Connect with us

Educație

Proiectul „Educație, egalitate, nediscriminare, normalitate”, implementat de Inspectoratul Școlar Botoșani, la ceas de bilanț

Publicat

Publicitate

Inspectoratul Școlar Județean Botoșani implementează proiectul POCU cu titlul  ”Educație, egalitate, nediscriminare, normalitate” (E2N2), cod SMIS 153321, cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014 – 2020, Axa prioritară-Dezvoltare locală plasată sub responsabilitatea comunității, Apel POCU/717/5/1/Reducerea numărului de comunități marginalizate (romă și non-romă) aflate în risc de sărăcie și excluziune socială din orașe cu peste 20.000 locuitori, cu accent pe cele cu populație aparținând minorității romă, prin implementarea de măsuri/operațiuni integrate în contextul mecanismului de DLRC și are valoarea de 3808186,50 lei, fiind desfășurat între 15 septembrie 2021 și 31 decembrie 2023.

Obiectivul general este reducerea numărului de persoane aflate în risc de sărăcie sau excluziune sociala în ZUM(zonă urbană marginalizată), prin dezvoltarea personală, dezvoltarea competențelor cognitive și culturale, cultivarea de valori și atitudini pentru creșterea performanțelor școlare, prin organizarea de activități de învățare formale și nonformale pentru 100 de elevi și 100 de părinți din teritoriul SDL (ZUM 1, ZUM 2 si ZUF) din municipiul Botoșani, complementare activităților didactice, pe o perioadă de 16 luni.

După mai bine de un an de activități intense și diverse, în cadrul cărora 100 de copii au participat la: consiliere școlară individuală și de grup, consiliere pentru educație juridică, două cursuri aptitudinale (stabilite pe baza profilului aptitudinal) dintre cele zece oferite în cadrul proiectului, respectiv: arte plastice, actorie, dans modern, canto muzică ușoară sau populară, acordeon, jurnalism și comunicare, gastronomie, tenis sau fotbal, însoțite de servirea mesei calde la un restaurant de top din municipiul Botoșani, pentru deprinderea protocolului în astfel de ocazii, cursuri de bune maniere, ora  de fericire, comportament în situații diverse și de risc, tabără școlară la Sâmbăta de Sus județul Brașov, dar și la festivitățile de prezentare a rezultatelor obținute la cursuri de tip Talent show, am ajuns la momentul bilanțului.

În cadrul proiectului, cei 100 de părinți selectați au participat constant alături de copii la activitățile din proiect, i-au susținut și însoțit la evenimente, dar au fost și participanți la cursurile de educație parentală și consiliere juridică, în cadrul cărora au învățat cum să gestioneze anumite situații de risc, cum să completeze formulare, care le sunt drepturile și obligațiile, cum să relaționeze cu copii, cu adulții, cu diverse instituții ale statului sau private, în interesul copiilor și pentru prevenirea discriminării ori riscurilor asociate acestui fenomen. La atelierele de lucru (work-shop) au fost realizate produse finale prin care a fost accentuat rolul educației și promovării egalității în combaterea discriminării, pentru o societate modernă, ce tinde spre normalitate și progres, având în centrul atenției fiecare cetățean.

Proiectul își propune valorizarea potențialului intelectual, cultural și artistic al elevilor, orientarea și consilierea lor pentru integrare socio-profesională adecvată, conștientizarea problemelor și riscurilor, precum și a stereotipurilor și prejudecăților care le sunt asociate, astfel încât toate aceste riscuri să se diminueze, să crească imaginea și stima de sine, precum și gradul de interacțiune și de toleranță interetnică, promovarea interculturalității și diversității, obiective tot mai aproape de realizat, cu fiecare acțiune întreprinsă în cadrul proiectului, având sprijinul profesorilor și a întregii echipe de implementare, cărora le mulțumim.

Ne bucurăm că ”Educația și normalitatea sunt la putere!”

Publicitate

Manager proiect, Prof. Dr. Ada Alexandrina Macovei

Reprezentant legal al Inspectoratului Școlar Județean Botoșani, Prof. Maria Cristina Bălăucă

Comunicat de presă

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

Curba de la Flămânzi, în vizorul polițiștilor: 13 șoferi au căzut în plasă, în doar trei ore, fiind surprinși conducând cu viteză peste limită

Publicat

Publicitate

Acțiune a polițișilor din Flămânzi, împreună cu reprezentanți ai Registrului Auto Român,  pentru prevenirea accidentelor rutiere

Polițiștii din cadrul Poliției Orașului Flămânzi, împreună cu reprezentanți ai Registrului Auto Român  au organizat o acțiune pentru reducerea riscului de victimizare prin accidente rutiere, pe drumul european DE 58, în localitățile Cotu și Flămânzi.

 

Activitățile s-au desfășurat în intervalul orar 09:00-12:00, fiind vizați conducătorii auto care nu respectă limita legală de viteză și cei care conduc cu defecțiuni tehnice, iar în urma activităților desfășurate au fost aplicate 13 sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 8.000 de lei.

 

Totodată, au fost retrase 3 certificate de înmatriculare pentru faptul că autovehiculele controlate aveau anvelope uzate peste limită.

Publicitate

FOTO cu caracter ilustrativ

 

Citeste mai mult

Eveniment

Acțiune a polițișilor botoșăneni pentru prevenirea furturilor din buzunare      

Publicat

Publicitate

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani au organizat o acțiune, în municipiul Botoșani,  pentru prevenirea și combaterea furturilor din buzunare.

 

Activitățile au fost desfășurate în zona Pieței Mari și a Bazarului, prilej cu care au fost legitimate aproximativ 70 de persoane, șase dintre acestea fiind supuse controlului corporal, fără a fi identificate bunuri interzise la deținere, iar trei au fost conduse la sediul poliției pentru verificări.

 

În urma neregulilor constatate au fost aplicate 10 sancțiuni contravenționale în valoare de peste 3.000 de lei, dintre care 5 sancțiuni au fost aplicate pentur nerespectarea normelor de conviețuire socială.

 

Publicitate

Pentru sesizarea unor astfel de fapte, vă rugăm să vă adresați celui mai apropiat sediu de  poliție sau să apelați numărul unic de urgență 112.

 

Pentru a evita să deveniți victime ale infracțiunilor de furt din buzunare și genți, dorim să aducem la cunoștința publicului câteva recomandări preventive:

  1. Păstrați bunurile de valoare în locuri sigure și greu accesibile pentru persoanele străine, precum buzunarele interioare ale hainelor sau compartimentele cu fermoar ale genților.
  2. Fiți atenți la aglomerările de oameni, în special în mijloacele de transport în comun, unde riscul de furturi este mai ridicat.
  3. Nu lăsați gențile nesupravegheate în locuri publice sau pe scaunele din spațiile aglomerate.
  4. Folosiți genți cu închideri sigure, cum ar fi fermoare sau capse, și asigurați-le corect atunci când le purtați.

Citeste mai mult

Eveniment

Tânăr din Săveni, obligat de instanță la internare obligatorie într-un centru educativ

Publicat

Publicitate

Miercuri, polițiștii din Hlipiceni au identificat un tânăr, de 17 ani, din orașul Săveni, pe numele căruia era emis de către Judecătoria Săveni, un mandat de executare a unei măsuri privative de libertate.

 

Acesta a fost condamnat la 2 ani și 6 luni de internare într-un centru educativ pentru săvârșirea infracțiunilor de furt calificat, tentativă la furt calificat și tâlhărie.

 

Tânărul a fost depistat în comuna Todireni, fiind reținut și ulterior escortat către Penitenciarul Botoșani, urmând a fi transferat către Centrul Educativ Târgu Ocna.

Publicitate
Citeste mai mult

Eveniment

Doi tineri au fost reținuți de polițiștii din Vlădeni pentru că ar fi furat materiale de construcții

Publicat

Publicitate

Polițiștii din cadrul Postului de Poliție Vlădeni au emis ordonanță de reținere, pentru 24 de ore, pe numele a doi tineri, din comuna Vlădeni, bănuiți de comiterea infracțiunii de  furt calificat.

 

Din cercetări a reieșit faptul că cei doi, în perioada 21 ianuarie -04 februarie a.c., ar fi sustras din curtea unui depozit de material de construcție, mai multe bunuri, creând un prejudiciu de aproximativ  3.000 de lei, care a fost recuperat și restituit persoanei vătămate.

 

Cei doi au fost introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al I.P.J Botoșani, cercetările fiind continuate pentru infracțiunea de fut calificat.

Publicitate
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending