Connect with us
Publicitate

Eveniment

Razie de amploare, la Dorohoi. Zeci de persoane controlate, baruri verificate, amenzi pe capete

Publicat

Publicitate

Luni, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Dorohoi, împreună cu cei ai Secțiilor de Poliție Rurală nr. 4 Dorohoi, nr. 5 Mihăileni și nr. 6 Pomârla au acționat în zona de competență, pentru prevenirea și combaterea oricăror fapte antisociale și pentru menținerea unui climat de siguranță rutieră.

 

Astfel, în cadrul activităților desfășurate au fost legitimate peste 50 de persoane și au fost controlate 36 de autovehicule și 3 localuri publice.

Publicitate

 

În urma neregulilor constatate au fost aplicate 17 sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 6.000 de lei, atât pentru abateri la regimul rutier, cât și pentru încălcarea normelor de conviețuire socială.

 

Publicitate

Totodată, au fost efectuate 12 testări cu aparatul etilotest, rezultatul fiind pozitiv în cazul unui conducător auto.

Fotografia are caracter generic…

Publicitate

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

(P) PSD Botoșani are echipe de candidați la toate primăriile și consiliile locale cu cea mai mare experiență

Publicat

Publicitate

PSD Botoșani are echipe de candidați la toate primăriile și consiliile locale cu cea mai mare experiență și cea mai bună expertiză în administrație publică

 Organizația PSD Botoșani a anunțat că este singura formațiune politică din județ care a depus liste complete de candidați pentru primari și consilieri locali la toate primăriile.  

PSD Botoșani vine în fața cetățenilor din fiecare comunitate locală cu profesioniști, specialiști în administrație și cu experiență în gestionarea proiectelor de investiții. Toți candidații, atât cei în funcție, care au dovedit că pot face performanță în administrație publică și au dezvoltat comunele și orașele pe care le-au reprezentat, cât și cei care candidează la primul mandat și au avut rezultate în domeniile lor de activitate, sunt pregătiți să conducă primăriile din fiecare localitate a județului nostru. Depunerea de liste complete de candidați la toate primăriile și consiliile locale arată că PSD Botoșani are resurse de specialiști în administrație și reprezintă totodată un semn de respect pentru botoșănenii din fiecare comunitate locală. Îi îndemn pe locuitorii din municipiul Botoșani să îl voteze primar pe Cosmin Andrei pentru că a demonstrat că finalizează proiectele pe care le-a început personal sau pe care ceilalți primari nu le-au putut termina în mandatele lor. Botoșănenii îl simt aproape pe Cosmin pentru că îl văd pe șantierele din oraș, îl văd că se implică direct, îl întâlnesc pe stradă și discută cu ei”, a declarat deputatul PSD Botoșani Marius Budăi.

Publicitate

Cel mai important aspect în dezvoltarea unei comunități locale îl are experiența administrativă. Iar în domeniul administrației publice aleșii locali și candidații PSD Botoșani cumulează cea mai mare experiență în fiecare localitate din județ și la nivelul Consiliului Județean.

            „Județul nostru nu își permite începători în domeniul administrativ. Avem nevoie de un viitor președinte al Consiliului Județean care să știe din prima zi ce are de făcut astfel încât să nu existe riscul să pierdem fondurile pe care le-am obținut pentru modernizarea unei treimi din drumurile județene, dotarea sistemului medical și instituțiilor de învățământ, sociale și culturale din Botoșani.  Lucian Trufin este singurul candidat pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Botoșani care știe administrație publică, singurul care are experiență în administrație publică. Lucian Trufin a făcut lucruri extraordinare ca primar la Vlăsinești timp de trei mandate și ca senator două mandate. A atras fonduri europene, a dezvoltat comuna, a făcut școală de meserii pentru tineri. Lucian Trufin a mâncat administrație publică pe pâine ani de zile și cunoaște foarte bine cum funcționează lucrurile, care sunt reglementările, care sunt soluțiile”, a subliniat Doina Federovici președintele PSD Botoșani.

PSD Botoșani a anunțat că va face o campanie pozitivă pentru alegerile locale și europarlamentare din 9 iunie. Candidații  social-democrați vor prezenta soluțiile pentru dezvoltarea administrațiilor locale din județul Botoșani și îi vor lăsa pe ceilalți competitori electorali cu atacurile și scandalurile.

Publicitate

Comandat de Partidul Social Democrat – Organizația Județeană Botoșani, Realizat de SC Direct Research SRL, Cod Unic de Identificare mandatar financiar coordonator 21240002.

Citeste mai mult

Eveniment

10 Mai – Ziua campaniei, derulate de ISU, „Un cămin sigur pentru copilul tău”

Publicat

Publicitate

Copiii sunt foarte curioși și imprevizibili și, încă de mici, au tendința de a imita pe adulții. Pe lângă supravegherea permanentă, trebuie să înlăturăm din preajma lui toate pericolele.

Ascundeți obiectele tăioase, ascuțite sau care se pot sparge!

Aveți grijă să nu lăsați la îndemâna copilului lucruri care se pot sparge sau pot cădea peste el, îl pot înțepa sau tăia.

Publicitate

Orice obiecte din sticlă, lut, porțelan – pahare, farfurii, borcan etc. trebuie puse în dulapuri, unde copilul nu va ajunge la ele.

Dacă copilul mănâncă din vase de sticlă, este cazul să le înlocuiți cu altele din plastic.

Obiectele de uz casnic – foarfece, forfecuțe, lame, ace, bricege, pixuri, andrele de tricotat, cârlige de croșetat etc. – trebuie depozitate în locuri unde copilul nu are acces.

Publicitate

Uneltele gospodărești (folosite îndeosebi de tați și bunici) – coase, topoare, furci, cuie, ciocane etc. – vor fi încuiate în magazii.

Cuțitele, furculițele, scobitorile, tirbușoanele și orice ustensile din bucătărie care pot fi periculoase – vor fi mutate în sertarele din partea de sus a dulapului.

Obiectele care stau pe masă, noptieră, raft, dulap – trebuie să fie ușoare, bine fixate. Copilul le poate trage peste el și îl vor lovi în cădere.

Publicitate

E mai simplu să strângeți de prin casă toate aceste , decât să îi tot repetați: „Nu pune mâna!”, „Nu duce la gură!”, „Nu trage!”

Sfaturile fac parte din campania de informare, conștientizare și responsabilizare a adulților „Un cămin sigur pentru copilul tău”, derulată de ISU Botoșani, de aproape patru ani.

Unic la nivel național, proiectul își propune prevenirea accidentelor casnice în care sunt implicați copiii sub 5 ani.

Publicitate

Dezvoltarea conceptului de „cămin sigur pentru copilul tău” a fost impusă de faptul că, în ultimii ani, tot mai mulți copii botoșăneni au ajuns la spital după ce s-au intoxicat cu substanțe toxice, s-au opărit, au înghițit corpi străini ori au suferit diferite traumatisme.

Data de 10 a fiecarei luni a fost declarată ziua campaniei.

Citeste mai mult

Eveniment

Efective sporite de jandarmi poliție rutieră și pompieri la hramul mănăstirii Zosin

Publicat

Publicitate

Pe lângă misiunea de asigurare a ordinii și siguranței publice la Zilele municipiului Botoșani, Inspectoratul de Jandarmi Județean Botoșani are în atenție și manifestările religioase și promoționale cu participare numeroasă, desfășurate la sfârșitul acestei săptămâni.

Vineri dimineață, în cooperare cu efective de poliție rutieră și pompieri, jandarmii vor întreprinde demersurile legale pentru ca liniștea participanților la hramul mănăstirii Zosin și siguranța traficului rutier și pietonal în zonă să nu fie în vreun fel afectate.

Sâmbătă, efectivele de jandarmerie vor fi prezente în cimitirul Eternitatea din municipiul Botoșani la sărbătorirea Paștelui Blajinilor, în vederea prevenirii unor situații neplăcute, ce ar putea afecta liniștea credincioșilor, dar și pentru verificarea respectării prevederilor Legii nr.54/2012 privind desfășurarea activităților de picnic. Aducem la cunoștința participanților că aprinderea focului și desfășurarea activităților de picnic în cimitir constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 1000 de lei la 3000 de lei.

Publicitate

Sâmbătă și duminică, jandarmii vor lua măsurile necesare pentru preîntâmpinarea unor incidente nedorite la Târgul Expozițional de Ovine, Pielicele Karakul, Taurine și Produse Traditionale, organizat la Stațiunea de Cercetare-Dezvoltare pentru Creșterea Ovinelor Popauți.
Nu în ultimul rând, de vineri până duminică, echipajele de jandarmerie vor fi pregătite pentru a interveni, în cazul în care situația operativă o va impune, pe timpul desfășurării celei de-a XVII-a ediții a Târgului Meșterilor Populari, eveniment organizat de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Botoșani pe Pietonalul Unirii.

În vederea desfășurării operative a misiunilor, 10 jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Bacău vor suplimenta efectivele Inspectoratului de Jandarmi Județean Botoșani.
Recomandăm participanților să adopte un minim de măsuri de autoprotecțieâsă respecte măsurile stabilite de organizatori și indicațiile forțelor de ordine și să solicite sprijinul jandarmilor în mod direct atunci când situația o impune.

Publicitate
Citeste mai mult

Eveniment

(P) SCRISOARE DESCHISĂ Cătălin FLUTUR: Din seria de epistole „Oamenii întreabă, primarul nu răspunde”

Publicat

Publicitate

SCRISOAREA DESCHISĂ a candidatului Cătălin FLUTUR către candidatul Cosmin ANDREI

 Domnule Cosmin Andrei,

Mirat până la perplexitate, mă uit și eu la unele dintre clipurile video pe care le tot îndesați pe contul de FaceBook. Și ce constat? Mai că-mi vine să mă întreb dacă subiectele respective se referă la Botoșani sau la cine știe ce metropolă aflată într-o explozivă expansiune ori pe culmile dezvoltării ei istorice. Dacă rețin bine, folosiți deseori termeni și expresii cum ar fi: atacăm, acționăm, intervenim cu mijloace mecanizate și altele asemenea. Dacă nu ne-am uita în jur, am avea impresia că Botoșaniul duduie, că se află în vreo fază frenetică de spornică gospodărire, cum n-a mai văzut lumea. Dar, spre ghinionul dvs., noi, botoșănenii, ne uităm și vedem exact realitatea. Acesta e motivul pentru care voi formula câteva întrebări, la care desigur nu veți răspunde, pentru că, în sincera opinie pe care o afișați printre apropiați, considerați că noi, botoșănenii, nu merităm aceste răspunsuri. Nu-i așa?

Publicitate

Prima întrebare: Ce anume și pe cine atacați? Nu cumva vreți să spuneți că vă opintiți ca, acum, la final de mandat, să vopsiți gardul, încât să nu se vadă Mai-Nimicul pe care l-ați „realizat” în ultimii 4 ani? Pentru că e greu să ignori vidul dintre promisiune și realitatea faptelor, chiar și pentru unul obișnuit cu exagerările și neadevărurile, așa cum pare că ați ajuns.

A doua întrebare: Dacă nu aveți timp de polemică și contre politice (cum deseori afirmați, pentru că, na!, aveți proiecte pe rol, nu glumă!), cum se face că, deodată, întindeți arătătorul către Locativa, afirmând că aici ar fi un fel de cuib de viespi pedeliste? Ce legătură ar avea oare culoarea politică (iar respectiva, nici măcar nu mai există) cu performanța echipei manageriale (la care bănuiesc că vă referiți)? Dacă ar fi să mergem pe logica aceasta, de copil nemulțumit că nu-i dă cineva jucăria mult visată, ce am putea deduce noi? Că ar trebui să desființăm primăria, unde, observăm că se aciuează puzderie de PSD-iști? Nu?, cam așa reiese. Administrația locală este una eminamente politică în țara aceasta, fie că vrem, fie că nu, iar politica este de mai multe feluri – ar fi trebuit să acceptați acest aspect până acum. Dar am mai putea să înțelegem și altceva: dacă eu și o parte dintre angajații Locativa am fi fost membri PSD, atunci nu ar fi existat problema (pe care, oricum,  ați inventat-o), corect? Domnule Andrei, iată că ați dat pe față adevăratul motiv pentru care vă căzniți din răsputeri să deființați această instituție administrativă, atât de necesară orașului. Acesta nu este cel economic pe care l-ați aruncat în fața alegătorilor, considerându-i naivi, ci doar cel politic, într-un moment politic (vedeți?, pasărea pe limba ei piere, cum se zice).

A treia întrebare: Cum se face că marea majoritate a celorlalte municipii care au accesat fonduri prin PNRR pentru reabilitarea școlilor, cum ar fi Brașov, Alba Iulia, Sibiu, au reușit o judicioasă și protectivă eșalonare a lucrărilor, încât să nu dea peste cap un oraș întreg, elevi, părinți și cadre didactice, deopotrivă? Ce au ei și nu aveți dvs.? O fi vorba de înțelepciune, de pricepere administrativă? O fi vorba de bun simț, de empatie și conștiință socială? Cred că și unele și altele, din păcate. Între paranteze fie spus, efortul dvs. în atragerea acestor fonduri a fost minim, a trebuit doar să întindeți mâna – banii v-au fost puși la dispoziție pur și simplu, nu ați fost nevoit să munciți căutând finanțare, așa cum am făcut eu în cei 12 ani cât am fost primar.

Publicitate

A patra întrebare: Ce să înțelegem noi din treaba asta nemaiauzită și nemaivăzută cu care păcăliți lumea – „la periferie, ca în centru”? Că nu veți tunde nici acolo iarba, așa cum nici acum, la sfârșitul primăverii, nu ați făcut-o în zona-zero a orașului? (exemplul vizibil ar fi spațiile dintre blocurile de vis-a-vis de Teatrul Eminescu). Invers, am putea să ne gândim că nici în centru nu veți asfalta străzile (mă refer la artere importante) care ne fac pe unii dintre noi să adunăm bonuri fiscale și facturi de reparații auto și să vi le aducem în poarta primăriei ca să le decontați? Sau că, de fapt, veți interveni inginerește și veți nivela în mod totalitarist diferențele sociale care sunt considerate firești în toate democrațiile din lumea asta? Cu ce amăgiți lumea? Cu întoarcerea la comunism? Cu o nouă formă de utopie socială?

A cincea întrebare: introducere – amândoi suntem membri în două formațiuni politice conduse mai mult de la București, unde, desigur, avem șefi de partid. Pe al meu îl cheamă Nicolae Ciucă, pe al dvs. Marcel Ciolacu. Enunțul întrebării: ce le spuneți alegătorilor PSD care vă întreabă dacă nu cumva vă e și dvs. rușine că sunteți moldovean? Știm și noi, ca toată țara: șeful PSD pe care l-am pomenit deja a afirmat că pentru el titulatura de moldovean, mai mult sau mai puțin potrivită ca buzoian, este o mare jignire. Poate că această mentalitate reprezintă de fapt o linie de gândire printre toți oficialii partidului, pentru că, dacă ar fi să mă iau după accentul dvs., îmi vine să cred că vă cam distanțați de modelul cultural în care trăiți…

A șasea întrebare: nu vă dați seama că zâmbetul (ca să nu spun altfel) din afișele electorale nu se potrivește câtuși de puțin cu poveștile de viață recent ieșite la iveală? În loc să ne râdeți în față, nu ar fi mai decent ca, așa cum fac toți politicienii din țară aflați în situații asemănătoare, să ieșiți în fața presei locale / centrale și să vă declarați vina (sau nevina, deși mă cam îndoiesc că este posibil) față de ceea ce DNA acuză, iată, de mai bine de 2 luni de zile? Cui adresați acest feciorelnic „zâmbet” și cu ce mesaj? Este unul de sfidare a legii, a faptului că nu vă pasă că încălcați minima etică politică și socială și candidați pentru o nouă funcție de primar, cu un dosar de corupție care vizează fapte petrecute tocmai în calitate de primar? Este unul de persiflare a cetățenilor care au plătit din taxele proprii favorurile (de natură fizică, ca persoană fizică, să nu uităm) adresate de către dvs. unei stimabile colege angajată, după câte se pare, în condiții ilegale?

Publicitate

A șaptea întrebare, apropo de conștiință. O știți prea bine, așa cum o știe orice om cu minime cunoștințe juridice: există o mare probabilitate să primiți o condamnare pentru faptele pentru care sunteți incriminat momentan. Iar aceasta, mergând pe aceeași logică juridică, se va petrece în cel mult 2 ani de la momentul vorbirii. Și acum, întrebarea: de ce, dacă ați avea minim respect pentru oamenii din acest oraș și față de coerența administrativă a Botoșaniului, ați mai candida (pentru că, prin lege, veți avea interdicție de a mai exercita din acel moment funcții publice)? Fără să mai pun în discuție șansele de a câștiga sau nu, vă întreb: chiar merită Botoșaniul un candidat cu dosar de corupție, bașca unul trimis în judecată de către DNA (8 mai 2024)?

Deocamdată mă voi opri la aceste 7 întrebări. Vă dați seama că sunt cu mult mai multe, dar poate veți avea curajul și-mi veți da ocazia să vi le adresez direct, în vreo emisiune, în vreo dezbatere. Dar, după câtă bărbăție ați dovedit, este greu de crezut că se va concretiza această normală așteptare electorală (a tuturor, nu doar a mea).

În final, vă urez să vă dea Domnul mintea românului cea de pe urmă – sperând că înțelegeți acest proverb moldovenesc – și să vă reamintiți că există pe această lume bun simț, datorie civică,  respect pentru lege și bună cuviință în fața Sfintelor Scripturi.

Publicitate

Cu necesară politețe, vă salut,

Cătălin Flutur

Comandat de PNL Filiala Botoșani

Cod AEP mandatar 21240015

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending