pot beneficia de promovare și valorificare a muncii lor.

Publicitate

Citeste mai mult

Educație

Schimb de experienţă cu directorii de şcoli din zona Săveni organizat de Şcoala Gimnazială „Teofil Vâlcu” din Hăneşti

Publicat

Publicitate

Joi, 25 aprilie 2024, Şcoala Gimnazială “Teofil Vâlcu” din Hăneşti a organizat un schimb de experienţă cu directorii de şcoli din zona  Săveni. Tema dezbătută a fost una de actualitate: “Siguranţa în şcoli – aspecte legislative”.

Discuţiile au fost coordonate de prof. Carmen-Maria Hriţac, responsabilul Cercului pedagogic al directorilor din zona Săveni. După ce  a prezentat un scurt istoric al învăţământului din comuna Hăneşti, prof. Marinela Vieriu, directorul şcolii gazdă,  a adus în faţa participanţilpor  aspecte privind siguranţa în mediul şcolar precum şi o serie de exemple de bună practică.  Concluzia  care s-a desprins a fost aceea că promovarea accentuată a măsurilor de prevenire şi combatere a violenţei, a bullying-ului şi a ciberbullying-ului, trebuie să reprezinte o prioritate.

Publicitate
Citeste mai mult

Cultura

Atelier de încondeiat ouă la Mihălășeni. ,,Profesor” a fost meșterul popular Maria Ursulean

Publicat

Publicitate

Joi, Centrul de Creatie Botosani a desfășurat un alt atelier de încondeiat ouă, de această dată în parteneriat cu Parohia Mihălășeni.

Meșterul popular Maria Ursulean din Bucecea i-a sprijinit pe micuții participanți să deslușească tainele încondeierii ouălor.
,,Mulțumim și celor patru tinere din Bucecea care au ajutat la desfășurarea atelierului!
Mulțumim frumos părintelui Petru Hrițac pentru invitație și ospitalitate, cadrelor didactice prezente, grupului vocal din Mihălășeni care ne-a încântat cu câteva cântări religioase și îi felicităm pe toți copiii care au participat la atelier!” , au transmis oficialii Centrului de Creație.

Publicitate

Publicitate
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending