Connect with us

Eveniment

Rezultatele tragerilor la LOTO de joi, 12 septembrie 2024

Publicat

Publicitate

LOTERIA ROMÂNĂ a continuat, joi, 12 septembrie 2024, seria extragerilor Loto 6/49, Noroc, Joker, Noroc Plus, Loto 5/40 și Super Noroc.

Numerele extrase, 12 septembrie 2024:

Loto 6/49: 20, 46, 6, 42, 32, 35

Loto 5/40: 8, 18, 6, 16, 1, 37

Noroc: 3, 6, 7, 7, 1, 7, 9

Noroc Plus: 1, 3, 4, 0, 4, 3

Publicitate

Super Noroc: 8, 3, 8, 4, 2, 1

Joker: 28, 31, 33, 12, 4 + 5

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

Urmărire ca în filme pe un drum din Vorona. Un șofer beat nu a vrut să oprească la semnalul polițiștilor

Publicat

Publicitate

Noaptea trecută, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au emis ordonanță de reținere, pentru 24 de ore, pe numele unui bărbat, de 44 de ani, din comuna Vorona.

Acesta se deplasa pe drumul comunal DC56A, în comuna Vorona, când polițiștii au efectuat semnal de oprire, însă nu s-a conformat, continuându-și deplasarea.

 

Polițiștii au procedat la urmărirea acestuia pe o distanță de aproximativ 2,5 km, când s-a reușit oprirea sa. Ulterior, a fost stabilită identitatea conducătorului auto, în persoana unuii bărbat, de 44 de ani, din comuna Vorona.

 

Întrucât emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest, valoarea rezultată fiind de 0, 92 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la o unitate spitalicească pentru recoltarea de probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Publicitate

 

Mai mult decât atât, bărbatul nu deținea permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

 

Acesta a fost introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al I.P.J. Botoșani, cercetările fiind continuate sub aspectul comiterii infracțiunilor de conducere sub influența alcoolului și conducere fără permis.

Citeste mai mult

Eveniment

Tânăr din Corni arestat preventiv pentru încălcarea ordinului de protecție și distrugerea sistemului de monitorizare electronică

Publicat

Publicitate

Joi, instanța de judecată și-a însușit propunerea organelor judiciare și a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile a unui tânăr, de 34 de ani, din comuna Corni, cercetat sub aspectul comiterii infracțiunilor de nerespectarea ordinului de protecție și distrugere.

 

Din cercetări, a reieșit faptul că acesta și-a scos brățara de monitorizare electronică, distrugând astfel sistemul, ceea ce a condus la generarea unei alerte în cadrul Dispeceratului SIME.

 

Tânărul avea ordin de protecție față de fosta concubină, din comuna Tudora, pentru săvârșirea infracțiunii de violență în familie.

 

Publicitate

Atât la locuința acestuia, cât și la locuința persoane protejate au fost direcționate mai multe patrule de poliție, concomitent fiind contactate ambele părți. Victima a fost instruită de către polițiști, cu privire la măsurile pe care trebuie să le ia pentru a fi în siguranță până la sosirea acestora.

 

Tânărul bănuit de comiterea faptelor a fost identificat la domiciliul său, constatându-se că acesta nu mai avea montat dispozitivul electronic de monitorizare. A fost imobilizat și condus la sediul poliției.

Citeste mai mult

Educație

Profesorii suplinitori nu vor mai fi reangajați din toamnă. Măsuri anunțate de ministrul Educației

Publicat

Publicitate

Profesorii suplinitori nu vor mai fi reangajați începând cu 1 septembrie. Anunțul a fost făcut joi seara de ministrul Educației și Cercetării, Daniel David, în cadrul unei emisiuni la Antena 1.

Potrivit ministrului, decizia vine pe fondul măsurilor de criză economică și vizează în special cadrele didactice angajate pe perioadă determinată sau cu plata cu ora, contracte care expiră în vară. Daniel David a precizat că profesorii suplinitori nu vor mai fi reangajați deoarece numărul de norme va fi redus, iar clasele vor avea un efectiv mai mare de elevi, scrie Mediafax.ro.

„Nu va pleca nimeni care are contract valabil pe mai mult de un an. Avem oameni angajați pe un an sau cu plata cu ora, contracte care oricum se încheiau în vară”, a declarat Daniel David.

Profesorii suplinitori nu vor mai fi reangajați din toamnă
În sistemul educațional românesc, profesorii suplinitori reprezintă o categorie importantă. Majoritatea dintre aceștia sunt cadre calificate care lucrează pe perioade determinate din cauza lipsei posturilor viabile sau a numărului redus de ore într-o singură școală.

Măsura anunțată ar putea afecta zeci de mii de cadre didactice.

Ministrul a subliniat că profesorii rămași în sistem vor avea mai mult timp de predare pentru același salariu. De asemenea, plata cu ora va fi redusă considerabil.

Publicitate

„Avem în sistem oameni care sunt angajați pe un an de zile sau pe plata cu ora, contracte care în vară se încheie. Nici dacă n-ar fi fost aceste măsuri nimeni nu avea garanția că acele contracte în toamnă vor fi continuate, fiindcă se făceau contracte noi în funcție de câte ore libere rămâneau, câte din acele ore au fost ocupate de titulari între timp având concursuri de titularizare. Deci ce am spus este că nimeni care a avut și are contract în derulare nu pierde, fiindcă noi avem 30.000 peste chiar peste 30 de mii de norme la plata cu ora, s-ar putea să fie mai puțini, o să fie sigur, dar nu era garanția nici dacă nu erau aceste măsuri”, a precizat Daniel David.

Referitor la protestele anunțate de sindicate și posibilul boicot al începutului de an școlar, ministrul a menționat că „sindicatele au dreptul să protesteze”. Totuși, el a atras atenția că lipsa acestor măsuri ar duce inevitabil la concedieri masive: „Dacă nu luăm aceste decizii, alternativa este disponibilizarea. Trebuie să înțelegem vremurile în care trăim”.

Ministrul a încheiat declarând că, în cazul în care România primește o evaluare economică negativă în luna august, efectele se vor resimți sever din toamnă, inclusiv în sistemul educațional.

sursa: mediafax.ro, observatornews.ro

Citeste mai mult

Eveniment

FOTO: Incendiu la Coțușca! O bucătărie de vară s-a făcut scrum

Publicat

Publicitate

Un incendiu s-a produs, ieri după-amiază, într-o gospodărie din localitatea Puțureni. O bucătărie de vară a fost cuprinsă de flăcări, cel mai probabil, din cauza unui scurtcircuit.

 

La caz s-au deplasat, în cel mai scurt timp, pompierii din cadrul Punctului de Lucru Coțușca și Stației Săveni, cu două autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD, dar și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Coțușca. Aceștia au constatat faptul că anexa ardea în totalitate. Pompierii au acționat rapid astfel încât flăcările să nu se extindă la casă și alte clădiri din gospodărie.

 

Proprietara, o femeie de 70 de ani, a primit îngrijiri medicale la fața locului întrucât a suferit un atac de panică. Aceasta a refuzat transportul la spital.

 

Publicitate

 

 

Pentru înlăturarea riscului de incendiu, ISU Botoșani recomandă:

 

 

 

▪ verificați periodic instalaţia electrică, cu ajutorul personalului autorizat. Orice modificare a acesteia poate fi făcută doar cu avizul distribuitorului de energie şi numai de specialiști în domeniu;

 

▪ nu folosiţi instalaţii electrice improvizate. Fie că este vorba de reparaţia unui aparat electrocasnic, de prelungirea traseului unui cablu sau de repararea unei siguranţe, improvizaţiile pot conduce la un incendiu. Orice eroare de prindere sau de izolaţie poate crea un scurtcircuit sau o descărcare de curent;

 

▪ la suplimentarea receptoarelor asiguraţi-vă că instalaţia existentă poate prelua consumul adiţional;

 

▪ verificaţi periodic cordoanele de legătură ale aparatelor electrice şi înlocuiţi-le atunci când sunt uzate;

 

▪ nu folosiţi prize sau întrerupătoare slăbite. În cazul în care observaţi că priza se mişcă sau că în jurul întrerupătorului există orificii libere, cereţi ajutorul unui specialist pentru schimbarea prizei/întrerupătorului şi pentru izolarea zonei respective. De asemenea, acordaţi atenţie modului în care introduceţi sau extrageţi cablurile de alimentare din priză;

 

▪ nu suprasolicitaţi o priză deoarece unele incendii se produc din cauza solicitării excesive a unei surse de curent. Avertismentul vizează alimentarea mai multor electrocasnice de putere electrică mare (frigider, maşină de spălat etc.) de la aceeași priză. Alocaţi, pe cât posibil, fiecărui aparat câte o priză. În cazul în care folosiți mai multe aparate la o singură sursă, aceasta se poate încălzi și provoca un incendiu;

 

▪ instalaţi şi utilizaţi aparatura electrocasnică respectând indicaţiile producătorului din prospectul produsului. În cazul în care sesizaţi că produsul respectiv şi-a schimbat parametri de funcţionare, se încălzește foarte repede sau emană un miros de ars, scoateţi-l imediat din funcţiune şi adresaţi-vă unui specialist. În cazul aparatelor mari, asigurați un spaţiu de aerisire pentru a se putea emana căldura acumulată în timpul funcţionării;

 

▪ amplasaţi şi utilizaţi aparatele electrice departe de mediile umede. Unele accidente de natură electrică se produc din cauza folosirii curentului electric în apropierea sau la contactul cu apa.

 

În continuare, pompierii militari rămân mobilizați, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.

 

Evenimentele înregistrate la nivel județean rămân în atenția Centrului Operațional, pentru dispunerea imediată a măsurilor menite să asigure optimizarea misiunilor de răspuns orientate spre salvarea de vieți.

 

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending