Connect with us
Publicitate

Actualitate

Programul Rabla Plus 2024: O nouă etapă de înscrieri a început la ora 10:00. Mașinile achiziționate vor avea aplicat un autocolant

Publicat

Publicitate

Potrivit ghidului de finanțare, autovehiculele nou achiziţionate prin program vor avea aplicat pe lunetă un autocolant.  O nouă etapă de înscrieri începe luni, la ora 10:00. Administrația Fondului pentru Mediu organizează începând de luni o nouă sesiune de înscriere pentru persoanele juridice, unitățile administrativ-teritoriale și instituțiile publice în cadrul Programului Rabla Plus, informează alba24.ro.

Potrivit AFM, sumele alocate pentru etapa a II-a de înscrieri, organizată în perioada 22 iulie – 18 august 2024, sunt următoarele:

  • persoane juridice – 240.000.000 lei;
  • unități administrativ-teritoriale și instituțiile publice – 120.000.000 lei.

Înscrierile se realizează prin încărcarea în aplicația informatică a documentelor necesare, în limita sumelor alocate.

Publicitate

De asemenea, în cadrul Programului Rabla Plus va fi organizată a III-a sesiune de înscriere, astfel:

Etapa a III-a: 19 august – 19 septembrie 2024

  • Persoane juridice – 100.000.000 lei
  • UAT-uri și instituții publice – 100.000.000 lei

Etapa a III-a: 19 august – 25 noiembrie 2024

Publicitate
  • Persoane fizice – 100.000.000 lei

Noul calendar de desfășurare a sesiunilor de înscriere în cadrul programului și sumele alocate solicitanților sunt disponibile pe site-ul AFM.

Vezi AICI Ghidul de finanțare.

În cadrul Programului Rabla Plus, solicitantul beneficiază de ecotichet la achiziţionarea unui autovehicul nou în schimbul predării spre casare a cel puţin unui autovehicul uzat. Se pot preda spre casare maximum două autovehicule uzate.

Publicitate

Programul Rabla Plus 2024: O nouă etapă de înscrieri începe luni, 22 iulie. Valoarea ecotichetului

Cuantumul ecotichetului, indiferent de numărul de autovehicule uzate predate spre casare, este de:

  • 25.500 lei pentru achiziţionarea unui autovehicul nou pur electric sau a unui autovehicul nou cu pilă de combustie cu hidrogen, exceptând motocicleta;
  • 13.000 lei pentru achiziţionarea unui autovehicul nou electric hibrid, exceptând motocicleta, care generează maximum 80 g CO_2/km în sistem WLTP;
  • 13.000 lei pentru achiziţionarea unei motociclete electrice.

Ecotichetul se acordă pentru achiziționarea unui autovehicul electric a cărui valoare nu depășește suma de 70.000 euro, cu TVA inclus.

Instituțiile publice și unitățile administrativ-teritoriale beneficiază de ecotichet în cuantum de 120.000 lei la achiziţionarea unui autovehicul nou, fără a fi obligate să predea spre casare un autovehicul uzat.

Autovehiculele nou achiziţionate prin program vor avea aplicat pe lunetă un autocolant

Potrivit ghidului de finanțare, producătorii validaţi sunt obligaţi să aplice pe luneta autovehiculelor comercializate în cadrul programului un autocolant, fără a restrânge sau estompa vizibilitatea sub limita legal admisă.

Beneficiarii sunt obligați să menţină şi să întreţină autocolantul aplicat pe autovehiculele noi în bună stare până la finalizarea perioadei de monitorizare a proiectului.

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

Este lege! Victimele unei tentative de omor sau membrii de familie ai unor persoane care au fost ucise au dreptul la compensaţii

Publicat

Publicitate

Victimele unei tentative de omor sau membrii de familie ai unor persoane care au fost ucise au dreptul la asistenţă juridică gratuită şi la compensaţii financiare, arată legea promulgată luni de preşedintele Klaus Iohannis.

Este vorba de actul normativ care modifică şi completează Legea 211/2004 privind unele măsuri pentru asigurarea informării, sprijinirii şi protecţiei victimelor infracţiunilor.

Victimele au dreptul de a fi informate, în cazul în care inculpatul va fi privat de libertate, respectiv condamnat la o pedeapsă privativă de libertate, cu privire la punerea în libertate în orice mod sau evadarea acestuia, conform Codului de procedură penală.

Publicitate

Potrivit actului normativ, victimele agresiunilor sexuale beneficiază, de asemenea, de asistenţă juridică gratuită.

Asistenţa juridică gratuită se acordă persoanelor asupra cărora a fost săvârşită o tentativă de omor, omor calificat, o infracţiune de vătămare corporală, o infracţiune intenţionată care a avut ca urmare vătămarea corporală a victimei, o infracţiune de rele tratamente aplicate minorului, o infracţiune de violenţă în familie, lipsire de libertate, viol, viol săvârşit asupra unui minor, agresiune sexuală, agresiune sexuală săvârşită asupra unui minor, determinare sau înlesnire a întreţinerii de acte sexuale sau de natură sexuală între minori, corupere sexuală a minorilor, racolare a minorilor în scopuri sexuale şi de hărţuire sexuală, pornografie infantilă.

De această asistenţă beneficiază şi membrii de familie ai persoanelor decedate prin săvârşirea infracţiunilor de omor, omor calificat, precum şi a infracţiunilor intenţionate care au avut ca urmare moartea persoanei.

Publicitate

Asistenţa juridică gratuită se acordă fiecărei victime pe tot parcursul procesului şi în faza de executare silită a hotărârii privind despăgubirile civile acordate acesteia, în limita unei sume echivalente cu cinci salarii de bază minime brute pe ţară, stabilite pentru anul în care victima a formulat cererea de asistenţă juridică gratuită.

În cazul în care complexitatea cauzei a crescut ca urmare a unor împrejurări care nu erau previzibile la momentul formulării primei cereri de asistenţă juridică gratuită ori de la data acordării asistenţei juridice gratuite s-a scurs mai mult de un an, iar procesul penal nu s-a încheiat, victima poate formula o nouă cerere pentru acordarea asistenţei juridice gratuite, fără ca prin cumularea sumelor obţinute să se poată depăşi dublul limitei prevăzute.

Fondurile necesare pentru acordarea asistenţei juridice gratuite se asigură din bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Justiţiei. AGERPRES

Publicitate

Citeste mai mult

Eveniment

FOTO: Accident la Copălău! Două mașini s-au ciocnit, iar cele trei persoane implicate au scăpat doar cu o sperietură zdravănă

Publicat

Publicitate

Un accident rutier a avut loc, în urmă cu puțin timp, în localitatea Cotu. În eveniment au fost implicate două mașini, în care erau trei persoane.

La fața locului au ajuns, în cel mai scurt timp, pompierii din cadrul Punctului de Lucru Flămânzi, cu o autospecială de stingere și modul de descarcerare.

Aceștia au constatat faptul că toate persoanele erau ieșite din autovehicule.

Publicitate

Din fericire, nimeni nu a avut nevoie de îngrijiri medicale.

Pompierii au acționat pentru înlăturarea pericolului de incendiu.

Publicitate

Citeste mai mult

Eveniment

FOTO: Eveniment emoționant la Biserica din Stănești! Protopopul Petru Fercal l-a instalat pe noul paroh, pr. Petru Eduard Filip

Publicat

Publicitate

Duminică, 3 noiembrie, în Parohia „Sfântul Mare Mucenic Dimitrieˮ Stănești, comuna Lunca, județul Botoșani , Protopopiatul Botoșani, părintele protopop Petru Fercal l-a instalat pe noul părinte paroh Petru Eduard Filip, care a fost hirotonit preot chiar de Hramul Sfintei Cuvioase Parascheva de la Iași, la Mitropolie, pe data de 14 octombrie.

Părintele protoiereu, părintele inspector Răzvan-Petru Aonofriesei-Puiu, fostul paroh părintele Mihail Istrate, dar și alți preoți veniți de la Iași sau din împrejurimi au săvârșit Sfânta Liturghie la care au participat locuitorii satului. După săvârșirea slujbei, părintele Petru Fercal a dat citire Deciziei de numire a noului preot, îndemnându-l să slujească cu dragoste și responsabilitate și să dea dovadă de jertfelnicie și ascultare pe tot parcursul misiunii, față de Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Teofan, față de Centrul Eparhial, să colaboreze cu preoții din parohiile învecinate și cu autoritățile locale.

„Să fiți uniți! Orice aveți pe suflet, veniți și vorbiți cu părintele. Destăinuiți-vă, spovediți-vă, cu toată încrederea, fără să vă îndoiți și atunci, dacă veți fi în comuniune și în frățietate, Dumnezeu vă va binecuvânta! La Dumnezeu toate sunt cu putință. Numai așa veți deveni cetățeni ai Raiului, prin ascultare, prin bunătate, prin smerenie, prin săvârșirea faptelor bune. Dăm slavă lui Dumnezeu pentru harul care coboară asupra acestui loc, pentru toate realizările făcute și care trebuiesc continuate și,iată, cei doi preoți vor continua să colaboreze și pe viitor, să se ajute reciproc și să continue această lucrare frumoasă începută, cu sprijinul domnului primar, al consilierilor și al dumneavoastră, al creștinilor și în felul acesta, aici va fi mereu o flacără care arde, o candelă aprinsă care cu blândețea ei, cu căldura ei, cu nădejdea ei, va duce mai departe existența acestei localități. De noi depinde totul , să știți! Să rămânem în pace, în liniște și în binecuvântare”, a spus părintele protopop în cuvântul său.
Noul părintele paroh este căsătorit cu Roxana-Lăcrămioara Filip, fiind binecuvântați de Dumnezeu cu patru copii.
https://www.youtube.com/watch?v=yMaKM79daVg

Publicitate
Citeste mai mult

Economie

Autostrada Moldovei A7 pe ruta Pașcani-Suceava: Pas important pentru construcția primilor 33 de kilometri

Publicat

Publicitate

Două asocieri de constructori din România și un constructor italian au depus astăzi oferte pentru contractul cu o valoare de 3,88 miliarde lei (fără TVA), finanțat prin PT pentru construcția primilor 33 de km ai Autostrăzii Moldovei A7 pe ruta Pașcani-Suceava.

Anunțul a fost făcut de ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, care a explicat că ofertantul care va câștiga licitația are la dispoziție 30 de luni (6 luni proiectare, 24 de luni execuție), pentru construcția primului lot al acestei noi autostrăzi.

Conform contractului, pe traseu vor fi construite inclusiv:

Publicitate

– un viaduct (peste DJ208 și CF517), cu o lungime de 1.049,80 m;

– un viaduct (peste Râul Ruja), în lungime de 604,60 m;

– un pasaj (peste pârâul Pulpa, DJ208S și CF500), în lungime de 868 m.

Publicitate

– patru parcări de scurtă durată;

– două Spații de Servicii,

– Nod rutier Tătăruși-Heci, la intersecția cu DJ 208F (Fântâna Mare-Heci-Lespezi);

Publicitate

– Nod rutier Dolhasca, la conexiunea cu DJ 208I (Siliștea Nouă-Budeni);

– Nod rutier Roșcani, care va asigura accesul pe și din autostradă.

“Spațiile de servicii și parcările de scurtă vor avea asigurată infrastructura necesară pentru construcția viitoare a unui număr de minimum 8 stații de încărcare pentru autoturismele electrice”, a transmis ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending