Connect with us
Publicitate

Botoșani

Rezultate Loteria Vaccinării: 80 de premii a câte 10.000 de lei și un premiu de 100.000 de lei

Publicat

Publicitate

Duminică seara a avut loc a zecea extragere lunară a Loteriei de Vaccinare, extragere  în care au acordate 80 de premii a câte 10.000 de lei și un premiu de 100.000 de lei.

Premiul de 100.000 de lei merge la numărul 3.141.470.

Cei 80 de câștigători ai premiilor de 10.000 de lei sunt cei care au următoarele 80 de numere de ordine consecutive numărului care a fost extras pentru premiul de 100.000 de lei, adică numerele care încep cu 3.141.471, până la 3.141.550 inclusiv.

Rezultatele au fost afişate pe site-urile Loteriei Române, Ministerului Economiei şi Ministerului Sănătăţii.

Extragerea finală la Loteria Vaccinării va avea loc pe 31 decembrie, cu premii în valoare de 500.000 de lei, iar marele premiu va fi de 1 milion de lei.

Publicitate

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

Bacalaureat 2024: La Botoșani, pentru promoția curentă, promovabilitatea este de 79.9% după soluționarea contestațiilor

Publicat

Publicitate

Rezultatele finale obținute de absolvenții studiilor liceale la probele scrise ale examenului național de bacalaureat (sesiunea iunie-iulie 2024 au fost afișate astăzi, 12 iulie, în centrele de examen și pe site-ul dedicat (bacalaureat.edu.ro).

La nivelul județului Botoșani, pentru promoția curentă, rata de reușită este de 79.9% (74,5% în 2023), iar pentru promoțiile anterioare – 41.86%.

Rata de promovare cumulată (absolvenți din promoția curentă și din promoțiile anterioare), înregistrată după soluționarea contestațiilor, este de 76.91% (în creștere cu 1.61%, comparativ cu afișarea rezultatelor inițiale – 75,3%, respectiv cu 5,71% față de prima sesiune a anului trecut: 71,2%).

Astfel, din totalul celor 2711 candidați prezenți (2496 din promoția curentă și 215 din promoțiile anterioare) au promovat 2085 candidați: 1995 de candidați aparțin promoției 2024 (față de 1849 de candidați din seria curentă promovați anul trecut), iar 90 provin din promoțiile anterioare (față de 59 de candidați din serii anterioare promovați anul trecut). Precizăm că procentul de promovare se calculează din totalul candidaților prezenți.

Numărul mediilor de 10 (zece) a rămas la 2 (înainte de contestații). În sesiunea iunie – iulie 2023, 2 candidați au încheiat examenul cu media generală 10.

A doua sesiune de examen se va desfășura în perioada 8 – 30 august 2024, fiind precedată de etapa de înscriere (15 – 22 iulie 2024).

Publicitate

 

„Felicitări tuturor candidaților pentru efortul depus la examenul de bacalaureat! Indiferent de rezultatele obținute, este important să recunoaștem efortul depus de elevi și de profesorii care i-au pregătit. Celor care au reușit, vă doresc mult succes în continuare, fie că alegeți să continuați studiile sau să începeți o carieră! Celor care nu au obținut rezultatele dorite, nu vă descurajați! Fiecare experiență este o oportunitate de învățare și de creștere. Continuați să vă urmați visurile și să munciți cu perseverență! Suntem mândri de voi toți!” a declarat Bogdan Gheorghe SURUCIUC, inspector școlar general.

Publicitate
Citeste mai mult

Administratie

Primăria Botoșani: La punctele de pe Bulevard și Casa Cărții, pe lângă apa oferită, cetățenii își pot măsura tensiunea arterială

Publicat

Publicitate

Primăria Municipiului Botoșani, prin Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență (SVSU), vine în sprijinul populației și se află într-o permanentă colaborare cu instituțiile abilitate în gestionarea situațiilor generate de Codurile Portocaliu și Roșu de caniculă, emise în intervalul 12 – 14 iulie 2024.
Unitatea administrativ – teritorială a suplimentat numărul punctelor de sprijin deja înființate pe Bulevardul Mihai Eminescu, în zona Centrului de Studii „Ștefan cel Mare”, în sediul Primăriei de la Casa Cărții și cel din Piața Revoluției, cu alte două, în:
-Piața Centrală – Direcția Servicii Publice
-Piața Viilor – Administrația Pieței Viilor
La punctele de pe Bulevardul Mihai Eminescu și Casa Cărții, pe lângă apa oferită, cetățenii își pot măsura tensiunea arterială. La celelalte puncte se oferă apă.
Atât la sediul principal al Primăriei cât și la cel de la Casa Cărții, în caz de nevoie, pot fi utilizate și defibrilatoarele automate.
În cursul zilei de luni va fi deschis și un al șaselea punct de sprijin, în incinta Direcției Impozite și Taxe Locale (DITL).
Adresăm un apel cetățenilor municipiului Botoșani să țină cont de recomandările cadrelor medicale și colegilor din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) în această perioadă caniculară și să apeleze cu încredere la punctele de sprijin înființate la nivelul orașului în cazul în care consideră că este necesar.

 

Citeste mai mult

Eveniment

Un bărbat de 45 de ani, din orașul Darabani, aflat la muncă în Germania, este de negăsit. Dacă aveți informații, sunați la 112

Publicat

Publicitate

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unui bărbat, de 45 de ani, din orașul Darabani, care se află în Germania, din luna ianuarie a acestui an, iar în toată perioada cât a fost plecat a păstrat în mod constant legătura cu familia, însă de o lună de zile acesta nu a mai putut fi contactat.

BUHĂ PETRU CRISTIAN are următoarele semnalmente: constituție atletică, aproximatv 75 de kg, 1,80 m, păr șaten, ochi căprui.

Cetățenii care dețin informații cu privire la această persoană sunt rugați să apeleze 112 sau să se adreseze celei mai apropiate unități de poliție!

Citeste mai mult

Eveniment

Rezultate finale Bacalaureat 2024 au fost publicate. Vezi notele candidaților după contestații, pe județe

Publicat

Publicitate

Rezultatele finale de la examenul de Bacalaureat 2024 au fost publicate cu puțin timp în urmă de Ministerul Educației, pe bacalaureat.edu.ro, și pot fi văzute în articol. Vezi mai jos listele cu notele și mediile finale obținute de candidați la Bacalaureat 2024 după contestații.

Media de Bacalaureat contează pentru admiterea la majoritatea facultăților la care se aplică pe bază de dosar.
Absolvenții de liceu nemulțumiți de notele primite au putut să depună contestații BAC 2024 în ziua afișării rezultatelor inițiale, luni, 8 iulie. Au fost depuse aproximativ 51.000 de contestații, potrivit datelor Ministerului Educației.

Numărul de note contestate este mai mic decât anul trecut cu circa 3.000. La sesiunea de vară BAC 2023 au fost depuse peste 54.600 de contestații.
„Nota obținută în etapa de soluționare a contestațiilor este nota definitivă, indiferent de punctajul obținut, în plus sau în minus, față de nota acordată în etapa de evaluare inițială a lucrării”, potrivit procedurii Ministerului Educației.

Rezultate finale Bacalaureat Botoșani

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending