Connect with us

Eveniment

Prețul ambalajelor pentru medicamente a crescut cu 600 %. Care sunt efectele

Publicat

Publicitate

Unele materii prime s-au scumpit deja şi cu 800% şi în aceste cazuri deja fabricile de medicamente din ţară au fost obligate să facă stocuri de şase luni. Prelungirea termenului de livrare a materialelor de ambalat medicamente, ca foliile de aluminiu, de plastic sau hârtia specială pentru prospecte pune în dificultate producătorii locali, care nu pot susţine majorările de preţ, susţine Dragoş Damian, CEO al fabricii Terapia Cluj, relatează alba24.ro.

„Furnizorii internaţionali încep să informeze despre prelungirea timpului de livrare a comenzilor pentru folie de aluminiu, folie de plastic şi hârtie specială pentru ambalaje şi prospecte, de la trei luni la şase luni.

Asta înseamnă o presiune enormă pe capitalul de lucru, care deja este întins la maximum din cauza creşterii costurilor cu materiile prime, excipienţii şi utilităţile.

Unele materii prime s-au scumpit deja şi cu 800% şi în aceste cazuri deja fabricile de medicamente din ţară au fost obligate să facă stocuri de şase luni“, a explicat Dragoş Damian, care este și preşedintele Patro­natului Producă­torilor Industriali de Medicamente.

Principalele ţări din care vin materiile prime necesare fabricării produselor farmaceutice sunt China, India sau Germania, industria locală de medicamente bazându-se pe importuri pentru aceste produse.

Dragoş Damian mai precizează că, pe lângă creşterile de preţ, producătorii mai plătesc şi taxa clawback, ceea ce duce la dispariţia unor medicamente care nu mai pot fi susţinute de fabricile locale. În acest timp, medicamentele din import rezistă creşterilor de preţuri.

Publicitate

Producţia de medicamente generează afaceri de 4,4 mld. lei anual, iar în total sunt 162 de firme cu obiect de activitate în fabricarea produselor farmaceutice, care angajează 9.900 de oameni. Piaţa farmaceutică din România a generat vânzări de peste 21 de miliarde de lei în 2021, inclusiv programele naţionale, în creştere cu 17% faţă de anul anterior, potrivit datelor furnizate de compania de cercetare de piaţă Cegedim.

„Costurile cu utilităţile (gaz, curent) sunt duble; cu materiile de ambalat (folie aluminiu, alveole plastic) sunt preţuri crescute cu până la 600% (dar problema mai mare este timpul foarte lung de livrare – 6 luni); cu materiile prime şi excipienţii până la 500%. Aceste costuri nu pot fi absorbite în preţ pentru că la medicamente preţurile sunt reglementate”, a mai spus Dragoş Damian.

 Urmăriți știrile Botosani24.ro și pe Google News

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

Bărbat de 48 de ani, cu permisul suspendat, dat jos de la volan la Dumbrăvița

Publicat

Publicitate

Sâmbătă, polițiștii din cadrul Poliției Municipiuilui Dorohoi – Biroul Rutier au oprit pentru control, pe drumul național DN29A, în localitatea Dumbrăvița, un autovehicul condus de un bărbat de 68 de ani, din municipiul București.

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul că acesta, acesta are exercitarea dreptului de a conduce suspendat, de la jumătatea lunii martie.

Polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Citeste mai mult

Eveniment

Intervenții ale polițiștilor botoșăneni în ultimele 48 de ore

Publicat

Publicitate

În ultimele 48 de ore, polițiștii botoșăneni au organizat 10 acțiuni punctuale, în cadrul acțiunii BLOCADA, beneficiind de sprijinul jandarmilor și au intervenit la 78 de evenimente, majoritatea sesizate prin apel la 112.

Activitățile desfășurate au avut drept scop asigurarea climatului de ordine și siguranță publică, creșterea gradului de disciplină rutieră și prevenirea și combaterea traficului și consumului de droguri sau alte substanțe interzise, în cadrul acestora fiind aplicate 344 sancțiuni contravenționale, în valoare de 163.636 de lei și reținute, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 20 permise de conducere.

Citeste mai mult

Eveniment

Permis de conducere fals obținut la o școală de șoferi poloneză, găsit la Frontiera Stânca

Publicat

Publicitate

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Stânca efectuează cercetări în privinţa unui bărbat, cu cetățenie R. Moldova, care a prezentat la control un permis de conducere cu însemnele autorităților din Polonia, care era fals.

 

În data de 11 mai a.c., în jurul orei 23.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca- ITPF Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control, la volanul unui autoturism, înmatriculat în Germania, un bărbat, cetățean moldovean, în vârstă de 50 de ani.

Bărbatul a prezentat la control un permis de conducere cu datele de identificare și fotografia acestuia, având caracteristici similare celor eliberate de către autoritățile din Polonia.

Colegii noștri au avut suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului și au fost efectuate verificări suplimentare, ocazie cu care polițiștii de frontieră au stabilit faptul că permisul de conducere în cauză nu îndeplinește condițiile de formă și fond ale unuia autentic, fiind fals total.

Bărbatul a declarat că a obținut permisul de conducere ca urmare a finalizării examenelor teoretice și practice la o școală de șoferi din Polonia, iar documentul l-a primit prin poștă.

Publicitate

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de uz de fals și fals material în înscrisuri oficiale, la finalizare urmând a se lua măsurile legale care se impun.

Citeste mai mult

Eveniment

Polițiștii de frontieră au îndepărtat din apă  kilometri de plase de pescuit interzise de lege

Publicat

Publicitate

Poliţiştii de frontieră botoşăneni au depistat, pe suprafaţa râului Prut și pe suprafața iazului Negreni, aproximativ 2100 metri de plase de pescuit interzise de lege, care au fost îndepărtate de pe luciul de apă.

 

La finalul săptămânii trecute, poliţiştii de frontieră botoșăneni au executat misiuni pe linia combaterii braconajului piscicol, în cooperare cu reprezentanți ai AJVPS Botoșani. Pe timpul executării misiunilor, polițiștii de frontieră au observat atât pe suprafața râului Prut, cât și pe suprafața lacului Negreni, plase de pescuit interzise de lege, în lungime totală de aproximativ 2100 metri.

Lucrătorii noştri au îndepărtat plasele de pescuit din apă, fiind ridicate în vederea cercetărilor, iar peştii prinşi în ele au fost redaţi mediului natural acvatic.

Polițiștii de frontieră efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de pescuitul prin orice metode al reproducătorilor în perioada de prohibiţie, precum şi distrugerea icrelor embrionate de peşte în zonele de reproducere naturală  și deţinerea, utilizarea și/sau comercializare sau utilizarea uneltelor de plasă de tip monofilament.

Publicitate
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending