Connect with us

Eveniment

Program gratuit pentru elevele din România, în domeniul IT. Se lansează o nouă ediție a competiției Technovation Girls

Publicat

Publicitate

Pornind de la zero, elevele din România au șansa să învețe cum se creează soluții IT pentru probleme reale din comunitate, cum se realizează un business plan și cum se lansează o aplicație.

Toate acestea gratuit, în cadrul programului internațional Technovation Girls. Elevele participă apoi, cu proiectul pe care îl dezvoltă în cadrul programului, la competiția Technovation Girls și pot câștiga premii, alături de recunoaștere internațională.

Technovation Girls oferă elevelor cu vârste între 8 și 18 ani abilitățile de care au nevoie pentru a deveni antreprenoare și lideri în domeniul tehnologiei. Este un program internațional gratuit, desfășurat anual.

Sute de eleve din întreaga lume se înscriu, descoperă cu câtă ușurință pot să dezvolte aplicații, dobândesc noi cunoștințe și leagă noi prietenii.

Cu sprijinul mentorilor voluntari, profesorilor și părinților, folosind materialele gratuite puse la dispoziție, fetele învață să dezvolte aplicații pentru mobil care abordează și rezolvă probleme din lumea reală.

Elevele învață cu ajutorul resurselor gratuite cum să dezvolte aplicații de mobil și proiecte de Inteligență Artificială.

Publicitate

La Technovation Girls pot participa echipe formate din maxim 5 fete. Astfel, fie că sunt pasionate de comunicare, de design sau de tehnologie, pot să contribuie la dezvoltarea proiectului lor. Cu Technovation își transformă ideile în soluții și pot câștiga apoi premii substanțiale pentru efortul lor de a schimba lumea.

Programul Technovation prezintă 3 divizii pentru participante:

divizia pentru începătoare pentru fete între 8 și 12 ani,
divizia junioare pentru fete între 13 și 15 ani,
divizia senioare pentru fete între 16 și 18 ani.
În program se mai pot înscrie și mentori pentru a oferi sprijin echipelor pe parcursul competiției. Mentorii pot fi părinți, profesori sau angajați în domenii IT.

Participă la evenimentul de deschidere pentru noua ediție Technovation Asociația Adfaber invită toate persoanele interesate să participe la lansarea Technovation, în cadrul unei întâlniri online.

În cadrul evenimentului de lansare, echipa Adfaber va răspunde la toate întrebările despre program și va oferi informații detaliate pentru elevele care doresc să se înscrie în competiția Technovation Girls.

Înscrierea pentru evenimentul de lansare se face pe pagina Asociației Adfaber, AICI.

Care sunt temele abordate în cadrul programului Technovation Girls
Elevele pot alege să dezvolte aplicații de mobil care se adresează, la alegere, uneia dintre
următoarele teme:

sărăcie,
mediul înconjurător,
pace,
egalitate,
educație,
sănătate.
Asociația Adfaber organizează anual în România competiția Technovation Girls și încurajează elevele să aleagă o carieră în industria tehnologiei.

Programul Technovation Girls este deschis pentru toate elevele cu vârste între 8 și 18 ani, care doresc să învețe sau să își perfecționeze cunoștințele IT și abilitățile de leadership, în timp ce dezvoltă soluții pentru probleme reale din comunitatea lor.

Participantele nu trebuie să cunoască programare înainte de a se înscrie. Au la dispoziție un plan complet pentru crearea proiectului și pot fi îndrumate de mentori, profesori sau părinți.

Anul trecut, o echipă de eleve de liceu din România a câștigat competiția regională pe Europa a Technovation, după ce fetele au dezvoltat cea mai bună aplicație europeană din divizia seniori.

 Urmăriți știrile Botosani24.ro și pe Google News

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

Botoșani: Bărbat accidentat, ajutat de un jandarm la ieșirea din serviciu

Publicat

Publicitate

În această seară, in jurul orei 19.20, după ce a predat serviciul de pază și protecție instituțională la Serviciul Județean Botoșani al Arhivelor Naționale și pleca spre casă, un jandarm a auzit în apropierea obiectivului asigurat cu pază o persoană care striga după ajutor.

Jandarmul s-a îndreptat spre locul de unde se auzeau strigătele și a găsit un bărbat în vârstă de aproximativ 65 de ani, căzut pe trotuar.

Bărbatul i-a explicat jandarmului că s-a accidentat la un picior după ce s-a dezechilibrat în mers și nu se mai poate deplasa fără a fi sprijinit de altcineva.

Deoarece bărbatul acuza dureri la picior, jandarmul a solicitat prin apel 112 prezența unei ambulanțe, iar la sosirea acesteia a ajutat la urcarea bărbatului în vederea transportării la Unitatea de Primire a Urgențelor din cadrul Spitalului Mavromati, pentru acordarea îngrijirilor medicale de specialitate.

Având în vedere temperaturile negative prognozate pe timpul nopții în următoarele câteva zile, recomandăm celor care observă persoane în dificultate să solicite sprijinul autorităților prin apel la numărul unic de urgență 112, pentru a fi evitate posibilele cazuri de hipotermie, care pot avea consecințe grave asupra sănătății.

Serviciul Judeţean Botoşani al Arhivelor Naționale este unul din cele 18 obiective asigurate cu pază de efectivele structurilor specializate din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Botoșani.

Publicitate

Citeste mai mult

Educație

Învățământ cu frecvență redusă: Cum se poate organiza, condiții și actele necesare pentru înscriere

Publicat

Publicitate

Învățământ cu frecvență redusă. Metodologia care reglementează organizarea și funcționarea învățământului obligatoriu la forma de învățământ cu frecvență redusă a fost publicată recent în Monitorul Oficial, scrie alba24.ro.

Ordinul pentru aprobarea Metodologiei privind organizarea și funcționarea învățământului obligatoriu la forma de învățământ cu frecvență redusă a fost publicat în Monitorul Oficial vineri, 10 ianuarie.

Metodologia reglementează organizarea și funcționarea învățământului obligatoriu la forma de învățământ cu frecvență redusă.

Învățământul cu frecvență redusă implică participarea beneficiarilor primari în spațiul școlar doar la o parte dintre activitățile didactice prevăzute în planurile-cadru de învățământ, altă parte dintre acestea fiind înlocuită cu activități de studiu individual, în formele și contextele stabilite de unitatea de învățământ.

Învățământul obligatoriu cuprinde învățământul preșcolar, învățământul primar, învățământul gimnazial și învățământul liceal.

Învățământul obligatoriu este învățământ cu frecvență.

Publicitate

Pentru persoanele care au depășit cu mai mult de 3 ani vârsta clasei în învățământul primar, cu mai mult de 4 ani vârsta clasei în învățământul gimnazial, respectiv cu mai mult de 5 ani vârsta clasei în învățământul liceal, învățământul obligatoriu se poate organiza și în forma de învățământ cu frecvență redusă.

Persoanele care au promovat un număr de clase din învățământul preuniversitar obligatoriu, forma cu frecvență, zi, respectiv seral, se pot înscrie la forma cu frecvență redusă în clasa imediat următoare celei promovate, pe baza actelor doveditoare (foaia matricolă în original și adeverință eliberată de școală).

Organizarea învățământului la forma cu frecvență redusă

Învățământul primar se poate organiza la forma cu frecvență redusă, cu durata de 5 ani, cuprinzând clasa pregătitoare și clasele I-IV.

Învățământul gimnazial se poate organiza la forma cu frecvență redusă, cu durata de 4 ani, cuprinzând clasele V-VIII.

Învățământul liceal se poate organiza la forma cu frecvență redusă, pentru filiera teoretică, cu durata de 5 ani.

Învățământ cu frecvență redusă. Actele necesare pentru înscriere și perioada de înscriere

Înscrierea în învățământul obligatoriu cu frecvență redusă se face, în perioada stabilită de consiliul de administrație al unității de învățământ, la secretariatul acesteia.

Absolvenții clasei a VIII-a din seriile anterioare care împlinesc 20 de ani până la data de 31 august inclusiv se pot înscrie în învățământul liceal, la cursuri cu frecvență redusă.

Pentru înscrierea la învățământul obligatoriu cu frecvență redusă, solicitanții depun următoarele documente:

  • cerere de înscriere;
  • certificat de naștere în copie, conform cu originalul;
  • copie de pe cartea de identitate (după caz);
  • copie de pe cartea de identitate a părintelui/reprezentantului legal, în cazul beneficiarilor primari minori;
  • certificat de căsătorie în copie, conform cu originalul (după caz);
  • acte de studii care să ateste anii de școală absolviți anterior (după caz);
  • adeverință medicală tip, eliberată de medicul de familie

Evaluarea

Potrivit metodologiei, evaluarea elevilor din învățământul obligatoriu cu frecvență redusă se efectuează prin examinări orale, scrise și practice.

Numărul de note acordate anual fiecărui elev, la fiecare disciplină de specialitate, este stabilit de cadrul didactic, în funcție de numărul unităților de învățare și de numărul săptămânal de ore prevăzut în planul-cadru.

La fiecare disciplină numărul de note acordate anual este cu cel puțin trei mai mare decât numărul de ore alocat săptămânal disciplinei în planul-cadru de învățământ.

În cazul curriculumului organizat modular, numărul de note acordate trebuie să fie corelat cu numărul de ore alocate fiecărui modul în planul de învățământ, precum și cu structura modulului, de regulă, o notă la un număr de 25 de ore. Numărul minim de note acordate elevului la un modul este de două.

Elevii aflați în situație de corigență vor avea cu cel puțin o notă în plus față de numărul de note prevăzut, ultima notă fiind acordată, de regulă, în ultimele trei săptămâni ale anului școlar.

Durata probei de evaluare scrise este de maximum 50 de minute.

Notele acordate elevilor se trec în catalog imediat după încheierea activității de evaluare. Situația școlară se încheie conform prevederilor de la învățământul cu frecvență zi.

Citeste mai mult

Eveniment

Doi polițiști pe patul de spital, după accidentul grav de la Vorona. Ce spune Inspectoratul de Poliție Botoșani

Publicat

Publicitate

Potrivit unui comunicat transmis de IPJ Botoșani, ambii conducători autoimplicați în accidentul de la Vorona au fost testați alcoolscopic, rezultatele fiind negative.

„Astăzi, 13 ianuarie, pe drumul județean DJ 208C, în comuna Vorona s-a produs un accident rutier în care a fost implicată o autospecială de poliție și un ansamblu de vehicule.

În urma impactului au rezultat trei victime, doi polițiști de 40 și 22 de ani și conducătorului celuilalt autovehicul, un tânăr de 27 de ani. Toți sunt conștienți și transportați la spital.

Este efectuată cercetarea la fața locului pentru a se stabili cu exactitate cauza și împrejurările producerii accidentului rutier.

Polițiștii sunt din cadrul Sectiei de Politie Rurlă nr. 1 Botoșani și se aflau în timpul serviciului.

Traficul este închis în acest moment pe ambele sensuri”, scrie alba24.ro.

Publicitate

Citeste mai mult

Eveniment

FOTO: Accident la Vorona: Mașină de poliție făcută praf de un tir. Trei persoane au ajuns la spital

Publicat

Publicitate

Trei persoane au fost rănite în urma unui accident rutier produs, în urmă cu puțin timp, pe DJ 208 C, în localitatea Vorona Mare. În eveniment au fost implicate un autoturism și un tir, în care erau, în total, trei persoane.

La caz s-au deplasat, în cel mai scurt timp, pompierii din cadrul Detașamentului Botoșani cu o autospecială de stingere, una de descarcerare, dar și trei ambulanțe aparținând SAJ Botoșani.
Forțele de intervenție au constatat faptul că toate persoanele erau ieșite din autovehicule. Acestea sunt conștiente și au fost preluate de echipajele medicale.

Pompierii au asigurat măsurile de prevenire a incendiilor, fiind deconectate bornele bateriilor.

Circulația în zonă este blocată.

Cazul a fost preluat de polițiștii.

Pentru a preveni astfel de evenimente, ISU Botoșani recomandă conducătorilor auto să dea dovadă de prudență la volan, să respecte toate regulile de circulație pentru propria lor siguranță, dar și a celorlalți participanți la trafic.

Publicitate

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending