Connect with us
Publicitate

Eveniment

„Pistoale” noi pentru Poliția Rutieră, după aproape 4 ani de pauză

Publicat

Publicitate

După aproape 4 ani de pauză în ceea ce privește palierul ,,echipamente specifice pentru poliția rutieră”, în contextul în care Uniunea Europeana se pregătește să ne plaseze din nou pe primul loc la numărul de accidente rutiere grave și la numărul de morți care a rezultat din acestea, iată că IGPR realizează una din achizițiile cele mai importante în acest an pentru combaterea fenomenului vitezei excesive și ale tragediilor ce derivă din acesta, potrivit Sindicatului Europol.

La o distanță de 2 luni de la momentul în care a fost semnat acordul cadru pentru 600 de complete, la data de 16.11.2022 a fost semnat și primul contract subsecvent pentru 150 de complete de cinemometre LIDAR, respectiv aparate radar tip pistol, pentru publicul larg. Câștigatorul licitației este Safety Camera Systems SRL, unic importator în România pentru acest tip de echipament.

Companiei i s-a atribuit acordul cadru pentru cele 600 de complete la o valoare de 38.129.034 lei fără TVA, iar la un calcul simplu rezultă faptul că un astfel de echipament ajunge să valoreze nu mai puțin de 63.548,39 lei (aprox. 12.800 euro). Conform IGPR, achiziția este necesară în vederea înlocuirii totale a vechilor aparate radar ce funcționează pe baza tehnologiei tip DOPPLER, care este uzată din punct de vedere fizic și moral la acest moment.

Publicitate

De altfel, dotarea cu aparatură radar la nivel național a structurilor de poliție rutieră este de 45,9%, iar una din cauzele principale ce stau la baza producerii accidentelor rutiere cu urmări grave, aflată în top 3, este viteza excesivă. De asemenea, trebuie menționat faptul că inclusiv după finalizarea acestei achiziții, acoperirea deficitului privind această tehnică va fi de aproximativ 80%.

CE VA CONȚINE COMPLETUL UNUI CINEMOMETRU

aparatul propriu-zis;
cablu de date și software-ul aferent pentru conexiunea la PC;
încărcător auto 12V;
încărcător la rețea 220V-230V, 50Hz;
valiză de depozitare și transport cu protecție la șocuri mecanice;
parasolar;
2 buc. acumulatori;
suport umăr și suport trepied;
card SD de 32 GB și cititor de card SD;
min. 2 buc. creioane pentru touch-screen;
buletin verificare metrologica valabil 1 an;
certificat de calibrare și garanție;
kit utilizare pe timp de noapte;
șnur de protecție;
manual de utilizare.
Livrarea se va face în cel mult 60 de zile de la data semnării contractului subsecvent, sens în care primul lot de 150 de complete va trebui livrat de către Safety Camera System până la data de 15.01.2023. De asemenea, aceștia vor fi obligați să asigure instruirea personalului desemnat, minim 100 de polițiști rutieri, în cel mult 30 de zile de la data recepției echipamentelor.

Publicitate

Tot pe acest palier, contractantul va instrui minim 4 specialiști ai Direcției Generale de Logistică – Direcția de Asigurare Logistică Integrată din cadrul M.A.I. în domeniul efectuării reparațiilor/intervențiilor în perioada post-garanție a cărei durată este de 24 de luni. De asemenea, cu titlu de noutate, compania câștigătoare va acoperi toate costurile necesare acestor instruiri și va pune la dispoziție toate materialele necesare bunei desfășurări a acestora.

În ceea ce privește principalele specificații tehnice ale cinemometrului, enumerăm următoarele:

utilizarea cinemometrului va fi doar statică, atât din interiorul unui vehicul aflat în staționare cât și din exterior,
temperatura ambientală de lucru este cuprinsă între -100C până la +500C;
umiditate relativă cuprinsă între 10% și 95%;
domeniul de măsurare a vitezei: min. 30km/h la 300km/h;
principiul de funcționare – Light Detection and Ranging;
erori maxime tolerate +/- 2 km/h pentru viteze de până la 100km/h, +/- 2% din valoarea măsurată pentru viteze egale sau mai mari de 100km/h;
distanta maximă de masurare: min. 1.100 m.;
distanța minimă de măsurare: max. 16 m;
timp de măsurare a vitezei (achiziție țintă): 0,33 sec. cu o toleranță de +/- 2%;
echipare GPS sau echivalent pentru determinarea coordonatelor spațiale, în timp real;
focalizare automată pe vehiculul-țintă;
iluminator IR în lungime de undă 800-900 nm.
Salutăm astfel cu această ocazie demersul achiziției care este extrem de necesară polițiștilor rutieri din întreaga țară pentru a putea desfășura activități de diminuare a riscurilor accidentelor de circulație cu urmări deosebite și sperăm ca echipamentele să fie distribuite colegilor spre folosință cât se poate de repede.

Publicitate

 Urmăriți știrile Botosani24.ro și pe Google News

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

Deputatul Marius Budăi a explicat cum a eliminat pragul la pensii, de 9,4% din PIB, pus în PNRR de către PNL și USR. Au fost implicate și sindicatele europene

Publicat

Publicitate

Prim-vicepreședintele PSD Botoșani Marius Budăi a explicat, într-un interviu la publicația centrală DC News, cum a reușit să elimine pragul asupra pensiilor de 9,4% din PIB, pe care l-au scris în PNRR cei de la PNL și USR care se aflau atunci la guvernare.

Social-democratul le-a arătat oficialilor europeni că nicio altă țară europeană nu a scris în Planul său pentru Redresare și Reziliență un prag raportat la PIB care să limiteze creșterea pensiilor din sistemul public. Mai mult, procentul de 9,4% din PIB scris în PNRR-ul României de către PNL și USR era cu mult sub media statelor membre ale Uniunii Europene (12,5%).

Mi-am luat această sarcină de a elimina acest prag și am apelat chiar și la sindicatele europene și la alți miniștri ai muncii din alte state. Am avut și sprijinul unui prieten al României care a fost comisar european pe muncă până acum, domnul Nicolas Schmit. În acel moment, între 12,5% și 13% era nivelul cu plata pensiilor din Uniunea Europeană. Și nu am înțeles de ce unii au considerat că seniorii noștri trebuie să fie mai săraci cu cel puțin 3% decât media Uniunii Europene. Și asta nu pentru un an, nu pentru doi, ci pentru 50 de ani. Pentru asta să-i întrebați pe colegii de la PNL și de la USR”, a relatat Marius Budăi.

Publicitate

 

https://www.facebook.com/share/v/18AcUFH6xv/?mibextid=WC7FNe

CMF11240017

Publicitate

Citeste mai mult

Eveniment

Iohannis: Un moment important pentru România. Ambasadorii UE au agreat aderarea completă la Schengen începând cu 1 ianuarie 2025

Publicat

Publicitate

Preşedintele Klaus Iohannis salută agrearea de către ambasadorii UE a aderării complete a României la Schengen, începând cu 1 ianuarie 2025.

„Un moment important azi pentru România! Ambasadorii UE au agreat aderarea completă la Schengen şi cu frontierele terestre, începând cu 1 ianuarie 2025”, a scris şeful statului, miercuri, pe platforma X.

Consiliul JAI din decembrie va formaliza această decizie mult aşteptată, în mod legitim, de toţi cetăţenii români, a mai spus preşedintele Iohannis. AGERPRES

Publicitate

Citeste mai mult

Eveniment

O avarie în zona Centrului Comercial Carrefour din municipiul Botoșani lasă mai multe străzi fără apă

Publicat

Publicitate

Echipele S.C. Nova Apaserv S.A Botoșani sistează furnizarea apei potabile, mâine-28 noiembrie 2024, în vederea executării lucrărilor de remediere a unei avarii survenite la nivelul conductei de alimentare cu apă, cu diametrul de 315 mm, în zona Centrului Comercial Carrefour din municipiul Botoșani.

Astfel, în intervalul orar 09:00-15:00 vor fi afectați abonații ce locuiesc în imobilele situate pe Calea Națională (de la intersecția cu Aleea Sfântul Gheorghe, până la intersecția cu str. Sucevei), inclusiv instituțiile publice/agenții economici: Spitalul de Recuperare, Artsana, Carborom, Formens, Electroalfa, Carreman, sediul Consiliului Județean/I.S.U, Kaufland, Altex, Carrefour și Complexul Comercial Pars.

De asemenea,  utilizatorii ce locuiesc în imobilele situate pe strada Primăverii și străzile adiacente vor resimți treptat presiunea scăzută la etajele superioare.

Publicitate

S.C. Nova Apaserv S.A Botoșani recomandă abonaților din zonele afectate să-și constituie rezerve de apă potabilă pentru perioada de întrerupere.

„Ne cerem scuze față de abonații noștri și îi asigurăm că intervenția se va desfășura operativ, astfel încât disconfortul creat să fie cât mai redus”, au transmis reprezentanții Nova Apaserv.

 

Publicitate

Citeste mai mult

Eveniment

Incendiu la Draxini. Proprietarul de 62 de ani a suferit arsuri la nivelul feței, în încercarea de a salva bunurile

Publicat

Publicitate

Un incendiu s-a produs, în această după-amiază, într-o casă din localitatea Draxini. Bunurile aflate într-o încăpere au luat foc de la jarul căzut din sobă pe materiale combustibile. Proprietarul, în vârstă de 62 de ani, a suferit arsuri minore la nivelul feței, în timp ce a încercat să-și salveze o parte din bunuri.

La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului Botoșani, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă, dar și o ambulanță SAJ. Bărbatul fost găsit în afara clădirii, fiind preluat de echipajul medical și transportat la spital pentru îngrijiri medicale de specialitate.

Pompierii au constatat faptul că ardeau bunurile din interiorul unei camere și au acționat rapid pentru ca flăcările să nu se extindă la întregul imobil.

Publicitate

Pentru a preveni astfel de incendii, trebuie respectate următoarele măsuri:

▪️amplasaţi, în faţa sobelor o cutie metalică: aceasta va asigura protecţia faţă de căderea accidentală, direct pe podea, a lemnelor aprinse sau a jarului, care ar putea incendia materialele combustibile din apropiere;

▪️în timpul funcționării, nu lăsați ușa sobei sau a plitei deschisă;

Publicitate

▪️nu folosiţi alte materiale combustibile în afară de cele pentru care a fost destinată soba și evitaţi supraîncărcarea acesteia;

▪️nu puneți materiale combustibile în spaţiile dintre sobă şi perete;

▪️nu așezați patul lângă sobă;

Publicitate

▪️nu introduceți în sobă lemne cu lungimea mai mare decât vatra focarului;

▪️focul în sobe nu trebuie lăsat fără supraveghere sau în grija copiilor și trebuie stins înainte de a părăsi locuinţa;

▪️nu adormiţi niciodată cu focul aprins în sobă;

▪️depozitați cenuşa şi jarul provenite de la sobe într-un loc special amenajat.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending