Connect with us
Publicitate

Eveniment

România a ratat calificarea în finala concursului Eurovision 2023

Publicat

Publicitate

România, reprezentată de Theodor Andrei cu piesa „D.G.T. (Off and On)”, a ratat, joi seara, calificarea în finala concursului Eurovision 2023.

Reprezentantul ţării noastre a concurat în cea de a doua semifinală a competiţiei.

Din a doua semifinală s-au calificat Albania, Cipru, Estonia, Belgia, Austria, Lituania, Polonia, Australia, Armenia şi Slovenia.

Publicitate

Artiştii din cea de a doua semifinală calificaţi sunt Albina & Familja Kelmendi cu „Duje” (Albania), Andrew Lambrou cu „Break a Broken Heart” (Cipru), Alika cu „Bridges” (Estonia), Gustaph cu „Because of You” (Belgia), Teya & Salena cu „Who The Hell Is Edgar?” (Austria), Monika Linkyte cu „Stay” (Lituania), Blanka cu „Solo” (Polonia), Voyager cu „Promise” (Australia), Brunette cu „Future Lover” (Armenia), Joker Out cu „Carpe Diem” (Slovenia).

Aceştia se alătură, în finala care va avea loc sâmbătă, reprezentanţilor primelor 10 ţări care au fost alese în semifinala de marţi: Croaţia, Republica Moldova (Pasha Parfeny cu „Soarele şi Luna”), Elveţia, Finlanda, Cehia, Israel, Portugalia, Suedia, Serbia şi Norvegia.

Calificate din oficiu în marea finală sunt cele cinci ţări fondatoare Eurovision, grup cunoscut şi sub numele de „Marele 5”: Franţa, Germania, Italia, Spania şi Marea Britanie, precum şi Ucraina, care a câştigat Eurovision 2022.

Publicitate

Marea finală a Eurovision Song Contest 2023 va avea loc pe M&S Bank Arena din Liverpool sâmbătă.

Ediţia din 2023 a Eurovision Song Contest are loc în Marea Britanie, care organizează concursul în numele Ucrainei, din cauza războiului declanşat pe teritoriul acestei ţări.

Evenimentul va fi transmis în direct şi în exclusivitate pe canalele TVR 1, TVR Internaţional şi TVR+.

Publicitate

Eurovision Song Contest este cea mai importantă competiţie muzicală internaţională, organizată de EBU – cea mai mare asociaţie din Europa a televiziunilor publice. European Song Contest (ESC) se desfăşoară în fiecare an, începând din 1956. Show-ul este unul dintre cele mai longevive şi mai urmărite programe de televiziune din lume, fiind transmis atât în Europa, cât şi în Australia, Asia şi Statele Unite.

Cele mai bune performanţe ale României la acest concurs au fost: de două ori locul al treilea (Luminiţa Anghel & Sistem – Kiev, 2005; Paula Seling şi Ovi – Oslo, 2010) şi o dată locul al patrulea (Mihai Trăistariu – Atena, 2006).

sursa foto: captura video youtube

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

FOTO: O femeie de 75 de ani, din Durnești, și-a pierdut viața într-un incendiu care i-a cuprins casa

Publicat

Publicitate

În urmă cu puțin timp, echipajele de intervenție din cadrul Gărzii de Intervenție Trușești au fost alertate pentru a interveni la un incendiu produs în localitatea Broșteni, comuna Durnești, care a afectat o anexă gospodărească. Din nefericire, în urma acestui eveniment tragic, o persoană și-a pierdut viața.

Victima, o femeie în vârstă de 75 de ani, se afla în anexă în momentul izbucnirii incendiului, iar flăcările au fost observate cu întârziere de către un membru al familiei, ceea ce a redus șansele de intervenție pentru salvarea acesteia. La fața locului s-au deplasat două echipaje de intervenție cu două autospeciale de stingere, dar și o ambulanță din cadrul Serviciului Județean de Ambulanță.

Ajunși la locul evenimentului, salvatorii au constatat că întreaga anexă era cuprinsă de flăcări, cu pericol de extindere la casa de locuit. Incendiul a fost lichidat după aproximativ o ora, iar totul ar fi pornit de la un jar căzut din sobă pe materialele combustibile aflate în apropiere.

Publicitate

Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Nicolae Iorga” al județului Botoșani reamintește cetățenilor importanța respectării măsurilor de siguranță în utilizarea sistemelor de încălzire, în special în această perioadă a anului, pentru a evita astfel de tragedii. Pentru a preveni incendiile, vă recomandăm să:

▪️nu lăsați sobele și alte mijloace de încălzire nesupravegheate pe timpul funcţionării.
▪️nu introduceți în sobă lemne cu lungimea mai mare decât vatra focarului.
▪️nu lăsați ușa sobei deschisă.
▪️nu supraîncălziți soba.
▪️ montați pe pardoseală, în fața ușii de alimentare cu combustibil a mijlocului de încălzire, o bucată de tablă cu dimensiuni de 0,50 x 0,70 metri.
▪️nu puneți haine la uscat pe sobe sau în imediata lor apropiere.
▪️ stingeți focul pe timpul nopții.
▪️nu lăsați, niciodată, copiii singuri în casă, mai ales într-o încăpere unde este în funcțiune un mijloc de încălzire.

Publicitate

Citeste mai mult

Administratie

Anunț: Primăria MIHAI EMINESCU acordă înlesnire la plată

Publicat

Publicitate

PRIMĂRIA COMUNEI MIHAI EMINESCU ACORDĂ ÎNLESNIRE LA PLATĂ SUB FORMA SCUTIRII AFERENTE OBLIGAȚIILOR FISCALE RESTANTE DATORATE BUGETULUI LOCAL AL COMUNEI MIHAI EMINESCU, CU TITLU DE AMENZI DE CĂTRE PERSOANELE FIZICE. 

Stimați locuitori ai Comunei Mihai Eminescu, având în vedere nivelul ridicat al majorărilor de întârziere datorate bugetului local de către contribuabilii, persoane fizice, pentru stimularea plății amenzilor restante, s-a aprobat Hotărârea Consiliului Local Nr. 157 din data de 08.11.2024 privind aprobarea procedurii de acordare a înlesnirii la plată sub forma scutirii aferente obligațiilor fiscale restante datorate bugetului local al Comunei Mihai Eminescu, cu titlu de amenzi de către persoanele fizice

Facilitatea fiscală se acordă în baza Hotărârea Consiliului Local Nr. 157 din data de 08.11.2024, ce prevede:

Publicitate
  • Scutirea unei cote de 25%, respectiv 50% din obligațiile fiscale restante cu titlu de amenzi datorate bugetului local al Comunei Mihai Eminescu, de către persoanele fizice, astfel:
  1. Scutirea unei cote de 25% din restanțele cu titlu de amenzi la data de 09.2024, în cuantum mai mare de 5.000 LEI, datorate bugetului local restante la data de 31.08.2024, cu condiția înregistrării cererilor debitorilor până la data de 25.11.2024 și a achitării integrale a obligațiilor de plată detaliate în procedura de acordare, până la data de 25.11.2024.
  2. Scutirea unei cote de 50% din restanțele cu titlu de amenzi la data de 09.2024, în cuantum maxim de 5.000 LEI, datorate bugetului local restante la data de 31.08.2024, cu condiția înregistrării cererilor debitorilor până la data de 25.11.2024 și a achitării integrale a obligațiilor de plată detaliate în procedura de acordare, până la data de 25.11.2024.

De asemenea, vă informăm faptul că plățile pot fi efectuate atât la sediul Primăriei Mihai Eminescu, în numerar sau POS, cât și online prin platforma ghișeul.ro.

Atașăm la prezentul anunț, modelul de cerere pentru persoanele fizice.

Publicitate
Citeste mai mult

Eveniment

(P) Constructori desemnați pentru reabilitarea Muzeului Științelor Naturii Dorohoi

Publicat

Publicitate

Una dintre cele mai frumoase clădiri din județ, cea a Muzeului Științelor Naturii din Dorohoi, își va recăpăta strălucirea de odinioară. Institutul Național al Patrimoniului a desemnat constructorul care va transforma muzeul dorohoian într-unul modern, care va pune în evidență valoroasele exponate pe care le are în patrimoniu. Asocierea desemnată câștigătoare este cea formată din firmele Mădbeton (Borșa) și Euras (Satu Mare).

„Atunci când este determinare și profesionalism, imposibilul devine posibil. Un proiect de suflet în care puțini au crezut, dar pe care, împreună cu colegii parlamentari, l-am promovat din postura de președinte al Consiliului Județean, devine realitate. A fost desemnat constructorul pentru reabilitarea Muzeului Științelor Naturii Dorohoi. Este cel mai important proiect care a obținut finanțare în cadrul Programului național de restaurare a monumentelor istorice”, a declarat Doina Federovici, președintele PSD Botoșani, adăugând că această reușită este rodul muncii  echipei pe care o conduce, una profesionistă, cu experiență administrativă și care pune interesul județului pe primul plan: „Parlamentarii social-democrați sunt implicați și vor fi implicați în toate proiectele majore ale județului, pentru că doar așa putem să dezvoltăm și regiunea noastră. Ceea ce am făcut pentru Botoșani reprezintă o carte de vizită importantă, pe care și-ar dori-o orice candidat”.

Prin transpunerea în practică a acestui proiect, vom avea parte de un muzeu modern, care va pune în evidență valoroasele exponate pe care le are în patrimoniu, precum colecția de insecte și fluturi exotici a profesorului Ioan Nemeș, colecția de fluturi exotici a farmacistului Wilhelm Weber, colecția de păsări de pe continentul african a profesorului Cătălin Rang sau expoziția de obiecte de sticlă-porțelan realizate în fosta fabrică de sticlă din Dorohoi.

Publicitate

„Pe lângă lucrările de consolidare, restaurare și punere în valoare a patrimoniului expozițional, la Muzeul de Științele Naturii Dorohoi se va readuce la viață biblioteca ce deține peste 6.500 de volume de specialitate, care vor putea fi consultate în sala de lectură. De asemenea, se vor amenaja două laboratoare – unul de cercetare și unul de conservare –, un auditorium, o sală de educație muzeală, una pentru conferințe și simpozioane și o cafenea”, a mai spus Doina Federovici, președintele PSD Botoșani.

Clădirea Muzeului a fost construită în 1887 ca sediu al Prefecturii județului Dorohoi, fiind prima clădire publică din oraș care a beneficiat de instalație de apă, canalizare și încălzire centralizată.

 

Publicitate

https://www.facebook.com/share/r/xZJLoq4vPzrnSeL9/

 

CMF11240017

Publicitate

 

Citeste mai mult

Eveniment

În atenția angajatorilor din Botoșani: Se lasă cu amenzi usturătoare

Publicat

Publicitate

Pentru angajatori cu privire la prevederile Legii nr.367/2022 privind dialogul social, cu modificările și completările ulterioare

 Legea Dialogului Social nr. 367/2022 prevede că negocierea colectivă este obligatorie la nivelul unităților care au cel puțin 10 angajați/lucrători. În cazul în care intr-o unitate nu există contract colectiv de muncă, angajatorul sau orice altă persoană îndreptățită  să participe la negocierea colectivă, conform prezentei legi, poate iniția negocierea contractului colectiv de muncă în orice moment(art.108, alin.3 din Legea nr. 367/2022).

Pentru angajați, negocierea colectivă generează avantaje multiple precum: mai multă justiție socială, drepturi superioare privind condițiile de muncă și de angajare, salariile, securitatea și sănătatea în muncă, aplicarea principiului egalității de șanse și tratament, protecție suplimentară în exercitarea drepturilor legale, concilierea vieții profesionale cu cea de familie, locuri de muncă și venituri mai stabile, o influență mai mare la locul de muncă și participarea la procesele decizionale.

Publicitate

Pentru angajatori, negocierea colectivă aduce avantaje privind asigurarea păcii sociale și a unui climat de muncă favorabil performanței, productivitatea și loialitatea personalului îmbunătățite,participarea mai mare a forței de muncă la locul de muncă, eficacitate și planificare bugetară, rezolvarea timpurie a litigiilor.

Neîndeplinirea de către angajatori a obligației privind negocierea colectivă constituie contravenție și se sancționează cu amendă de  la 15.000 lei la 20.000 lei.

Publicitate
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending