Connect with us
Publicitate

Actualitate

Rezultatele tragerilor la LOTO de joi, 25 iulie 2024

Publicat

Publicitate

LOTERIA ROMÂNĂ a continuat, joi, 25 iulie 2024, seria extragerilor Loto 6/49, Noroc, Joker, Noroc Plus, Loto 5/40 și Super Noroc.

Numerele extrase, 25 iulie 2024:

Loto 6 din 49: 42, 19, 7, 16, 33, 4

Loto 5 din 40: 9, 19, 35, 22, 25, 27

Noroc Plus: 6 5 2 1 5 4

SuperNoroc: 8 5 5 0 3 3

Publicitate

Noroc: 3 8 1 2 4 8 9

Joker: 5, 17, 2, 9, 43 + 6

Publicitate

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

Rugăciune pentru ploaie la Hudești. Oamenii mai au speranță doar la Dumnezeu pentru apa cea de toate zilele

Publicat

Publicitate

Lipsa precipitațiilor, lipsa apei din fântâni și a celei din sol, a făcut ca un grup de preoți din comuna Hudești, județul Botoșani, însoțiți de credincioșii din comună au înălțat rugăciuni la Preamilostivul Dumnezeu pentru ca să trimită ploaie pământului însetat.

Astfel în după-amiaza zilei de miercuri, 4 septembrie, poporul împreună cu slujitorii s-au adunat la locul îndătinat din vechime unde se săvârșește această rânduială, la Fântâna Doamnei.

A fost săvârșită sfințirea apei, au fost citite rugăciuni de dezlegare și s-a săvărșit Rânduiala slujbei la vreme de secetă.

Au participat următorii preoți Eugen Lăzărescu-Hudești, David Stoian-Alba, Ioan Pușcașu-Bașeu și preotul Alin Gherasim-Mlenăuți.

“Îndemnăm credincioșii să se roage și în particular pentru a trece și peste această cumpănă”, a transmis preotul Ioan Pușcașu.

Publicitate

Citeste mai mult

Eveniment

A fost majorat plafonul veniturilor de la care se acordă VOUCHERELE sociale în 2024. Când intră următoarea tranșă de 250 de lei

Publicat

Publicitate

Guvernul a majorat plafonul veniturilor de la care se acordă vouchere sociale, iar următoarea tranșă, în valoare de 250 de lei, va intra pe cardurile beneficiarilor în luna octombrie, cel mai probabil după data de 14, relatează alba24.ro

Persoanele vulnerabile cu venituri nete mai mici sau egale cu 2.000 lei beneficiază de cardurile sociale pentru alimente și mese calde în valoare de 250 lei acordate o dată la 2 luni.

Guvernul majorează acest prag cu aproximativ 10%, ajungând la 2.210 lei.

Măsura a fost luată în contextul creșterii pensiilor din septembrie și vizează persoanele cu venituri la limita celor 2.000 de lei, care în urma majorării ar fi pierdut dreptul la aceste tichete,

„Adoptăm azi o măsură complementară recalculării pensiilor, ce asigură echitate pensionarilor care primesc tichete sociale, medicamente compensate şi ajutoare pentru încălzire.

Publicitate

Astfel, majorăm pragurile veniturilor obţinute de aceştia pentru ca, şi după recalculare, cei cu venituri reduse să primească în continuare ajutorul necesar”, a declarat premierul Marcel Ciolacu.

El a spus că limita de venituri crește de la 2.000 la 2.210 lei în cazul tichetelor sociale pentru alimente.

Drept urmare, numărul total al persoanelor care beneficiază de vouchere sociale de 250 de lei, acordate o dată la două luni, se va menţine la acelaşi nivel cu cel din luna august.

Publicitate

Este vorba despre 1,7 milioane de pensionari, persoane cu dezabilități, familii monoparentale și alte categorii defavorizate.

Vouchere sociale 2024: Cine sunt beneficiarii acestor carduri și ce venituri trebuie să aibă?

Potrivit Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene, pentru anul 2024, beneficiarii de vouchere sociale pe suport electronic pentru alimente şi mese calde vor fi:

a) pensionarii sistemului public de pensii, pensionarii aflaţi în evidenţa caselor de pensii sectoriale şi beneficiarii de drepturi acordate în baza legilor cu caracter special, plătite de casele teritoriale de pensii/casele de pensii sectoriale, ale căror venituri lunare realizate sunt mai mici sau egale cu 2.000 lei;

b) persoanele – copii şi adulţi – încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, ale căror venituri lunare proprii realizate sunt mai mici sau egale cu 2.000 lei;

c) familiile cu cel puţin 2 copii în întreţinere ale căror venituri lunare realizate pe membru de familie sunt mai mici sau egale 675 lei;

d) familiile monoparentale ale căror venituri lunare realizate pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 675 lei;

e) familiile şi persoanele singure care au stabilit dreptul la ajutorul de incluziune, în condiţiile Legii nr. 196/2016 privind venitul minim de incluziune, cu modificările şi completările ulterioare;

f) persoanele fără adăpost astfel cum acestea sunt reglementate potrivit prevederilor legale în vigoare.

Plafon majorat pentru compensarea medicamentelor și ajutorul de încălzire

Vouchere sociale 2024: „Majorăm pragurile veniturilor obținute de pensionari pentru ca și după recalculare cei cu venituri reduse să primească în continuare ajutorul social.

În cazul voucherelor sociale pentru alimente, creștem limita de venituri de la 2.000 la 2.210 și pentru pensionarii care beneficiază compensare cu 90% a prețului de referință a medicamentelor, majorăm plafonul de venit de la 1.830 la 2.020 pe lună.

Astfel, susţinem cu fiecare dintre aceste forme de sprijin peste 2 milioane de oameni, pensionari, persoane cu dizabilităţi şi familii monoparentale”, a mai spus premierul.

Marcel Ciolacu a anunţat o decizie şi în privinţa ajutorului pentru încălzire.

„Venim cu o decizie importantă şi în privinţa ajutorului pentru încălzire: sumele rezultate în urma recalculării pensiilor nu se iau în calcul la stabilirea drepturilor pentru acest tip de ajutor.

Rămâne valabil ultimul talon de pensie emis înainte de recalculare”, a afirmat premierul.

Anterior, PSD anunța, într-un comunicat, că „premierul PSD Marcel Ciolacu a identificat soluţiile pentru ca pensionarii cu venituri mici ale căror pensii au crescut în urma recalculării să beneficieze în continuare de anumite măsuri de protecţie socială şi să obţină astfel o creştere reală a puterii de cumpărare şi nivelului de trăi”.

Citeste mai mult

Eveniment

Monitorizare AUTOMATĂ cu camere video fixe și mobile, senzori și stații meteo pe autostrăzi. Cum vor fi sancționați șoferii

Publicat

Publicitate

Compania Națională de Administrare a Infrastucturii Rutiere (CNAIR) a anunțat că pregătește noi sisteme inteligente de transport (ITS) pentru autostrăzile A1, A2, A3 și DN1, relatează alba24.ro.

Prin sistem de camere fixe sau mobile, se va putea monitoriza traficul, dar vor putea fi colectate și date despre viteza cu care circulă șoferii, greutatea mașinilor de marfă sau se vor comunica avertizări despre evenimente rutiere.

De asemenea, vor fi disponibile informații despre condiții de trafic, limitele de viteză, condiții meteo.

Cu ajutorul acestor camere, se vor putea aplica sancțiuni pentru șoferi.

Sistem complex de monitorizare pe autostrăzi. Investiția

Contractul pentru sistemelor existente și montarea altora noi, conform normelor europene actualizate, a fost atribuit, potrivit stiripesurse.ro. Acesta a fost câștigat de firma Electra Invest.

Este vorba despre contractul de achiziție lucrări ”Sistem de monitorizare si informare asupra traficului si a condițiilor de circulație pentru Autostrada A1 București – Pitești, Autostrada A2 București – Cernavodă, Autostrada A3 București – Ploiești, DN 1 București – Ploiești”.

Publicitate

Acesta este în valoare de 137.119.813,48 lei. Investiția va fi finanțată prin Programul Transport, respectiv cu 46.121.748,97 lei din Fondul European de Dezvoltare Regională. Restul este contribuția statului.

Durata contractului este de 84 de luni și cuprinde: 6 luni perioada de proiectare, 18 luni perioada de execuție a lucrărilor și 60 de luni perioada de garanție a lucrărilor.

Lungimea sectoarelor de drumuri pe care vor fi implementate Sisteme de Transport Inteligente în cadrul acestui proiect este de aproximativ 360 de kilometri. Din aceștia, 315 km sunt pe sectoare de autostradă și 45 km pe drum național.

Publicitate

La acestea se adaugă retehnologizarea și dezvoltarea capacităților Centrului de Monitorizare și Informare din cadrul DRDP București, potrivit CNAIR.

Sistem complex de monitorizare pe autostrăzi. Ce vor urmări camerele video

Sistemul de monitorizare va permite:

  • culegere/procesare date de trafic: număr vehicule, clasificare vehicule, viteza de deplasare, gabarit, densitate trafic
  • culegere/procesare date meteorologice: senzori meteo (îngheț, grosime strat zăpadă/gheață, vizibilitate, cantitate precipitații, direcție/viteză a vântului, temperatură, umiditate) – stații meteo aer, senzori polei
  • culegere/procesare date privind starea infrastructurii: informații video și starea echipamentelor coponente ale sistemelor
  • culegere/procesare date de identificare a vehiculelor; recunoaștere automată numere de înmatriculare/penalizare rovinietă
  • generare alerte, detecție incidente

Pentru sistemul de monitorizare video, CCTV vor fi utilizate:

  • camere cu sistem de mișcare și panoramare (la intrările pe segmentul de autostradă, în parcări, noduri rutiere și zone cu risc de accident)
  • camere fixe, zoom fix, pe sectorul de autostradă

Arhivarea datelor se va face săptămânal.

Sistem complex de monitorizare pe autostrăzi. Camere fixe/mobile, senzori

Vor fi montate camere fixe/mobile, stații meteo, senzori, astfel:

  • A1 București-Pitești: 33 camere mobile, 38 camere dedecție incidente, 8 camere fixe, 5 stații meteo, 4 senzori polei; pe 110 km
    A2 București-Cernavodă: 35 camere mobile, 66 camere detecție incidente, 40 de camera fixe, 8 stații meteo; pe 150 km între nod rutier Gara Cățelu și intrare/ieșire Cernavodă
    A3 București-Ploiești: 20 camere mobile, 42 camere detecție incidente, 16 camere fixe, 4 stații meteo; pe 60 km – între nod cu centura București și nod centura Ploiești
    DN1 București-Ploiești: 17 camere mobile, 28 camere detecție

Noile echipamente se vor instala pe structure de susținere noi (stâlpi, console, suporți transversali) sau pe cele existente.

Citeste mai mult

Eveniment

Curs de formare a facilitatorilor de tineret la Botoșani. SURPRIZE pentru participanți în cadrul proiectului „Acțiunea Înseamnă Schimbare”

Publicat

Publicitate

Între 29 august și 3 septembrie 2024, la Botoșani, a avut loc cursul de formare a facilitatorilor de tineret, o activitate importantă în cadrul proiectului „Acțiunea Înseamnă Schimbare”.

Proiectul este implementat de FJTB – Fundația Județeană pentru Tineret Botoșani în parteneriat cu FNT – Fundația Națională pentru Tineret și FJTPH – Fundația Județeană pentru Tineret Prahova.

La curs au participat tineri din județele Botoșani, Suceava și Prahova, care au dobândit competențe de facilitare, și au trăit experiențe de neuitat într-un cadru educativ și interactiv.

Tematica cursului a fost structurată pe mai multe module esențiale:

– Noțiuni de bază despre învățarea experiențială: Rolul trainerului, tipuri de învățare (clasică, experiențială și emergentă), stiluri de învățare și ciclul de învățare al lui David A. Kolb.

– Dinamica grupului și managementul participanților: Etapele dezvoltării grupului, gestionarea comportamentelor dificile și tehnici de contractare în facilitare.

Publicitate

– Managementul procesului de training: De la analiza nevoilor și proiectarea programului, până la implementare, monitorizare și follow-up.

– Metode și aplicații practice: Tehnici diverse de facilitare, de la icebreakers și jocuri de rol la brainstorming și simulări.

– Abilități de comunicare: Gestionarea emoțiilor, comunicarea asertivă, feedback și ascultare activă.

Publicitate

Experiențe unice și întâlniri de neuitat: Participanții au avut ocazia să-și dezvolte abilitățile de a vorbi în public într-un mod inedit, în sala de spectacol, unde au fost mentorati de Gabriel Bârjovanu, tenor la Opera Națională din Oslo. Acesta le-a oferit sfaturi valoroase despre cum să utilizeze poziția pe scenă, să se adapteze luminii, să își folosească vocea eficient și să profite de acustica sălii.

„Una dintre cele mai mari provocări pentru tineri a fost gestionarea emoțiilor și frica de a vorbi în public. Exercițiul de vorbire în public, ghidat de Gabriel Bârjovanu, a fost un moment deosebit care i-a ajutat să își depășească temerile și să capete încredere,” a explicat Emilian Ivasuc, organizator al cursului.

Cursul a inclus și momente de relaxare și socializare, printre care o seară de jocuri, inclusiv Mafia, și o întâlnire socială cu alți tineri și voluntari din Botoșani. Aceste activități au facilitat crearea unor conexiuni între participanți și au consolidat spiritul de echipă.

Proiectul „Acțiunea Înseamnă Schimbare” continuă să ofere tinerilor oportunități de formare și dezvoltare personală, consolidându-le abilitățile de facilitatori și implicându-i activ în comunitate.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending