Connect with us
Publicitate

Eveniment

Premierul Ciolacu anunță deduceri „mai pronunțate” pentru afterschool-uri

Publicat

Publicitate

După ce a anunțat, la finalul lunii trecute, că viitoarea reformă fiscală a Guvernului va include măsura deducerilor din impozit pentru părinții care plătesc pentru meditațiile copiilor lor, prim-ministrul a anunțat astăzi că se vor face deduceri „mai pronunțate” și pentru familiile cu venituri mici și medii ai căror copii merg la afterschooluri. Aceste deduceri sunt necesare în contextul în care „toată lumea trebuie să aibă drept la sănătate și la învățământ”, a declarat Marcel Ciolacu.

Premierul a participat astăzi, 8 august, la ceremonia de sosire în Portul Constanța a navei-școală „Mircea”. După ceremonie, Marcel Ciolacu a răspuns la mai multe întrebări din partea presei.

Întrebat care este părerea sa despre sistemul de sănătate din România și care ar fi decizia îndreptățită cu privire la ministrul Sănătății, acesta a vorbit și despre problema creșterii taxelor și impozitelor și nevoia de o reformă fiscală eficientă pentru ca cetățenii români să beneficieze de serviciile din învățământ, precum afterschoolurile.

Publicitate

„În acest moment avem cheltuieli istorice de 1,2 miliarde de euro. Îmi lipsește digitalizarea de la Casa de Sănătate, îmi lipsesc anumite statistici pentru a lua decizii mai punctuale în risipirea banilor publici. S-a luat o decizie de a se face centralizat achizițiile în zona medicală și toate aceste lucruri vor duce la o reașezare a sistemului. Nu poți să cheltui 1,2 miliarde de euro și încă să avem anumite lipsuri. Știu că breaking news-ul e că cresc taxele și impozitele, dar nu asta înseamnă reformă fiscală. Reformă fiscală înseamnă o reașezare a unui sistem fiscal, o reașezare a impozitării, ca în orice stat democratic. Pentru acea reformă fiscală, nu e prima oară când o spun, trebuie să venim cu deduceri din salariile celor cu venituri mai mici sau medii, mai pronunțate, pentru a dezvolta servicii, cum este serviciul medical, cum sunt afterschoolurile, fiindcă toată lumea trebuie să aibă drept la sănătate și la învățământ”, a declarat premierul.

La sfârșitul lunii trecute, Marcel Ciolacu a explicat ideea aplicării  unor deduceri de impozit pentru părinții care plătesc meditațiile copiilor lor. Acesta a menționat că, în prezent, situația deducerilor fiscale este analizată împreună cu Banca Mondială și că pragul până la care se pot face deducerile ar putea fi stabilit împreună cu Ministerul Finanțelor și BM.

Prim-ministrul a anunțat deduceri la impozitul pe venit pentru asigurări private de sănătate și învățământ încă din luna aprilie a acestui an.

Publicitate

Sursa: EDUPEDU

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

Botoșani: Acțiune a polițiștilor rutieri pentru prevenirea accidentelor rutiere

Publicat

Publicitate

Miercuri, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier, împreună cu cei ai subunităților de profil au desfășurat o acțiune pentru prevenirea și combaterea accidentelor rutiere care au drept cauză generatoare nerespectarea regimului legal de viteză.

Activitățile s-au desfășurat în intervalul orar 9:00-13:00, fiind instituite filtre rutiere pe principalele artere din județ, prilej cu care au fost controlate peste 180 de autovehicule, iar 46 dintre conducătorii auto au fost surprinși circulând cu viteză peste limita legală.

 

Publicitate

În urma neregulilor constatate au fost aplicate 92 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 30.000 de lei.

 

De asemenea, au fost reținute în vedere suspendării exercitării dreptului de a conduce trei permise de conducere, respectiv,  pentru depășire neregulamentară, neacordarea priorității de trecere pietonilor care au acest drept și conducere agresivă.

Publicitate

Citeste mai mult

Eveniment

Tânăr fără permis, din Coțușca, depistat la volanul unui autoturism neînmatriculat

Publicat

Publicitate

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani –Biroul Rutier au oprit pentru control, pe Calea Națională, din muncipiul Botoșani, un autoturism condus de un tânăr, de 25 de ani, din comuna Coțușca.

 

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că acesta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule. Mai mult decât atât, plăcuțele de înmatriculare ale autoturismului emise de un stat străin, erau expirate din anul 2020.

Publicitate

 

Polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere fără permis și punere în circulație a unui autovehicul neînmatriculat.

Publicitate
Citeste mai mult

Eveniment

Transportatori verificați de polițiștii rutieri cu aparatele Tachoscan

Publicat

Publicitate

Polițiștii rutieri verifică legalitatea transportatorilor utilizând aparatele Tachoscan din dotare.

 

Această aparatură oferă informațiile existente pe cardul tahograf al conducătorului auto, privind timpii de conducere, pauză și odihnă. Respectând aceste obligații impuse de legislația incidentă, conducătorul auto este apt să conducă autovehiculele în condiții de siguranță pentru toți participanții la trafic.

Publicitate

 

La nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani există două astfel de aparate utilizate în cadrul activităților specifice.

 

Publicitate

 

Citeste mai mult

Eveniment

31 octombrie: Halloween. Originile unei sărbători care a ajuns și în România

Publicat

Publicitate

Haloween este o sărbătoare anuală, în data de 31 octombrie. Această zi, exportată în toată lumea din Statele Unite ale Americii, a devenit tot mai populară în rândul românilor, mai ales pentru generațiile tinere. De cele mai multe ori, atunci când ne gândim la Haloween ne imaginăm copii costumați în diverși monștri și creaturi supranaturale, care colindă străzile pentru a primi bomboane și alte surprize dulci, dovleci ornamentali și alte decorațiuni pe care oameni le folosesc pentru a-și împodobi casele, scrie alba24.ro.

Cu toate că această celebrare are o componentă comercială puternică, originile sale sunt legate de spiritualitate și obiceiurile unei civilizații antice.

Haloween: Originile celebrării

Rădăcinile Haloween-ului sunt strâns legate de cultura celtică.

Publicitate

Celții au fost o populație din perioada antichității, care au trăit acum 2.000 de ani, pe teritoriile de astăzi ale Franței, Marii Britanii și Irlandei.

Mai exact, este vorba despre sărbătoarea religioasă Samhain.

În tradiția celtică, această sărbătoare marca sfârșitul verii și al recoltelor și începutul întunericului și al iernilor aspre, o perioadă asociată adesea cu moartea, scrie History.

Publicitate

Celții credeau că în noaptea de Samhain bariera dintre lumea viilor și cea a morților devine aproape inexistentă. Acest fapt ar fi permis spiritelor malefice să intre în lumea oamenilor.

Pentru a comemora această zi, druizii (preoți celtici) aprindeau focuri controlate pentru ca membri comunității să sacrifice părți din recoltă și animale.

În timpul ceremoniei, celții purtau costume alcătuite din capete și piei de animale. Acesta era un simbol al situației materiale a fiecărui individ.

Publicitate

După ce Imperiul Roman a cucerit zonele populate de celți, elemente din Samhain au fost asimilate de cultura romană.

Foto: Alba24

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending