Connect with us

Actualitate

S-au scumpit biletele de avion. Câteva exemple de preț

Publicat

Publicitate

Preţul mediu al biletelor de avion a fost, în 2021, cu 19% mai mare decât în anul anterior. În topul celor mai populare destinaţii pentru români s-au aflat România, Marea Britanie şi Italia,informează alba24.ro. Sunt concluziile unei analize de piaţă întocmită de o agenţie de turism.

Majorările de preţ ale biletelor de avion s-au produs ca urmare a creşterilor de tarife pentru zborurile interne şi intercontinental, potrivit sursei citate.

Prețul mediu pentru un bilet de avion

Preţul mediu al unui bilet de avion dus a fost de 155 de euro, iar în funcţie de tipul de zbor, tarifele au fost următoarele: 70 de euro pentru un zbor intern, 90 de euro pentru zbor internaţional, respectiv 303 euro pentru zbor intercontinental.

„Interesant, în comparaţie cu 2019 şi 2020, preţurile biletelor pentru zborurile intercontinentale au crescut cel mai mult. În 2019 am plătit în medie 250 de euro pentru un singur bilet, în timp ce în 2020 era 290 de euro. Totodată, este de remarcat că preţurile biletelor pentru rutele internaţionale, de exemplu din România către ţările europene, în 2021 au scăzut cu 5% faţă de 2020 şi cu 11% faţă de 2019”, a declarat Marius Turbatu, Hub manager eSky România.

Top cele mai populare destinații

În cursul anului trecut, prima poziţie în topul celor mai populare destinaţii pentru români s-a aflat România, iar principalele rute interne au fost spre Bucureşti, Cluj şi Bacău.

Pe locul secund al ierarhiei se găseşte Regatul Unit al Marii Britanii, cu destinaţia cea mai frecventă Londra, în timp ce următoarea în clasament este Italia, cu zboruri către Milano, Roma şi Sardinia. Poziţia a patra este ocupată de Germania, în frunte cu Frankfurt şi Dortmund, iar locul 5 revine Spaniei, unde românii au zburat cel mai frecvent către Barcelona, Madrid, Alicante şi Insulele Canare (în special Tenerife şi Fuerteventura).

Publicitate

Topul destinaţiilor preferate de către români în anul 2021 este completat de Franţa, Belgia, Irlanda, Ţările de Jos şi Turcia.

Pe segmentul asigurărilor de călătorie, datele eSky arată că produsul All Risk, care permite anularea unei călătorii din diverse motive personale (de exemplu: îmbolnăvire, anularea unei cereri de concediu sau îmbolnăvirea unui animal de companie), a fost cel mai popular.

Prin comparaţie, în 2019, doar 20% dintre rezervări aveau o asigurare de călătorie, în 2020 o pondere de 26%, iar în 2021 aproape un client din trei.

Urmăriți știrile Botosani24.ro și pe Google News

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

Județul Botoșani se află în continuare sub COD GALBEN de instabilitate atmosferică

Publicat

Publicitate

 Meteorologii au actualizat prognoza și au emis o nouă atenționare cod galben de ploi pentru județul Botoșani, astăzi, între orele 10:00 – 23:00.

Instabilitatea atmosferică ce se va manifesta

prin averse torențiale, descărcări electrice, grindină de mici și medii dimensiuni (1…3 cm),
intensificări ale vântului și vijelii (rafale în general de 50…70 km/h). În intervale scurte de timp
sau prin acumulare, cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp, iar pe arii restrânse de peste
30…40 l/mp.

Evoluţia fenomenelor meteorologice prognozate este permanent monitorizată prin Centrul Operaţional al ISU Botoșani.

Echipajele de pompieri de la toate subunitățile din județ sunt pregătite să intervină, în cel mai scurt timp, în sprijinul cetățenilor.

Pentru a preveni situațiile de urgență, recomandăm cetățenilor respectarea următoarelor măsuri:

Publicitate

– fiți prudenți atunci când vă aflați pe stradă și evitați deplasarea în zone cu panouri publicitare, copaci sau stâlpi de electricitate care ar putea fi doborâți;

– nu treceți prin dreptul clădirilor aflate în construcție sau care prezintă elemente arhitectonice ce pot fi smulse de vânt;

– parcați autoturismele la distanță sigură față de copaci sau stâlpi de electricitate;

– îndepărtați copacii sau ramurile uscate care, pe timpul unei furtuni, ar putea cădea şi provoca victime sau pagube materiale;

– nu atingeți firele căzute la pământ;

– curățați șanțurile și rigolele de scurgere, pentru a permite evacuarea apelor pluviale;

– nu aruncați gunoaiele menajere sau resturile vegetale în albiile apelor curgătoare sau în șanțurile / canalele de colectare a apei.

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obținute prin accesarea portalului fiipregatit.ro sau prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore.

https://fiipregatit.ro/ghiduri/inundatii-despre-8-9#despre-33

https://fiipregatit.ro/ghiduri/furtuna-despre-8-6#siguranta-in-caz-de-furtuna-23

#ISU_Botoșani #pompierii #salvatorii #ploi #prevenire

Citeste mai mult

Eveniment

FOTO: Efectele furtunii de noaptea trecută. A fost Cod Portocaliu de fenomene meteorologice periculoase în 55 localități din județul Botoșani

Publicat

Publicitate

Noaptea trecută, în intervalul orar 23:20 – 02:30, un număr de comune din județul Botoșani s-au aflat sub incidența a trei avertizări nowcasting Cod Portocaliu de fenomene meteorologice periculoase.

Potrivit prognozelor, au fost semnalate: vijelii puternice, cu rafale de vânt de 70–90 km/h, descărcări electrice frecvente, grindină cu diametrul de 2–3 cm, averse torențiale, cu cantități de apă de 20–25 l/mp.

Până la această oră, s-au înregistrat efecte ale furtunii în municipiul Botoșani și în localitatea Dămideni, unde doi copaci au fost doborâți de vânt și au căzut pe partea carosabilă și un gard.

Intervențiile pentru degajarea carosabilului și înlăturarea pericolelor au fost realizate de pompierii militari din cadrul Detașamentului Botoșani și Gărzii de Intervenție Ștefănești, care au tăiat arborii și i-au îndepărtat în siguranță.

De asemenea, pompierii au fost solicitați în localitățile Cătămărăști Deal și Bobulești, unde alți doi arbori, afectați de vijeliile de vineri, prezentau risc pentru pietoni. Aceștia au fost îndepărtați preventiv.

Centrul Operațional al ISU Botoșani monitorizează permanent evoluția fenomenelor meteorologice, iar echipajele de pompieri din toate subunitățile județului sunt pregătite să intervină prompt pentru protejarea populației și limitarea efectelor negative.

Publicitate

Informații utile privind măsurile de protecție în situații de urgență și comportamentul recomandat în cazul manifestării fenomenelor meteo periculoase sunt disponibile pe portalul fiipregatit.ro și prin aplicația mobilă DSU, ce poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și App Store.

Citeste mai mult

Eveniment

CALENDAR ORTODOX 2025: Sfântul Mare Mucenic și tămăduitor Pantelimon

Publicat

Publicitate
Sfântul Pantelimon a trăit pe vremea împărăţiei lui Maximian. Era cu neamul din cetatea Nicomidiei, din tată elin, care în urmă s-a făcut creştin cu învăţăturile fiului său, şi din maică-sa Evula, care credea în Hristos.
Fiind învăţat la meşteşugul doctoricesc al trupurilor de Efrosin, care avea mare slavă, se arăta a şti meşteşugul desăvârşit. Iar doctoricescul meşteşug al sufletului şi credinţa în Hristos a învăţat de la bătrânul Ermolae preotul, cu care, rugând pe Hristos, a înviat pe un copil, ce era muşcat de o viperă şi zăcea în drum.

El a fost botezat de bătrânul Ermolae şi povăţuit la credinţă. Iar chipul muceniciei lui a fost aşa: mergând un orb la dânsul, s-a tămăduit, şi întrebat fiind de împăratul cine a fost pricina tămăduirii lui, el a răspuns: «Pantoleon m-a tămăduit», căci aşa îl chema întâi, cu numele lui Hristos, în Care a spus că şi el crede, pentru care îndată i s-a tăiat capul.

Iar Pantoleon a fost adus la împăratul şi fiind întrebat şi neclintindu-se din credinţa în Hristos, nici la făgăduinţe, nici la înfricoşări, a fost bătut cumplit şi ars cu făclii; însă arătându-i-Se Domnul în chipul bătrânului Ermolae, îl îmbărbăta, şi i se părea că a intrat cu dânsul şi în fierberea plumbului, în care era băgat sfântul.
Şi în multe alte feluri de nespus a fost chinuit. Iar când a fost condamnat să piară prin sabie, s-a rugat şi plinindu-şi rugăciunea a venit glas de sus, numindu-l în loc de Pantoleon, Pantelimon. Atunci sfântul mucenic şi-a întins grumajii de bunăvoia lui, şi-i tăiară capul. Şi se face soborul lui întru a sa vestită biserică.

Citeste mai mult

Eveniment

Botoșani: COD PORTOCALIU de instabilitate atmosferică! Populația a fost avertizată prin mesaj RO-ALERT

Publicat

Publicitate

Meteorologii au emis o nouă avertizare tip cod portocaliu de instabilitate atmosferică pentru mai multe localități din județul Botoșani valabilă de astăzi, până la ora 00:30.

Localitățile vizate sunt: Botoșani, Dorohoi, Vorona, Corni, Mihai Eminescu, Vlădeni, Curtești, Răchiți, Ibănești, Șendriceni, Vârfu Câmpului, Cristinești, Dersca, Hilișeu-Horia, Broscăuți, Pomârla, Roma, Mihăileni, Leorda, Cândești, Brăești, Văculești, Lozna, Dimăcheni și Bucecea.

Se vor semnala : grindină de medii dimensiuni (2-4 cm), averse torențiale (20…30 l/mp), frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului (50…70 km/h).

Populația a fost avertizată prin mesaj RO-ALERT.

Evoluţia fenomenelor meteorologice prognozate este permanent monitorizată prin Centrul Operaţional al ISU Botoșani.

Echipajele de pompieri de la toate subunitățile din județ sunt pregătite să intervină, în cel mai scurt timp, în sprijinul cetățenilor.

Publicitate

Pentru a preveni situațiile de urgență, recomandăm cetățenilor respectarea următoarelor măsuri:

– fiți prudenți atunci când vă aflați pe stradă și evitați deplasarea în zone cu panouri publicitare, copaci sau stâlpi de electricitate care ar putea fi doborâți;

– nu treceți prin dreptul clădirilor aflate în construcție sau care prezintă elemente arhitectonice ce pot fi smulse de vânt;

– parcați autoturismele la distanță sigură față de copaci sau stâlpi de electricitate;

– îndepărtați copacii sau ramurile uscate care, pe timpul unei furtuni, ar putea cădea şi provoca victime sau pagube materiale;

– nu atingeți firele căzute la pământ;

– curățați șanțurile și rigolele de scurgere, pentru a permite evacuarea apelor pluviale;

– nu aruncați gunoaiele menajere sau resturile vegetale în albiile apelor curgătoare sau în șanțurile / canalele de colectare a apei.

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obținute prin accesarea portalului fiipregatit.ro sau prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore.

https://fiipregatit.ro/ghiduri/inundatii-despre-8-9#despre-33

https://fiipregatit.ro/ghiduri/furtuna-despre-8-6#siguranta-in-caz-de-furtuna-23

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending