Connect with us

Actualitate

Rabla Clasic 2023: Cât va fi prima de casare în acest an. Condiții și acte necesare pentru înscriere

Publicat

Publicitate

Prima de casare va crește la Rabla Clasic în 2023, în cadrul programului prin care persoanele fizice pot primi bani de la stat pentru cumpărarea unei mașini noi, relatează alba24.ro.

Programul este așteptat să continue și în acest an, cu un buget mai mare față de anul trecut.

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a anunțat luna trecută că bugetul pentru a asigura o creştere cu 15% a primei de casare.

Rabla Clasic: prima de casare în 2023

Prima de casare primită de persoane fizice pentru cumpărarea unui autovehicul pe benzină sau motorină este de 6.900 de lei, în 2023, potrivit stirileprotv.ro.

În cazul achiziționării a două mașini, valoarea crește la 10.350 de lei.

În program sunt menționate bonusuri suplimentare în valoare de 1.500 de lei pentru fiecare autoturism mai vechi de 15 ani.

Publicitate

De asemenea, este un un eco bonus de 1.500 de lei pentru emisii și un eco bonus pentru vehicule cu sistem GPL.

În total, sprijinul prin program poate ajunge la 16.000 de lei.

Rabla Clasic 2023: procedura de înscriere

Persoanele care doresc să se înscrie în Programul Rabla Clasic se adresează unui dealer auto din lista aprobată, pentru cumpărarea mașinii noi.

Apoi comunică intenția de înscriere în program, iar reprezentantul auto îl înscrie în aplicația PSIPAN.

După validarea documentelor, proprietarul rablei primește nota de înscriere, valabilă 300 de zile, potrivit afm.ro.

Persoana se adresează unui centru autorizat Remat unde vor fi casate mașina sau mașinile. Proprietarul primește un certificat care să ateste distrugerea acestora.

Acesta va radia rabla la Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV) și apoi merge la dealerul auto, cu dovada radierii și certificatul primit de la centrul Remat.

Ulterior, se poate face achiziția unei mașini noi.

Rabla Clasic: acte necesare pentru înscriere

La prezentarea la dealerul auto, persoana fizică prezintă următoarele documente:

  • act de identitate (original și copie) – proprietarul rablei și beneficiar
  • certificatul de înmatriculare al mașinii predate (vechi)
  • cartea de identitate a rablei

Certificat de atestare fiscală emis de către direcțiile de taxe și impozite locale din care să rezulte faptul că persona care vrea să cumpere mașina nu are datorii.

Declaraţie pe propria răspundere a proprietarului rablei şi declaraţia pe propria răspundere prin care se obligă să achiziţioneze autovehiculul nou.

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

Festivalul „Tradiții și obiceiuri din Moldova de Nord”, la Casa de Cultură din Săveni

Publicat

Publicitate

Orașul Săveni vă invită să celebrați moștenirea noastră culturală, păstrată cu grijă de-a lungul veacurilor.

În data de 19 decembrie 2024, la Casa de Cultură din Săveni, veți avea ocazia să participați la festivalul “Tradiții și obiceiuri din Moldova de Nord”, o sărbătoare a datinilor și obiceiurilor ce definesc identitatea noastră culturală și spirituală. Evenimentul este dedicat redescoperirii patrimoniului imaterial al acestei regiuni de poveste.

Programul festivalului:
Scene teatrale care readuc la viață datinile și obiceiurile de iarnă, înfățișând fragmente din viața satului moldovenesc;
Colinde tradiționale, interpretate cu suflet de grupuri vocale locale, care vestesc Nașterea Domnului;
Dansuri populare, precum jocurile cu căiuți și capra, măiestru înfăptuite de tineri dornici să ducă mai departe aceste nestemate culturale;
Urături și Sorcova, transmise cu bucurie și speranță, pentru un an nou plin de belșug și sănătate.
Organizatori: Liceul Teoretic “Dr. Mihai Ciucă” Săveni, Primăria orașului Săveni, Inspectoratul Școlar Județean Botoșani, Școala Gimnazială Nr. 1 Săveni. Partenerii din sfera neguvernamentală – Asociația Arlechin, Centrul Județean de Voluntariat Botoșani și Centrul Local “Cutezătorii Botoșani”, membri ai Organizației Naționale “Cercetașii României”.

Coordonarea acestui eveniment este asigurată de cadrele didactice de la Liceul Teoretic „Dr. Mihai Ciucă” Săveni: Prof. Cristina CHIORESCU – director, Prof. Mihaela DRASLEUCĂ – director adjunct, Prof. Felicia NĂPÎRCĂ – director educativ și Prof. Carmen GORESCU.

Info line: www.saveni7days.ro / www.voluntariatbotosani.ro

Publicitate
Citeste mai mult

Eveniment

Elevii din Răuseni au aflat de la polițiști cum pot proteja animalele și care este importanța respectării drepturilor acestora

Publicat

Publicitate

Marți, polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor au desfășurat activități informativ -educative în cadrul programului ”Școala Altfel”, cu elevii Școlii Primare nr. 2 ”Doina”, din comuna Răuseni.

 

Activitatea a fost interactivă, polițiștii discutând cu elevii despre cum pot proteja animalele și care este importanța respectării drepturilor acestora. Au fost, de asemenea, desfășurate activități în scopul dezvoltării compasiunii față de animale, constând în fișe de lucru, cu activități specifice vârstei.

 

În același context, elevii prezenți la activitate au primit dulciuri din partea polițiștilor, oferite cu sprijinul Corpului Național al Polițiștilor.

Publicitate

 

 

 

Citeste mai mult

Eveniment

Dosar penal pentru un tânăr din Trușești, care s-a urcat la volan dar a „uitat” că nu are permis

Publicat

Publicitate

Marți, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 10 Ștefănești au oprit pentru control, pe drumul comunal, din  comuna Santa Mare, un autoturism condus de un tânăr, de 23 de ani, din comuna Trușești.

 

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că acesta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

 

Polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii

Polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere fără permis.

Publicitate

Citeste mai mult

Eveniment

Șofer, pericol public! Conducători auto din Dorohoi depistați beți la volan

Publicat

Publicitate

Marți, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Dorohoi – Biroul Rutier au fost sesizați cu privire la faptul că un autoturism a luat foc în trafic. A fost solicitată și intervenția pompierilor care au lichidat incendiul.

 

În urma deplasării la fața locului a fost stabilită identitatea conducătorului auto, în persoana un tânăr, de 22 de ani, din județul Suceava. Întrucât acesta emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest, valoarea rezultată fiind de 0,52 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, tânărul a fost condus la o unitate spitalicească pentru recoltarea de probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

 

Polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

 

Publicitate

        

La data de 17 decembrie 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 5 Mihăileni au oprit pentru control, pe drumul județean D.J. 291 B, în comuna Dersca, un autoturism condus de un bărbat, de 39 de ani, din din aceeași localitate.

 

În urma testării cu aparatul etilotest, valoarea rezultată a fost de 0,46 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, acesta a fost condus la o unitate spitalicească pentru recoltarea de probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

 

Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending