Connect with us
Publicitate

Eveniment

Proiecte culturale în valoare de peste jumătate de milion de lei depuse de instituțiile subordonate Consiliului Județean

Publicat

Publicitate

Trei proiecte culturale în valoare de peste jumătate de milion de lei au fost depuse de către Memorialul Ipotești – Centrul Național de Studii „Mihai Eminescu” și Muzeul Județean Botoșani la Administrația Fondului Cultural Național pentru a fi finanțate în cadrul primei sesiuni a anului 2024.

Memorialul Ipotești – Centrul Național de Studii „Mihai Eminescu” a depus două proiecte, unul cu implementare în prima jumătate a anului viitor (Festivalul de debut) și unul multianual (Reconceptualizare prin coparticipare – Muzeul „Mihai Eminescu” de la Ipotești), cu o valoare totală de peste 400.000 de lei, iar Muzeul Județean Botoșani a depus proiectul „Cucuteni 3D: Cultura Cucuteni pe tărâm digital”, a cărui valoare se ridică la aproximativ 100.000 de lei și care va fi implementat pe parcursul anului viitor.

          „Sunt proiecte culturale interesante prin care echipele de la instituțiile de cultură, aflate în coordonarea domnului administrator public al județului, Cristian Nistor, vor pune în valoare moștenirea noastră culturală. Încercăm să transformăm Memorialul Ipotești în capitala literaturii românești și nu numai. În cadrul proiectului de reconceptualizare a Muzeului Eminescu vor fi cooptați specialiști în domeniul literaturii, în digitalizare, artiști, creatori, studenți, masteranzi și doctoranzi. De asemenea, la Ipotești se va organiza un altfel de festival: un festival de debut în poezie, care se va adresa tinerilor poeți. Muzeul Județean vrea să translateze Cultura Cucuteni pe tărâm digital pentru a fi mai atractivă pentru publicul tânăr”, a declarat Doina Federovici, președintele Consiliului Județean Botoșani.

Publicitate

Cristian Nistor, administratorul public al județului Botoșani, consideră că instituțiile de cultură trebuie să iasă din zona de confort și să țină pasul cu vremurile. „Încercăm să schimbăm paradigma din domeniul cultural. Instituțiile de cultură trebuie să vină în întâmpinarea publicului, să fie cât mai atractive prin serviciile pe care le oferă publicului. Totodată, trebuie să valorifice toate oportunitățile de finanțare, să aplice pe programele naționale și europene pentru a scădea presiunea de pe bugetul public, dar și pentru a-și asigura bugetele necesare acțiunilor pe care doresc să le facă. Vom continua să menținem brandul cultural al județului, pentru că acesta este cea mai bună carte de vizită”, a spus Cristian Nistor.

Cele trei proiecte depuse au intrat în evaluarea AFCN, care se va finaliza în acest an.

 

Publicitate

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

Jandarmii botoșăneni au promovat cariera militară în Parcul Cholet din Dorohoi. Școlile de subofițeri au scos 700 de locuri

Publicat

Publicitate
După ce jandarmii botoșăneni au promovat cariera militară în Jandarmeria Română pe Pietonalul Unirii din municipiul Botoșani, în fața Muzeului de Istorie, vineri, oamenii legii s-au aflat în Parcul Cholet din municipiul Dorohoi. Asta pentru oferi informații referitoare la oferta de școlarizare pentru Școlile Militare de Subofițeri Jandarmi Fălticeni și Drăgășani, care în sesiunea de admitere aprilie – iulie 2024 au pus la dispoziția candidaților nu mai puțin de 700 de locuri.
„Dacă ai vârsta de maxim 27 de ani, diplomă de bacalaureat și ești într-o formă fizică bună, atunci ai ocazia să te înscrii pentru examenul de admitere până pe data de 14 mai inclusiv.
Unul din cele 700 de locuri poate fi al tău, dacă dorești să lucrezi într-o echipă profesionistă”, dau asigurări jandarmii botoșăneni.

Citeste mai mult

Eveniment

Aproape 300 de copii au fost părăsiţi în maternităţi şi în alte unităţi sanitare, în 2023

Publicat

Publicitate

Un număr de 295 de copii au fost părăsiţi în maternităţi şi în alte unităţi sanitare, în 2023, cu 89 mai puţini faţă de anul anterior, conform datelor publicate pe site-ul Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie (ANPDCA).

Dintre aceştia, 223 de copii au fost părăsiţi în maternităţi, 66 în secţiile de pediatrie, iar şase au fost lăsaţi în altă secţie de spital.

Pe de altă parte, anul trecut au fost externaţi 285 de copii părăsiţi în unităţi sanitare. Dintre aceştia, 58 s-au reîntors la familiile lor, unul a ajuns la familie extinsă, 20 au fost plasaţi la familii/persoane şi 192 la asistenţi maternali.

Publicitate

Totodată, un copil a fost trimis la un serviciu de tip rezidenţial, cinci au fost plasaţi în centre de primire în regim de urgenţă, iar opt copii se regăsesc în alte situaţii, conform datelor ANPDCA. AGERPRES

Citeste mai mult

Eveniment

DIGI anunță că a scos mai multe posturi din grila de programe TV. Au fost introduse canale noi. Care sunt acestea

Publicat

Publicitate

Modificare în grila de programe TV la Digi. Mai multe posturi TV au ieșit din grila DIGI. Este vorba despre o serie de posturi care nu vor mai fi disponibile pentru cei care au cablu TV de la RCS RDS.

Însă, chiar dacă o serie de posturi au fost scoase, firma a adăugat altele noi.

Modificarea grilei a fost făcută la începutul lunii mai.

Publicitate

Ce posturi au fost scoase din grilă

Posturile care au fost scoase de DIGI sunt:

  • DigiSport 4 (SD)
  • Profit News
  • CGTN HD
  • Cinemax 2 (SD)
  • Bollywood
  • Bollywood HD
  • Prima History
  • Medika Tv
  • Atomic Academy

Însă au intrat în grilă noi posturi TV.

Modificare în grila de programe TV la Digi: Ce posturi noi au intrat în grila RCS RDS

  • TVR Sport HD
  • skyShowtime 1 HD
  • skyShowtime 2 HD
  • Bollywood Clasic

Publicitate
Citeste mai mult

Eveniment

Cum va fi vremea după Paști. Meteorologii au actualizat prognoza meteo pe următoarele săptămâni

Publicat

Publicitate

În general, în luna mai se resimte o încălzire semnificativă a vremii față de lunile anterioare, iar temperaturile cresc treptat pe parcursul lunii.Vin ploile pentru o scurtă perioadă de după Paște, dar temperaturile rămân în media celor normale pentru perioadă, anunță meteorologii de la ANM.

Vremea în luna mai poate fi destul de variată pentru că aceasta este o lună de tranziție către sezonul cald al verii.

Cum va fi vremea după Paște: În următoarele 4 săptămâni, temperaturile medii diurne vor varia de obicei între 15°C și 20°C în diferite regiuni ale țării.

Publicitate

Pe măsură ce avansează luna, temperaturile vor crește, iar spre sfârșitul lunii, valorile medii diurne pot ajunge între 20°C și 30°C sau, chiar mai mult în unele zile.

Este posibil să apară schimbări bruște de vreme, cu temperaturi care pot fluctua în funcție de influența maselor de aer.

Uneori, vremea poate fi instabilă, cu zile calde urmate de zile mai răcoroase sau ploioase

Publicitate

Cum va fi vremea după Paște: Săptămâna 06.05.2024 – 13.05.2024
Valorile termice vor fi apropiate de cele specifice pentru această săptămână, în cea mai mare parte a ţării.

Cantităţile de precipitaţii vor fi excedentare în majoritatea regiunilor, dar mai ales în zonele montane.

Săptămâna 13.05.2024 – 20.05.2024
Vremea se va răci la începutul săptămânii respective. Dar nu va fi exagerat de frig ci doar ușor sub media perioadei.

Publicitate

Temperaturile medii vor fi uşor mai coborâte decât cele normale pentru acest interval, pe întreg teritoriul României.

Prognoza meteo pentru vara 2024. Specialiștii europeni estimează cel mai cald an din istorie. Efectele asupra României
Regimul pluviometric va fi deficitar în regiunile sud-vestice şi în zonele montane, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acestă perioadă.

Săptămâna 20.05.2024 – 27.05.2024
Temperatura medie a aerului va avea valori în general apropiate de cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii ţări.

Publicitate

Cantităţile de precipitaţii vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, în cea mai mare parte a ţării.

Săptămâna 27.05.2024 – 03.06.2024
Mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval, în toate regiunile.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending