Connect with us

Eveniment

România a ratat calificarea în finala concursului Eurovision 2023

Publicat

Publicitate

România, reprezentată de Theodor Andrei cu piesa „D.G.T. (Off and On)”, a ratat, joi seara, calificarea în finala concursului Eurovision 2023.

Reprezentantul ţării noastre a concurat în cea de a doua semifinală a competiţiei.

Din a doua semifinală s-au calificat Albania, Cipru, Estonia, Belgia, Austria, Lituania, Polonia, Australia, Armenia şi Slovenia.

Artiştii din cea de a doua semifinală calificaţi sunt Albina & Familja Kelmendi cu „Duje” (Albania), Andrew Lambrou cu „Break a Broken Heart” (Cipru), Alika cu „Bridges” (Estonia), Gustaph cu „Because of You” (Belgia), Teya & Salena cu „Who The Hell Is Edgar?” (Austria), Monika Linkyte cu „Stay” (Lituania), Blanka cu „Solo” (Polonia), Voyager cu „Promise” (Australia), Brunette cu „Future Lover” (Armenia), Joker Out cu „Carpe Diem” (Slovenia).

Aceştia se alătură, în finala care va avea loc sâmbătă, reprezentanţilor primelor 10 ţări care au fost alese în semifinala de marţi: Croaţia, Republica Moldova (Pasha Parfeny cu „Soarele şi Luna”), Elveţia, Finlanda, Cehia, Israel, Portugalia, Suedia, Serbia şi Norvegia.

Calificate din oficiu în marea finală sunt cele cinci ţări fondatoare Eurovision, grup cunoscut şi sub numele de „Marele 5”: Franţa, Germania, Italia, Spania şi Marea Britanie, precum şi Ucraina, care a câştigat Eurovision 2022.

Publicitate

Marea finală a Eurovision Song Contest 2023 va avea loc pe M&S Bank Arena din Liverpool sâmbătă.

Ediţia din 2023 a Eurovision Song Contest are loc în Marea Britanie, care organizează concursul în numele Ucrainei, din cauza războiului declanşat pe teritoriul acestei ţări.

Evenimentul va fi transmis în direct şi în exclusivitate pe canalele TVR 1, TVR Internaţional şi TVR+.

Eurovision Song Contest este cea mai importantă competiţie muzicală internaţională, organizată de EBU – cea mai mare asociaţie din Europa a televiziunilor publice. European Song Contest (ESC) se desfăşoară în fiecare an, începând din 1956. Show-ul este unul dintre cele mai longevive şi mai urmărite programe de televiziune din lume, fiind transmis atât în Europa, cât şi în Australia, Asia şi Statele Unite.

Cele mai bune performanţe ale României la acest concurs au fost: de două ori locul al treilea (Luminiţa Anghel & Sistem – Kiev, 2005; Paula Seling şi Ovi – Oslo, 2010) şi o dată locul al patrulea (Mihai Trăistariu – Atena, 2006).

sursa foto: captura video youtube

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Educație

Botoșani: Concursul Interjudețean de Matematică „Dimitrie Pompeiu”, a XXIII-a ediție. Program și desfășurare

Publicat

Publicitate

În perioada 9-11 mai 2025, Societatea de Științe Matematice – Filiala Botoșani, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Botoșani, Colegiul Național „Mihai Eminescu” Botoșani, Colegiul Național „A.T. Laurian” Botoșani și Școala Gimnazială Nr.17 Botoșani, cu sprijinul Primăriei Municipiului Botoșani și al Consiliului Județean Botoșani, organizează a XXIII-a ediție a Concursului Interjudețean de Matematică „Dimitrie Pompeiu”.

Președinte al concursului este domnul prof. univ. dr. Radu GOLOGAN, președintele Societății de Științe Matematice din România.

Concursul se adresează elevilor din clasele III-XI.

Programul concursului este următorul:

  • Sosirea participanților: vineri 9 mai, între orele 1400 – 1900 la Hotel Rapsodia.
  • Desfășurarea concursului: sâmbătă, 9 mai, între orele 900 – 1200, pentru toți elevii din clasele III-XI la Școala Gimnazială Nr. 17 Botoșani;
  • Elevii vor fi prezenți în săli la ora 845, având asupra lor carnetul de elev sau cartea de identitate;
  • Afișarea rezultatelor și depunerea contestațiilor: sâmbătă, 10 mai, între orele 1700 – 1800.

Festivitatea de premiere va avea loc duminică, 11 mai, ora 1000, în Aula Colegiului Național „A.T. Laurian” Botoșani.

„Educația matematică este un pilon esențial în formarea gândirii critice și a abilităților analitice ale elevilor. Suntem încântați să colaborăm cu Societatea de Științe Matematice pentru a promova excelența în acest domeniu și pentru a le oferi elevilor și profesorilor oportunități valoroase de dezvoltare profesională și competițională. Le doresc mult succes tuturor participanților!” a declarat Bogdan Gheorghe SURUCIUC, inspector școlar general.

Publicitate

 

Citeste mai mult

Eveniment

Acțiunea „TRUCK & BUS”, desfășurată de polițiștii botoșăneni

Publicat

Publicitate

În această săptămână, polițiștii Serviciului Rutier Botoșani, împreună cu structurile rutiere din cadrul polițiilor municipale și orășenești, desfășoară sub egida ROADPOL, acțiunea „TRUCK & BUS”, ce are ca scop prevenirea și combaterea încălcării normelor legale în domeniul transporturilor rutiere publice de mărfuri și persoane.

 

Astfel, în perioada  5- 11 mai a.c., polițiștii rutieri desfășoară activități specifice pentru verificarea transportatorilor rutieri de mărfuri și persoane, în ceea ce privește existența autorizațiilor și a documentelor necesare și obligatorii a fi deținute la bordul autovehiculelor, respectarea traseului și a graficului de circulație, cu opririle aferente, precum și respectarea perioadelor de conducere și a pauzelor de odihnă impuse de legislația din domeniu.

 

În cadrul acțiunii, polițiștii verifică și respectarea numărului maxim de locuri pe scaune, prevăzute în certificatul de înmatriculare al vehiculului, precum și identificarea și sancționarea altor încălcări ale normelor de siguranță rutieră.

Publicitate
Citeste mai mult

Eveniment

Botoșani: Acțiune a polițiștilor rutieri pentru prevenirea accidentelor rutiere

Publicat

Publicitate

Miercuri, în intervalul orar 12:00-15:00,  polițiștii din cadrul Serviciului Rutier, cu sprijinul subunităților de profil au desfășurat activităţi de control si supraveghere a traficului rutier, în zonele de competenţă, pentru creșterea gradului de disciplină rutieră, prin sancționarea abaterilor de la normele rutiere, în special a cauzelor frecvent generatoare de accidente rutiere soldate cu victime omenești.

 

Astfel, în cadrul activităților desfășurate au fost controlate aproximativ 60 de autovehicule, iar în urma neregulilor constatate au fost aplicate 55 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 18.000 de lei.

 

Dintre sancțiuni, 12 au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză, totodată fiind reținute și două permise de conducere.

 

Publicitate

 

Citeste mai mult

Eveniment

Bărbat din Prăjeni, cercetat pentru două infracțiuni, în urma unui control în trafic

Publicat

Publicitate

Miercuri, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Flămânzi au oprit pentru control, pe drumul public, din comuna Prăjeni, un autovehicul ce tracta o remorca neînmatriculată, condus de un bărbat, din aceeași localitate.

 

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că acesta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

 

Polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunilor de conducere fără permis și punere în circulație a unui vehicul neînmatriculat.

Publicitate
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending